Forum » Loža » 0.5% dohodnine
0.5% dohodnine
nimnez ::
Živjo,
sem bolj nov v tem plačevanju dohodnine, in me zanima okoli tega prostovoljnega plačila 0.5% dohodnine eni od organizacij. Ali je to kakšna olajšava? Oz. Kaj to sploh je? Mi lahko nekdo po kmečko razloži prosim :)
Hvala
sem bolj nov v tem plačevanju dohodnine, in me zanima okoli tega prostovoljnega plačila 0.5% dohodnine eni od organizacij. Ali je to kakšna olajšava? Oz. Kaj to sploh je? Mi lahko nekdo po kmečko razloži prosim :)
Hvala
shmandi ::
Namesto v proračun lahko teh 0,5% nameniš kam drugam. Nobene olajšave ni in v vsakem primeru plačaš teh 0,5%
delfinus ::
Kdo ve, kako zamenjati drustva, katerim namenjam ta del. Gledal skozi E-davke, vidim kateri dve drustvi dobivata to z moje strani, ampak spremembe pa ne vem kje lahko najavim.
lp. d.
lp. d.
Gogyto ::
Verjetno tako kot pri dohodnini sami - ko imaš spremembo, izpolniš nov obrazec s popravljenimi podatki in upoštevajo to zadnjo, če je pravočasno oddana.
delfinus ::
Ok tenks za nasveet. Bom pozoren pri naslednji, ko jo bo potrebno oddati.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delfinus ()
Gogyto ::
Si me zmedel. Vem, da sam vedno zamudim ta rok, pa sem šel zdajle prav preverjat.
Tole imam:
Prejemnike donacij zavezanci izberejo s pisno izjavo, ki jo oddajo na davčnih uradih: za posamezno dohodninsko leto veljajo vloge, ki jih oddajo do 31. decembra. Finančna uprava voljo zavezancev upošteva, dokler si ne premislijo in izberejo novega prejemnika ali le odrečejo donacijo izbranemu.
Tole imam:
Prejemnike donacij zavezanci izberejo s pisno izjavo, ki jo oddajo na davčnih uradih: za posamezno dohodninsko leto veljajo vloge, ki jih oddajo do 31. decembra. Finančna uprava voljo zavezancev upošteva, dokler si ne premislijo in izberejo novega prejemnika ali le odrečejo donacijo izbranemu.
smacker ::
Woops.. my bad Zgleda so mi dali napačne informacije pri organizaciji, ko so fehtali prispevek
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Davčna olajšava - član družineOddelek: Loža | 5803 (5048) | harmony |
» | rtv mesečni prispevki (položnica) in paket televizijaOddelek: Pomoč in nasveti | 7666 (6464) | fosil |
» | Letosnja dohodnina - izplonili? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 11711 (8882) | kekz |
» | "Anketa" o tem, ali ste... (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 4782 (3988) | Brane2 |