Forum » Na cesti » "Talenti" na slovenskih cestah
"Talenti" na slovenskih cestah
Temo vidijo: vsi
IL_DIAVOLO ::
SimplyMiha je izjavil:
IL_DIAVOLO je izjavil:
SimplyMiha je izjavil:
Za nenadno zaviranje je lahko ogromno razlogov. Za vožnjo na riti pri večjih hitrostih pa ni absolutno NOBENEGA razloga.
Aja na prazni avtocesti?
Rata ti slabo, srčni napad, ob cesti vidiš srno, ki se pripravlja na prečkanje, mulci na nadvozu mečejo kamenje dol... Prazna avtocesta ali ne, kadarkoli se lahko zgodi kaj nepredvidljivega.
Zato je varnostna razdalja obvezna, ne zgolj priporočilo.
Ti avtoceste se nisi videl.
EnStot ::
If(voznikVzadaj==idijot)
voznikSpredaj = idijot
Karneki. Če bi bilo to res, bi bilo veliko več nesreč. Načeloma je tisti spredaj pametnejši in tistega zadaj spusti ali pa nadaljuje z vožnjo kot je do tedaj, brez da bi ga idiot zadaj živciral. Če se pa najdeta dva taka na kupu, so posledice večinoma slabe.
Torej, ko ti lopov nasloni pištolo na sence, ti mirno nadaljuješ s svojim sprehodom po parku in se delaš, da se nič ne dogaja ??
Pa kakšno pištolo no... Ja, ritopik je bedak, ampak te nima namena izrinit s ceste oz. povzročit prometne. Kljub temu krši cpp. Ti, ki bi pred njim zaviral, si pa še večji bedak od ritopika, ker imaš prometno nesrečo namen povzročiti in ti bo to hitro tudi uspelo.
Pištola je smrtonosno orožje, avto ritopika pa je smrtonosno orodje. Isti šmorn!
Ritopik ne samo, da krši CPP, kar je še najmanj, izvaja kaznivo dejanje povzročanja splošnega ogrožanja. In ker sem jaz ogroženi, si njegovo dejanje povsem jasno razlagam tako, da me ima namen zriniti s ceste. Drgače mi ne bi agresivno vozil za ritjo, kajti s svojim dejanje jasno izraža hudo grožnjo. Če bi me imel namen zgolj zakonito prehiteti, bi se nalimal 70m za menoj in me opozoril s kratkim bliskom luči.
SimplyMiha ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
SimplyMiha je izjavil:
IL_DIAVOLO je izjavil:
SimplyMiha je izjavil:
Za nenadno zaviranje je lahko ogromno razlogov. Za vožnjo na riti pri večjih hitrostih pa ni absolutno NOBENEGA razloga.
Aja na prazni avtocesti?
Rata ti slabo, srčni napad, ob cesti vidiš srno, ki se pripravlja na prečkanje, mulci na nadvozu mečejo kamenje dol... Prazna avtocesta ali ne, kadarkoli se lahko zgodi kaj nepredvidljivega.
Letno se vozim 32 tisoč km, večinoma po AC. Si že vrnil izpit? Tudi na prazni AC nimaš kaj iskati za ritjo. Ali prehiti ali pa se umakni na ustrezno razdaljo, toliko da ne boš videl mojega sredinca.
knesz ::
Sem preletel zadnje komentarje. Vozite kakor vozite in prehitevate na AC, tega se verjetno ne da spremeniti, v glavnem, če jaz prehitevam in se mi pojavi ritopik pospešim in se čim prej umaknem, če je le to možno, če sem pa drugi ali v koloni na levem pasu pa počakam, da je desni pas prost in se mu takrat umaknem in zapeljem nazaj za njega, če je potreba, z ustrezno varnostno razdaljo. Mirni živci in svet je lep.
St235 ::
To da nekdo vozi s prekratko razdaljo ti nedaje pravice povzrocit prometne nesrece.
Če me nekdo napade s smrtonosnim orožjem z jazno izraženo grožnjo, da me bo ubil ali vsaj hudo ranil, imam vso pravico, da ubranim nedotakljivost svojega telesa. Celo tako, da potem ko ga jasno opozorim, da naj s svojim dejanjem preneha, on pa ne samo, da nadaljuje ampak še stopnjuje grožnjo, da mu dejanje fizično preprečim z njegovim poškodovanjem ali celo ubojem. Temu se reče upravičena samoobramba.
Da ne boš takoj jokal in molil Boga, naj ti povem, da v Amerikiji enako obravnavajo napad s pištolo ali napad z avtomobilom. Oboje imenujejo "assault with a deadly weapon" in za oboje greš sedet za dolgo časa.
Sicer pa, ker vem da ti razmišljanje predstavlja velik problem, ti bom pomagal z vojaško analogijo:
1. STOJ, DRUGAČE BOM STRELJAL! = Božanje zavor ali " Umakni se, drugače bom še bolj zavrl! "
2. STOJ, STRELJAM ! = Pritisk na zavoro ali " Zaviraj, drugače se boš zaletel! "
Ja ja, smo ze rascistili. Pac bedak kot bedak. V izogib temu da te nekdo ustreli mu pomagas potegnit sprozilec.
Kakšno povezavo ima lopov, ki z določenim namenom oz. zahtevo naslanja pištolo meni na sence z idiotom, ki mi vozi za ritjo, povečini samo zato ker nima jajc, da bi me prehitel, jaz pa sem za njega prepočasen? Če se fizično ne umaknem in ga ne spustim naprej ter vozim z nespremenjeno hitrostjo, imam tako najboljše možnosti, da ne povzročim nesreče. Karkoli drugega začnem delat, povečujem možnost nastanka za nesrečo.
- Povečam hitrost (jo bo tudi on)
- Zaviram kot tisti na videu (je možnost da se mi zabije v rit)
Lahko pa me razsvetliš in poveš še kakšen scenarij, ki se ti zdi da bi bil boljši od tega da naprej nadaljujem in se delam kot da ga ni (poleg tega da se fizično umaknem in spustim naprej), pa ga bomo predebatiral.
Prižgeš vse 4 žmigavce in brez zaviranja zmanjšuješ hitrost, dokler le ta ne postane dovolj majhna, da vožnja meter za ritjo postane 2-sekundna varnostna razdalja.
SimplyMiha ::
Sem preletel zadnje komentarje. Vozite kakor vozite in prehitevate na AC, tega se verjetno ne da spremeniti, v glavnem, če jaz prehitevam in se mi pojavi ritopik pospešim in se čim prej umaknem, če je le to možno, če sem pa drugi ali v koloni na levem pasu pa počakam, da je desni pas prost in se mu takrat umaknem in zapeljem nazaj za njega, če je potreba, z ustrezno varnostno razdaljo. Mirni živci in svet je lep.
V kolikor pred tabo ne začnejo zavirati zaradi prometne nesreče. Kaj pa sedaj?
Zahvališ se lahko višjim silam, da se ti kaj takega še ni zgodilo. Res hudo travmatična izkušnja je, ko ti nekdo visi na riti in moraš naenkrat zavirat.
If(voznikVzadaj==idijot)
voznikSpredaj = idijot
Karneki. Če bi bilo to res, bi bilo veliko več nesreč. Načeloma je tisti spredaj pametnejši in tistega zadaj spusti ali pa nadaljuje z vožnjo kot je do tedaj, brez da bi ga idiot zadaj živciral. Če se pa najdeta dva taka na kupu, so posledice večinoma slabe.
Torej, ko ti lopov nasloni pištolo na sence, ti mirno nadaljuješ s svojim sprehodom po parku in se delaš, da se nič ne dogaja ??
Pa kakšno pištolo no... Ja, ritopik je bedak, ampak te nima namena izrinit s ceste oz. povzročit prometne. Kljub temu krši cpp. Ti, ki bi pred njim zaviral, si pa še večji bedak od ritopika, ker imaš prometno nesrečo namen povzročiti in ti bo to hitro tudi uspelo.
Pištola je smrtonosno orožje, avto ritopika pa je smrtonosno orodje. Isti šmorn!
Ritopik ne samo, da krši CPP, kar je še najmanj, izvaja kaznivo dejanje povzročanja splošnega ogrožanja. In ker sem jaz ogroženi, si njegovo dejanje povsem jasno razlagam tako, da me ima namen zriniti s ceste. Drgače mi ne bi agresivno vozil za ritjo, kajti s svojim dejanje jasno izraža hudo grožnjo. Če bi me imel namen zgolj zakonito prehiteti, bi se nalimal 70m za menoj in me opozoril s kratkim bliskom luči.
Daj najprej se nauci cpp potem pa pametuj naprej. Ze tako je sociopate tezkonjemat resno, ne pa da se o prometnih predpiaih nimas pojma pa se delas pametnega.
SimplyMiha je izjavil:
Zahvališ se lahko višjim silam, da se ti kaj takega še ni zgodilo. Res hudo travmatična izkušnja je, ko ti nekdo visi na riti in moraš naenkrat zavirat.
V tem primeru pač zaviram, če je možno ne na silo oziroma probam po svoji moči narediti situacijo čim bolj varno za vse. Na to pač nimam vpliva. Kot sem napisal, če je le možno, ga spustim čim prej predse.
Pika na i ::
IL_DIAVOLO ::
SimplyMiha je izjavil:
IL_DIAVOLO je izjavil:
SimplyMiha je izjavil:
IL_DIAVOLO je izjavil:
SimplyMiha je izjavil:
Aja na prazni avtocesti?
Letno se vozim 32 tisoč km, večinoma po AC. Si že vrnil izpit? Tudi na prazni AC nimaš kaj iskati za ritjo. Ali prehiti ali pa se umakni na ustrezno razdaljo, toliko da ne boš videl mojega sredinca.
Ocitno z zaprtimi ocmi.
Vse lepo in prav, a ne upoštevaš, da jaz že vozim z največjo možno hitrostjo, ki je ali enaka največji dovoljeni ali pa je enaka hitrosti vozila pred menoj. Ritopik me ne bo prisilil v kršenje hitrostnih predpisov, še manj pa bom podlegel njegovemu izsiljevanju. Upoštevati moraš, da bo ritopik vsekakor nadaljeval s svojo nevarno vožnjo takoj za naslednjim avtomobilom, v katerem pa lahko sedi tvoj oče ali pa tvoja hči. Torej si za svoj lasten mir pripravljen ogrožati življenja drugih?
louser ::
SimplyMiha je izjavil:
V tem primeru pač zaviram, če je možno ne na silo oziroma probam po svoji moči narediti situacijo čim bolj varno za vse. Na to pač nimam vpliva. Kot sem napisal, če je le možno, ga spustim čim prej predse.
Kar je prav. Samo zato, ker voziš po maksimumu omejitve še ne pomeni, da ne rabiš spustiti hitrejših od sebe naprej. Kretenom, ki jim to ni jasno in raje drksjo svojega malegs in mehkega ne spadajo na avtocesto.
Vse lepo in prav, a ne upoštevaš, da jaz že vozim z največjo možno hitrostjo, ki je ali enaka največji dovoljeni ali pa je enaka hitrosti vozila pred menoj. Ritopik me ne bo prisilil v kršenje hitrostnih predpisov, še manj pa bom podlegel njegovemu izsiljevanju. Upoštevati moraš, da bo ritopik vsekakor nadaljeval s svojo nevarno vožnjo takoj za naslednjim avtomobilom, v katerem pa lahko sedi tvoj oče ali pa tvoja hči. Torej si za svoj lasten mir pripravljen ogrožati življenja drugih?
S tem, ko ga na prehitevalnem ne spustiš naprej, tako ali tako kršiš predpise.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: louser ()
SimplyMiha je izjavil:
Kar je prav. Samo zato, ker voziš po maksimumu omejitve še ne pomeni, da ne rabiš spustiti hitrejših od sebe naprej. Kretenom, ki jim to ni jasno in raje drksjo svojega malegs in mehkega ne spadajo na avtocesto.
Vem da ne rabim, ampak če to lahko naredim varno (tukaj mislim pospešitev čez omejitev), pač to naredim, da je tveganje zame čim krajše. Seveda po umiku spustim brzino nazaj na 140km/h po tempomatu oz. 133km/h po GPS z letnimi gumami (oz. če se pospravim v koloni na desni, ustrezno manj).
Me veseli, a leti bolj na tiste, ki mislijo, da jim je z vožnjo z maksimalno dovoljeno hitrostjo dovoljenk na večno prdeti na prehitevalnem in raje ritopikarjem bremzati.
Vrni izpit. Vožnja po prehitevalnem ima svoja pravils. Nikjer ni pravila, da lahko z vožnjo po prehitevalnem deluješ kot kreten, ki noče nazaj na desni pas.
Samo zato, ker voziš po maksimumu omejitve še ne pomeni, da ne rabiš spustiti hitrejših od sebe naprej.
Narobe!! Pomeni točno to.
Vrni izpit. Vožnja po prehitevalnem ima svoja pravils. Nikjer ni pravila, da lahko z vožnjo po prehitevalnem deluješ kot kreten, ki noče nazaj na desni pas.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: louser ()
Me veseli, a leti bolj na tiste, ki mislijo, da jim je z vožnjo z maksimalno dovoljeno hitrostjo doboljeni na večno prdeti na prehitevalnem in raje ritopikarjem bremzati.
Torej si ti v svojih blodnjah predstavljaš, da imate d(i)rkači prednost na cesti zato, ker ste hitrejši od ostalih ?! To je večni problem vseh ritopikov, ki bi jim zakonodaja morala odvzeti vozniška dovoljenja in jih za večne čase poslati na kolo za zdravo telo.
Me veseli, a leti bolj na tiste, ki mislijo, da jim je z vožnjo z maksimalno dovoljeno hitrostjo doboljeni na večno prdeti na prehitevalnem in raje ritopikarjem bremzati.
Torej si ti v svojih blodnjah predstavljaš, da imate d(i)rkači prednost na cesti zato, ker ste hitrejši od ostalih ?! To je večni problem vseh ritopikov, ki bi jim zakonodaja morala odvzeti vozniška dovoljenja in jih za večne čase poslati na kolo za zdravo telo.
Daj si revež vsaj preberi zakon, da boš vedel da si v prekršku in imajo po tvoji zblojeni logiki sedaj ostali pravico, da te zrinejo s ceste.
To gre ce nisi EnSrot in imas potem se pol leta mehkega.
Če ima kdo tukaj mehkega, si to ti. Nahaj zmerjat ljudi s sociopati!
Kje je moderator???
Kako točno ni sociopatsko to, da si pripravljen resno poškodovati ali celu ubiti človeka zato, ker krši prometne predpise in se ob takih dogodkih celo naslajati?
Ne. Pomeni, da v kolikor se furam 170 po prehitevalnem in za mene pride Porsche z 200 na števcu, sem se dolžan mu umakniti.
Kje je moderator???
Kako točno ni sociopatsko to, da si pripravljen resno poškodovati ali celu ubiti človeka zato, ker krši prometne predpise in se ob takih dogodkih celo naslajati?
Kako ni sociopatsko to, da agresivno zagovarjaš človeka, ki me je pripravljen resno poškodovati in celo ubiti in se ob takšnih dogodkih celo bedasto naslajati z pretvarjanjem, da veš kaj je sociopat ?
Kar je z mojim avtomobilom težko dosegljivo anyway. Se pa furam 150km/h, ker s tem prekoračim hitrost na radarju zgolj za 9km/h, če je omejitev 130
Kje je moderator???
Kako ni sociopatsko to, da agresivno zagovarjaš človeka, ki me je pripravljen resno poškodovati in celo ubiti in se ob takšnih dogodkih celo bedasto naslajati z pretvarjanjem, da veš kaj je sociopat ?
Še enkrat, daj mi citat kjer zagovarjam, ljudi, ki vozijo s prekratko razdaljo?
Si pa zame še vedno navaden sociopat, ker verjameš, da je pravilno ravnanje kot smo ga videli na posnetkih in se zraven še privoščljivo hahljaš.
Ne. Pomeni, da v kolikor se furam 170 po prehitevalnem in za mene pride Porsche z 200 na števcu, sem se dolžan mu umakniti.
Ha, ha, ha, ne me smejat, mi bo še slabo!
nisem vedel, da nepoznavanje cestno prometnih predpisov povzroča slabost.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()
Unknown_001 ::
Butl!
Pojdi čez mejo in pokasiraj beštrafung.
Mogoče ti bo potem jasno da nisi imun.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
Unknown_001 ::
možno, ampak to ne spremeni dejstva, da ne poznaš CPP.
Bejž no in ti si uradni razlagalec cestnih predpisov? Daj razloži kakšnega, da me malo spraviš v smeh!
Pravnik pa res...
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
shadeX ::
Bejž no in ti si uradni razlagalec cestnih predpisov? Daj razloži kakšnega, da me malo spraviš v smeh!
A začnemo s tem, da na avtocesti ne smeš prehitevat več vozil zaporedoma, če pri tem ovraš hitrejše? In to ne glede na to koliko voziš? Izvoli:
51. člen
(varno prehitevanje)
...
(3) Na smernem vozišču z najmanj dvema prometnima pasovoma sme voznik, ki je prehitel vozilo in želi prehiteti še drugo vozilo ali drugega udeleženca cestnega prometa, ostati na prometnem pasu, po katerem je prehiteval prvo vozilo, če s tem ne ovira hitrejših vozil, ki se mu približujejo od zadaj.
...
Tolk, da boš naslednjič vedel zakaj se je nekdo upravičeno zaletel vate. Ker če kršiš predpise potem je normalno, da te zrinejo s ceste, a ni tako?
krneki0001 ::
Ti bom jaz enega izmed važnejših razložil:
Če pride vozilo hitrejše od tebe, se mu moraš umaknit. Ni važno če ti voziš 200km/h po prehitevalnem pasu. Če on pripelje 260km/h za tabo in imaš ti na desni prosti pas, si se mu dolžan umakniti.
In to ne glede na to, da je omejitev samo 130km/h. Kazni talajo policaji, ne ostali vozniki.
Ne odobravam ne vožnje za ritjo in ne vožnje stalno po levem pasu, še manj odobravam zaviranje na prehitevalnem pasu zaradi ritopikov. Ampak razumem tako ene kot druge kot tretje.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
(7) Na avtocesti in hitri cesti z dvema ali več prometnimi pasovi za vožnjo v eno smer morajo motorna vozila voziti po skrajnem desnem prometnem pasu, ki ni zaseden z vozili v koloni.
(1) Na smernem vozišču z dvema ali več označenimi prometnimi pasovi mora voznik voziti po sredini prometnega pasu.
(2) Na smernem vozišču iz prejšnjega odstavka mora voznik voziti po desnem prometnem pasu. Če ima smerno vozišče tri prometne pasove, je dovoljena vožnja po desnih dveh prometnih pasovih, levi pa je namenjen prehitevanju.
(1) Na smernem vozišču z dvema ali več označenimi prometnimi pasovi mora voznik voziti po sredini prometnega pasu.
(2) Na smernem vozišču iz prejšnjega odstavka mora voznik voziti po desnem prometnem pasu. Če ima smerno vozišče tri prometne pasove, je dovoljena vožnja po desnih dveh prometnih pasovih, levi pa je namenjen prehitevanju.
AndrejO ::
Kaj mečeš v isti koš žrtev in storilca? Ti sosledje vzroka in posledice ni jasno? Ritopik se obnaša agresivno napadalno, proti takšnim pa je pravo zdravilo agresivna obramba.
Glede na to, da je zaviranje brez razloga, oziroma po tvoje "agresivna obramba", prekršek (3. odst. 45. čl. ZPrCP), sta oba voznika v prekršku.
Če zaradi obeh prekrškov pride do prometne nesreče, se bosta oba voznika znašla v kazenskem postopku (323. čl. KZ-1).
Ko bodo dejanske žrtve uveljavljale odškodninske zahtevke, bosta oba voznika družno odgovarjala za povzročeno škodo, pri čemer bo sodišče razsodilo o deležih odgovornosti.
Dejanske žrtve so v tem primeru sopotniki in ostali udeleženci v prometu, ki jih takšna dva storilca družno ogrožata. To pomeni tudi, da nikakor ne mečem žrtve in storilce v isti koš, temveč samo in zgolj sledim predpisom in sodni praksi, ki ne daje odpustkov samo zato, ker je bil "tam še en večji kreten". Sploh pa ne pri kazenskem pregonu.
Dejansko moraš biti precej lahkomiselen, če si misliš, da je "on je bolj kriv" pred sodiščem uspešna obramba. Tudi tega ne vem, zakaj misliš, da kakršnakoli agresivnost v prometu kadarkoli privede do česarkoli dobrega. Če je v tvoji bližini že en agresiven idiot, je skrajno neproduktivno, da dokazuješ, da se lahko spustiš na njegov nivo.
/oglas
Kupim rabljen HMMWV za primerno ceno. Lahko tudi civilno verzijo. Potrebujem ga, če se bo med možnjo v moji bližini slučajno znašel EnStot. Če nudite to možnost, lahko doplačam za že montirano .50 cal strojnico. Ponudbe pod "agresivna obramba".
kingsix ::
Aja lahko prehitiš le enega potem se pa moraš umaknit hitrejšemu?
Kako pa ko so na desnem pasu v koloni voziko vsi zalimani en drugemu na rit?
V praksi je v 75% tako.
Smo ugotovili še eno slabost vožnje za ritjo.
Kako pa ko so na desnem pasu v koloni voziko vsi zalimani en drugemu na rit?
V praksi je v 75% tako.
Smo ugotovili še eno slabost vožnje za ritjo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kingsix ()
A začnemo s tem, da na avtocesti ne smeš prehitevat več vozil zaporedoma, če pri tem ovraš hitrejše? In to ne glede na to koliko voziš? Izvoli:
51. člen
(varno prehitevanje)
...
(3) Na smernem vozišču z najmanj dvema prometnima pasovoma sme voznik, ki je prehitel vozilo in želi prehiteti še drugo vozilo ali drugega udeleženca cestnega prometa, ostati na prometnem pasu, po katerem je prehiteval prvo vozilo, če s tem ne ovira hitrejših vozil, ki se mu približujejo od zadaj.
...
Tolk, da boš naslednjič vedel zakaj se je nekdo upravičeno zaletel vate. Ker če kršiš predpise potem je normalno, da te zrinejo s ceste, a ni tako?
He, he ,he, saj sem vedel, da boš butasto potegnil točno ta odstavek. Pa te takoj vprašam: Katero hitrejše vozilo?? Ne vidim nobenega, ki bi se mi približeval od zadaj. Vidim zgolj ritopika za sabo in kolono pred seboj.
In sedaj se lahko že upravičeno zaletavajo vame? Butl na kvadrat!
A nam lahko zaupaš koliko si star, koliko let imaš izpit in koliko prevoženih km imaš za sabo?
Povej najprej svoje generalije, da se bom malce nasmehnil!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: EnStot ()
krneki0001 je izjavil:
Če pride vozilo hitrejše od tebe, se mu moraš umaknit. Ni važno če ti voziš 200km/h po prehitevalnem pasu. Če on pripelje 260km/h za tabo in imaš ti na desni prosti pas, si se mu dolžan umakniti.
In to ne glede na to, da je omejitev samo 130km/h. Kazni talajo policaji, ne ostali vozniki.
Ha, ha, ha, ha,
krneki0001 ::
Smešno? Utemelji zakaj je smešno?
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
AndrejO ::
krneki0001 je izjavil:
Smešno? Utemelji zakaj je smešno?
Mislim, da je iz njegovih ostalih objav kar lepo razvidno, zakaj mu je smešna že ideja, da bi sam vsaj poskušal držati pravil vožnje. Raje ima "agresivno obrambo".
shadeX ::
Zakaj pa bi bilo karkoli smešnega? Zase vsaj vem, da ne ogrožam drugih udeležencev v prometu tako kot jih ti in tako nima veze ali imam izpit 1 ali 30 let.
Zate pa itak vemo, da si prepotenten drekač z nemškim avtomobilom v poznih 20 letih.
Arzen28 ::
51. člen
(varno prehitevanje)
...
...
He, he ,he, saj sem vedel, da boš butasto potegnil točno ta odstavek. Pa te takoj vprašam: Katero hitrejše vozilo?? Ne vidim nobenega, ki bi se mi približeval od zadaj. Vidim zgolj ritopika za sabo in kolono pred seboj.
In sedaj se lahko že upravičeno zaletavajo vame? Butl na kvadrat!
A nam lahko zaupaš koliko si star, koliko let imaš izpit in koliko prevoženih km imaš za sabo?
Kolona pred tabo je točno zato, ker se ne držite pravil. In praviloma bi morali na levi samo prehitevati, pa se velikokrat zgodi, da je desni vozni pas prost. Tisti ti. ritopik je moral biti hitrejši od tebe, če se je znašel kar naenkrat od zadaj, je tako? Zato, ker so vsi na levi, moraš biti še ti? Zakaj si sploh na levi, če vidiš, da je kolona?