» »

"Talenti" na slovenskih cestah

"Talenti" na slovenskih cestah

Temo vidijo: vsi
««
289 / 289
»
»»

WizzardOfOZ ::

c23po je izjavil:

Porkamalora, ni jih "zelo malo"! Je Wikipedija res tako daleč, da nihče niti po autobahnu nn pride do nje? 70% nemških avtocest nima omejitev, je pa na njih priporočena hitrost 130 km/h. In to prav nič ne pomaga našem protokolarnem wanabeeju pri želji uzakoniti divjanje po naših cestah.


To ne drži. To je bilo nekoč. 70% avtocest ima več kot 2 pasova. In ni povsod na njih brez omejitve, ampak samo na posameznih odsekih in z vsakim letom je manj teh odsekov, ker se tudi oni zavedajo da so ljudje bedaki in da solatkotovi idiotizmi niso več niti za na njihove avtoceste. Tistih preostalih 30% avtocest so pa dvopasovne avtoceste (kot pri nas) in tam je omejitev 110km/h.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Zgodovina sprememb…

c23po ::

Verjetno drži. Res se nisem ubadal z poglobljeno analizo stanja. Vse skupaj pa ne pomaga pri strategiji, ki promet namerava umirjati. Tako pri nas kot na Švedskem. Nemci nam tudi pri tem sledijo.
Računalniki nimajo spominov.

St235 ::

Pomemben je tudi podatek, da novi odseki oraviloma nimajo vec neomejene hitrosti. Situacija je pac zateceno stanje in unikum, tako da dajat nemske avtoceste, ki so edine na svetu s taksno ureditvijo (pa se to arhaicno) za kakrsen koli vzor, je cisto mimo.

predi ::

V Letušu so med izvajanjem meritev hitrosti izmerili hitrost električnega skiroja 68 km/h v območju, kjer je hitrost vožnje omejena na 50 km/h. V prometu se sicer uporabljajo le e-skiroji, katerih najvišja hitrost je 25 km/h.

Med izvajanjem meritev hitrosti s stacionarnim radarjem v Letušu, kjer je hitrost vožnje omejena na 50 km/h, so izmerili hitrost voznika e-skiroja, ki je v naselju vozil s hitrostjo 68 km/h.

V prometu se lahko uporabljajo le e-skiroji, katerih največja konstrukcijska hitrost je 25 km/h in niso širši od 80 cm. Skiro lahko vozijo osebe, starejše od 14 let, oziroma otroci od 12. do 14. leta, če imajo kolesarsko izkaznico. V območjih za pešce lahko vozijo le z najvišjo hitrostjo hoje pešca.

Dosedanje izkušnje kažejo, da so posledice nesreč z e-skiroji praviloma hude telesne poškodbe. Najpogostejše so poškodbe glave, sledijo zlomi okončin in ključnice ter udarnine.

Predlani je na našem območju v prometni nesreči zaradi hudih poškodb umrl voznik e-skiroja.

https://www.rtvslo.si/crna-kronika/vozn...

Ahim ::

Invictus je izjavil:

V Nemčiji je zelo malo avtocest brez omejitev...

Od Avstrije do skoraj Munchna nima niti odstavnega pasu...

Pa na dolocenih delih tudi ne omejitve ...

WizzardOfOZ ::

Od avstrije do minhna ni nikjer več odsekov brez omejitve. Vsaj januarja je bilo vse pod omejitvijo. Od minhna naprej pa je brez omejitve kar nekaj odsekov, ampak imaš štiri pasove v eno smer in zelo pregledno.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
««
289 / 289
»
»»