Forum » Kaj kupiti » Baterijski sesalec
Baterijski sesalec

Heavy ::
Zanimam se za nakup sledeče stvari. Namenjeno za stanovanje (les, ploščice in tepihi).
Gledal sem samostoječe modele (električna metla). Budget imam do 120€. Kaj naj bom pozoren pri nakupu. Kako se obnesejo v praksi?
Gledal sem samostoječe modele (električna metla). Budget imam do 120€. Kaj naj bom pozoren pri nakupu. Kako se obnesejo v praksi?
#TeamFelix
legendary ::
Zdravo. Tudi jaz iščem nov sesalec, ki se bo uporabljal za čiščenje stanovanja. Robotski sesalec zaradi razporeditve in vse krame zaenkrat ne pride v poštev.
Malo gledam in vidim, da obstaja opcija z vodnim čiščenjem.
https://www.mimovrste.com/pokoncni-sesa...
Je to ok, ali se priporoča kaj drugega?
Malo gledam in vidim, da obstaja opcija z vodnim čiščenjem.
https://www.mimovrste.com/pokoncni-sesa...
Je to ok, ali se priporoča kaj drugega?
fikus_ ::
Te zadeve so srednja žalost. Uporabni npr. v kuhinji, gladka površina za posesat kakšne drobtine in podobno.
floyd1 ::
Točno tako.
Mi imamo eno makitino igračko doma in v praksi je to tako, da včasih, ko se lotiš dela zmanjka baterije, včasih je košek zabasan in nič ne vleče (mala sesalna moč je že v osnovi). Baterijo pri našem sesalcu lahko zamenjam s polno, če pa bi moral čakati uro (ali več), da se napolni... Ni najbolj praktično. Na koncu ugotoviš, da zraven baterijskega rabiš še enega običajnega.
Mi imamo eno makitino igračko doma in v praksi je to tako, da včasih, ko se lotiš dela zmanjka baterije, včasih je košek zabasan in nič ne vleče (mala sesalna moč je že v osnovi). Baterijo pri našem sesalcu lahko zamenjam s polno, če pa bi moral čakati uro (ali več), da se napolni... Ni najbolj praktično. Na koncu ugotoviš, da zraven baterijskega rabiš še enega običajnega.
Okapi ::
Če ima priključno postajo, je vedno pripravljen za delo. Slaba stran je manjša moč in manjši prostor za smeti (več dela s praznjenjem).
Xiaomi Jimmy je preverjeno dober.
Xiaomi Jimmy je preverjeno dober.
Yossarian ::
Bom malo obudil temo. A ta je za kaj? Sesalo se bo po hiši, predvsem gladke površine. Kakšen predlog, budget dobrih 200 €. Na kaj je potrebno gledati?
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo povlekel
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
Ali pa bo treba kupit tega?
DarwiN ::
Stran vržen denar, Yos.. Jaz sem sestri uštimal tole pogruntavščino za 80EUR.. S kuponom za -15EUR je prišel 66EUR. \o/ Polna kapa oziroma še predober za navadnega smrtnika. 
Če ti življenje ponudi limone...
Če ti življenje ponudi limone...
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DarwiN ()
Kaj pa vem, trenutno imamo enega za cca 200 €, pa ima težave z večjimi smetmi.
Magic1 ::
Če imaš velike smeti, si kupi industrijskega na kabel... Niso ti baterijski za neke kepe.
Sem gledal neke teste in se je Dyson slabo izkaza že pri kosmičih. Boš pa frajer!
Sem gledal neke teste in se je Dyson slabo izkaza že pri kosmičih. Boš pa frajer!
Magic
Motion ::
Jst sem dobro leto in pol nazaj vzel Prosenic P13 na geekbuy. Dela super in je kar priročen. Z sesalno močjo sem tudi zadovoljen. Rabim ga predvsem na trdi podlagi, nekaj malega tudi na tepihu.... Za slabih 120e kolikor je bil sem zelo zadovoljen
Telbanc ::
Baterijski sesalec, je tko za gledat ni to niti da bi se igral s tem. Mam nekej tekega doma, za 150 evrov. Ne veš al bi se smejal al jokal ko hoćeš recimo posesat kamenčke v avtu...ne gre. Tko da sem ubodu še industrijskega.
Navadni sesalec hišni na prah mma z evropsko direktivo omejeno moč v Watih. Mislim da na 800 W. Tko da tud to odpade.
Zaj vsak normalen ki nima možganov na paliativni oskrbi kupi električni na kabel, industrijski suho mokri sesalnik najmanj 1600W moči. Ne ga zamešat z parnim. Potegne smeti z vseh špranj.....Je pa kr velik, sam če češ ddanes kaj posesat.
Navadni sesalec hišni na prah mma z evropsko direktivo omejeno moč v Watih. Mislim da na 800 W. Tko da tud to odpade.
Zaj vsak normalen ki nima možganov na paliativni oskrbi kupi električni na kabel, industrijski suho mokri sesalnik najmanj 1600W moči. Ne ga zamešat z parnim. Potegne smeti z vseh špranj.....Je pa kr velik, sam če češ ddanes kaj posesat.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
twom ::
Če imaš velike smeti, si kupi industrijskega na kabel... Niso ti baterijski za neke kepe.
Baterijski sesalec, je tko za gledat ni to niti da bi se igral s tem. Mam nekej tekega doma, za 150 evrov. Ne veš al bi se smejal al jokal ko hoćeš recimo posesat kamenčke v avtu...ne gre. Tko da sem ubodu še industrijskega.Imam Dysona.
V redu za osnovne stvari, za na hitrco kaj posesat, za po stopnicah. Vzameš, posesaš, odložiš nazaj, ne rabiš vlečt težke mašine in kablov. Tudi pasje dlake, ki so zapičene v kavč, posesa super dobro s krtačo namenjeno za to (moja je noro zadovoljna s tem). Zadovoljivo posesa tudi tepih, spet namenska krtača. Vse to je bilo v kompletu. Super, če imaš polno otrok, psov in mačkov in po kuhinji, dnevni, stopnicah, vsak dan na hitrco povlečeš. Kot metla, samo da ne dviga prahu. Deluje mi pa precej krhko in nežno (kar meni osebno ni minus).
Za avto posesat, za po vogalih pod stropom, imam pa tastarega.
Problem tanovih sesalcev so tudi nastavki. Za sesanje avta uporabljam 20 let staro (že skupaj zlepljeno) krtačo, ker tanove so prenežne. S tanovimi lahko sesaš samo prahek po policah. In 3, 4, njkrat v enem nastavki, ki niso uporabni pol krca za nobeno stvar. Se pa dobro bere na škatli in vidi na slikah.
Glavni razlog za nakup baterijskega sesalca, je bilo da nima vreče. Vreče v običajnem sesalvu nisem napolnil po par mesecev. Sesalna moč se je zmanjšala skoraj takoj (pore se zamašijo s finim prahom in vreča ni več tako prepustna, čeprav je še prazna). Najbolj moteče je bilo pa to, da je po vsakem vklopu zasmrdelo od razpadkov v vreči. Tega pri baterijskem ni. Je pa morda malo bolj prašno pri praznenju posode (praznim zunaj in meni ravno tako ne predstavlja problema).
Jaz bi kupil baterijskega za vsakdanjo uporabo in enega stare šole na kabel za avto in podobno (morda bi bil lahko tudi ciklonski brez vreče).
Bom malo obudil temo. A ta je za kaj? Sesalo se bo po hiši, predvsem gladke površine. Kakšen predlog, budget dobrih 200 €. Na kaj je potrebno gledati?Xiaomi je baje price/performance. Nisem ga pa še držal v roki. Dyson... je pač Dyson... baje so kritike na vzdržljivost... po dveh letih vsakodnevnih zlorab deluje enako kot po nakupu...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: twom ()
c3p0 ::
Dyson je super. Dolgih lasov ni nikoli potrebno čistit iz krtače, npr. Že tu je zmaga. Laserček je noro dober, v mraku se vidi kako čista so tla v resnici. Za pajčevine po stropu očitno ni primeren.
Če redno stresaš po tleh kosmiče, pa bo boljši kak drug. Za takšne in ostale stvari imamo klasični sesalec Miele.
Za zunaj, garažo ipd. pa Karcherja, ki tudi dobro služi namenu.
Za avto baterijsko Makito.
Če redno stresaš po tleh kosmiče, pa bo boljši kak drug. Za takšne in ostale stvari imamo klasični sesalec Miele.
Za zunaj, garažo ipd. pa Karcherja, ki tudi dobro služi namenu.
Za avto baterijsko Makito.
puginho ::
Dyson je odličen, navadnega sesalca ne rabiš, saj so ti nastavki za trde in mehke površine. Pri tem na linku pa ti manjka en nastavek, in sicer ta mala ščetka, ki je super za kavče in avto. Pa vzemi raje gen 5 ali v12, ker tipke za sesanje ne rabiš več nonstop držati.
Motion ::
Baterijski sesalec, je tko za gledat ni to niti da bi se igral s tem. Mam nekej tekega doma, za 150 evrov. Ne veš al bi se smejal al jokal ko hoćeš recimo posesat kamenčke v avtu...ne gre. Tko da sem ubodu še industrijskega.
Se strinjam da ni ok kot edini sesalec, vendar kot dodatni sesalec za tla in stopnice je super. Za avto in druge "specialne primere mam tudi sam klasičnega na kabl. Vendar za vsakodnevno hitro sesanje po kuhji in pod mizo zvečir po večerji je super priročen in vreden vsakega centa....
mat11 ::
Za Dysona in avto vzami na Aliexpress ali Temuju raztegljivo mehko cev. Z tem postane kot stari sesalec pa še turbo vklopiš. Je pa daleč najboljši za živalske kocine.
mat
puginho ::
Si pogledal kdaj teste baterijskih sesalcev in teste filtriranja, nisi ne, bi takoj pozabil na kitajske sesalce za 200 eur
kixs ::
Imam Dyson V11 cca 6-7 let. Za posesat imam cca 200m2. Verjetno je danes konkurenca boljsa. Ampak takrat je bil edini, ki je lahko zamenjal obicajen sesalec. Ko gre ta rakom zvizgat, bo naslednji po vsej verjetnosti tudi Dyson.
Ganon ::
Si pogledal kdaj teste baterijskih sesalcev in teste filtriranja, nisi ne, bi takoj pozabil na kitajske sesalce za 200 eur
Pokaži mi dysona za 200 evrov. Za tak denar baterijskega ne bi nikoli kupil. Yass je zgoraj takoj prilepil enega za 600 evrov. In ko se enkrat dotaknemo te meje, ko baterijski postane (kolikor toliko) uporaben, dysona premaga konkurenca. To je podobno, kot iRobot, ki so ga ostali že zdavnaj poteptali.
Še vedno pa velja nekaj. Kabel je kabel. Mnogo cenejši kabelski sesalnik je neprimerno boljša izbira. Malenkost več dela, ampak več kot odtehta.
Je že naročila Dysona. Bomo videli, kar bo, pač bo. Hvala za mnenja.
tomaz- ::
Imamo Dyson v15 - dober, ni kaj reči. NI poceni, ampak:
-prefiltrira delce tako, kot se pričakuje - na testih je vedno v samem vrhu, ne glede na ceno ali model
-lahko sesaš tudi moko, pa ne bo zabasalo filtra niti slučajno ali da bi zaradi tega izgubil sesalno moč
-zelena lučka spredaj zmaga - ne moreš verjet, kaj vse se "pokaže" na tleh - te je včasih kar "groza"
-imamo dva človeška dolgolasca in eno mačko pri hiši in dosedaj se niti enkrat še ni nič zapletlo v koleščka ali na katerokoli krtačo, ki je priložena sesalcu
-krtača za tepih dejansko presenetljivo dobro opravi svoje delo
-senzor sam prilagaja jakost sesanja glede na stopnjo svinjarije in podlago in to dejansko deluje
-baterije je dovolj za 240 kvadratov veliko hišo, res pa je,da je v celi hiši samo en tepih - ta dobesedno uniči baterijo , če hočeš bit res temeljit, ker sesalec zašpona na ful in je baterije samo za dobrih 15 minut
-fleksi cev ali kak dodaten nastavek se brez problema dobi pri kitajcih, kjer je za Dyson polno tega po dostopnih cenah
-filtra praktično ni treba menjat, ker ga res samo spihaš vsake tolk
Slabost:
kičast je ko sto mater
tipka za vklop je kot na bormašini in jo moraš stalno držat - mi smo se navadili, je pa res, da za par evrov dobiš nastavek/gumb na aliexpres-u, ki namesto tebe drži :)
kolikor se že trudiš, ob stresanju prahu in las iz posode si moraš skor vedno pomagat z rokami, ne gre tako lahko, kot na reklamah - ampak to je pri večini tovrstnih sesalcev enak problem
a da je kičast u božju mater, sem že rekel?
Ganon, daj pripopaj kakšno konkurenco, da besede ne ostanejo prazna nabijanja, pa da bomo lahko ostali prečekirali - novo znanje je vedno super
ti dam precej kredibilen link, da boš lažje iskal vso to silno boljšo konkurenco:
https://vacuumwars.com/
za čiščenje uporabljam tole:
https://www.aliexpress.com/item/1005010...
ne moreš verjet,kako dobro piha ta igrača :)
mogoče bi se ti zdajle splačalo še mal počakat na black friday, Dyson ponavadi ima kakšne akcije na Amazonu , pa tud Electronic4you ima običajno takrat nižjo ceno
-prefiltrira delce tako, kot se pričakuje - na testih je vedno v samem vrhu, ne glede na ceno ali model
-lahko sesaš tudi moko, pa ne bo zabasalo filtra niti slučajno ali da bi zaradi tega izgubil sesalno moč
-zelena lučka spredaj zmaga - ne moreš verjet, kaj vse se "pokaže" na tleh - te je včasih kar "groza"
-imamo dva človeška dolgolasca in eno mačko pri hiši in dosedaj se niti enkrat še ni nič zapletlo v koleščka ali na katerokoli krtačo, ki je priložena sesalcu
-krtača za tepih dejansko presenetljivo dobro opravi svoje delo
-senzor sam prilagaja jakost sesanja glede na stopnjo svinjarije in podlago in to dejansko deluje
-baterije je dovolj za 240 kvadratov veliko hišo, res pa je,da je v celi hiši samo en tepih - ta dobesedno uniči baterijo , če hočeš bit res temeljit, ker sesalec zašpona na ful in je baterije samo za dobrih 15 minut
-fleksi cev ali kak dodaten nastavek se brez problema dobi pri kitajcih, kjer je za Dyson polno tega po dostopnih cenah
-filtra praktično ni treba menjat, ker ga res samo spihaš vsake tolk
Slabost:
kičast je ko sto mater
tipka za vklop je kot na bormašini in jo moraš stalno držat - mi smo se navadili, je pa res, da za par evrov dobiš nastavek/gumb na aliexpres-u, ki namesto tebe drži :)
kolikor se že trudiš, ob stresanju prahu in las iz posode si moraš skor vedno pomagat z rokami, ne gre tako lahko, kot na reklamah - ampak to je pri večini tovrstnih sesalcev enak problem
a da je kičast u božju mater, sem že rekel?
Ganon, daj pripopaj kakšno konkurenco, da besede ne ostanejo prazna nabijanja, pa da bomo lahko ostali prečekirali - novo znanje je vedno super
ti dam precej kredibilen link, da boš lažje iskal vso to silno boljšo konkurenco:
https://vacuumwars.com/
za čiščenje uporabljam tole:
https://www.aliexpress.com/item/1005010...
ne moreš verjet,kako dobro piha ta igrača :)
Je že naročila Dysona. Bomo videli, kar bo, pač bo. Hvala za mnenja.
mogoče bi se ti zdajle splačalo še mal počakat na black friday, Dyson ponavadi ima kakšne akcije na Amazonu , pa tud Electronic4you ima običajno takrat nižjo ceno
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tomaz- ()
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Ročni sesalec-pokončni sesalcOddelek: Kaj kupiti | 3189 (1135) | bojsi |
| » | Kateri sesalnik?Oddelek: Loža | 9403 (1371) | otago |
| » | Nakup pokončnega sesalca (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 16279 (4941) | Lonsarg |
| » | Kakšen stoječi baterijski sesalec (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 18119 (17089) | MaticKregar |
| ⊘ | Kateri sesalnik kupiti? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Kaj kupiti | 157611 (77293) | perci |