» »

AM4 za mining

AM4 za mining

branc ::

Ima kdo izkušnje z AM4 plato, ki ima 6+ PciE? Kakšno priporočilo?

Hvala!

dolenc ::

Sicer si falu oddelek ampak nej ti bo, ker sem tudi sam raziskoval mal v tej smeri.

Izbira plat je bol tko, maš kako namensko ASRock
AB350 Pro4 BTC
. Za 6 se tud kaj drugega najde, za več imaš pa že težavo. Pridejo pa z ryzen refreshom boljše plate, tudi za mining. Problem(recimo) je ker nimaš poceni varčnih procesorjev, ali amdjevi apuji, ki so še fx serija, ali pa najcenejši 4 jedrni ryzen za cca 100eur.

Med tem ko pri intlu imaš celerona ali pentiuma, cenejše plate, predvsem pa več izbire plat. Tko, da nezga smisla v am4 rinit, sam zato da bo am4 ni.

Snel se mi bo, napišem dva odstavka, pol mi pa seja poteče :)

Skratka, dolenjc, hvala za odgovor!

V tem primeru izjemoma ne gledam na varčnost. Gre za primaren komp, kjer se odvija multimedija, delo in špili - vse v 4K. Starega intla želim zamenjati
in tokrat sem se po 10ih letih odločil, da bo to AMD - konkretno x1800. Iščem samo še plato, kamor bom lahko zatlačil 4 GPUje, ki jih imam obešene na tej primarni mašini,
pa morda bom še kakšnega. Ko se pač ne dela na tej mašini, koplje.

Edina stvar, ki me malo skrbi je temperatura, ki je bila pri AMD vedno problem, ampak tudi to se da urediti s kakšnim air coolerjem za vola ubit. Voda ne pride v poštev.

Bom malo pod drobnogled vzel to plato, bom pogledal, če je kakšna težava z delovanjem različnih GPUjev.

Če ma kdo še kakšno izkušnjo, bom hvaležen.

D3m ::

branc je izjavil:

Snel se mi bo, napišem dva odstavka, pol mi pa seja poteče :)

Skratka, dolenjc, hvala za odgovor!

V tem primeru izjemoma ne gledam na varčnost. Gre za primaren komp, kjer se odvija multimedija, delo in špili - vse v 4K. Starega intla želim zamenjati
in tokrat sem se po 10ih letih odločil, da bo to AMD - konkretno x1800. Iščem samo še plato, kamor bom lahko zatlačil 4 GPUje, ki jih imam obešene na tej primarni mašini,
pa morda bom še kakšnega. Ko se pač ne dela na tej mašini, koplje.

Edina stvar, ki me malo skrbi je temperatura, ki je bila pri AMD vedno problem, ampak tudi to se da urediti s kakšnim air coolerjem za vola ubit. Voda ne pride v poštev.

Bom malo pod drobnogled vzel to plato, bom pogledal, če je kakšna težava z delovanjem različnih GPUjev.

Če ma kdo še kakšno izkušnjo, bom hvaležen.

No v tem primeru boš celo vesel, ker sedaj je obratno.
|HP EliteBook|R5 6650U|

dolenc ::

Če rabiš za "dnevni" pc, kjer ni prioriteta, da je vse ostalo pocen, pol maš itak velik izbire, bolš da plato plato vzameš kot neke btc uskubljene varjante, ker za 8 jedrnika ne škodi če je mal "overbuilt", kej tazga

Na ceno se v konkretnem primeru niti ne oziram preveč, še posebej glede na dejstvo, koliko je proc in koliko so bile 4 grafe - plata je pljunek v morje :) No, sicer ne želim za plato dat 400 EUR, bolj mi je pomembno, da ni kakšnih jeb z več GPUji.
Zato sem bolj kot ne za izkušnje spraševal.

dolenc, hvala za predlog.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

RYZEN - OC (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Navijanje
26165141 (14411) strumf666
»

CPU ~ Zviti Pini

Oddelek: Pomoč in nasveti
161385 (948) mat xxl
»

Core 2 Quad ali ostanem pri Core 2 Duo ?

Oddelek: Kaj kupiti
342821 (2196) bluefish
»

Ram 2x512?

Oddelek: Kaj kupiti
131264 (1172) AndrewSmith

Več podobnih tem