» »

Izimobil-a je konec! Razmislite če se vam še splača!

Izimobil-a je konec! Razmislite če se vam še splača!

«
1
2

Glugy ::


Ukinitev operaterja Izimobil

Spoštovani uporabniki izimobila,

obveščamo vas, da bo izimobil 31. 12. 2017 prenehal izvajati storitve mobilne telefonije, ki jih zagotavlja v omrežju družbe Telekom Slovenije. Tako boste uporabniki izimobila s 1. 1. 2018 prešli k operaterju Telekom Slovenije, ki vam bo še naprej storitve zagotavljal v svojem omrežju.

Ukinitev 007 in 008 tarif
"14. 11. 2017 - obveščamo vas, da s 15. 12. 2017 ukinjamo tarifi izi008 in izi007.
Uporabnike, ki boste imeli dne 15. 12. 2017 vklopljeno tarifo izi008 ali izi007 bomo brezplačno preklopili na tarifo izimesec. Cena klicev (min), SMS in MMS sporočil ter prenosa podatkov (MB) je 0,08 eur"


Vsi ki nočete zakupovat mesečne količine minut/podatkov itd boste na slabšem !!! Lahko boš tako kot pravijo sicer menjal tarifo, ki ni za zakup ampak ti bo ostala samo tarifa izidoma; ki je v bistvu isto kot telekomovo sranje: 0,12 EUR / min (Vir: http://www.izimobil.si/cenik ) To je pošastno velik. Ampak glej kako da tega niso napisal v sporočilu nam uporabnikom 008 in 007 tarife. Zviti k lisice.

Rad bi sam opomnil uporabnike Izimobila z 007 in 008 tarifam da fejst poštudirajo če se jim le ta splača še naprej imet. Da vas ne bo glava pol bolela k boste metal dnar stran bodisi k boste na izimobil doma tarifi bodisi k boste na izimesec pa ne boste niti prbližn tok porabil. Sam prijazen opomnik ker je Izimobil pod Telekomom pač zelo zvito napisal.

Sam sem se že odločil da kar mi je dnarja gor ostal bom doniral prek SMS-a v dobrodelne namene; nč jim nam gor puščal (no edin če bom rabu 5 evrov met gor za prenos?) ; pa šel na Hoferjev HOT Start ki je : https://www.hot.si/tarife.html
Cena € 0,039 / min
Stroške prehoda do 31 januarja ti povrnejo z dobroimetjem


To je pač moje mnenje ampak ni nujno da isto naredite k sm jz ampak rad bi sam da razmislte če se vam še splača. Sam prijazno opozorilo da preverite. Škoda bi bilo podpirat zvite lisice brez dodane vrednosti.

Zanimajo me vaša mnenja pa če imate kak komentar na to; mogoče Hofer ni najboljš izbira? Kakšno je vaše mnenje predplačniki ki nimate mesečnega zakupa?

Heavy ::

To velja bolj za tarife. Paketi ostajajo isti (ampak brez dvojnih enot).
#TeamFelix

Glugy ::

Velja za tiste, ki nočejo/ne rabijo mesečnega zakupa enot.

ivanuscha ::

Hvala za informacijo Glugy! Jaz sem bil večino časa na osnovni tarifi za 8 centov, ker živim v tujini. Torej po tanovem bo osnovna tarifa 12 centov?? Kaj pa recimo opcija izidan, kjer dobiš za 50 centov 150 enot?

Glugy ::

Po tanovem ti bojo avtomatsko če hočš al pa nočš 15.12 preklopil na izimesec torej 7 evrov na mesec če kaj porabiš al pa ne. Če pa nočeš imeti izimesec si pa lahko preklopiš na izidoma tarifo ki pa ima to noro 12 centno minutažo. S tem da preklaplanje med tarifami ni zastonj. Stane 1 evro.

Hecno je da niso napisal na kateri izimesec tarifo te preklopjo; ampak če te na M je to 9 evrov; če na L pa na 12 evrov. S je pa 7 evrov. Ker imajo pač 3 tarife za izimesec.

Izidan je sicer še vedno na njihovi spletni strani; glede na to da ni nobenih obvestil povezanih s tem gotovo še obstaja ampak jz se ne bi zanašal na to ker je rečen da ob koncu leta na dan 31. 12. 2017 Izimobil tako ali tako neha izvajat storitve. Na ta dan boš prenešen na Telekom tam pa nimajo te ugodnosti za izidan.

Torej ravno za novo leto ne boš mogu izkorisit izidneva; zviti so k lisice. Res hočejo maksimalno zaslužšt z vsemi možnimi triki.

Jz na tvojem mestu ne bi ostal na Izimobilu ker se ti po tem kar si povedal ne splača. Najboljš je zdele da vse kar imaš gor pokurš ( če ne drugač tko da z smsom doniraš za dobrodelne namene ) pa zamenjaš operaterja da ne zgubljaš evra za preklop pol pa še ogromno zarad visoke cene ; pol še zarad tega ker boš na konc leta itak pristal na Telekomu. Čim prej menjat pa je. Da pol nimaš skrbi tik pred novim letom. Kdo se bo pa s tem ukvarjal ravno ob praznikih?

Nisem našel bolj ugodne ponudbe za moje potrebe kot pri Hoferju. Očitno ni tako kot so imel včasih da si mogu 5 evrov pustit gor za prenos; greš v Hoferja pa kupš sim kartico: https://www.hot.si/prenesite-stevilko.h... Mogoče da je za prenos podatkov kdo bolj ugoden ampak sej pravm jz sm pogledal kr nekaj ponudnikov pa mislm da je Hofer trenutno najbolj ugoden za tako uporabo kot jo imam jz pa verjetno tud ti.

Glugy ::

Aja pa Hot Start je privzeta tarifa ; to je ta ki je brez mesečnega zakupa. Tako da ti ni treba skrbet za preklapljanje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Glugy ()

cortez ::

Pa pejt za vikend v Hoffer...takrat so simke po 50% cenej.

Glugy ::

A so res? To pa nisem vedel; še dobr da nisem kupil; sem mislil ravno dons kupt. Hvala cortez! Bom šel potem raje ta vikend iskat. A to majo vsak vikend tako? ker na letaku nisem zasledil.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Glugy ()

cortez ::

No, bile so...jst sm jih kupu na ta način. Zgleda da majo vsake tolk časa akcije na te simke za vikend.

Glugy ::

Koliko si pa dal za eno simko ? Tok da mal vem.

konspirator ::

Če si v tujini potem raje bob 4c, kajti pri hot lahko prek neta polniš od 7/10 eur dalje.
Sim kartica je 5 eur skuoaj s 100 min dobroimetja oz 6.6 eur.
Če vključiš e-račun dobiš še 2 eur.
--

cortez ::

@G

ja 50% 0ff...0,99€

https://www.hot.si/shop/checkout/

ivanuscha ::

Hvala za info in ideje. Skoraj sigurno bom šel tudi jaz v decembru stran od Izimobila. Je možno da so propadli tudi zaradi HoTa? Sicer sem že prej razmišljal o prehodu, ampak je imel Izimobil dve fine prednosti - Izidan in dolgo veljavnost računa. Če sem napolnil za 25EUR, je bila veljavnost računa 1 leto. Se pravi manj dela. Pri HoTu kolikor vem obstajajo vrednostnice za 5EUR, polnit pa je potrebno račun vsaj vsake 3 mesece. Se pravi letno 4x 5EUR. Tudi ni tako hudo, nabavi se jih lahko na zalogo, če seveda drži da jih imajo.

Zgodi se, da sem v Slo. samo 2 ali 3 dni in v tem primeru je bila najboljša opcija Izidan. Dobro, tudi 4c na enoto je OK. Poleg tega sedaj ni več roaminga in lahko uporabljam avstrijske enote po enakih pogojih. Že kakšne 2 leti imam avstrijski HoT. :) Slovenski ga po ponudbi močno prekaša. Razen tarifo flex imajo ugodnejšo - 0,9c na MB. Sicer pa dobiš za 9,90EUR 1000min/sms in 5000MB(še kakšno leto nazaj jih je bilo samo 3000).

Bob...kaj pa vem, je še kakšna prednost razen tega polnjenja? Še najraje bi vzel kar HoT. Pa ga imam potem 2x :)

Zgodovina sprememb…

brez-imenko ::

Ali bojo s tem preklopom dali komplet s tistim 6000 enot bonusom, ker sem jih tako nameraval porabiti za podatke in testirat hitrost linije za moj kraj?

Seveda lahko zakupim posebej prenos podatkov in jih tako zeznem, potem pa po preklopu prekinem izimesec z odjavitvenim SMSom. Še zmeraj imam potem še 8 mesecev čas razmišljat kam se bom presedlal do takrat, ker mi takrat šele pride obdobje nove polnitve.
www.podarimo.si pa lep pozdrav vsem, Janez

Glugy ::

Napisal so sam da te bojo preklopil na izimesec; na katero od treh opcij izimesec tarife pa vedo samo oni. Hecno je da niso niti tok da bi napisal še črko tarife zravn. Verjetno / Ugibam na najcenejšo to je za 3000 enot za 7 evrov potem boš pa lahko za en evro spremenil tarifo na 6000 enot za 12 evrov.

Ampak pazi to; izimesec enote se bodo s 1.1. 2018 prepolovile!

Torej tud če zamenjaš tarifo na 6000 enot za 12 evrov boš z novim letom dobil samo 3000 enot ! ( vir: http://www.telekom.si/Documents/Cenik_I... )

Res je izidiskont in izidan bosta še naprej opciji tud pod Telekomom ( sta navedeni postavki v telekomovem ceniku za po novem letu ) ; tega prej žal nisem spredvidel in se posipam s pepelom za napačno informacijo. Lahko da mi ni všeč kar počne Telekom ampak vseeno je treba bit kolikor se da pravičen.
Lahko s tem potem not doprineseš da ti ni treba za zdaj menjat operaterja v določenih primerih. Seveda ne pozabi najprej preklopit na izidoma da ne rabiš mesečno dajat 7-12 evrov ko tega ne rabiš. Kot že rečeno tle je Telekomov cenik za po tistem ko Izimobil neha delovat: http://www.telekom.si/Documents/Cenik_I...

Bi pa kljub temu opozoril da lahko cenik na hitro spremenijo pa ukinejo te dve opciji in je treba bit pozoren na spremembe, pri Telekomu te nič ne sme presenetiti. In ja ko ne boš imel zakupljenih enot se pazi ker bo drago; ne spozabi se.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Glugy ()

brez-imenko ::

Nekje sredi leta se bojo sigurno spomnili narediti tako imenovano "optimizacijo" naročniških paketov. Najbolj bi me čudilo, da bi njihov Mobi ukinili In obdržali Izimobil, samo se po mojem to nebo zgodilo zato, ker pri Mobiju omogočajo en bonbonček kateremu se reče Moneta in ga nekateri s pridom uporabljajo.

Sam imam telefon bolj za nujne klice in da me lahko kdo dobi na telefon, vse ostalo je samo sevanje v glavo. V ta namen bom verjetno tik pred iztekom aktivnega računa, ta je še več kot pol leta, migriral na bob 4 cente, ter ob prvi položnici, dal 10 eurov v naprej, čene bodo dražje prazne položnice od dejanskega računa.
www.podarimo.si pa lep pozdrav vsem, Janez

konspirator ::

Glugy
Dvojne enote je izi uvedel lani junija, ko je prišla ponudba hot-a.
Nikjer ni bilo rečeno, da bodo večne.
--

brez-imenko ::

Evo jaz sem naredil takole. Ker sem šparaven za klice in SMSe sem si zračunal koliko moram porabiti dobroimetja, da nebo možnosti samodejne aktivacije IZImeseca. Za približno količino zakupa podatkov sem si svoje dobro imetje odštel z izimesec S paketom. Rezultat sem skupaj s poslanim SMSom pogledal po tabeli izidiskonta in si izbral ustrezen zakup, da mi je na dobroimetju ostalo malo manj kot je vrednost IZImeseca S. Ob njihovi napovedani aktivaciji bom na 3388 poslal SMS s ključno besedo IZIMESEC STOP. Ta SMS mi obračunajo kot ostale poslane SMSe.

Seveda, bi lahko že sedaj preklopil na IZIdoma in dal tisti evro pa pač nisem, ker bom delal nek eksperiment na routerju, ki naj bi podpiral LTE ključke pa moram potem vse v praksi izvest, če bo delalo. Teorija je zaenkrat bog pomagej.
www.podarimo.si pa lep pozdrav vsem, Janez

shadow7 ::

Glugy je izjavil:

... preklopili na tarifo izimesec. Cena klicev (min), SMS in MMS sporočil ter prenosa podatkov (MB) je 0,08 eur

Skratka iz tarife 0,08 €/min greš na 0,08 €/min. Edina razlika je udobnost. Po novem bo odpadlo nalaganje po več kot 5 EUR, saj se bi pri višjih zneskih aktiviral paket.

koprive ::

Sam sem šel na Izimobil ker so edini ponujali 1500 enot za 6,90 eur in plačevanje na trajnik. Drugje se mi je večkrat zgodilo da sem pozabil aktivirati enote in sem si po nepotrebnem izpraznil račun z navadnimi impulzi po oderuški ceni. Več kot 500 enot niti ne rabim. Še kdo ponuja to?

ZloTech ::

Zakaj se še vztraja na izimobilu če hofer ponudi isto za 7€? Sicer je 1000 min in 1000 sms in 1gb, ni nek presežek.
Samo plačevanje je lahko predplačniško in te minus ne rabi šokirati. Nastaviš lahko tudi omejitve porabe.

aiko ::

Imam izi mesec M (8,9€, 4000 enot). Bonus pri iziju mi je tudi da so založili do 60€ porabe podatkov v tujini, nato so avtomatsko trgali iz trr ne glede na datum.
Kdo od ponudnikov ima kaj podobnega za enako ceno, pa da se da plačat preko trajnika? Sem malo gledal pa ali je čisti predplačniški paket (to mi ne diši preveč) ali pa zahtevajo vezavo (t2 npr).

Machete ::

ZloTech je izjavil:

Zakaj se še vztraja na izimobilu če hofer ponudi isto za 7€? Sicer je 1000 min in 1000 sms in 1gb, ni nek presežek.
Samo plačevanje je lahko predplačniško in te minus ne rabi šokirati. Nastaviš lahko tudi omejitve porabe.


Telekom omrežje.
Plačevanje prek trajnika.
Zelo zavzeta podpora.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

ZloTech ::

Telekom omrežje ima tudi t2. S nekaj manj birokracije. 20GB paket in 3000 enot sms in 3000 enot klicev je 10€

Machete ::

36eur na leto več, za nekaj česar ne rabiš. Če 1500 ni dovolj, potem sure.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

ZloTech ::

Hofer omrežje, če se nastavi na gsm koristi tudi telekomove dostopne točke. Stvar odločitve.

https://www.t-2.net/brezcasni-maxi

Prvo leto je še malo ceneje.

cortez ::

mirancar ::

jst sm se vezal za 2 leti pri telekomu nekje na sred 2016, v tem času so mi podražal paket za ~5 eur. Sploh 2 eur so svinjsko prikril. Potem sem bil pissed off, plačal pogodbeno kazen in šel na izimobil pred 1 mescom. Najboljša odločitev ever. Tega mi bo res žal ko ga bo telekom skor ziher ukinil. Nakar dobim SMS da bom z novim letom spet pr telekomu lol!
Poleg tega vidim da če bi še vztrajal na telekomu bi mi še dodatno podražil za 2 eur, pa to je neumnost ??? Pizda če se vežeš prčakuješ da bo cena ista za 2 leti. Zakon nam pa zgleda omogoča da prekineš vezavo brez stroškov samo v omejenem času.

no v info:
vezal sem se z ceno 20 + 11 eur druga številka + 0,01 centa/MB do max 5 eur
cena je šla nato na 21 + 13 + 0,02 centa (WELL PLAYED)/MB (moja poraba je bla tipično več mesecev ranga ~200MB kar pol znese 4 namesto 2 eur!)
in zdej vidim da če bi vztrajal bo cena šla gor še za dodatna 2 eur: (22+14) http://www.telekom.si/Documents/Cenik_M...

vse to se zgodi v okviru 2 let vezave, ob prvi podražitvi izimobila grem takoj nekam drgam že zarad sovraštva.

marko71 ::

Sedaj ko ne bo več 3000 enot grem iz izimobila na šparmobil, je podobobno kot izimobil, edino trajnika nimajo.
Če mi pa kaj ne bo všeč grem pa potem drugam

hojnikb ::

ko ma telemach 10000 enot za 7e (in to predplacnisko) nwm zakaj bi jokal za izijem..
#brezpodpisa

šernk ::

kolk časa pa bo ta akcija pri telemachu? 2 meseca?

pol pa spet v jok in na drevo na 15eur...;(

bolj ko gledam te pakete VSEH mobilnih operaterjev bolj se nagibam h spar mobilu, ki ima edino slabost da moraš vsakih 30 dni aktivirat paket.

raznih akcij ne gledam, ker niso vredne pol k. Rabil bi nekaj da bi presedlal in za 5 let pozabil. Skakam levo desno vsako leto z mobitelom, pa ta paket, pa un paket...in na konc je čez leto dni itak vse dražje za 5eur od dogovorjenega.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

hojnikb ::

ta "akcija" bo do nadaljnega (tako kot pri drugih)...

pol pa spet v jok in na drevo na 15eur...;(

v najslabšem primeru pade na 2000 enot, kar je še vedno dokaj ugodno.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hojnikb ()

Glugy ::

shadow7 je izjavil:

Glugy je izjavil:

... preklopili na tarifo izimesec. Cena klicev (min), SMS in MMS sporočil ter prenosa podatkov (MB) je 0,08 eur

Skratka iz tarife 0,08 €/min greš na 0,08 €/min. Edina razlika je udobnost. Po novem bo odpadlo nalaganje po več kot 5 EUR, saj se bi pri višjih zneskih aktiviral paket.


Zame niti približno ni isto.
Prej si imel 0,08 € / min brez mesečnega dokupa, zdej boš pa vsak mesec dajal 7-12 evrov neglede na porabo; če boš pa prekoračil boš pa imel to staro tarifo 0,08 €. Kar pomeni da se nam ki ne nucamo mesečnega zakupa Izimobil ne splača več ! .

Jz en mesec mogoče rabm mal več dva meseca pa skoraj da nič. Kako se men splača Izimobil? Kako je to isto? Pa kaj ima to veze z udobnostjo? Da stran mečeš denar je udobnost?
Ne splača se. Vsaj men ne. Ne bom dajal vsak mesec po 7 evrov zakaj neki bi? Pa ne bom šel na oderuško tarifo izidoma z 0,12 € ki je brez mesečnega zakupa. Zamenjal bom operaterja pa je. To se mi najbolj splača. In verjamem da nisem edini.

Ne vem če boš lahko imel ugodno 0,08 € tarifo brez da bi ti mesečno trgal. Pa tud če bi to deloval; recimo da deluje; skoraj nič ne morš prišparat dobroimetja. Polnit boš mogu zato da številka še naprej deluje; prihranit za kasnej dobroimetja pa ne boš mogu več kot pod 7 evrov neenkrat. Nevem no. Jz rajš spremenim operaterja pa je mir; vsaj tist kar imam gor mi ni treba skrbet pa še cenejše so enote.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Glugy ()

ombre ::

Nevem zakaj taka panika. Če boljše pogledate imajo tudi na mobiju podvojene minute in sicer iz 1500 na 3000 enot za 7,95€. Jaz bom počakal pa da vidim kaj bo. Glede na to, da porabim cca 1500 - 2000 enot na mesec se mi ne splača nič preklapljat. Ker je hot in bob pod simobilovim omrežjem in ko sem ga jaz uporabljal ni bilo dobro. (prekinjanje klicev, hreščanje, podvajanje SMSev - dobil 15 enakih smsov od iste osebe vsakih 15 minut - podpora je trdila da je moj telefon kriv, no na iziju tega ni bilo z istim telefonom.)

V primeru podražitve pa pač grem na spar mobil ali me2 (tudi telekomovo omrežje) ki ima paket 150min/150sms/1.5 GB za 5 €.
OmbreMan - Galaxy of knowledge

mtic ::

No, nekaj pa se premika tudi pri telekomu: dvojne enote podaljsane do 31.3.2018! :)

cortez ::

Ja, za 1.april pa konec veselja.

mtic ::

Tudi možno, čeprav znajo kakšno vmesno varianto izbrat, npr. konec dvojnih enot in prenovitev paketov recimo mesec S 2000 enot itd. Kar bi bilo za mnoge še vedno zanimiva izbira, predvsem bi pa telekom ohranil določen delež uporabnikov.

shadow7 ::

Glugy je izjavil:

shadow7 je izjavil:

Skratka iz tarife 0,08 €/min greš na 0,08 €/min. Edina razlika je udobnost. Po novem bo odpadlo nalaganje po več kot 5 EUR, saj se bi pri višjih zneskih aktiviral paket.


Zame niti približno ni isto.
Prej si imel 0,08 € / min brez mesečnega dokupa, zdej boš pa vsak mesec dajal 7-12 evrov neglede na porabo; če boš pa prekoračil boš pa imel to staro tarifo 0,08 €. Kar pomeni da se nam ki ne nucamo mesečnega zakupa Izimobil ne splača več ! .

Izklopi SMS polnitev in na roke polni po 5€. Razen, če bodo toliko kreativni, da bodo ustvarili prvi predplačniški paket z omogočenim negativnim stanjem in ti nabili minus na računu. :D

Glugy je izjavil:


Ne vem če boš lahko imel ugodno 0,08 € tarifo brez da bi ti mesečno trgal.

Ko sem nazadnje gledal, je bil klic na njihov help desk brezplačen.

ivanuscha ::

Fantje, malo ste podali napačne informacije, pravkar sem govoril z Izimobilom.
15. decembra se spremeni samo poimenovanje paketa iz izi008 v izimesec. Tarifa ostane enaka - 8 centov na enoto.

Glugy ::

A res ? A da bodo samo ime spremenil? A za njih je 0 evrov mesečnega dokupa enako 6,9 evrov mesečnega dokupa za isto tarifo? A to je za njih isto? Ker zame to ni isto. Kdor ima gor več k 6,9 evrov pa ne rab mesečnega zakupa bo nasankal. S tem bo Izimobil skrbel da bo denar na dobroimetju plahnel pa če boste to rabil al pa ne.

Mislim razn če niso kej spremenil je to sprenevedanje. Ker sm pogledal telekomov cenik za izimobil in tm je lepo pisal da to stane mesečno 6,9 evra. Izimesec ni isto kot 008 tarifa. Ima isto ceno ampak morš vidt širšo sliko ne pa ozko gledat. Ja sliš se isto vav še vedno 8 centov na minuto. Ključna pa je podrobnost. Prej si imel 8 centov na minuto brez fiksnih stroškov, zdej boš imel fiksne stroške + 8 centov tarife če porabiš več kot X enot.

Govorit da je to isto je zavajanje razen če so spet kej spremenil.

 Stara 0,08 tarifa vs. izimesec tarifa

Stara 0,08 tarifa vs. izimesec tarifa

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Glugy ()

Master_Yoda ::

Kaj ce imam izidoma tarifo in uporabljam samo internet (kupim diskont datam 500 MB za 3 eur) mi bo tudi paket aktiviralo ce bom imel vec kot 6.9 eur gor ?? Ne razumem najbolje tega strasenja :P.

Glugy ::

Zelo zelo preprosto je Master Yoda.

Ni problema za tiste ki nucate izidiskont če prej aktivirate izidoma tarifo. Izidiskont je to k kupuješ enote kadar želiš tako kot si sam omenil.

Problem je za tiste ki želijo imeti stalno poceni enote brez dokupov. Torej samo za tiste ki želijo tarifo po porabi. Samo za tiste je to problem. Ker za tiste izimobil ni več ugoden.

Glugy ::

( Razen če bodo dovolil izkoriščanje izimesec tarife brez da bi imel dovolj denarja za aktivacijo + če do naslednje nujne polnitve ne boš skupaj z polnitvijo za 5 evrov presegel dobroimetja 7,9 EUR. V nasprotnem primeru ; torej če ne rabiš velik telefona in nočeš dokupovat v izidiskontu ( pri izidoma tarifi) pa se ti to z izimobilom ne splača. )

Jz osebno hočm imet zelo preprosto vedno ugodno tarifo za dejansko porabo brez kakršnihkoli mesečnih ali drugačnih zakupov. Zato se meni izimobil ne splača več. Kdo ki pa porabi več kot jz pa se mu morda še vedno splača. Men se ne splača men ostaja dobroimetje po več kot 7,9 EUR vsake toliko mesecev in ne bom zdej tega dnarja stran metal. Pa ne bom se ubadal s tem da pravi čas aktiviram izidiskontne storitve. Sem lagodn človk ; preprosto pa poceni more bit ne pa da se ugodnost pogojuje. Ne da se men ubadat z aktivacijam pa nevme čim. Da pa se mi ubadat s tem da zamenjam operaterja da se mi potem ni treba ubadat z raznimi triki.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Glugy ()

Master_Yoda ::

Aha, ampak a nimata BOB (6,6 predplacnik 4 narocnik) in HOT (3,9) drugace boljse tarife ? Razen seveda ce A1 nima vredu omrezja, tam kjer se ti nahajas.

Glugy ::

Mislim jz sm s tega vidika gledal pač: če se komu splača se morda splača tistim kot sem omenil. Če se že komu splača namreč.
Ja HOT ma že pri Hot Start ki je brez fiksnih stroškov brez dokupa bolj ugodno tarifo kot Izimobil. Jz bom šel tja. Tud ostalim priporočam da razmislijo če se jim splača it tja.

Se lahko zgodi da sem kej spregledal sem le človek ampak iskreno kolikor sem gledal pa študiral cenike naokoli se mi zdi da je HOT najbolj ugoden tud za tiste ki želite mesečni zakup. Mislim da je najbolj ugoden za najširšo množico uporabnikov na slovenskem trgu ta hip.

Sej pravim če se motim me popravite ni panike. Ampak zdele sem prepričan da se HOT najbolj splača najširši množici ljudi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Glugy ()

mtic ::

@Glugy, kolikor si jaz razlagam to spremembo je tako, da se tarifi 007 in 008 ukineta in spremenita v tarifo izimesec, ki pa je NOVA tarifa, ki se pač imenuje isto kot dosedanje tarife izimesec, vendar brez "dodatka" S M ali L. in ta nova tarifa je dejansko ista kot stara 008, mogoče so kakšne malenkosti drugačne a la obračunski interval ipd, v osnovi je pa ista. Če bi bila tvoja trditev pravilna, bi na obvestilu od izija tudi pisalo v KATERO izimesec (s ali m ali l) tarifo bi se spremenile 007 in 008 tarife... Tako pa samo piše izimesec in cene enot min, sms, MB..

ivanuscha ::

Glugy

Glede na internetne cenike izgleda res kot da izimesec paket za 8 centov ne obstaja. Mogoče bodo prestavili na tak paket samo tiste uporabnike ki imajo trenutno aktivirano tarifo 008.

Po nepotrebnem tako na široko razglabljaš, zakaj enostavno ne pokličeš njihovega centra za pomoč uporabnikom? Jaz sem to naredil in odgovor sem dobil tak: tarifo 008 zamenja tarifa izimesec za 8 centov, ki nima veze z paketi izimesec S, M ali L. Prosim pokliči in vprašaj.

Kaboom ::

Glugy je izjavil:

A res ? A da bodo samo ime spremenil? A za njih je 0 evrov mesečnega dokupa enako 6,9 evrov mesečnega dokupa za isto tarifo? A to je za njih isto? Ker zame to ni isto. Kdor ima gor več k 6,9 evrov pa ne rab mesečnega zakupa bo nasankal. S tem bo Izimobil skrbel da bo denar na dobroimetju plahnel pa če boste to rabil al pa ne.

Mislim razn če niso kej spremenil je to sprenevedanje. Ker sm pogledal telekomov cenik za izimobil in tm je lepo pisal da to stane mesečno 6,9 evra. Izimesec ni isto kot 008 tarifa. Ima isto ceno ampak morš vidt širšo sliko ne pa ozko gledat. Ja sliš se isto vav še vedno 8 centov na minuto. Ključna pa je podrobnost. Prej si imel 8 centov na minuto brez fiksnih stroškov, zdej boš imel fiksne stroške + 8 centov tarife če porabiš več kot X enot.

Govorit da je to isto je zavajanje razen če so spet kej spremenil.

 Stara 0,08 tarifa vs. izimesec tarifa

Stara 0,08 tarifa vs. izimesec tarifa



Paniko zganjaš Glugy in širiš krivo vero. Še enkrat se posipaj s pepelom.
tarifa = tarifa
0,08€/min = 0,08€/min
tarifa =/= mesečni zakup

Lahko si na tarifi izimesec, pa zato ne potrebuješ plačevat mesečnega zakupa.

Sem na tarifi izimesec že od vsega začetka. Sam izberem kdaj bom plačal mesečni zakup paketa s tem, ko pošljem SMS "IZIMESEC S" na 3388. Čez pol ure lahko pošljem "IZIMESEC STOP" in izklopim 'naročnino' na ta paket... Ko bom porabil zakupljene enote ali pa poteče 31 dni, bom spet plačeval 0,08€ po enoti.

Sem 99,9% časa v tujini. Telefonsko imam pri iziju samo parkirano, ker je najlažje in najceneje naložit €25 in telefonska ostane aktivna 12 mesecev.
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kaboom ()

ivanuscha ::

Točno tako. Tudi jaz ne grem stran od Izija, dokler Telekom orenk ne spremeni trenutnega stanja. Ne da se mi ukvarjati s podaljševanjem aktivnosti sim kartice 4x na leto pri HoTu.

mihec87 ::

Če gdo ostaja na izimobil-menjam 15eur izi dobroimetja za 10eur na PP.

«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izi mobil mnenja (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
39586431 (5899) Jerry000
»

kateri predplačniški paket? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
15440733 (17079) VrtniPalcek
»

Izi mobil vs Bob (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
13640870 (23917) MrStein
»

Menjava operaterja

Oddelek: Mobilne tehnologije
477402 (5838) dirkac71
»

Kateri predplačniški

Oddelek: Mobilne tehnologije
264089 (3532) BlaY0

Več podobnih tem