» »

Prosim pomoc pri V3 3000

Prosim pomoc pri V3 3000

jakec ::

Imam V3 3000-origina,Brez kakrsnega koli ventilatorja,v taksni obliki kot sem ga dobil v trgovini.
Prejsnji teden sem fleshov svojega voduja v V3500.Prvih 5 min vse lepo in prav, potem pa je slika kar zamrznla.In ko sem zagnal kakrsno koli igrico ki pac deluje s pomocjo 3d pospesevalca se usuje.Potem se ga fleshov nazaj na V3 3000.Sprasujem, ce je mogoce kaj ukreniti da bi pac deloval kao v3 3500.Bi mogoce ventilator ali kakrsenkoli postopek omogocil da bi deloval brezhibno.in ce je prosim za pomoc.
Pa se to imam celerona 466(defolt) in plato Concord-navitega imam samo na 488, ko ga navijem na 548 se mi po kaksnih 2.min usuje.Bi mogoce povecava napetosti pomagala kaj.In se ta problem je, napetos ne morem nastaviti v biosu.Na koliko lahko nastavim notranje vodilo.V biosu ga lahko samo na 84 al neki tazga.
Hvala vsem ki boste kar koli pametnega povedali.
:) ajd:|

Binji ::

Glede Vodooja: en veeeeelik ventilator in hladilnik gor pol pa bi moglo delat. Je pa ze to cudno da so ga brez cesarkoli prodali.

Daedalus ::

Glede celerona - men deluje C466@581 skoz brez problema, tak da poskusi nastaviti voltažo na plati. Če tega ne moreš naredit v biosu, vzemi v roke knjižco, ki si jo dobil zraven plate, pa jo nastavi z jumperji - po domače mostički:D To bi moglo zadoščat. Glede V3 pa res en velik ventilator, pa bo.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

element ::

Res čudno8-O, da V3 3000 nima ventilatorja, moj ga ma. Čip podmaž s termalno pašto ups pasto, pa enga blue orba al pa kej podobnega gor butn. Pol bi moglo delat. Glede celerončka pa zviši voltažo, pa bi ti mogl stabilno delat, pa še to poglej, kakšna je temperatura celerona pred navitjem in če je visoka pol poglej, če je na procesorju kej termalne paste. 0:)

jakec ::

Sprasujem, ce je treba kupit tud kaksna drugacna rebra za voovooja(ker rebra imam gor samo ventilatorja ni).Hm a je blou orbal ventilator al kaj?Pa ce mi en lahko pove kaj je to termalna pasta?To so meni neznani pojmi.Aja pa ce je blou orbal ventilator kje ga dobim?
Pa se to na koliko naj nastavim voltazo na plati.In koliko naj bo hitrost notranjega vodila.
hvala
ajde:\

Dami ::

Mam c400@500 dela komot in v3 2000 z originalnimi brezveznimi h. rebri. Tud jst sn flashu bios za 3000 (143mhz na 166mhz) pa sn rajš nazaj dau kr se že na defaltu preveč greje. Jst sn takle nasvet dubu: dej kartico za neki cajta v skrinjo, pol pa rebre dol dej (kak šrauf'n'ciger fajn pride:D), pol pa si omisli en dobr hladilnik. Jst si bom dau kr en star intelovCPU kuhler, kr nimam placa za Borb. Stvar bi mogla pol normalno delat. Aja, pa na termalno pasto ne pozabt.

Dami ::

Blue Orb je (tako kot vsi orbi) ventilator+hladilnik. Dobiš ga vsaki bolje založeni štacuni (če ga nimajo, pol nimajo pojma). Ker že sprašuješ o orbih , a maš na celeronu Golden orba?? Če nimaš, obvezno še to nabavt, ni čudn da se ti pol proc sesuva! Termalna pasta je snov ki mora bit med proc in kuhlerjem (orbi majo ponavad kr neke termalne nalepke). Stvar povzroča bolši pretok toplote od proca k hladilniku ker zavzame tiste prazne prostore med njima, ki se ne stikajo dobro. Če nisi ziher kak te stvari zmontirat, rajš pust serviserju. Glede voltaže in jumperjih jst ne vem kej preveč, zato se v to ne bi spuščal.8-)

Tjulenj ::

voodoo3000 je kolikor je meni znano, po defaultu brez ventilatorja. za hladilna rebra dol dajat se pa ne prevec sekirat in v hladilnik dajat in podobno... tista dva cepka pri kraju daj ven, pa lepo snemi. ni nic prilimano. probaj najprej, ce pase na original rebra kaksen cisto navaden ventilatorcek, da ne bos za brezveze metal stran 3jurje

Dami ::

Ja fora to, v3 2000 nima nobenih zatičel al pa kaj, sam rebra so gor prlimana. Sux! ;((
Se za najcenejšo različico niso kej preveč trudl, hehe.

Lith ::

sej se je tut men V3 2000 grel ko pečica, pol pa še upgrade na 3000 še bolj, pa sem dal lepo tist ventilator, k je za celerone/PII možno dol snet in na enem kraju skoz luknco na voodoojčku en distančnik (plastični čep) pa šrauf skoz, na drugi strani pa kar v hladilna rebra
Zadeva dela že 4,5 mesece OK
Aja, pa še za navijanje proca: napetost naj ne preseže nekje 15% nazivne (npr. 1.5V~1.75 max) razen če maš res dober ventilator (golden orb pri men dela c600@930 MHz ~ 1.9V)... vso srečo
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤

element ::

Tuki maš use o termalnih pastah in trakovih. Voodoo 3 3000 moj ima gor ventilator, ampak so bili pa 3dfx-ovci tud čudni, da grejo hladilnike kr gor prlimat!? ;(( Ena možnost je tud, da kakšnen navaden vent. od kakšnega p1 ali 486ke pršraufaš kr na hladilna rebra. :\

Binji ::

Jst sm dal enga direkt na hladilnik (original) pa enga ob strani da to ven piha pa se mi se zmer obesi pri 180MHz;(

Tomi ::

Ja, V3 3000 je tudi v box verziji brez ventilatorja, tako da se je treba znajti sam...
Saj verjetno ne more biti tako težko..
metrodusa.blogspot.com

Polde ::

hojla! Tko je to doma sem imel 3 voodoo 3 3000 in sem jim flashov bios za voodoo 3 3500 od tega je sam eden stabilno delal, ta je bil edini brez tv-out, pol sem dal pa še dva ventilatorja na hladilna rebra pa je stvar delovala na 183Mhz,pa še povečam ga lahko za 5Mhz, pa paste ne pozabt.
Čao

Dalmatinc ::

polde jaz sem storil podobno......gor sem naslimal hladilnike na rame>:D

element ::

U keri štacuni (slo) majo hladilna rebra? Nočem iz tujine, ker je preveč poštnine? :\


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Voodoo 3 2000-navijanje in modificiranje

Oddelek: Navijanje
281882 (1457) Paradajz_
»

Voodoo - VROČE!!!

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
401723 (1426) Evil|One
»

IŠČEM NAJ IDEJO ZA HLAJENJE

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
111073 (896) kayot
»

overclockanje grafične kartice

Oddelek: Navijanje
151407 (1234) ABX
»

V3 3k Vroc kot le kaj!

Oddelek: Pomoč in nasveti
201795 (1586) alien-w

Več podobnih tem