Forum » Programska oprema » Izpis UPN QR na Windows11
Izpis UPN QR na Windows11
lur1student ::
Program mi je prenehal delovati, ko sem prešla na Windows 11. (ZBS Združenje bank Slovenije - Program IzpisUPNQR.exe (Verzija 1.3.92 - ZBS)
Ko zaženem program (na novo instaliran) se javi okno z "Napaka pri izvajanju programa"
Sporočilo: (XOX) (X04) Ne morem izdelati datoteke C:\Users\verap\OneDrive\?????????\ZBS\IzpisUPNQR\Predloge.IN (cBaza.Create). - Not a valid file name.
Izvor: Microsoft JET Database Engine
Funkcija:
* at ADOX. Catalog.Create(String ConnectString)
* at Big.IN.cBaza.Create()
Ima kdo kakšno idejo. Program se potem sicer zažene ... ampak ob vsakem poskusu uporabe, se ponovno izpiše ista napaka. Na Windows10, deluje ok. Na ZBS se ne odzivajo.
Ko zaženem program (na novo instaliran) se javi okno z "Napaka pri izvajanju programa"
Sporočilo: (XOX) (X04) Ne morem izdelati datoteke C:\Users\verap\OneDrive\?????????\ZBS\IzpisUPNQR\Predloge.IN (cBaza.Create). - Not a valid file name.
Izvor: Microsoft JET Database Engine
Funkcija:
* at ADOX. Catalog.Create(String ConnectString)
* at Big.IN.cBaza.Create()
Ima kdo kakšno idejo. Program se potem sicer zažene ... ampak ob vsakem poskusu uporabe, se ponovno izpiše ista napaka. Na Windows10, deluje ok. Na ZBS se ne odzivajo.
Furbo ::
Prilepi tvoj post v chat gtp pa ti pove vse
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Jarno ::
Program namesti na kakšno drugo lokacijo in backupe magari delaj ročno.
Recimo C:\ZBS
Recimo C:\ZBS
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
#65W!
#65W!
Da program namestim na drugu lokacijo ne pomaga. ChatGPT: "Program IzpisUPNQR.exe uporablja zelo staro tehnologijo (Microsoft JET Database Engine), ki ne podpira Unicode poti, še posebej pa ne podpira: naborov znakov, ki niso latinica, preusmerjenih uporabniških map v OneDrive, mešanice Unicode znakov v poti. Zato je pot videti kot ????????? in program ne more ustvariti datoteke Predloge.IN, kar povzroči napako."
Moja mapa dokumentov One Drive je nekako poimenovana "C:\Users\verap\OneDrive\?????????". Pojma nimam zakaj, v Explorerju jo vidim kot dokumenti, ko pa pogledam lastnosti mape je tam C:\Users\verap\OneDrive\?????????. ChatGPT Predlaga naj izklopim OneDrive Backup za Dokumente. OneDrive backup ne bi rada izklopila, ker ta folder uporabljam iz različnih mašin.
Sva s ChatGPTjem probala preko lokalnega C: diska, popravka poti v preko registra, .... neuspešno. Na koncu mi predlaga naj ustvarim "lokalno Dokumente" samo za ta program, naj ustvarim simbolično povezavo (mklink /D "C:\Users\verap\OneDrive\?????????\ZBS\IzpisUPNQR" "C:\Users\verap\Documents\ZBS\IzpisUPNQR") itd. To je malo preveč zame, sem mislila da bo rešitev enostavna.
ChatGPT: "Program IzpisUPNQR.exe uporablja zelo staro tehnologijo (Microsoft JET Database Engine), ki ne podpira Unicode poti, še posebej pa ne podpira: naborov znakov, ki niso latinica, preusmerjenih uporabniških map v OneDrive, mešanice Unicode znakov v poti. Zato je pot videti kot ????????? in program ne more ustvariti datoteke Predloge.IN, kar povzroči napako."
Moja mapa dokumentov One Drive je nekako poimenovana "C:\Users\verap\OneDrive\?????????". Pojma nimam zakaj, v Explorerju jo vidim kot dokumenti, ko pa pogledam lastnosti mape je tam C:\Users\verap\OneDrive\?????????. ChatGPT Predlaga naj izklopim OneDrive Backup za Dokumente. OneDrive backup ne bi rada izklopila, ker ta folder uporabljam iz različnih mašin.
Sva s ChatGPTjem probala preko lokalnega C: diska, popravka poti v preko registra, .... neuspešno. Na koncu mi predlaga naj ustvarim "lokalno Dokumente" samo za ta program, naj ustvarim simbolično povezavo (mklink /D "C:\Users\verap\OneDrive\?????????\ZBS\IzpisUPNQR" "C:\Users\verap\Documents\ZBS\IzpisUPNQR") itd. To je malo preveč zame, sem mislila da bo rešitev enostavna.
ChatGPT: "Program IzpisUPNQR.exe uporablja zelo staro tehnologijo (Microsoft JET Database Engine), ki ne podpira Unicode poti, še posebej pa ne podpira: naborov znakov, ki niso latinica, preusmerjenih uporabniških map v OneDrive, mešanice Unicode znakov v poti. Zato je pot videti kot ????????? in program ne more ustvariti datoteke Predloge.IN, kar povzroči napako."
Cirilica. Sem imela PC z WIndows10 - mapa Dokumenti. Ko sem vključila novi PC in vključila OneDrive, se je ustvarila OneDrive mapa Dokumenti (v cirilici).
Ales78 ::
lur1student je izjavil:
Cirilica. Sem imela PC z WIndows10 - mapa Dokumenti. Ko sem vključila novi PC in vključila OneDrive, se je ustvarila OneDrive mapa Dokumenti (v cirilici).
No to je razlog, stare verzije windowsov niso dobro podpirale unicoda (zapis znakov z večimi byti, kar je tudi pogoj za cirilico, kitajske pismenke itd.), program pa uporablja star način dostopa do baze. Zato se ne uporablja niti šumnikov, kadar se gre za delanje direktorijev in datotek, ker lahko da dela, lahko pa tudi da ne. In tukaj ne gre za Windows 11, ki unicode lepo podpirajo ampak za software, ki uporablja staro "komponento" za dostop do baze.
Mimogrede, Microsoft ima občasno še vedno težave, z unicodom, tako, da se ne bi čudil. če je tudi tukaj OneDrive zajebal. Američani pač, dejstvo, da kdo uporablja kaj drugega kot "amerikanščino" jim ni znano.
Vas zanima, zakaj zares plačujete visoke davke na plačo?
Ne, ni javni sektor, subvencionirate kapital:
https://slo-tech.com/forum/t801136/p8630739#p8630739
Ne, ni javni sektor, subvencionirate kapital:
https://slo-tech.com/forum/t801136/p8630739#p8630739
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Ales78 ()
Mape Dokumenti nisem jaz ustvarila v cirilici, imam vse nastavitve slovenske. Se je ustvarila, ko sem vklopila OneDrive. Očitno je ugotovil, da že imam eno mapo Dokumenti, in je to novo poimenoval v cirilici. Program je pa napisan tako, da zadeve nikakor ne morem preko registrov preusmeriti na lokalni disk. Bom našla en PC, ki ga ne bom vključila v OneDrive in mislim, da bo vse ok. Ampak mi gre strašno na živce takšne stvari, ko Microsoft nekaj kar po svoje.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: lur1student ()
link_up ::
ne vem, probaj v winsih/ps preimenovat ...
j*** cirilico, ce mora delat nardis old school
j*** cirilico, ce mora delat nardis old school
In and Out
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Backup za Windows - kateri?Oddelek: Programska oprema | 3436 (1320) | Rad21 |
| » | Program Izpis UPN QR - kako prenesti mape na drug računalnik?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1912 (1706) | Baja |
| » | Avtomatsko shranjevanje namizja na OneDriveOddelek: Pomoč in nasveti | 1581 (1410) | Mercier |
| » | Onedrive meče datoteke v koš..Oddelek: Programska oprema | 3708 (2836) | hdx |
| » | Dropbox, Onedrive, Google drive,...? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 16135 (9710) | crniangeo |