» »

Delodajalec je me ogoljufal

Delodajalec je me ogoljufal

«
1
2 3

sci3nc3 ::

Zaradi izteka pogodbe pri prejšnjem delodajalcu sem pristal na zavodu za zaposlovanje in prejemal denarno nadomestilo. V tem času sem prešel k drugemu delodajalcu in ta me je takoj povabil na razgovor. Naj omenim, da prejšnji delodajalec tudi dela za mojega zdajšnjega. Na razgovoru so me takoj vprašali o situaciji, zato je lahko hitro ocenil moje stanje. Predlagal je, da bi par mesecev (dokler prejemam denarno nadomestilo) delal na črno, toliko da oceni ali sem res primeren. Moje delo bi seveda plačal - najprej minimalca, potem pa po učinku - vsaj tako je sam predlagal in jaz sem se strinjal. Prišel je dan plačila (ko bi mi moral na roke dati denar), a nisem videl niti evra. Potem sem ga 2 tedna opominjal, da denar potrebujem in me končno povabi k sebi na pogovor.

A pogovor ni potekal, kot sem ga jaz pričakoval. Delodajalec se je odločil dati razliko od denarnega nadomestila do minimalne plače, kar je čisto nekaj drugega, kot je bilo rečeno na razgovoru. Kljub temu, da sem za njega delal 2 meseca (kot bi bil normalno zaposlen, čeprav sem delal na črno), mi je za vsak mesec dal po 200€ - torej v dveh mesecih mi je dal 400€, kar je še zelo daleč od minimalca. Res je, da sem imel še denarno nadomestilo, a tega mi ni dal on. Če potegnem črto in seštejem številke, sem sedaj še na zgubi... veliko več bi imel, če bi bil doma in bi mi ostalo celotno nadomestilo.

Jasno je, da me je delodajalec prevaral. Tega denarja nikoli ne bom videl, a vseeno hočem doseči pravico. Kaj mi trenutno pade na misel: Delodajalcu pošljem inšpekcijo, da bi preprečil, da se moja zgodba ponovi. Brez problema pa lahko še vzamem službeni računalnik, ki je vreden približno toliko, kolikor mi delodajalec dolguje. Težko bi to naredil, saj sem pošten človek, a ravno zato po drugi strani hočem pravico! To lahko naredim kadarkoli in se drugi dan ne pojavim več na delovnem mestu brez kakšnega pojasnila - odpovednega roka ali česarkoli nimam, saj sem uradno nezaposlen.

Kar pa me zanima: Če v zameno za izgubljen denar, vzamem službeni računalnik, ali me lahko delodajalec kako poveže? Me lahko doletijo kakšne sankcije ali me kdo obišče na domu? Na nobenem papirju ne piše, da bi bil zaposlen pri tem delodajalcu. Obstajajo sicer maili, da sem bil v stiku z delodajalcem (poslan CV, maili ki sem jih pošiljal iz službenega maila) in moj prejšnji delodajalec lahko potrdi, da sem potem delal pri njem. Ni pa nobene papirologije, da bi moj zdajšnji "delodajalec" imel karkoli z mano. Kako je s tem? Kaj bi vi naredili na mojem mestu?

Aston_11 ::

Inšpekcija.
Zahtevek za tisto, kar ti ni plačal, nato mu omeniš tožbo in razne prijave.
Moral bi ti dati pogodbo za nedoločen čas.

koyotee ::

Naredi samoprijavo in upam, da čimveč plačaš.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

sci3nc3 ::

Z inšpekcijo lahko zgolj preprečim, da bi se kaj takega ponovilo in mu pokažem kje je meja. Ne verjamem pa, da bi dobil ta denar, saj delam na črno. Poleg tega je tudi delodajalec kar vpliven - ima veze na vsakem koraku. Občutek mi pravi, da mogoče že ima izkušnje s tem in bi se znal lepo izogniti. Inšpekcija (recimo anonimna prijava) mi je vsekakor v interesu, ampak kako do izgubljenega denarja?

Blinder ::

Nekaj si dolzan naredit. Drugace bo imel samo se vecjo motivacijo da dalje nateguje folk.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Aston_11 ::

Tudi to je res, da zaradi ljudi, ki so pripravljeni delati na črno, delodajalci sploh lahko pridejo z idejo, da bodo zaposlovali na črno. Zakon o preprečvanju delo na črno pa ima take globe, da se 3x premisliš, predenj koga tako zaposliš.

Prijava obvezno.

Smurf ::

Prijavis, denar bos pa tezko videl. Ce bos ukradel zadeve bos imel se s tem probleme.

Furbo ::

Tukaj bi vsi vse vedno po regelcih in branili pravice nateguna. Jaz osebno bi pa zagrabil tisti PC in ga brez drame diskretno odnesel nekam in se ne vrnil. Pa bil tiho, nič 'odnesel sem to zaradi tega in onega.. ker so to samo dokazi proti tebi'.

Samo lepo tiho in vprašal, če te morda želi zaposliti, da slišiš, da mu manjka delavec. Če si to želiš seveda.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

harvey ::

Aston_11 je izjavil:

Tudi to je res, da zaradi ljudi, ki so pripravljeni delati na črno, delodajalci sploh lahko pridejo z idejo, da bodo zaposlovali na črno. Zakon o preprečvanju delo na črno pa ima take globe, da se 3x premisliš, predenj koga tako zaposliš.

Prijava obvezno.

Lahko reči, storiti veliko težje, ker razne okoliščine botrujejo, da človek pristane na marsikaj. Sploh potem, ko ostane brez dela. Podobna zgodba se je dogodila v bratrancu, ko se je dogovoril za delo in ni in ni bilo pogodbe o zaposlitvi od nikoder, vendar ga je toliko srečala pamet, da je po dobrem tednu prekinil s to zgodbo. Očitno je tak način dela nekaterim kar poslovni model.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

sci3nc3 ::

>> Jaz osebno bi pa zagrabil tisti PC in ga brez drame diskretno odnesel nekam in se ne vrnil. Pa bil tiho, nič 'odnesel sem to zaradi tega in onega.. ker so to samo dokazi proti tebi'.

Točno to sem jaz razmišljal. Če bi hotel delodajalec karkoli prijaviti, bi moral najprej priznati, da me je zaposlil na črno.

Druga možnost je, da mu povzročim toliko škode, da ga bo po žepu udarilo drugače. Recimo: zbrišem ali kako drugače uničim vse stvari, do katerih imam dostop. Sicer obstajajo backupi, zato to ne bo tolikšna škoda (in meni to ne prinese denarja), pa vseeno bi minilo nekaj časa, preden bi se stvari na novo vzpostavile.

K0l1br1 ::

sci3nc3 je izjavil:

Recimo: zbrišem ali kako drugače uničim vse stvari, do katerih imam dostop.
Otročje razmišljanje.

Invictus ::

Že v osnovi si zajebal, ker si šel delat na črno.

Če ga boš prijavil, bo ZZZS zahteval nadomestilo nazaj.

Pozabi na ta keš.

Lahko pa na kakem portalu objaviš podatke o delodajalcu. Za druge.

Ne kradi robe in ne delaj škode. Ker lahko potem padeš na radar policije.

Če imaš kake znance, ki imajo džombe za izterjavo, se jih posluži. Na uradne kanale pa raje pozabi.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

kotanyi ::

Brez problema pa lahko še vzamem službeni računalnik, ki je vreden približno toliko, kolikor mi delodajalec dolguje. Težko bi to naredil, saj sem pošten človek, a ravno zato po drugi strani hočem pravico! To lahko naredim kadarkoli in se drugi dan ne pojavim več na delovnem mestu brez kakšnega pojasnila - odpovednega roka ali česarkoli nimam, saj sem uradno nezaposlen.


Vzami in bodi tiho. Če bo kaj jamral, zanikaj in reci, naj gre kar na policijo in jim spotoma pove še, da te je na črno zaposlil in nategnil.

Tilen ::

Delo na črno ti ne daje pravice, da lahko kradeš in delaš škodo. Ne počni še večjih neumnosti.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Machete ::

Tatvina
204. člen
(neuradno prečiščeno besedilo)

(1) Kdor vzame komu tujo premično stvar, da bi si jo protipravno prilastil, se kaznuje z zaporom do treh let.

Si res za sokrivdno 'napako' želiš biti 'oni ki je bil v zaporu'?
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Machete ()

sci3nc3 ::

>> Ne kradi robe in ne delaj škode. Ker lahko potem padeš na radar policije.

Prijatelj je imel dost podobno situacijo, delal na črno in delodajalec ni hotel dati denarja. Ko se je naveličal prositi, je izkoristil neprevidnost delodajalca in mu izmaknil cca 300 eur. Zaradi tega kasneje ni imel nobenih problemov. Od tod tudi meni ta ideja.

Kako je v mojem primeru? Če me hoče delodajalec prijaviti na policiji zaradi kraje, bo neizogibno moral priznati zaposlitev na črno. Kazen zaradi zaposlitve na črno ga bo verjetno stala več kot en odtujen PC, a ne? Če hočem to res izpeljat, moram vedeti kakšne so moje možnosti, da si še dodatno ne zakompliciram.

mikhaair ::

Ne unicuj, ne kradi. Pojdi do te osebe in zahtevaj kar ti pripada, povej kaksen je bil dogovor. Ce se ne strinja, ga seznani s tvojo odlocitvijo, kaj bos storil. Veljajo samo stvari, ki so crno na belem. Mogoce kaksen urnik v podjetju, kjer si napisan. Price? Sodelavci?

Tilen ::

sci3nc3 je izjavil:

Če me hoče delodajalec prijaviti na policiji zaradi kraje, bo neizogibno moral priznati zaposlitev na črno.

Ne. On bo rekel, da si ti to ukradel in da te prvič vidi. :P
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Alien123 ::

Jaz bi mu izmaknil komp in bi ga vrgel v prvi smetnjak.. če pa ti delodajalec začne s policijo, pa se delaš delaš francoza da ga prvič vidiš. Itq nisi nikjer napisan.

Mehmed ::

sci3nc3 je izjavil:



Kako je v mojem primeru? Če me hoče delodajalec prijaviti na policiji zaradi kraje, bo neizogibno moral priznati zaposlitev na črno.


Neizogibno? Zakaj ze? Vajino razmerje ne bo fokus preiskave pri tatvini samo zato, ker si ti zelis, da bi bilo.
In tudi ce bi po nekem cudezu bilo je se dalec do njegove kazni. Tvoja kredibilnost bo pa rahlo naceta, pac ker bos prical proti njemu iz pripora.
Mislm resno, ne drzis ga dost za jajca, da bi ga lahko ropal. Ce bi ga, ga ne bi rabil ropat ane.

Magic1 ::

Služben računalnik je verjetno star in vreden mogoče 200EUR. Švoh pravica bi bila tole. Pejt do šefa pa se še enkrat zmeni. Kot prvo zahtevaj pogodbo (ki lahko začne kasneje). Potem ko imaš pogodbo pa lahko iščeš drugje počas službo. Ko jo boš našel, boš pa tukaj zabušaval do preteka odpovednega roka. In bo malo pravici zadoščeno. Pa še polno bolniške koristiš vmes.
Magic

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Magic1 ()

Smurf ::

sci3nc3 je izjavil:


Točno to sem jaz razmišljal. Če bi hotel delodajalec karkoli prijaviti, bi moral najprej priznati, da me je zaposlil na črno.

Zakaj bi pa moral to priznati? On bo samo dal prijavo proti znani osebi, ki je bila pri njemu na intervjuju za sluzbo.

mikhaair ::

Najbolj ucinkovita metoda zna bit, da prides k njemu domov in glasno poves, kaj in zakaj ti je dolzan. Najbolj ucinkovita sredstvo je strah pred tem, kaj bodo rekli sosedje. Ce njega ne skrbi, pa skrbi zeno.

Alien123 ::

Ja pol pa se tak gremo.. lahko on tudi reče da je podpisal pogodbo, pa mu pol sploh ni plačeval..

Smurf ::

Alien123 je izjavil:

Ja pol pa se tak gremo.. lahko on tudi reče da je podpisal pogodbo, pa mu pol sploh ni plačeval..

Komot, samo pogodbo pokaze.

smacker ::

Nič bat, vsak bo dobil svoje, prej ali slej. OP je za goljufanje poštenih davkoplačevalcev in vseh pomoči potrebnih v državi že prejel svojo lekcijo. Delodajalec jo bo tudi, ko bo naletel na idiota, ki mu bo poslal metek v čelo.

sandmat ::

hm ... če prav razumem, sta se skupaj dogovorila, da bosta ogoljufala državo, zdaj te je pa padjaš prinesel okoli?

There's no honor among thieves ...

FireSnake ::

Ne maži si rok s krajo! Prenosnik je vreden par 100€ - ti bo to spremenilo življenje? Seveda ne. Vest te bo pa pekla.

Pozabi vse skupaj in pojdi iskat delo drugam.

Jaz bi zagrozil z inšpekcijo. Preveč se pa z njim ne bi ubadal (če bi vsaj malo posumil, da učinka ne bo). Ni vredno časa in energije.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

kotanyi ::

Kraja, zapor, a vi resno mislite da lahko pride do tega? Laptop je bil OPu zaupan s strani delodajalca, ki bo malce težko pojasnil zakaj krajo prijavlja šele sedaj in kako je OP prišel do njega. Šanse so da delodajalec ni totalen lolek in točno ve kaj pomeni če pride policija na obisk. Naj mu OP reče, da bo latop obdržal kot dokazilo o zaposlitvi za inšpekcijo in da ga bo moral zaposlit za nedoločen čas če ne zmeče para na plano pronto.

"Delodajalec, ki je zaloten, da ima na črno zaposleno osebo, mora to osebo zaposliti za nedoločen čas."

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kotanyi ()

poweroff ::

Ne ga lomit s krajo računalnika. Nakopal si boš samo resne težave.

Lahko greš v prijavo, ampak na koncu boš tudi ti plačal, oziroma boš moral vrniti nadomestilo. Za izterjavo denarja pa boš napoten na zasebno pravdo - upam, da se zavedaš kaj to pomeni in kdaj boš dobil denar...

Naredil si napako, ker si delal na črno. Zdaj kaj dosti ne moreš storiti brez da bi šel v lastno škodo. Mogoče bi bilo malo bolje, če bi se zmenil za plačilo na roke za vsak teden posebej in bi potem že po prvem tednu lahko prekinil sodelovanje in bi imel manj "škode".

To je lep primer zakaj se ne splača izigravat zakonodaje. Preprosto nisi dovolj velik igralec, da bi se ti to izplačalo. Kot mali Janezek boš vedno v podrejenem položaju, veliki igralci te bodo pa nategnili.

Jaz bi to vzel kot dobro šolo za naprej.

Lahko se pa vseeno zaposliš pri temu delodajalcu, si vmes poiščeš drugo službo in potem v ključnem trenutku - npr. sredi velikega projekta - daš odpoved... ;) Čeprav - si res želiš spustiti se na tak nivo?
sudo poweroff

drzni86 ::

Oba sta goljufala državo, on pa še tebe zraven... :)

Ker verjetno nekih legalnih poti za dobit denar nimaš predlagam, da pozabiš in mu raje narediš slabo reklamo s tem da malo po forumih deliš svojo zgodbo.

freesty ::

Nic sola za naprej in podobne bedarije. Sami pickeci tu gor, te pa se cudijo, da tolko ljudi nateguje.

Vzami komp. Ko te klice, da ga prinesi nazaj, samo reci, da ko dobis preostanek denarja. Tudi, ce pride vse v javnost bo on dosti bolj nastradal kot ti.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

kotanyi ::

freesty je izjavil:

Nic sola za naprej in podobne bedarije. Sami pickeci tu gor, te pa se cudijo, da tolko ljudi nateguje.


Tako je. Bunch of pussies. Vi bi najrajši videli da ga OP prosi če mu ga lahko pripelje in spotoma še pocuza, a? Če ti nekdo prenosnik zaupa da na njem opravljaš zanj delo, to NI kraja.

Jaz bi takemu izdelku laptop vrnil samo skozi zaprto okno na njegovi pisarni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kotanyi ()

#000000 ::

Če mu ti je ON dal ta računalnik, potem to ne more biti KRAJA, ampak kvečjemu NAJVEČ zatajitev, ob ugotovitvi da ti je dolžan denar in bi laptop vrnil ob prejemu denarja pa tudi to pade v vodo.

In ja okranjo sodišče po navadi ne sproži nikakršnjih nadaljnih postopkov, v smislu prijave dela na črno in odvzema izplačanega nadomestila ipd. MA oni sodijo samo za dotično zadevo ostalo jih ne briga, ajde da se razkrije velka lumparija ja, taka malenkost pa jih ne gane.

Kako je rekla mama sedanjega prezidenta vlade, VSAKA LUMPARIJA ŠE NI KRIMINAL

FTad ::

Ja ce se sedaj gremo lopove, potem ce ima OP kaksen kljuc za dostopanje v firmo, potem pac reci sefu, da kljucev toliko casa ne bos vrnil, dokler ne dobis denar. Sicer se zna zgoditi, da ti te kljuce nekdo "ukrade" in z njimi vstopi v firmo..ups

poweroff ::

No, ajde. Za vrnitev laptopa naj ti poda pisni zahtevek. Ali pa po mailu. Mogoče bi se iz tistega dalo potem kaj narediti.

Ampak še enkrat - če bi imel vsa potrdila o dolgu, pa ne bi plačai, NE SMEŠ kar sam zapleniti neke stvari delodajalca. Moraš iti v izvršbo.

Lahko si sicer rečeš "ne bom pussy" in greš z glavo skozi zid. Samo ne hodi potem nazaj jokat kaj se je zgodilo. 8-)
sudo poweroff

sci3nc3 ::

Takole bom rekel: Bila je moja napaka, ker sem delodajalcu zaupal. Res je, oba sva državo prenesla okoli (on poleg tega še mene), ampak pomisli, koliko ljudi ta trenutek dela na črno! Če to odmislim, sem pošten človek, kar rečem tudi naredim (držim besedo), kraja mi ne gre po glavi (več mi pomeni poštenje - vrednota, na katero vas večina pozablja) in tudi konfliktov ne iščem. Ampak pazi: Rekel sem "držim besedo" in če rečem, da bom do svoje pravice prišel, to res mislim. Ta trenutek je delodajalec na boljšem, ker sem mu zastonj delal - recimo, da je še prihranil, ker me je plačal res minimalno. Ta denar bo plačal, ne bo ga obdržal v žepu - to ti lahko obljubim. Če denarja jaz ne bom dobil, tudi on ga bo tako ali drugače moral porabiti. Če PC-ja ne vzamem in prodam naprej, ga bom tako uničil, da se niti servis ne bo izplačal. Verjemi, da že v tem trenutku vem, kaj moram naredit, da bo škoda maksimalna. PC pa bo prej kot slej potreboval in ne ni vreden 100€, ampak vsaj 700. Pa mi naj dokaže, da sem PC namerno uničil!

Če mi še malo stopi na živec, se situacija lahko še zaostri... kar naj preizkuša moje meje. Če ga ni zvečer v mraku strah hoditi domov, prav. Če ima vsaj malo pameti, se bo ob neporavnanih računih s strahom oziral čez ramo.

Tilen ::

Krade nam vsem in govori, da je pošten. Neverjetno.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

mihor ::

Ok. Najprej upam, da si trol in da je tale thread slaba šala.
Kot drugo, vidim da ni throwaway account, tako da drugič ne piši takih stvari z lastnega accounta. Te lahko ugrizne v rit kasneje.
Kot tretje, zberi vse dokaze, torej npr. arhiviraj in skopiraj si vse službene maile, seznam dela in nalog, ki si jih opravil, vse kar ti pride na pamet, kar si delal v tem času pri črnem delodajalcu. Napiši si tudi čim bolj natančen dnevnik komunikacije z delodajalcem, z datumi in urami, če se le spomniš, s čim več podrobnostmi, predvsem kaj sta se menila. Ker boš sčasoma pozabil točne dogovore in datume. Če imaš na mailih, toliko bolje. Skratka, strukturiraj si vsa relevantna dejstva, ki so se zgodila, za v prihodnje, če jih boš potreboval (recimo za morebitno tožbo ali sodišče).
Potem pa če se odločiš poiskat pravico, si najdi dobrega odvetnika, ki obvlada delovno pravo. Ne hodit k šalabajzerjem, ti bo žal. Dobri pa niso poceni, naj te že zdaj opozorim.
Pa bi prosil, če mi na zs javiš za katero firmo gre.

49106 ::

Tilen je izjavil:

Krade nam vsem in govori, da je pošten. Neverjetno.


Kdo NAM krade?

sandmat ::

49106 je izjavil:

Tilen je izjavil:

Krade nam vsem in govori, da je pošten. Neverjetno.


Kdo NAM krade?


OP. Glej zgoraj.

mihor ::

49106 je izjavil:

Tilen je izjavil:

Krade nam vsem in govori, da je pošten. Neverjetno.


Kdo NAM krade?


Jah nekdo, ki dela za đabe, nam vsem znižuje ceno na trgu. Tako je.
Ne da mu zamerim, ker najbrž ni bil v rožnati situaciji, da je šel v tole neumnost, ampak zdaj je kar je in dajmo mu vsaj s kakim pametnim nasvetom raje pomagat.

49106 ::

Kje zgoraj? Meni ni ukradel ničesar.

fujtajksel ::

Če prav razumem, ti potem še vedno delaš pri njem na črno??? To nima nobenega smisla, če ti 200€ na mesec na črno še vnaprej ne ustreza.

> veliko več bi imel, če bi bil doma in bi mi ostalo celotno nadomestilo.
Tega pa tudi ne razumem, če si bil na črno si menda nadomestilo dobil?

49106 ::

> veliko več bi imel, če bi bil doma in bi mi ostalo celotno nadomestilo.
Tega pa tudi ne razumem, če si bil na črno si menda nadomestilo dobil?


Ne splača se mu delat za 200 eur. Za katero podjetje gre?

Potem pa če se odločiš poiskat pravico, si najdi dobrega odvetnika, ki obvlada delovno pravo. Ne hodit k šalabajzerjem, ti bo žal. Dobri pa niso poceni, naj te že zdaj opozorim.


Če te ne vzame pro bono, kar te ne bo, boš zmetal še več denarja.

Zakaj pa ne bi reševavali problemov v stilu vigilanteja kot znani ljubljančan, ki je pred policijo nokavtiral dog abuserja. Ker se gre za plačo, bi znali bit ljudje razumljivi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 49106 ()

49106 ::

Ne zastopim. Ali mi ti z višjim iqjem razložiš na enostaven način.

next3steps ::

Ne, ker si imel na voljo đabe šolstvo.

49106 ::

Če nekdo krade cesarju za eksistenco, to še ne pomeni, da krade tebi. Ali pa da je s tem kaj narobe.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 49106 ()

Baja ::

prejema nadomestilo, za katerega plačujemo vsi zaposleni. zraven pa še dela na črno.

fikus_ ::

" . . . . sem pristal na zavodu za zaposlovanje in prejemal denarno nadomestilo. V tem času sem prešel k drugemu delodajalcu . . . ."

Vsi zaposleni smo mu financirali denarno nadomestilo, medtem ko je OP delal na črno.
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nisem dobil plačila za delo, ki sem ga opravil (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15137313 (19542) Furbo
»

Odpoved in socialna pomoč

Oddelek: Loža
4818623 (16291) St235
»

Delal in ostal brez denarja

Oddelek: Loža
446651 (3892) jalovec09
»

odpoved

Oddelek: Loža
369513 (6650) bozicek

Več podobnih tem