Forum » Na cesti » "Talenti" na slovenskih cestah
"Talenti" na slovenskih cestah
Temo vidijo: vsi
GrimReaper3 ::
Ne gre to tako, lahko bi imel 500KM namesto svojih 200KM, pa se ne bi dalo nič več prehiteti, oz. če bi šel tako prehitevati, bi bilo prenevarno. V bistvu je bilo že 135KM povsem dovolj za naš promet. 105KM pa veliko premalo za hitro vožnjo, zelo povečana nevarnost, če si se lotil prehitevati na prekratki ravnini.
Npr. danes kolona traktor in za njim 3 vozila ter polna črta, kaj mi bo tukaj 500KM, to bi bilo že skoraj za odvzem izpita če bi tukaj prehiteval. Odsek pa ta drugi, ki sem ga prilimal.
Npr. danes kolona traktor in za njim 3 vozila ter polna črta, kaj mi bo tukaj 500KM, to bi bilo že skoraj za odvzem izpita če bi tukaj prehiteval. Odsek pa ta drugi, ki sem ga prilimal.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: GrimReaper3 ()
matic492 ::
Se da, sej z 500 konji ne pridejo samo konji ampak tudi anti-roll bari in trdo vzmetje :)
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000
GrimReaper3 ::
Premalo, za kaj takega rabiš še rewind ali restart kot v igri. Nemogoče da enkrat ne narediš napake s tako nevarnimi prehitevanji.
To kar ti opisuješ je za na Nürburgring.
To kar ti opisuješ je za na Nürburgring.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: GrimReaper3 ()
matic492 ::
Tole na tvojem maps linku bi jaz prehiteval traktorja pred sabo, seveda podnevi in če ni nobenega nasproti. Sej je ravna in pregledna cesta, če ne bi bilo križišča bi bila črtkana črta.
Drugače ti pa težko opišem, ne vem če si že kdaj peljal tak avto. Že razlika med mojim BMWjem in kakim Porschejem, sem rental enkrat Boxster Spyderja (420 HP) in to se vozi kot po tračnicah. Pač če nimaš te izkušnje, in te tak avto prehiti, si mogoče misliš da je norc in se bo ubil, ampak razlika napram nekem soft suspension peasant avtu ranga Clio je nenormalna in jo težko opiseš, to moraš doživet. Tam kjer te Porsche varno prehiti lahko nekdo v Cliotu samo sanja o prehitevanju. Ko sem se vsedel nazaj v svojega, sem mislil da sem v Rolls-Roycu po občutku na vzmetju, pa je moj BMW trd ko prasec.
Ampak dost bo, nočem kakih keyboard policajev preveč sprovocirat, da mi še kako patruljo na dom pošljejo :)
Drugače ti pa težko opišem, ne vem če si že kdaj peljal tak avto. Že razlika med mojim BMWjem in kakim Porschejem, sem rental enkrat Boxster Spyderja (420 HP) in to se vozi kot po tračnicah. Pač če nimaš te izkušnje, in te tak avto prehiti, si mogoče misliš da je norc in se bo ubil, ampak razlika napram nekem soft suspension peasant avtu ranga Clio je nenormalna in jo težko opiseš, to moraš doživet. Tam kjer te Porsche varno prehiti lahko nekdo v Cliotu samo sanja o prehitevanju. Ko sem se vsedel nazaj v svojega, sem mislil da sem v Rolls-Roycu po občutku na vzmetju, pa je moj BMW trd ko prasec.
Ampak dost bo, nočem kakih keyboard policajev preveč sprovocirat, da mi še kako patruljo na dom pošljejo :)
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matic492 ()
GupeM ::
Iz tvojega prvotnega zapisa sem sklepal, da si ti prvi in pred tabo ni nikogar. Če voziš v koloni za nekom, zakaj bi te potem motila osvetlitev vozila za tabo, če te ta ne zaslepljuje? Pred tabo potem ni senca kot si napisal ampak vzvratne luči drugega vozila, le-ta pa spredaj osvetljuje cesto naprej.
Ne, prvi v koloni nisem nikoli. Sploh ne na regionalkah. Občasno sem prvi v koloni na cesti čez Ihan, ali na cesti od Kranja proti Škofji Loki in na podobnih cestah. Pa še tam ponavadi kar hitro prideš za kakšnega padalca, ki vozi 40- ali kakšen traktor.
Kakorkoli, cesta z zmernimi ovinki, 80 - 90 km / h, varnostna razdalja 50 m+. Do naslednjega avta je "tema" pred avtom v takšnem primeru. Okrog pa svetlo. In je res zoprno. Saj zelo redko koga takšnega narajmam. Ene parkrat sem ga pa že. Mogoče hodiva ob istem času od doma, pa se ujameva.
delavec44 ::
Iz tvojega prvotnega zapisa sem sklepal, da si ti prvi in pred tabo ni nikogar. Če voziš v koloni za nekom, zakaj bi te potem motila osvetlitev vozila za tabo, če te ta ne zaslepljuje? Pred tabo potem ni senca kot si napisal ampak vzvratne luči drugega vozila, le-ta pa spredaj osvetljuje cesto naprej.
Ne, prvi v koloni nisem nikoli. Sploh ne na regionalkah. Občasno sem prvi v koloni na cesti čez Ihan, ali na cesti od Kranja proti Škofji Loki in na podobnih cestah. Pa še tam ponavadi kar hitro prideš za kakšnega padalca, ki vozi 40- ali kakšen traktor.
Kakorkoli, cesta z zmernimi ovinki, 80 - 90 km / h, varnostna razdalja 50 m+. Do naslednjega avta je "tema" pred avtom v takšnem primeru. Okrog pa svetlo. In je res zoprno. Saj zelo redko koga takšnega narajmam. Ene parkrat sem ga pa že. Mogoče hodiva ob istem času od doma, pa se ujameva.
Ja, po zakonski varnostni verjetno res. Navadno v kolonah vozijo bližje.
Jaz bi verjetno (če se ne bi umaknil) tistega pred mano nekje prehitel, če bi me zadaj vozeči motil ali se mi zabijal v rit. In imaš potem mir ;) Pa preden se kdo oglasi, ja vem da je prehitevanje kolone prekršek, tudi če le enega prehitim.
Ali pa avtomatske dolge. Avto sam prižge, ko sprednji izgine za ovinkom in ugasne, ko spet vidi njegove luči.
predi ::
Na štajerskem koncu se po cestah vozi Cybertruck.
(nekje okoli desete minute je prikazana fotografija)
Se spomnim, da so pred kratkim morali za razstave po šoping centrih zadevo pripeljati z avtovleko do razstavnega prostora. Po novem so očitno dovolj preizkusne tablice.
(nekje okoli desete minute je prikazana fotografija)
Se spomnim, da so pred kratkim morali za razstave po šoping centrih zadevo pripeljati z avtovleko do razstavnega prostora. Po novem so očitno dovolj preizkusne tablice.
Ahim ::
Kakorkoli, cesta z zmernimi ovinki, 80 - 90 km / h, varnostna razdalja 50 m+. Do naslednjega avta je "tema" pred avtom v takšnem primeru. Okrog pa svetlo. In je res zoprno.
Mogoce kaj ni v redu s tvojimi lucmi? (ne nujno z zarnicami)
Glede na to kaj vse se vidi na cesti (ljudje brez luci, ne dela ena zasencena itd.), me sploh ne bi preenetilo.
mirator ::
Ni treba, da je kaj narobe z lučmi. Preprosto, če imaš navadne H4 in za tabo pripelje nekdo z močnimi LED lučmi, ti pred tabo naredi kot lunin mrk. Okoli tebe je svetlo, pred tabo pa senca tvojega avtomobila.
delavec44 ::
No, saj po eni strani je dobro, da je rob ceste osvetljen. Verjetno odvisno koliko za ritjo ti vozi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
GupeM ::
Kakorkoli, cesta z zmernimi ovinki, 80 - 90 km / h, varnostna razdalja 50 m+. Do naslednjega avta je "tema" pred avtom v takšnem primeru. Okrog pa svetlo. In je res zoprno.
Mogoce kaj ni v redu s tvojimi lucmi? (ne nujno z zarnicami)
Glede na to kaj vse se vidi na cesti (ljudje brez luci, ne dela ena zasencena itd.), me sploh ne bi preenetilo.
Ni narobe nič z lučmi, ker v 99,99 % normalno vidim. Samo matrični ali laser žarometi za mano so me pa že nekajkrat zmotili. Ne vem kateri so, vem pa, da mi v ogledala ne svetijo (tako da lahko zaključimo dolge luči tistega za mano) in da mi osvetlijo vse okrog avta. Pred sabo imam pa "temo," ker je vse okrog bolj svetlo kot meni svetijo moje H7 halogenke. Ja, mogoče je plastika na mojih žarometi res že malo motna, ampak kot sem rekel, v 99,99 % primerov vidim normalno. Kakšne 3-5x odkar je zjutraj, ko grem na šiht, res tema sem pa že vozil pred takšnim avtom.