» »

Linux/KDE31_Konqueror- kako nastaviti kodiranje fontov za pravilno postanje shumnikov ?

Linux/KDE31_Konqueror- kako nastaviti kodiranje fontov za pravilno postanje shumnikov ?

Brane2 ::

Ze par dni delam KDEju in vdelani Konqueror (browser) je super zadeva, le ko postam na Slo-Tech, ne smem uporabljat sumnikov, ker jih ST ne prebavi in dobim nazaj kup vprasajev. IIRC mi Mozilla Firebird to ne dela (torej dela O.K)

V konquerorju sem probal razlicne nastavitve, pa mi zadeva ne dela...

Aja, se nekaj. Ko obiscem na primer www.siol.net, hoce met konqueror nekaksen plugin in mi predlaga link za download. Po dljsem mucenju okrog downloada dobim navodila, naj pri Gentoo Linuxu enostavno emergam "flash". Ko to storim, stvar sicer nekaj izvede, a Konquror se vedno zahteva plugin pri obisku Siola...

Ce je stvar torej zdruzljiva z Mozillinimi plugini, kako jih uvest ? A komu dela TV streaming na Siolu v Konquerorju ?

der_Alte ::

tako je... s postanjem sumnikov je kriz, pa ne vem zakaj, bom ze pogledal enkrat :). glede flash plugina pa... Nastavitve.Prikroji Konqueror izberi Vstavki, poglej ce je doticni direktorij s flash pluginom notri. Vcasih pa pomaga, ce pritisnes gumb Isci nove vstavke, ce ni vklopljena moznost, da jih KDE poisce ob zagonu.
Glede streaminga... mplayer dela... ce bi pa rad imel v konquerorju pa poisci kmplayer, ki je v bistvu samo KPart wrapper za mplayer in dela kot vticnik.

Aspirinix ::

Brane, kaj pa splošne nastavitve za KDE? Si kaj tam pogledal? Meni je tudi rekel, da so nastavitve vse lepo slovenske. Ko sem pa šel kontrolirat sem videl nastavljen fint na iso8859-1, kar je zahodno. Probaj v nadzornem centru nastaviti na iso8859-2.

Brane2 ::

O.K. Sem popravu.

Bomo zdaj malo za????umeli in....

Ne dela ...0:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brane2 ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Linux in NTFS

Oddelek: Operacijski sistemi
101134 (939) Pogij
»

Linux - problemi, problemi,... (strani: 1 2 )

755547 (4308) M.B.
»

Vprasanja glede linuxa (suse linux) (strani: 1 2 )

805539 (4631) kriko1
»

Linux in prepoznavanje trdega diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
9959 (911) Brane2
»

problem s šumniki v apache

Oddelek: Izdelava spletišč
141980 (1784) plavko61

Več podobnih tem