» »

"Talenti" na slovenskih cestah

"Talenti" na slovenskih cestah

Temo vidijo: vsi
««
293 / 293
»
»»

OutOfTheBox ::

Trije nadobudni fantje ukradli avtomobil in lomastili po Ljubljani, medtem jih je snemala kamera nameščena v avtu. Na avtu so povzročili za 40k € škode.



Ob predpostavki da v avtu ni bilo ključev, kako je mogoče da lahko nekdo tako zlahka ukrade (verjetno novejši) avtomobil?

P.S Verjetno bo težka ampak če kdo ve za kater avto bi se šlo.

maticb492 ::

SUV je, 40k škode, kvadratna oblika. G Wagon mogoče?
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

VelkBla ::

https://www.drive.com.au/caradvice/here...

Npr.: ; na hitro poiskano

Mercedes G, Toyota Land Cruiser?

Itak jim ne bo nič.

maticb492 ::

Yup, je treba investirat v faradejevo kletko, če imaš comfort access hehe.

moje laično razumevanje je da samo ojača signal ključa znotraj stavbe. Torej če imaš ključe dovolj blizu okna, da ti lahko ojača signal s tole antenco, potem pride notri enako kot, da bi imel original ključ
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

OutOfTheBox ::

VelkBla je izjavil:

https://www.drive.com.au/caradvice/here...

Npr.: ; na hitro poiskano

Mercedes G, Toyota Land Cruiser?

Itak jim ne bo nič.


Za to vem, sam tile mladeniči iz posnetka mi ne delujejo tako brihtni da bi bili to sposobni sprovest.

Zgodovina sprememb…

GrimReaper3 ::

To Y križišče pred Kropo je tudi smotano:
Google Maps link

Ti greš tukaj levo, drugi iz desne tudi levo proti tebi. Vprašanje ali je ta krak iz desne enakovredna cesta tej po kateri greš ti.
Jaz ker ne vem, raje upoštevam desno pravilo in tega iz desne spustim naprej. Sicer je pa na takih križiščih ključna prilagojena hitrost, potem tudi če noben od obeh ne pozna pravil, ker se lahko oba pravočasno ustavita.

Oba imava tudi črtkano črto pred sabo. Predvidevam da je to enako znaku narobe obrnjen trikotnik, če je polna črta enaka znaku stop. Se pravi imava oba enakovredno cesto in velja samo desno pravilo?

Mar bi dali za to cesto levo znak za prednostno cesto, tistemu iz desne pa trikotnik, pa ne bi bilo dileme.

Zgodovina sprememb…

bemfa ::

Ja, sta enakovredni cesti, velja desno pravilo. Skladno tudi z logiko, ki bi veljala če bi bilo klasično T križišče namesto Y - oni iz desne je pripeljal po glavni in ima prednost pred tabo, ki se boš vključil iz stranske na glavno cesto. Talne označbe nimajo veze, kvečjemu so tu zavajajoče - ti imaš črtkano ki ločuje pasove (to je logično ker preko polne ne smeš zavijat), oni iz desne ki zavija levo pa prekinitveno ki označuje neprednostno cesto, ampak brez znaka nima tega pomena.
Dilema je, kam postavit trikotnik, da boš vedel da velja za prvo 'križišče' in da ne skriva oz. ovira (podvoumlja) stop znaka ki velja za drugo 'križišče'.
Jaz bi rekel da je bolj smotano tisto križišče 20m nazaj, ki nima nobenih črt. Tam nikoli ne veš, ali moraš za zavijanje levo ostat na desni strani 'otoka' ali moraš peljat po levi. Isto ne vejo tisti ki zavijajo not in večkrat se kdo znajde na nasprotnem pasu oz. v sredini ali pa vozi čudne 135° ovinke.
««
293 / 293
»
»»