» »

Lian-Li V2000

Lian-Li V2000

1
2
»

TribesMan ::

MEDENA ej ampk teb pa nikol ni prav ce ima kdo kaj bolje zrihtan kot ti... si mal fovsivc a ne? Dej drugic svoje neumestne komentarje prihrani zase. Kaj ljudje pocnejo s svojim casom in denarjem se tebe niti ne tice. Sploh pa so ob taki mojstrovini, kot je tale kistica popolnoma samoumnevno da brez tega ne gre... ker kdor ne ulozi svojega casa in denarja, pac nikoli ne bo imel cesa takega... Vsak hobi nekaj stane.

Se enkrat pohvale morphlingu. Aja pa drzim pesti za 4GHz.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Zgodovina sprememb…

Grimlord ::

Super zgleda že zdaj. Ostale še pa le zrihtaj ;)

btw, am.. kaj ti maš mogoče še en tak case doma ? Ker na tretji sliki v prvem postu se v ozadju vidi tako ohišje samo belo... maybe it's a V1000, al pa G5.. nwem :)
Iz malenkosti nastane popolnost in popolnost ni malenkost.

burkiburke ::

lol Grim, tist je škatla od ohišja :)

Grimlord ::

Ups, my bad. ;) We all make mistakes :D

Čakamo na nove slike morph :)
Iz malenkosti nastane popolnost in popolnost ni malenkost.

Alexius Heristalski ::

Jah, kaj naj rečem, komaj čakamo na končni izdelek!
Glavni del že priklipljen na cevi
Ko sem tole prebral, sem se pošteno nasmejal, ker sem se spomnil žandarja iz Alo Alo, ki se kar naprej moti in govori smešne napačne besede. :D
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Boki_ ::

A na NBju boš mel tist pasivni quler? Za doseganje FSBjev 280+ mislim da rabiš vsaj vodno... Pa še za tako čast bi naredu lpo posebno kolekcijo blokov, še za mosfete in mogoče tut SB.
I'm back

Malecky ::

Kdaj si bostve vi ubil v glavo da druga periferija ne rabi hlajenja?

Na zadnjem nestu vam bi lahko en demonstriral razliko med pasivnim coolerjem in vodnem + pletier pa bi vidli da se en k*** nic ne pozna tko da nehite dajat vodne gor na vso sranje ki ma vec kot 20°C med delovanjem...pol tud na SB daj vodni blok!

morphling good job:))

DjTonic ::

.. Pa še za tako čast bi naredu lpo posebno kolekcijo blokov, še za mosfete in mogoče tut SB.

To je pa res oslarija, zakaj bi se matral in stran metal denar, če pa je nepotrebno. SB se občutno ne segreva, na mosfetih ter kakšnem pll čipu pa, če že so kakšni heatsinki popolnoma dovolj.

kuglvinkl ::

SB se občutno ne segreva, na mosfetih ter kakšnem pll čipu pa, če že so kakšni heatsinki popolnoma dovolj.

Na tej plati očitno ne (čeprav na novh 925/915 opažam, da so pasivno hlajeni), ampak na nFocrih2 se SB, še posebej če je gor MCP-T (z MCPjem plate še nisem imel), se zadeva hudičevo greje. Tko da sem imel na 8RDA+ Abitova reberca brez vent., na NF7-S pa imam bakrena rebra od Revolta za grafične.

Back to topic. SB definitivno ne rabi vodnega.
Your focus determines your reallity

DjTonic ::

Imam praktično enako plato, kot morph in SB trenutno niti pasivno ne hladim, saj ni potrebe, ker ni niti na dotik vroč. Na mosfetih ter pll-u pa imam vseeno ene manjše heatsinke. Glede NF7-S pa ima zelo vroč SB-ja, na njej sem lani imel en Zalmanov HS.

LittleDevil ::

morphling1 ali si že sestavil vse skupaj. Malo poročaj kakšne so temperature, pa do koliko si prisel stabilno.>:D
Če bos več kot jest vzamem nazaj procesor. :)

LP

Boki_ ::

Ni vse v procesorju...
I'm back

LittleDevil ::

Tom DeLonge vem jest to dobr da ni... samo iz 2.8 na 4.0 je pa tudi že mal odvisno >:D

zile ::

Ej Morph 5.11. je lan. Boš kiblo prnesu s sabo, da vidmo čudo...:D

morphling1 ::

Jep pridem :)

Sicer sem pa včeraj preuredil potek vode in rezervoraček, ker se z prvotnim vrstnim redom enostavno nisem mogel znebit zraka iz sistema in ta je povzročal zame zoprn hrup pa še hlajenje ni bilo učinkovito.

Z novo postavitvijo, sem skrajšal cevi še za dodatnih 40cm in sistem se je odzračil v slabi uri in to popolnoma, tako da je prav lepo, ker trenutno zadeva laufa neslišno.

Zgleda pa tako:
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Grimlord ::

Zgleda super morph ;) Gr8 job 8-)
Iz malenkosti nastane popolnost in popolnost ni malenkost.

Keyser Soze ::

No ja no. Seen better. Pač malo boljše ohišje. In pa klasična modifikacija. Kot eno malo morje drugih.

P.S.: Upam, da ne bodo stvari obvisele tako kot so na sliki. KEr zgledajo kot ene pocestnice. Vsaka na svojo stran visi.:P

Eddy ::

Super, samo prav rad bi videl vrtinec v rezervoarju, ki ga naredita ti dve pumpi...
Morph je možno videt? ;)
www.ekwaterblocks.com

PrimozR ::

Morph you lucky bastard :P :D
Upam da ti rata pridt do 4GHz pa še kej čez :)

Grim ::

Hocem samo dodat da sem jaz prav tako narocil Lian -lija pri Franu (kje pa drugje:\ )
0:) FRAN bodi hvaljen0:)

Sicer si lastim PC-60 opis in slike

samo da je moj brez tiste svinske plastike okrog gumbov ter ima 4 vente . Prisel me je okrog 40k z postnino iz avstrije vred !!! Ampak sem ziher freak in sem hotel imeti najbolse ohisje kar tudi lian liji so .Pa naj pride btx al pa bilo kaj druga to ohisje bom mel do smrti !!!

Kaksne lastnosti imajo pa itak vete ce ne pa si poglejte, ker mrgoli z bonboncki !!!

Caligula ::

Kayser no! Ne bit lame!

DimmniBurek ::

Lepo lepo,sam neki je pa res grdo-plata, mislm grde barva je, drgač si pa lepo uštimu! Kakšne maš kej temperature?
There Is No Stronger Drug Than Reality

Keyser Soze ::

Caligula. MAš kakšen point al si lame?? Če nimaš nič pametnega za pripomnit ni treba smetit tja v tri krasne.

Povedal sem kar jaz vidim. Če ti tega ne vidiš ti predlagam, da se razgledaš malo po forumu. Je veliko boljših modifikacij. In ne vem zakaj bi sedaj hvalil nekaj kar to ni? Pač morda je ohišje impresivno kot redkost na našem trgu. Pa še črpalka(ne več dolgo). To je pa tudi vse.

Zgodovina sprememb…

morphling1 ::

Eddy, vrtinca ni ker sem moral narediti v rezervoračku eno ovirico, ki preprečuje da mi zračne mehurčke potegne nazaj v izhod in bi samo krožili, pa ker je sistem popolnoma odzračen se praktično sploh ne vidi gibanja vode :) je pa pritisk oziroma curek res velik, kar je bilo vidno preden se je sistem do konca odzračil.
Temperatura procesorja pri 3.95GHz HT on 2xFah core @ 1.8V enake sobni temperaturi, se pravi tam okrog 18°C to mi pač javlja senzor na Asus plati MB temperatura je 2°C višja.
Danes se bom malo igral z navijanjem je pa 4GHz 3Dmark benchable.

Keyser, ja sistem je čisto povprečen, cel kup folka ima dve vodni pumpi, srebrni blok, 3x120mm vente na radiatorju ter 4GHz sistem pod 20°C v tako urejeni kišti right ? Tu ni fora, da sem jaz ogromno modificiral kišto, tega pač ni treba, vseeno je pa bilo kar nekaj rezanja in predelav, da je zdaj vse to skupaj lepo v ohišju. Si pa v vsakem trenutku upam reči, da tako optimiziranega vodnega hlajenja nima vsak. Nikoli pa nisem rekel da je zadeva biser modificiranja in se seveda ne more primerjat z nobeno custom made zadevo na kakem bittech forumu, to pač ni in to niti ni bil moj namen, jaz sem hotel samo ultimativno vodno hlajenje v lepem ohišju.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

steev ::

Kok te je pa stal blok od srebra? :\
:|

V-i-p ::

Morph, enkrat bi te res rad spoznal in ti dal roko ;) Ko vidim tvoje teme, mi slina iz gobca teče, takšen užitek jih je brati. Res se vidi da obvladaš zadevo v nulo, bravo!
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

zbogi ::

Zgleda zanimivo, sam mene predvsem zanima v čem je fora 2 pump, ker bolj kot jst to študiram, manj mi je jasn, sicer pa nisem glih expert.
Sam se mi zdi da če hočeš večji pritisk, nabaviš močnejšo pumpo, ker md-15 je zgleda da med bolj švohnejšimi, majo še md-20, ki je kao full močna za vodna hlajenja, pol je pa še md-30, ki je pa itak že skor preveč. Pa če gledam jst cenovno, se tud bolj splača uzet 1 20ko, kot pa 2 15ki.

Aja, pa jst sem zelo zainteresiran za te pumpe, pa me zanima če kdo kej ve kje se to da dobit, najboljš bi blo kak MD20RLZ, sam to je že iluzija, predvsem 20ka me zanima.

Aja pa morph, kaj pa maš ti vse priklopljen na to vodno hlajenje, ker če maš sam vodni blok za proc, pol itak da ni čudn da je sobne temperature, ker jst mam blok za proc, NB, blok za gefroca 6800U, vse hlajeno, pa še oba diska, pa mi je idle temp procesroja tud na sobni temp, comp pa čist neslišen.

humanoid ::

Ne bom ničesar komentiral, samo me zanima to za blok, ker je iz srebra:

Koliko je zadeva težka in koliko keša si dal za to? Zanima me, ali je možno prevlečti baker, kos bakra, samo spodnjo površino s srebrom? Bi se poznalo na temperaturi? Pa kje to delajo.

Hvala.

Nejc Pintar ::

4GHz sistem pod 20°C
Lahko je biti prvi, če si edini!

morphling1 ::

Ok najprej glede pump. Dve sta vezani zaporedno seveda zato, da se mi poveča pritisk ob enakem pretoku. Večja modela sta kot prvo tudi bistveno večja po dimenzijah in imata že prevelik pretok. V tako restriktivnem sistemu kot je recimo moj mi 3000l/h čisto nič ne koristi, ker se bo pumpa samo matrala in pregrevala. Zato imam raje dve pumpi in se vsaj zelo približam teoretičnem pretoku ene pumpe.
Blok iz srebra sem naredil sam, material je bilo pa darilo oz proti usluga za še en tak izdelan blok. Da bi posrebril samo dno hladilnika z srebrom nebi vplivalo na temperature, ker je sama plast pretanka da bi boljša prevodnost imela vpliv. Pa tudi pri mojem bloku v bistvu ni razlike med tem in srebrnim, ker pri debelini dna 0.5mm prevodnost materiala igra zelo majhno vlogo, pri meni je vse v čimboljši prestopnosti toplote in zato potrebujem čim hitrejši vodni curek usmerjen direktno nad jedro, to pa mi zagotavlja boljši pritisk v sistemu.
Aja teža bloka tam okrog 350g

Blok za NB sem že rekel da se vsaj pri meni ne splača, blok za gpu pa pride, ko bo v sistemu grafa vredna hlajenja, zdaj tega še ne rabim :) (btw še en razlog, zakaj imam dve pumpi)

V.I.P, thanks :)
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

zbogi ::

Hvala za odgovor, do zdej sploh nisem vedel da je mozno 2 pumi skup povezat, predvsem me je pa to zanimal, ker mam jst en problem z mojo črpalko. Je Hydor L30, v sistemu, ki sem ga že opisal, in sicer vsake toliko časa, okol uro, mi neki pljuska not v črpalki. Sem 99% prepričan da lufta ni not, ker sem črpalko obračal na vse mozne načine in pa komp tud. To se je začelo pojavljat po tem ko sem dodal hladilnik za HDja k sistemu. Jst sumim, da je črpalka prešvoh, torej če mi mogoče vezava 2 kej pomaga, oz če se splača sploh.

Vesoljc ::

zase vem, da v naslednjem sistemu bom dal notri vsaj :D dve pumpi. performance naraste, varnost pa tudi...
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

LittleDevil ::

Kakšna slika končnega izdelka, pa prilepi se kaksno fotko temperatur iz MBM-ja ker na 4GHZ je pa res težko imeti okoli 20°C. Jest ko sem prišel do 4GHz sem imel temperaturo 43°C pa je bila soba kar dokaj hladna. Na 3920 je pa dokaj stabilen temperatura mi je pa največ padla na 39°C. Procesor je pa isti kot ga ima Morph 2.8c M0. >:D

LP

zbogi ::

dej vi raj povejte v čem je fora spravit procesor tok visok.

Caligula ::

Ma brat lih eno kisto za take kot ste vi doma KLIK

In se vecja slika KLIK

By the way-slika slikana z Benq DC 2300, ki stane 10 jurjev v Harveyu v akciji >:D

Aja, ta plata p5GDA2 ma prkljucke za kr 14 diskov 8-O

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Caligula ()

GUFY ::

Caligula: To je navaden big tower od Chifteca. To ohišje se splh ne more primerjati z ohišjm, ki ga ima Morf.8-O

kuglvinkl ::

Da takoj (in brez milosti) zaklučmo s Chieftecom: to je definitivno eden najboljših industrijskih dizajnov, eno od izveden, Antecovo imam sam že 2 leti IIRC (+ najboljšo masko za ta dizajn je imel seveta Antec z ATC 701, delali dizajnerji, ki zdej delaljo za Silverstone). Pred kratkim sem preklinjal, ker je malce prekratek. Guess what? Dobis se daljša izvedba.

Zdej pa, back to Lian Li (in da ne slišim več besede o Chieftecu, mirno si odprite novo temo).
Your focus determines your reallity

humanoid ::

Kaj pa povedat o Lian LI? Da so ohišja lepa za dol past, da je cena za dol past, da se jih pri nas ne dobi? Ta ohišja so pač za izbrane ljudi, če ga hočeš v SLO met pa se moraš skeširat, da je joj. Torej? Chiefa big dobiš novega za 19k SIT. Le kaj bo človek kupil? Če je bogat in ne ve kam bi z denarjem bo kupil LL, če pa nima toliko denarja amapk vseeno hoče dobro ohišje bo pa kupi Chieftec.

Caligula ::

OK, OK, sam tko sem se spomnil takoj na vas, ko sem kisto videl.
KAr nazaj h LL 0:)

morphling1 ::

Še eno zadevico sem poštimal, zadaj sem za črpalki vgradil štekar za tako da tudi to zgleda normalno.


En nočna slikica notranjosti :)
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

steev ::

A je to odprta kišta, al mas pleksi okn? :\

/edit/ Če ni pleksija ga nared. Če ne je katoda brez pomena notr. Aja pa še to. Če te še nism pohvalu, te bom pa zdej.

POHVALJEN !!! :D & WAU :))
:|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: steev ()

mazy ::

pohvale morph.
lepa kištica

kero tekočino maš pa to notr v hlajenju?

Grimlord ::

Lepo morph, lepo!

UV nekak prav sede not v case ;)
Iz malenkosti nastane popolnost in popolnost ni malenkost.

ru7 ::

Huuuuda kištica

morphling1 ::

Stranica bo seveda zrezana, drugače res nima smisla UV notri imet. Samo nek zanimiv motiv si moram zmislit za izrez, par idej že imam, ne bo pa neko dolgočasno geometrijsko telo.:)
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

xpozed ::

morphling1: kje pa si kupil tisto 360mm jekleno mrežico za na vrh? Link na sliki je na cool-pc, samo nekako ne najdem na strani tega produkta :P

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: xpozed ()

Alexius Heristalski ::

Res lepo. Prej se je en pritoževal, da je plata grde barve, ampak zdaj te težave nekako ni več, ane? :)
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

LittleDevil ::

Kako napreduje pleksi okno? Drugač si ga pa zelo lepo zmodificiral. Brez pripomb.
Ali lavfa na 4GHz? >:D

LP
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vodna pumpa... (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
966386 (4707) LittleDevil
»

I just love Vmoding, oz. kako P4ka začne kazat zobe :)

Oddelek: Navijanje
383085 (1837) morphling1
»

Vgradnja veeelikega radiatorčka

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
482390 (1226) burkiburke
»

Iwaki MD15R praktično idealna črpalka za vodno hlajenje.

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
323243 (2543) burkiburke
»

Malo pozno a vseeno. Moja Antec Silver wb. kištica :)

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
252077 (1265) morphling1

Več podobnih tem