» »

LG V20 (H990DS, lanski model, hiter review)

LG V20 (H990DS, lanski model, hiter review)

Infusion ::

Evo, en mali review za LG V20 po enem mesecu uporabe.

Cena: 350EUR, kupljeno pri Mobile Shop EU.

Naj začnem z mislijo da je to telefon za ljubitelje glasbe in filma ter pravi švicarski nož med telefoni.

Top funkcije tega telefona:
- Odlični mikrofoni
- Odličen manual mode za fotke in video.
- Quad DAC prinaša veliko užitkov pri poslušanju glasbe preko slušalk.

Plusi:
- V roki deluje zelo masiven in premium (ima military grade zaščito pred padci). Definitivno pa ni med najlepšimi telefoni, je tako rekoč po izgledu bolj telefon za moške roke.
- Odlično (hitro) splošno delovanje
- Quad DAC katerega ima ta telefon je odličen. Brez problema napaja moje 600 ohmske studijske slušalke. Zvočni profil je nevtralen, tale DAC ne obarva glasbe ampak le odpre zvočni prostor in doda definicijo inštrumentom. To je sigurno top 3 telefon na trgu kar se tiče poslušanja glasbe preko slušalk.
- Hiter fingerprint scanner
- Removable baterija je izredno praktična, sploh pa pri dokupu externega chargerja za baterije. Ko ti pride ena do 10%, samo vržeš noter drugo in maš poln telefon v roku 20 sekund.
- IR Blaster deluje odlično, deluje tudi na Siolovem boxu, medtem ko punčin Redmi Note 2 ne.
- Manual nastavitve za foto / video so izredno praktične, tudi dopušča nastavljanje direkcije mikrofona in raznih low cut filtrov itd.... Z dokupom programa Filmic Pro lahko snemaš tudi v LOG barvnem prostoru. Če si filmar ti definitivno priporočam tale telefon za snemanje, saj imaš med snemanjem na voljo manual focus ter focus peaking.
- Telefon ima poleg normalne leče tudi široko lečo (sprednja in zadnja), kar pomeni da lahko v sliko zajameš veliko več stvari. Izredno praktična funkcija, sploh ne vem kako sem brez nje preživel do zdaj. Po mojem mnenju bi to moral bit standard na vseh telefonih.
- Telefon ima 3 mikrofone in zajema res odličen sound, verjetno eni najboljših mikrofonov kar se jih najde na trgu na telefonu. Čisto brez problema lahko sfuraš eno na pol profesionalno snemanje brez externega mikrofona.
- Z Google Kamero je tale telefon mašina za fotke. Izredno dobre fotografije v low light z HDR+.
- Sekundarni zaslon je zelo praktičen saj omogoča hitro odpiranje najljubših aplikacij, dostop do Bluetootha, flashlighta, wifija, zvočnih profilov ter screenshot gumba praktično brez odpiranja zaslona (seveda je to najbolj praktično za flashlight in gledanje ure brez odpiranja zaslona)
- Tale telefon ima uradno vključenih v operacijski sistem veliko izredno koristnih featurjev (HD Audio recorder ti npr. lahko posname sound v FLAC-u (24 bit / 192 Khz), ima prednastavitev za snemanje koncertov, LG Health aplikacija za hujšanje itd...)

Neutral:
- Ne vem kaj si mislit o bateriji, zdi se mi precej povprečna. Ob težkem gamingu ne bo zdržala dolgo. Ob normalni uporabi zdrži cel dan. Spet pa opomnik da pri tem telefonu preprosto kupiš dodatno baterijo in eksterni charger in nimaš več nobenih problemov.
- Video stabilizacija je OK, nobenih presežkov. Kak Pixel se sigurno bolje obnese v tem področju.
- Baje so LG telefoni nagnjeni k screen retentionu (ko slika ostane na zaslonu tudi ko je zaslon izklopljen - ponavadi to s časom izgine). Sam tega pri mojemu telefonu še nisem opazil, čisto vse OK.
- Gaming je OK, vse igre katere sem testiral delujejo brez zatikanj, sem pa moral pred igranjem izključit varčevanje baterije (v nastavitvah baterije je prav funkcija ki varčuje z baterijo med igranjem, kar povzroča v določenih igrah zatikanje), da se zatikanje ni zgodilo.

Minusi:
- LG je počasen z updejti, Oreo pride šele v prvi četrtini 2018.
- Frontalna kamera je zanič, zgleda kot da forsira beauty efekt po defaultu in se ne da izklopit. Menim, da je to softwareski problem, ki bo upam da rešen v Oreu. Kar pe je OK pri frontalni kameri je da ima wide lens.
- Glavni zvočnik ni nič posebnega (opomin da pa je tole fenomenalen telefon za tiste ki poslušajo glasbo preko slušalk)
- Auto mode default LG aplikacije dela precej povprečne fotografije v primerjavi z Google kamero. Tale telefon te nagradi če si vzameš čas in izkoriščaš manual nastavitve za dobre fotke.
- Ni vodoodporen zaradi odstranljive baterije (sam imam raje odstranljivo baterijo kot vodoodpornost).

Telefon je definitivno vreden nakupa saj je tudi en zadnjih telefonov z odstranljivo baterijo. Nepogrešljiv bo za ljubitelje glasbe, glasbenike ter filmarje, definitivno se da posnetke iz tega telefona vključit v workflow kakšnega high end DSLM-a. Telefon bo zaradi velikega zaslona (5,7") všeč tudi tistim ki radi gledajo video vsebine.

No, to je bilo ene par mojih misli glede tega telefona po enem mesecu uporabe. Sam ga definitivno priporočam saj prihajam iz glasbene in filmarske podlage.
  • spremenilo: Infusion ()

konspirator ::

Slike v pogojih z malo svetlobe so ok ?
--

Infusion ::

Z default LG aplikacijo na auto so precej povprečne, če pa uporabiš manual mode pa lahko narediš precej dobro low light fotko. Če si inštaliraš Arnovia ali BSG Google Camero se pa vse spremeni. Delaš lahko brez problema low light HDR+ fotke brez vidnega šuma.

Poglej si malce Reddit stran LG V20 kjer ljudje dajejo gor fotke. Sem zasledil že kar nekaj odličnih fotk.

Mimogrede, moj prijatelj ni vedel da imam nov telefon in je rekel da se me presneto dobro sliši, telefon sem uporabljal za pogovore preko neta (povezano s compom preko Wo Mic aplikacije). Rekel je da je to najboljši mikrofon kar jih je slišal na telefonu.

aborko ::

Fotke verjetno res dela boljše kot vsak Xiaomi. Tudi zamenljiva baterija je plus, sploh ko pride telefon malo v leta... Je pa res, da glede na teste 7,5ur srfanja sprazne baterijo, kar je res dokaj malo (npr z redmi note 4 lahko srfaš 18 ur). Osebno bi tudi raje videl amoled ali pa vsaj LG oled zaslon. Je pa verjetno V20 za ta denar ena najboljših izbir, če iščeš kvalitetno kamero... Kje si nabavil dodatno original baterijo in koliko pride?

Infusion ::

Mislim da daljšo življenjsko dobo Xiaomijeve baterije razloži zaslon z nižjo resolucijo. V20 ima namreč 2560 x 1440 zaslon.

Za external charger + dodatno baterijo sem dal cca. 32EUR, poštnina je bila zastonj. Kupil sem na ebay.co.uk.

https://www.ebay.co.uk/itm/LG-V20-BCK-5...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Infusion ()

MrStein ::

Kje in zakaj ima dodaten ekran?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

gddr85 ::

ni glih dodaten, ampak podaljšek celotnega panela afaik (zgornji rob), za dostop do appov, nastavitev..

Infusion ::

Ja, ubistvu je vse en ekran, je le softwersko ločen. Je v zgornjem desnem kotu desno od frontalne kamere. Definitivno priročna zadeva. Najbolj praktično je za odpiranje flashlighta, menjanje zvočnih profilov in hitro odpiranje najljubših aplikacij brez da odpiraš glavni zaslon. Aja pa še to. Tudi komade iz vseh music playerjev lahko menjaš preko tega sekundarnega zaslona, tako da ti glavni zaslon sploh ne rabi baterije.

Pa še tiste ki zanima. Telefon se da rootat brez problema, sam ga sicer nisem ker ne čutim potrebe vendar je na XDA forumu dober guide o tem kako rootat. So celo neki modi ki ti dovolijo uporabit slušalko kot drugi stereo zvočnik in podobne stvari.

Nima pa telefon velike custom OS skupnosti. Obstaja sicer Lineage OS za V20 vendar ta ne podpira sekundarnega zaslona.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Infusion ()

vonStokovsky ::

Poskusil sem že v drugi temi vendar brez uspeha. Zanima me, če kdo ve, kje bi se še dalo dobiti lg v20 z garancijo. Gledal sem ebay in aliexpress, vendar nimam izkušenj z nakupom dražje robe prek teh strani. Prilagam 2 linka s ponudbo:
https://m.ebay.com/itm/LG-V20-New-in-a-...
https://m.aliexpress.com/item/328142758...

mat11 ::

https://www.ebay.de/itm/Neu-LG-V20-H910...
Če se je ta model prodajal pri nas, bi mogoče lahko uveljavljal garancijo pri nas.
Pri zgornjih samo na kitajskem. Pa še to vprašljivo.
mat

gddr85 ::

pri nas pomoje težko, razen če je šel čez vamatrade

vonStokovsky ::

@mat11 Bi bilo smiselno kontaktirati Telekom Slovenije / druge ponudnike in vprašati, kateri model so prodajali? OP te teme je sicer imel / ima h990.

@gddr85 hvala za info. Sem jih kontaktiral, mogoce imajo katerega še na zalogi.

vonStokovsky ::

Vamatrade je odpisal, da tega telefona ni bilo v slo.

mat11 ::

Neu LG V20 H910 si za ta model vprašal?
mat

klinker ::

910 nima niti B20 LTE. Kar vidim tu, sta za slo trg primerna le 990N in 990DS

Ales ::

Če se prav spomnim, se LG V20 uradno sploh ni prodajal v Evropi. LG V10 in LG V30 pa, oba tudi pri nas.

A ni LG V20 H910 model za AT&T v ZDA?

mat11 ::

Maš prav, sem čisto pozabil.
mat

vonStokovsky ::

Nič, bom opustil iskanje tega telefona, imam podobno alternativo - LG G6 ali pa cenejše xiaomije, če ima kdo boljši predlog so me sama ušesa.

mat11 ::

LG v30? Sam sem precej zadovoljen.
mat

vonStokovsky ::

Bi z veseljem vzel, vendar je cena krepko previsoka.

klinker ::

vonStokovsky je izjavil:

Nič, bom opustil iskanje tega telefona, imam podobno alternativo - LG G6 ali pa cenejše xiaomije, če ima kdo boljši predlog so me sama ušesa.



Samsung A8, G6, OP 5T, kak Huawei recimo.
Pri Xiaomi bos vzel v zakup kak kompromis, predvsem kamero recimo, pa OS je bolj tako tako.

vonStokovsky ::

A8 sem gledal, soliden telefon, vendar me izgled vseh samsungov rahlo odvrača. Vseeno dober nakup za ceno (288 z vezavo). Huaweija se izogibam zaradi OSa, pri Xiaomiju me pa zanima zgolj prihajajoči mi A2 (stock android) in mi mix 2, če se mu cena spusti še za ~50 EUR. OP 5T je predrag, Čez 350 EUR ne bi rad dal za telefon. G6 pa dobim za 320 z vezavo pri telekomu.

klinker ::

Ce te OS moti na Huawei, te bo na Xiaomi se bolj, v primeru MIUIja.
Za okoli 300€ imas se nov Pixel 1. gen na ebay, za okoli 250€ LG V20 H990N, kak iPhone 7 mogoce, ce kupujes na kes, tu se pa verjetno konca v rangu ~300€.

vonStokovsky ::

Sklepam, da si gledal cene refurbished telefonov? Sem si prebral kateri telefonu imajo oznako "refurbished" pa se ne morem odločiti, če je riskantno ali ne. Lg v20 refurbished ebay: https://www.ebay.com/itm/Hot-Unlocked-L...

vonStokovsky ::

H990N verzija je 400$, F-800 korejska verzija, ki sicer podpira b20 je 260$ ... nima veze, bolje kupiti v slo trgovini, kjer lahko brez problema uveljaviš garancijo. Skratka, nima več smisla iskati v20.

next3steps ::

S problemom si verjetno mislil:))


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

best bang for buck telefon ta trenutek (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
31798903 (56782) vonmimek
»

LG išče pot iz težav pri prodaji pametnih telefonov (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
8314775 (10888) bambam20
»

LG V30 (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
589821 (6744) next3steps
»

Prihaja LG G6 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
7114771 (9678) boris82
»

LG V20 prvi novinec z Androidom 7

Oddelek: Novice / Android
115718 (3759) Ales

Več podobnih tem