Forum » Pomoč in nasveti » Poraba spomina v Windowsih
Poraba spomina v Windowsih
qwertzy ::
Uporabljam Windows 7 z izklopljeno "paging" datoteko.
Zanima me, zakaj mi javi pomanjkanje spomina že ko mi Task Manager kaže približno 80 % zasedenost? Na primer Task manager kaže še 2 prosta GB RAMA, ampak sistem mi že javi obvestilo, da mu manjka delovnega spomina in naj zaprem aplikacije.
Zanima me, zakaj mi javi pomanjkanje spomina že ko mi Task Manager kaže približno 80 % zasedenost? Na primer Task manager kaže še 2 prosta GB RAMA, ampak sistem mi že javi obvestilo, da mu manjka delovnega spomina in naj zaprem aplikacije.
Invictus ::
Meni z 16 MB paginga Windowsi delujejo čisto kul .
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Glede na to, da imam zelo veliko RAMA, kaksno velikost pagefila je priporočljiva? Če nastavim avtomatsko določanje velikosti mi izbere praktično toliko, kot je RAMA, kar zasede preveč prostora na disku.
reeves ::
Kaj je zelo veliko RAM-a? In kaj počneš, da celega pokuriš?
Če počneš kaj profi, potem je najbolje, da ga dokupiš.
Pagigng je pa vedno dobrodošel. Več o tem kolikšno in kam pa TUKAJ
Če počneš kaj profi, potem je najbolje, da ga dokupiš.
Pagigng je pa vedno dobrodošel. Več o tem kolikšno in kam pa TUKAJ
Imam 120 GB SSD in 18 GB rama. 30 GB paging datoteke je preveč. Pripravljen bi bil odstopiti kakšnih 2 GB diska.
reeves ::
Naredi 16M paging na sistemski particiji in nadgradi RAM na npr. 32G. Če veš, da ga rabiš. Lahko je tudi kakšen malware.
Pagefile ni namenjen kot trajno nadomestilo RAM-a. Bolj za pokrivanje špic, ko se rabi več in za loge pri chrashu. Je prepočasen.
Pagefile ni namenjen kot trajno nadomestilo RAM-a. Bolj za pokrivanje špic, ko se rabi več in za loge pri chrashu. Je prepočasen.
Ne morem nadgraditi, ker procesor ne podpira več. Torej naj rezerviram 16 MB in je to to?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 2GB rama, pa še vedno se stvari zatikajo, pomoč prosimOddelek: Operacijski sistemi | 1723 (1185) | bluefish |
» | Pohitritev operacijskega sistema!?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1976 (1433) | joker16_7 |
» | Forcanje, da PC uporablja RAM namesto pagefile.sysOddelek: Operacijski sistemi | 2197 (1821) | Microsoft |
» | Paging file[XP] ali virual memoryOddelek: Programska oprema | 1364 (1227) | SasoS |
» | Pomen odstranjevalne datoteke - swap filea? (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 7010 (5984) | andrej |