Forum » Loža » Dimnikarska prodorna žica
Dimnikarska prodorna žica
stupi ::
Pozdravljeni!
Zanima me, ali kdo od vas ve, kje bi se dalo dobiti (novo ali rabljeno, lahko tudi potrebno popravila) dimnikarsko plastično prodorno žico dolžine 12m?
Sem našel enega gospoda iz Kranja, ki jih izdeluje, pa je zadeva krepko predraga za privatno uporabo.
Zadeva me zanima zato, ker pri ometanju dimnika s klasično jekleno žico obutam vse vogale in robove fasade (ker moram zaradi majhnosti prostora imeti speljano žico skozi okno). Pri očetu, kjer tudi čistim dimnik je zadeva popolnoma enaka. Tako moram sedaj vedno imeti zraven še nekoga, ki pazi na vogale,...
Prosim za kakršnokoli uporabno informacijo, kje bi lahko za "pameten" denar dobil novo ali rabljeno žico za čiščenje dimnika.
Vnaprej najlepša hvala!
Zanima me, ali kdo od vas ve, kje bi se dalo dobiti (novo ali rabljeno, lahko tudi potrebno popravila) dimnikarsko plastično prodorno žico dolžine 12m?
Sem našel enega gospoda iz Kranja, ki jih izdeluje, pa je zadeva krepko predraga za privatno uporabo.
Zadeva me zanima zato, ker pri ometanju dimnika s klasično jekleno žico obutam vse vogale in robove fasade (ker moram zaradi majhnosti prostora imeti speljano žico skozi okno). Pri očetu, kjer tudi čistim dimnik je zadeva popolnoma enaka. Tako moram sedaj vedno imeti zraven še nekoga, ki pazi na vogale,...
Prosim za kakršnokoli uporabno informacijo, kje bi lahko za "pameten" denar dobil novo ali rabljeno žico za čiščenje dimnika.
Vnaprej najlepša hvala!
- spremenilo: stupi ()
MadMax ::
x metrov gibljive rebraste električarske cevi (euroflex) v kateri bi imel "zunanji višek" dimnikarske zajle pa ni opcija?
Pa še zaščiteno pred svinjarijo bi imel navzven...
Pa še zaščiteno pred svinjarijo bi imel navzven...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
stupi ::
Hvala za idejo, sem jo v neki izvedenki že preizkusil in ni rešitev, ki jo iščem...
Težava je večja... Na oknu je neke vrste mreža, ki jo moram vsakič odšraufat, stvari zraven okna odmaknit od tam itd. Dimnikar pa s svojo plastično žico praktično na mestu odvije s koluta in odvito žico takoj rine v dimnik.
Tudi če bi uporabljal rebrasto cev (pravzaprav sem jo v preteklosti že), žica tako "vibrira", da še vedno tolče po vogalih.
Zato sedaj iščem tisto plastično zadevo...
Mogoče kdo pozna kakega dimnikarja, ki bi bil pripravljen staro žico prodati.
Brez skrbi, z ometanjem se ne mislim ukvarjati profesionalno, nikomur ne bom posla prevzemal...
Težava je večja... Na oknu je neke vrste mreža, ki jo moram vsakič odšraufat, stvari zraven okna odmaknit od tam itd. Dimnikar pa s svojo plastično žico praktično na mestu odvije s koluta in odvito žico takoj rine v dimnik.
Tudi če bi uporabljal rebrasto cev (pravzaprav sem jo v preteklosti že), žica tako "vibrira", da še vedno tolče po vogalih.
Zato sedaj iščem tisto plastično zadevo...
Mogoče kdo pozna kakega dimnikarja, ki bi bil pripravljen staro žico prodati.
Brez skrbi, z ometanjem se ne mislim ukvarjati profesionalno, nikomur ne bom posla prevzemal...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: stupi ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dimnikarska služba pride 3xletno??Oddelek: Loža | 9508 (7762) | mamstrok |
» | Posiljevanje z dimnikarskimi storitvami (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 35260 (20453) | shadeX |
» | Ali gasilec zna omesti dimnik?Oddelek: Loža | 6971 (5300) | Meizu |
» | Zakaj rabi dimnikar koncesijo? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 35794 (33018) | šernk |
» | Dimnikarstvo - meritveOddelek: Loža | 7988 (6683) | Gavran |