» »

Nakup pokončnega sesalca

Nakup pokončnega sesalca

1
2
»

Lonsarg ::

Sem raziskoval te baterijske sesalce in sem se odločil za Bosh Serie 8 in mi ni žal (kak luksuz je to ko ne rabiš za sabo vlečt škatle in kabla). Dejansko je tak luksuz da sem še robotskega nehal uporabljat (robotski mi dela 50 minut, jaz z baterijskim končam v 5-10 celo stanovanje, vključno z sesanjem ležišča od mačk in mehkih tepihov ki jih robotski ne zna).

In sicer tisti cheapo itak slabo sesajo (beri vsi pod 300EUR). Izmed Dyson in Bosh na katere dva sem se omejil pa je Bosh hkrati cenejši in tišji (ne gre toliko za to da bi imel manj dB, gre za to da je zvok manj moteč, kar poglejte kake youtube za primerjavo). Dodatni plus Bosha je, da ko iztakneš glavno sesalno ročko je pri vseh modelih še notranja fiksirana na sam sesalec za kaj nahitro posesat brez da primeren nastavek iščeš. Pri Dysonu ima to samo en izmed vseh modelov (sem pozabil kateri).) Še en dodatni pus Bosha mi je bil da je baterija zamenljiva (in je standardna, je veliko ponudbe, nisi omejen na neko specifično).

Če hočeš da je močan kot klasični se moraš omejiti na top dva modela in sicer Bosh Unlimited Series 7 in 8. 7 se dobi "že" za 300EUR, 8 je pač dražji in kolikor sem gledal zadeve naj bi bil eno malo malenkost močnejši od 7.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

katimm ::

Test

Test

Ravno bosch je nekje na sredini in serija 7 bolj pri dnu..

Treba vedit da so na tej listi sami dobri sesalniki in so razlike med njimi minimalne, z nobenim od njih je falis, to so top 10%.

Dodatno je se problem s stevilcnimi testi, ker ti naprimer povejo glasnost v dB (namesto objektivno koliko zvok moti) ter zmogljivost v neki fizikalni enoti namesto koliko dejansko posesa (kar je precej odvisno od oblike in dizajna rocke in ne samo gole moci). Tak da ja, se fokusiras na ene par oz te liste in nato dalje preko real-life video testov, kjer vidis v praksi.

c3p0 ::

Dyson je res drag, sem pa zelo zadovoljen z njim, V15. Motor ima bolj specifičen zvok in mi ni moteč, za razliko od navadnih sesalcev.

https://www.shoppster.si/p/4841429

No tole je ze bosch serija 8 najbrz kaksen star model ker ga ne prodajajo skoraj nikjer vec?

To je Gen2, torej novi model (ProPower in podobne oznake samo pomenijo različne pakete priključkov).

@c3p0, ne vem na youtube so mi Dysoni bli slišat z ful visokim tonom, medtem ko je Bosh precej bol nizek ton. Men so visoki toni precej bolj moteči, ampak ja, stvar je najbrž subjektivna.

Kar se Dysonu šteje v plus je da dejansko vsi modeli dobro sesajo in se bolj odločaš glede na funkcije, težo itd (V15 je recimo med najtežjimi). Medtem ko recimo pri Bosh se med močna štejeta zgolj modela 7 in 8 (ja 7 naj bi imel nekih 10% manjsi suction power od 8, ampak ne kaže da bi to blo vidno v praksi kakor sem gledal, sem vseeno vzel 8 just in case).

Zgodovina sprememb…

BorutO ::

katimm je izjavil:

No tole je ze bosch serija 8 najbrz kaksen star model ker ga ne prodajajo skoraj nikjer vec?

Ga mam doma. Ne kupujte tega sranja. Po stanovanju sem imel polno belega mikropraha, zaradi katerega je bilo vso pohištvo belo. Dolgo časa sva z ženo iskala vzrok tega praha. Na koncu sva ugotovila, da ta prah dela ravno ta sesalec.

Zdaj ta sesalec za tak denar uporabljava v garaži in na terasi.

Pred tem sesalcem sva imela (in ga še vedno imava) Boschev sesalec (https://www.amazon.de/-/en/Athlet-Cordl... in po šestih letih vsakodnevne uporabe še vedno super dela, le, da se je že baterija zelo poslabšala, zdaj zdrži okoli 7,8 minut (prej verjetno pol ure - sem že pozabil).

Tako da jaz glas dam temu sesalcu Boschevemu ... bova kupila še enega kmalu.

BorutO je izjavil:

katimm je izjavil:

Ga mam doma. Ne kupujte tega sranja. Po stanovanju sem imel polno belega mikropraha, zaradi katerega je bilo vso pohištvo belo. Dolgo časa sva z ženo iskala vzrok tega praha. Na koncu sva ugotovila, da ta prah dela ravno ta sesalec.

Pred tem sesalcem sva imela (in ga še vedno imava) Boschev sesalec (https://www.amazon.de/-/en/Athlet-Cordl... in po šestih letih vsakodnevne uporabe še vedno super dela, le, da se je že baterija zelo poslabšala, zdaj zdrži okoli 7,8 minut (prej verjetno pol ure - sem že pozabil).

Hvala za info ne bi nikoli rekel da pusca bele sledi ravno tega ali pa 7 serijo so mi ponujali v trgovini se najbolj in se nekako nagibam kar na samsunga vendar pa ni nikjer razstavljen :/ tudi tale boschev katerega hvalis nism nikjer nasel.. vsekakor pa javim na koncu za kaj sem se odlocil :)

ssokec ::

BorutO je izjavil:

katimm je izjavil:

Sam si lastim Bosh Pro Animal cca 5 let+, identična težava z baterijami.
Razstavil in izvedel zamenjavo baterij.
Original so notri baterije Samsung ICR18650-225 (2150mA).
Vgradili so mi nove baterije Samsung INR18650-30Q (3000mA).
Pri izbiri baterij pazi na max praznilni tok, kaj ti pomaga kapaciteta baterij če motor ne morep potegniti max toka.
Zamenjava baterij je bila izvedena pri Delko d.o.o. (BTC Ljubljana)
Menjava baterij mora biti izvedena dokler obstoječe delujejo, ker drugače ti menjava baterij ne pomaga in ga je potrebno flash-ati.

Pomanjkljivost po menjavi: lučke za napolnjenost baterije nikoli ne ugasnejo (ko so polne svetijo, če je sesalec priklopljen na adapter).

PS: Vmes kupil JIMMY JV85 Pro, ki se je polomil (na pregibu cevi) po cca 6 mesecih uporabe.
tko da je sedaj zopet bosh v igri

Pri Bosh Unlimited 7/8 se baterija menja enostavno kot pri raznoraznem orodju, se standardno baterijo ima in je polno ponudbe na trgu. To je meni kar velik plus (saj ne da ze originalna zdrzi precej vec kot eno sesanje, ampak ce bo z leti ratala slabsa al pa bo kdaj potreba po celournem sesanju pac dokupis baterijo in imas dve).

javljam da sem na koncu vzel https://www.merkur.si/pokoncni-sesalnik...

samsung bespoke jet kateri ima ze polnilno postajo in avtomatsko ciscenje. spremljal sem kaksen mesec trg sesalcev in na koncu tega dobil res ugodno na mimovrste kot zadnji artikel za 45% v akciji. sem bil ze odlocen za nakup electroluxa vendar ni imel vseh nastavkov vse ostalo z vsemi nastavki pa je bilo 300€ in naprej... zaenkrat zadovoljen s samsungom upam da bo dobro delal :)

https://www.merkur.si/baterijski-sesaln...

tole je dokaj ugoden nakup vendar pride samo z eno krtaco in 2ma nastavkoma

Zgodovina sprememb…

• spremenil: katimm ()

puginho ::

Sesalec je sicer dober ampak boš mogel za postajo vrečke kupovat, tako da si si naredil dodatne stroške

Avenger ::

Jaz imam Boschevega Serie 8 že ene 4 leta, mogoče 5, fantastično je, ker so baterije iste kot za orodje in imam tudi orodja nekaj. Zdaj ga uporabljam za bolj "umazane" površine čistit, nabavil sem pa Samsung Jet 75E, ki je zmagal na testu ZPS. Lahko povem naslednje: Bosch ima težave z lasmi, ki se vedno navijejo na ščetko (morda nova verzija te težave nima?), Samsung tega problema nima. Bosch ima dve hitrosti, nizka res švoh sesa, turbo je super ampak hitro žre baterijo, kar ni problem, če jih imaš več. Občutek pa je definitivno, da je težek. Samsung je lahek in okreten, ima tri hitrosti, medium je default in se mi zdi povsem dovolj močno sesanje. Plačal sem mislim da 330€ in se mi zdi vredno toliko, pač v primerjavi z drugimi. Ah, minus Samsunga, v tem cenovnem rangu bi lahko imel kot dokaj nov produkt, lučko oz. laser na ščetki. Minus, potencialno, plastični nastavek kamor se vtakne cev je iz prozorne plastike, polikarbonata, ki je po mojih izkušnjah trd in krhek, tako da bom precej previden s tem, Bosch je bolj robusten. No, ampak na splošno, super hepi.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Jaz imam novejso verzijo Bosch Serie 8 (Gen 2, Gen 1 se ne prodaja vec) in tega minus dveh hitrosti vec ni, ker ima tudi medium hitrost (oziroma auto, auto je vecino na medium in salta na high ko zazna tepih). Vcasih za ravni vinil dam tudi na Low, ampak ze na Medium dovolj dolgo zdrzi da niti ni potrebe karkoli razen auto/medium uporabljat.

Kar se las tice moram reci da po enem letu uporabe se nisem rabil pucat, ni vidnih las, res pa da nimamo nekih dolgih las v familiji tak da nism cist relavanten primer :)

Zgodovina sprememb…

1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Baterijski / pokončni sesalniki

Oddelek: Loža
3911131 (3200) koyotee
»

Nakup sesalca (strani: 1 2 3 4 5 )

24099721 (14949) Zstiller
»

Kakšen stoječi baterijski sesalec (strani: 1 2 )

6316391 (15361) MaticKregar
»

Pokončni sesalnik - izkušnje

4330273 (15974) Bantani

Kateri sesalnik kupiti? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
309150035 (69717) perci

Več podobnih tem