» »

No pa se moja modifikacija ohisja in ostalega

No pa se moja modifikacija ohisja in ostalega

m.i.h.a. ::

Evo slike:
Naj vas opozorim, da so slike narejene na enem zelo bednem fotoaparatu in slike skenirane, zato je temu primerna kvaliteta. Stanje se bo zboljšalo, ko kupim digitalca upam, da kmalu.




Na tej sliki so na zgornji plošči vidni odsevi stropa in to ni prah.


Iz strani pogled na vodno in komponente.


Pogled na sprednjo ploščo.


Pa še zadnja stran (ultra slaba slika).


Še en pogled od spredaj.


Odprto ohišje in malo reklame :)


No tukaj sem poizkušal nerediti sliko ohišja v temi (tako, da sem pokril flash, ker ga ne morem izklopiti), a ni uspelo v resnici je efekt veliko večji.


Ne niste pijani to je le slika motna.


Zaenkrat samo en blok, ampak bo kmalu dobil družbo.


Še en night efekt, recimo. Khm...

V resnici vse skupaj zgleda še bolje, a kaj ko si digitalca ne morem sposoditi, zato sem se moral zadovoljiti z navadnim fotoaparatom.
N ostvar je taka:
ASUS A7S333
AMD Athlon XP 1800+@2200+ brez višanja voltaže
768 MB DDR rama (no name, žal)
Leadtek Winfast A250 LE (GF4 Ti4200 64 MB)
Maxtor 40GB 7200 rpm
in ostala drobnarija.
  • zavarovalo slike: OwcA ()

UWO (un.walking obj.) ::

Pohvale
Lepo s ito naredo

Vesoljc ::

vse izgleda čisto kul, razen unga koledarja ;(
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

m.i.h.a. ::

Mam tri takšne koledarje (različne),pa ne da sem obseden s Ferrarijem, če bi dobil koledar od katere druge firme bi ga tudi dal gor. Slik nisem nič rezal in urejal, ker sem našel komaj kaj časa da jih objavim.

SoNgOkO ::

Najprej pohavala za ohisje, ki izgleda zelo dobro.

Zanima pa me, ce si sam namontiral okno??? V kolikor, da s cim si ga pritrdil na stranico??? Preko tesnilne gume??? Kaksno gumo si nabavil???

Ze nekaj casa nazaj sem se sam lotil izdelati pleksi okno za ohisje, vendar se niem koncal zaradi pomankanja casa. Jaz sem sprva mislil, da bi 2-3cm robov pleksi okna za nekaj mm samo pobrisil, tako da bi dobil rob in nato ta rob premazal z lepilom in nato samo nasadil na stranico in voila zadeva je fertik. Samo ne vem kako bi se to obneslo tako, da iscem alternativo!

LP!

sharp ::

Koupa fest (Belokranc)?

m.i.h.a. ::

Ja okno je pritrjeno z gumo, dobiš pa jo v Astri v Lj, cena je tam nekje 1000 do 1500 sit za meter. Guma sprva, ko jo dobiš v roke zgleda zelo grdo, a rezultat je lepši (se vidi na slikah). Pa še nekaj je pri gumi pomembno, da ne zgubiš upanja in volje pri sestavljanju stranice, okna in gume. Meni je sprva oče nekaj časa držal stranico in sem jaz natikal, ampak je zmeraj nekaj jamral v stilu "tega ne boš spravil sem gor", potem sem mu pa rekel naj se spelje in da bom sam. Stvar je bila potem gotova v dobrih dvajsetih minutah.
Na oku bom moral zrezat še eno luknjo za 12cm ventilator, ker je pumpa točno pod grafo tako, da se vse skupaj zelo greje (predvsem grafa).
12 cm vent bom dal tudi na radijator, sedaj imam dva 8cm.

Ja KoupaFest škoda, ker ne dobim brezplačnih kart, ker jim delam reklamo. Se bo treba drugače znajti.:D

Alexius Heristalski ::

Zelo lepo!
Pa še dober poster v ozadju.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

m.i.h.a. ::

Ne mislit da sem en Ferrari fanatik, ker ima kišto rdečo in plakat v ozadju. Izbira barve nima nič opraviti s Ferrarijem in plakat visi tam le zaradi tega, da vem kdaj je (oziroma je bila) kakšna tekma. Hvala za pohvale.

GUFY ::

Lepo, lepo, lepo sam kakšen večji vent na hladilniku pa ne bi škodil.

m.i.h.a. ::

To bom uredil takoj, ko dobim vente, naročil sem jih pa že.

m.i.h.a. ::

Končno sem dobil možnost, da vam pokažem veliko lepše slike, katere so v nasprotju s prejšnjimi slikane z digitalcem.
Nekaj stvari je spremenjenih, kot recimo:
-na sprednji plošči 12cm vent + home made mrežica za vent
-en 12cm vent na radiatorju v notranjosti + spet home made mrežica za vent
-dodan Aerogate II za kontrolo ventov in temperatur
-premestitev diska na vrh ohišja
...










Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

balocom ::

Zgleda dober.
Glede koledarja- SAUBER PETRONAS.:D

Zgodovina sprememb…

ru7 ::

Kaj pa kake temperature? :D

m.i.h.a. ::

Temperature pa so:
brez obremenitve -> 36°C (CPU)*
z obremenitvijo -> 43°C (CPU)*

*opomba: vsi venti v ohišju so nastavljeni na najnižje obrate (~7V), če jih poženem do konca, so temperature še nižje.

Temperatura v ohišju je za 8°C nižja od temperature proca.

Voda ima temperaturo od 25 do 29°C odvisno od obremenitve.

So te temperature v mejah normale, glede na to da je hlajen Athlon 1800+@2200+ (torej 1533@1805MHz)?

PS: Pustite tisti koledar že enkrat na miru, ker je v skoraj vsakem postu omenjen. Itak pa glejte spodnje slike, katere so bolj kvalitetne in brez koledarja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m.i.h.a. ()

rap3r ::

Zelo zanimivo, le en nasvet čim prej si dej protiprašni filter na vent k ti notr vleče, čene se ti bo zapacou radiator in bo zlo slabš hladil use skupi.
Glede temperatur mislm, da so mal visoke. Voltažo maš najbrž 1,65V. Se pravi pri frekvenci 1800 in 1,65v brez kakršnega koli dodatnega vira toplote v drugih blokih in ventih na 7V maš 43 stopin. Sam hladim proc na 2300mhz pri 2.0V voltaže + NB, ki se tudi prekleto greje + r9600 pro, ki se poti pri 500mhz ali več. Ventilatorja mam isto 2 12cm tko k ti, s tem da sta na minimalno naštimana se pravi mal več kot 5,5V in mam ob 24urnem foldingu 42 stopin učasih tudi 39...folding pa skoz laufa. Nevem no mislm da maš mal visoke.
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

m.i.h.a. ::

Ne, ne. Nimam tbred-a ampak palomino, pri katerem je voltaža 1.75 (če se ne motim).Pa tudi misli, da se palomino jedro nekoliko bolj segreva kot pa ostali, že zaradi same voltaže je to razvidno. Poleg tega je pa tudi radiator kar majhen (katrca), nanj ravno paše en 12cm vent, pribljižno sega do robov radiatorja.
Aja, pa radiator ni bakren.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m.i.h.a. ()

rap3r ::

Radiator maš najbrž res bl švoh. Sam dvomm da se tvoja zadevca bol greje;)
Bartoni se zlo grejejo, sploh k mam voltažo na 2.0V ker je skor za 25% več kot njegova tovarniška.
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

Wad@ ::

Kakosi pa naredu mrežico za vent? ker je res lepa...

TICKO ::

zanima me kje si dobu blok, kok si dal itd. ker mam isto matično pa me zanima, ker tud mislim vodno nardit :)

QuickShot ::

Vodni blok se čist lepo vidi da je od Eddyja.

Za mrežco pa tud mene zanima kako si jo naredu.

Drgač pa maš zlo lepo uštiman, samo radiator zamenji.

Lio ::

mod je zlo lep. Pa še ist ohišje maš kt jst-pa še ene par idej si mi dva. Kolk cajta ti je pa tole vzel. Pa s čim si pobarvu ogrodje?

Aja pa dej nam izdaj kk si naredu mrežice?

S-Master ::

čakte malo, čakte!

kdo je zdaj tu Belokranc ??? :D

m.i.h.a. ::

Hja z mrežicami sem se kar namatral. Pri prvi, katera je na zunanji strani (sprednji plošči) sem se matral predvsem zaradi tega, ker ima veliko celic, in vsako izžagat ni lahko. Izdelana je iz kosa pleha, kateri mi je ostal od stranice, ko sem izžagal okno. V autocadu sem si jo najprej narisal in jo sprintal na pavs papir, tega sem pa potem nalepil na tisti pleh. V vsaki celici je bilo potrebno izvrtat luknjo, da sem lahko vanjo vstavil žagico. Žagal sem pa z modelarsko žagico (rezljačo). Samo žaganje ni problem, težave nastanejo zato, ker je celic veliko in veliko je ovinkov. Upam, da si znate sprednjo mrežico predstavljati v obliki pajkove mreže.
Pri drugi mrežici v notranjosti ohišja (na radiatorju) pa sem uporabil skoraj 3mm debel kos aluminija. Tukaj je bil potek izdelave isti.
Mrežici nista še dovolj dobro obdelani, še posebaj tista zunanja, katera je zelo zoprna za brušenje in se na njej poznajo fleki res, da v resnici niso tako grozno moteči, ampak so prisotni tako, da bo verjetno treba stvar pobarvat, z eno kovinsko barvo oziroma, kar je še boljše "kromat."

Toliko o mrežicah.

Lio ::

morem jst enkrat probat neki tacga z mrežicam. Sam k nimam potrplenja za zaganje. Pomoje si jih bom dal kr na lasersko naredit.

m.i.h.a. ::

Ogrodje sem pobarval z airbrush-em, ker je barvanje s tistimi velikimi pištolami preveč nerodno in je težko pobarvat na majhnih mestih ne, da bi ti barva potekla, zaradi predebelega nanosa. Z airbrush-em pa greš po vsakem kotičku in v vsako režo brez problema.

Pri tej plošči me malo moti, ker je zaradi socketa blok postavljen v majčkeno čudno pozicijo in se voda v sistem ne natoči tako lepo kot se bi morala, ampak večjih težav pri tem ni.
Drug problem pri plati pa je ta, da ne omogoča nastavljanja voltaže v biosu in si zato omejen pri navijanju proca. Jaz zato gonim svojega palomino iz 1533 na 1805MHz, ker več ne gre. Drugače pa plošči ne morem veliko očitati.

m.i.h.a. ::

Na lasersko rezanje mrežic sem se tudi sam spomnil, a kaj ko nisem vedel, da imamo tudi to v našem kraju. Če bi vedel, jih verjetno ne bi rezal sam. Ampak se sedaj nič ne sikiram zaradi tega še posebaj na to ker so unikat, če jih boste sedaj tukaj vsi skopirali to sicer več ne bodo, ampak glaven je trud, navsezadnje bi jih lahko tudi kupil.

S-Master ::

bla bla bla...

.. keri od vas so Belokranjčani ?? :D

m.i.h.a. ::

MUA..............torej, jaz.

S-Master ::

a res???

a ti veš da sem jaz Belokranjčan in da mi je tudi ime MIHA ??? :D

m.i.h.a. ::

Kater konc pa natančneje?
Jaz Črno.....

Sicer bi bilo dobro za takšne čveke uporabit ZS.

Dobius ::

Tudi jaz imam enako ohišje (le da je midi tower). Zanima me predvsem kako si izrezal sprednjo luknjo. S čim se je to najboljš lotit? Zanima me predvsem kakšno orodje in tehniko si uporabljal... hvala

m.i.h.a. ::

Sprednjo luknjo sem tako kot vse ostale zrezal z modelarsko žagico oziroma rezljačo, s katero je žaganje plastike mala malica, pa tudi kovina se da lepo rezat, le da stvari ne forsiraš, ker žagin list lahko poči. Potek je čisto enostaven, pač narišeš luknjo, tukaj vam predlagam, da stvari preden jih greste žagat oblepite iz obeh strani s papirnatim lepilnim trakom na katerega lahko narišete črto po kateri boste žagali, poleg tega pa ta trak skrbi tudi za to, da ne prihaja do taljenja plastike zaradi vročine žagnega lista in s tem posledično stiskanja njega, ker ko ti enkrat plastika stisne žagico (list) lahko ta žagni list le še odlomiš. No teh težav ni, če stvar oblepiš s papirnatim trakom. Enako je s pleksijem, katerega sem rezal na enak način za okno, če ga nebi prej oblepil bi polomimil ničkoliko žagic, tako pa sem z eno izžagal vse. Kdor je že videl in poizkusil princip žaganja mu to ne bo delalo težav in ve o čem govorim. Se pa da s to žagico izžagat kakršno koli obliko in to še tako majhno, dokaz za to so moje mrežice za vente.

kuglvinkl ::

Spider: chill. Moja roka je dolga.
Your focus determines your reallity


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zaščitna/okrasna mrežica za 3 x 120 vente

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
362445 (1715) Keyser Soze
»

naredil si bom carbon fibre ohišje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
11921730 (15785) DimmniBurek
»

Lian-Li V2000 (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
977700 (4663) LittleDevil
»

Začetki modifikacije... (slike)

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
392022 (1252) Eddy
»

V ohišje bi izrezal luknjo za pleksi...

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
341841 (1382) simonchelo

Več podobnih tem