» »

Katero tlačno črpalko kupiti

Katero tlačno črpalko kupiti

komander ::

Namen imamo kupiti tlačno črpalko ki bi jo uporabljali za v hiši ter za zalivanja vrta. Moram omeniti da imamo cev iz katere gre voda globoka približno 8 m v zemljo in je speljana v hišo v klet kjer bi imeli črpalko. Črpalka bo povezana na več priklopov kot so: 2 WC-ja, pralni stroj ter za zalivanja vrta. Zanima me katero tlačno črpalko kupiti. Gledali smo tole
http://www.gardena.com/si/izdelki/zaliv... pa me zanima ali je zadosti močna glede na to da cev gre 8m v zemljo ter da bo še priključena na več priklopov?

Hvala za odgovore

chort ::

dvomim, po mojih izkušnjah z gardeninimi in grundfosovimi črpalkami je deklarirana res maksimalna višina. če je spodnji del 8m cevi nekaj metrov v vodi, potem ni problem, če pa je gladina res 8m nižje od črpalke bi raje vzel kaj močnejšega. Sesanje te črpalke precej bolj obremenjuje kot potiskanje. Več porabnikov ni tak problem, pač malo počasneje napolni kotliček, morda se ti zna le pralni stroj kaj pritožit zaradi nizkega pritiska vode. Če boš dal pred pumpo še grobi filter (kar je vsekakor dobra ideja) potrebuješ še za kak meter ali raje dva večjo zmogljivost.

komander ::

Hvala za odgovor. Moram povedati da je cev globoka v zemljo 6m v vodi pa približno 2m. Bi bila potem ta od gardene zadost dobra ali priporočate katero drugo? Pred črpalko pa bo tudi filter.

chort ::

Osebno bi raje vzel močnejšo. Čisto mogoče je, da bi ta delala zadovoljivo dokler bo filter popolnoma čist, po kakem tednu, ko se filter malo umaže, pa bi ji moči zmanjkalo.

komander ::

Katero pa potem priporočaš? Denar v tem primeru ni problem, samo da bo delovalo super ;)

chort ::

Ahm, se posipam s pepelom, še enkrat sem šel podrobno brat specifikacije in tale Gardena s 6m ne bi smela imet nobenih problemov, ker naj bi se bila sposobna tudi sama odzračit do globine 8m. Predfilter lahko tudi izpustiš, ker ima že vgrajenega. Bi jo pa v kleti vseeno namestil čim nižje - na tla, da zmanjšaš višinsko razliko do gladine vode na minimum. Kakšen presek cevi imaš vgrajen?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izkoriščenje deževnice (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10216424 (3852) BorutO
»

čiščenje deževnice (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5324862 (14841) Apple
»

Akumulator za 12V črpalko (zalivanje vrta)

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
153576 (3099) cegu
»

Filtriranje deževnice

Oddelek: Loža
3710653 (9506) torres8
»

Poraba vode v gospodinjstvu (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6914532 (12634) Okapi

Več podobnih tem