» »

overclockanje grafične kartice

overclockanje grafične kartice

Skipper ::

men gre vudu 3 3000 s 166 Mhz na 206 Mhz
sej se ne pozna kaj veliko (5 -7 slik na s) sam vseeno v 1024x768 je v quaki že igralno (do 40 slik, vse na ful)
mam pa cel 540 (433)
zanime me pa če se lahko kaj zgodi grafični kartici (ne igram veliko) ko je tak overclockana ?? karkoli , uniči, se "izrabi" da je pol na normalni hitrosti počasnejša ??? pa če ma v windowsih to kaj veze (overclockanost)

TNX

Loki ::

Cist kamot jo lahko tako skuris.
Kaksen hladilnik pa sploh mas gor?

Zacnejo se ti pojavljati bele pike - v WIndowsih in v igricah - pregrevanje (v winsih sam, ce je ze kriticno).

Belac ::

z kakšnim bluorbom bi pomoje rešil težavo segrevanje,al pa gor nekako zalepit kakega druga orba(če se da)

MRB0rYS ::

Jst sm tut navil geforca pa mi včasih kakšne pike po ekranu nardi pa še kar dela
b0rys

Belac ::

ti dela ja sam se ti bo skuru če ga neboš dal na manj!!in kaj boš potem ostal brez geforca,to bi bila velka škoda!!

NiggerBob ::

Porihtaj hlajenje, pa ga navij na 210 ali več. Teoretično imaš večjo možnost na lotu zadeti sedmico kot pa skurit grafično. Ne rabiš se bat, kartica se ne bo obrabila in bila počasnejša na normalni hitrosti.
Pač pa bo življenjska doba namesto 20 let samo 10 let:D
"Hrabri umrejo samo enkrat, strahopetci umirajo tisočkrat"

Shadowman-x ::

Kadarkoli OC katero od komponent, vendno poskrbi za dobro hlajenje. Včasih pri enako velikem hladilniku veliko pripomore večji oz. močnejši ventilator.

MRB0rYS ::

Kirga ventiča pa naj dam na lidtekovega geforca
b0rys

Matek ::

Jest mam tudi lidtekovaga MX-a. Sicer že ma ventič, ampak tisto je po mojem bolj bogo. A bi moral delat za Blueorba kako modifikacijo, al bi lohka enostavno ta vent odšraufu, pa blueorba gor šutnu?:|

ns-miha ::

ej ce mad leadtekovga geforca mx pa mi lohk pomagas!
dej prosim poglej kako vrednost imajo upori 121 in 123. ker so smd bi pomoje moral pisat gor
Thanks0:)

--Switch-- ::

Blue orb naj bi bil narejen za vse geforce-pol bi mogu tudi na leadkovega it gor.
Graficno nevem ce lahko skuris sej ko se pregreje ti zablokira isto kot pri procesorjih!

Caboose ::

A mi lahko keri pove kako tha fu** naj spravim hladilnik dol iz vudu3 3000 166@190 ta prekleta stvar je zelo trdo gor nalimana. se bojim, da se lahko zgodi ista zgodba kot onemu ko je čip dol scotau..:\
If you can't explain it simple, than you dont know it good enough.

Skipper ::

pod kartico mam system blower pa navadna hladilna rebra
pikic ni bilo nobenih , po ene pol ure pa je slika zmrznila
pravzaprav sem pa tak samo testiral

Pretorijanec ::

Najprej zamrzn Vuduja u staticni vrecki! Zlo dobr zapri staticno vreck in jo dej u zmrovalnik. Po dveh urah uzam vn in mej u rokah sraufncigr. Majhn seveda! Pol pejt iz sraufcigrjem pod hladilna rebra in sam mal dvign. !00% bo slo dol. Ce pa mas gor se vent pa ga prej dol udsraufi. Pol pa blue orba namaz iz termalno pasto (je u paketu) in ga z enimi takimi malimi crnimi pini (so u paketu) nastimej na kartico. Se mi zdi.:D

Tzar ::

Jay sem svojga V3 2000 navu na 172 MHz.Razlika,vsaj s 3Dmarkom je ocitna,prej 2616 (1024x768)pol pa 2967.Kasksne posebne pohitritve v igrah ne opazim zato se mi ta rezultat zdi presenetljivo dober (2 good 2 B tru) Gor mam pa nasraufan cist en navaden ventilator za 486-ke.
Zadeva sem pa kje doseze temperatuo 40C,takrat pa nastopita moja ventilatorja na ohisju in ga skulirata.
Do kolk bi lahko OC V3 2000? Trenutno laufa na 172.
lp
Življenje je lepo!

ABX ::

Jaz sem naredil sendwich iz v3 2000 tako da sem ga spravil popolnoma stabilno na 198Mhz ampak čez nekaj časa ni blo več tako kul. Počasi sem moral nižat hitrost. Zadnje 4 mesce jo imam na 175Mhz in dela 24/24 ur ampak samo 1Mhz več pa zamrzne čez kake pol ure. Hoj znat kaj jo je pičlo.

Pridobljena hitrost pa je popolnoma odvisna od igre/resolucije in seveda proca.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vodoo3 2000 v 3000

Oddelek: Navijanje
161029 (828) singular
»

overclockanje voodoo-ja 3

Oddelek: Navijanje
261307 (977) singular
»