» »

Pomoc za Xiaomi Mi A1

Pomoc za Xiaomi Mi A1

grga1975 ::

imam neprijetno situacijo
vceraj sem dobil dostavljen nov Xiaomi Mi A1. Po zacetnem polnjenju (seveda ne do konca, me je premagala radovednost - ampak to ne bi smelo biti nic narobe, ne?) sem ga prizgal. zgledalo je vse OK, zacel se je set-up. Ker se mi je mudilo, sem na hitro preskocil vse registracijske korake, tudi SIM nisem se vstavil, bo to ze kasneje. No, ko sem kasneje vstavil SIM, je najprej se zgledalo vse normalno, potem pa se je zacelo - neskoncni reset. Zgleda, kot da se sistem postavi, deluje za nekaj sekund, potem pa gre avtomaticno v nov reset. dokler se ni spraznila baterija.
Se to, ker je zunaj precej mrzlo, sem opazil, da je bil ob dostavi telefon po vrhu poln kondenza. Zato sem tudi pocakal z zacetkom polnjenja, da se je segrel na sobno temperaturo. Med polnjenjem je bil zelo vroc, bolj kot recimo zenin LG X screen. Tudi med ciklanjem se je zelo grel. Je to kakorkoli povezano?

Kaj naj naredim? Servis takoj ali obstaja kaksna DIY varianta tudi za laike?

grga1975 ::

Mogoce se to. Poskusil sem, kaj se zgodi, ce pritisnem power+volume up. Pojavi se slikica na hrbtu lezecega androida z odprtim drobovjem in klicajem v rdecem trikotniku, spodaj pa text no command. telefon pa je neodziven...

kaksen nasvet?

Tomson ::

Lahko poizkusiš tole:

Stock recovery and Factory reset


1. Power off your phone
2. Press power button and volume up button at the same time
3. You will get "No command" Screen with Android robot with exclamation mark
4. Press power button (don't release) then press volume up button.. (a short press)
5. You will enter into recovery...

The phone may not reboot normally the 1st time you try it as it requires some practice to get it right, but keep trying..
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tomson ()

grga1975 ::

Sem prisel do recovery mode in naredil factory reset, brez sprememb.

V recovery mode na vrhu napise:
xioaomi/tissot/tissot_sprout
7.1.2/N2G47H/7.8.28

Ce izberem Graphic test se najprej izpise error in potem: installing system update, na koncu pa: no /cache partition found

Ce izberem: mount /system potem se pojavi to sporocilo: E:failed to mount/system_root (no such file or directory)

Na Mi forumu mi svetujejo reklamacijo/naj vrnem telefon v replacement. Ali ima kdo izkusnje z vracanjem robe na AliExpress/Mi Global Store? Kaksne so sanse, da dobim drug, delujoc telefon? Se lahko poslovim od denarja in si recem draga sola?

Dimnik ::

Napiši njim nazaj v sporočilu, pojdi pod svoja naročila in pod telefon ki si ga kupil, kaj se dogaja z telefonom in poslikaj, boš videl kaj ti bodo odpisali...

Sicer je pa par stokovnjakov na forumu in se probaj s katerim zmenit, da ti ga proba z računalnikom usposobit....verjetno je treba rom naložit.....

Mimogrede, kako dolgo si čakal na telefon od naročila? Kaj pa remote area pod dhl, pri goldway hočejo dodatno plačilo, če je poštni kraj v remote area...manjši kraji oz pošte, zato sem naročal v mesto k sorodnikom

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dimnik ()

konspirator ::

Zaradi preskoka registracijskih korakov bi moral aparat kljub temu delati bp.

Če Factory reset ne pomaga ostane samo RMA.
--

grga1975 ::

paket je prisel v 14 dneh (na Avstrijski naslov), sem pa placal DHL dostavo iz UK skladisca, da se izognem carini.
Posnel sem video, kako telefon po vklopu postane neodziven in se potem sam resetira. Bom odprl dispute in videl, kaj bodo rekli.
Se to - pri dispute imam dve moznosti - return goods ali refund. Ni mi ravno do posiljanja nazaj (postnina pa cakanje itd...), pa bi izbral refund. Ali je kaksna razlika v obravnavi, kdo ve?

konspirator ::

Pri refundu (če ga bodo hoteli upoštvait) boš verjetno moral pred kamero pokazati, da factory reset ne obrodi sadov.
--

Dimnik ::

Hvala za odgovor....

Najprej jim napiši samo sporočilo tam pod sporočila, boš videl kaj odgovorijo, če ne pa odpri dispute

grga1975 ::

Da nadaljujem temo.
Poslal sem nazaj telefon, kot so zahtevali. Zdaj pa čakam na potrditev prejema. sicer imajo še nekaj časa, ampak post tracker kaže, da je telefon že skoraj dva tedna na Kitajskem in me že malo skrbi kaj bo.
Ima kdo izkušnje z Mi Global Store, ali se držijo dogovora in ne komplicirajo z vračilom denarja/pošljanjem novega telefona?

mat11 ::

Si plačal z paypalom? Če si, odpri dispute.
mat

Dimnik ::

Na aliexpresu ne gre paypal...

Po moje boš moral še malo počakat....pa večkrat njim piši

mat11 ::

Še vedno lahko odpre dispute. Kolikor sem posloval z aliexpresom so kar na strani kupca.
mat

grga1975 ::

Ce koga zanima - update situacije. Mi global store ni prevzel posiljke - tracker se vedno kaze, da paket stoji na carini. Ko se je iztekel cas, v katerem bi moral prodajalec potrditi prejem paketa, je Aliexpress odlocil, da imam valid case in da mi bodo vrnili kupnino. Zdaj cakam se na to. No, dokler ne vidim denarja na racunu se ne bom odpiral sampanjca.

Ce bi vedel, da jim ni v interesu prevezemat posiljk, bi poslal prazno kuverto in bi poskusal kje popravit telefon in bi imel enega zastonj :-)

BivšiUser2 ::

Še en razlog zakaj dat malo več pa si glede vsega bolj pokrit, pa se pošiljanje traja samo en dan. Ne vem kak se vam za določene zadeve da čakati par tednov samo zato ker so 50€ cenejši pa se z garancijo je tak-tak..
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.

Dimnik ::

Ja, glej riziko sprejmeš....jaz sem nabavil v treh letih enih 8-10 xiaomijev, od 120e-280e, pa vsi delajo brez problema....sicer pa imamo na goldway človeka, ki pomaga v primerih reklamacij

grga1975 ::

Dobil denar nazaj, kot obljubljeno.

50€ je v tem primeru cetrtina cene, tako se ma spet ne mudi, da ne bi pocakal en teden. Kot se je izkazalo, sem bil kot kupec zasciten OK. Pa tudi, od blizje bi ravno tako lahko dobil pokvarjen telefon... In kdo ve, ca bi dobil kes nazaj.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

GSmart Classic com.android.settings

Oddelek: Mobilne tehnologije
131207 (964) frg4
»

zaklenjena tablica

Oddelek: Pomoč in nasveti
83097 (2861) rutar11
»

Android safe mode

Oddelek: Pomoč in nasveti
93604 (3331) Opkow
»

IPAD

Oddelek: Loža
235485 (4570) Zheegec
»

Samsung galaxy note BRICK

Oddelek: Mobilne tehnologije
203622 (3109) CaqKa

Več podobnih tem