» »

rtv mesečni prispevki (položnica) in paket televizija

rtv mesečni prispevki (položnica) in paket televizija

mrbomb ::

Mi mamo doma digi tv in plačujemo mesečno 13€ za rtv prispevke. Zanima me če, ko ti vzemeš paket televizja npr preko t-2 ali moreš še potem plačevati to položnico 1x mesečno za rtv programe?

Hvala

Dr_M ::

Jasno da. Od kje ti ideja, da naj nebi bilo treba?

mrbomb ::

ja če tak dobiš preko paketa televizija te rtv programe

Assass1n ::

Moraš pa čeprav imaš samo radio v avtu. Dobr nas skubijo, pametnega pa tako in tako ni gor IMO.
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

mrbomb je izjavil:

Ja in kaj ma to veze z RTV?

Beri.

Company ::

Dr_M je izjavil:

Saj ima čisto prav, da take stvari sprašuje. V normalnem svetu tega ne bi bilo, le Slovenci lahko potrdimo tak zakon.

LP!

Ni bilo uprasanje, ali je to prav ali ne, samo ce je treba ali ne.

fosil ::

Rtv prispevek je u bistvu davek za gledanje televizije.
Torej če imaš doma tv, ga moraš plačat, ne glede na to kaj še dodatno plačuješ.
Tako je!

Alamar ::

Company je izjavil:

Dr_M je izjavil:

Saj ima čisto prav, da take stvari sprašuje. V normalnem svetu tega ne bi bilo, le Slovenci lahko potrdimo tak zakon.

LP!

Bedarija. RTV prispevek se plačuje v večini evropskih držav.

mtosev ::

ja na HR tud plačujejo pa tud v avstriji kolk vem
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

#000000 ::

fosil je izjavil:

Ni nujno, že če imaš električni priključek boš avtomatsko dobil položnico za rtv, pa čeprav je priključek edino kar stoji na parceli. Oni pač pošljejo položnico in potem moraš ugovarjat da nimaš TV-ja radia ipd.

Ima pa kolega že 10 let odjavljen TV in ne plačuje nič, čeprav TV ima in ga tudi gleda :)

še en katerega bi bilo potrebno prijaviti

#000000 je izjavil:

fosil je izjavil:

Ni nujno, že če imaš električni priključek boš avtomatsko dobil položnico za rtv, pa čeprav je priključek edino kar stoji na parceli. Oni pač pošljejo položnico in potem moraš ugovarjat da nimaš TV-ja radia ipd.

Ima pa kolega že 10 let odjavljen TV in ne plačuje nič, čeprav TV ima in ga tudi gleda :)

Itak, da ne dobiš avtomatsko poloznico, ampak poziv za prijavo, ker predvidevajo, da se uporablja TV, radio ali avtoradio.
Tvoj kolega je pa se en goljuf več. Če ima 10 let odjavljeno, pomeni, da je že 3x podal lažno izjavo, za katero je zagrozena kazen.

huek111 ::

mtosev je izjavil:

Normalno! Če meni crkne krava, naj pa sosedu dve. Pa sem imel upanje, da bo ob sedanjih demonstracijah narod skupaj stopil.
Ne moreš verjet, da se še vedno najde človek,ki bo sočloveka zajebal(pa čeprav je še bolj v kurcu kot ti)!!

#000000 ::

Alamar, kolega plačuje Telemach. Pred leti se je neka skupina mislm da iz Jarš, odločila in spustila v tožbo zarad plačevanja RTV prispevka, ker so menili da če plačuješ naročnino bilokateremu operaterju si avtomatsko plačal tudi RTV, no nekaj v tem stilu, uglavnem so mnenja (bili al pa so še ne vem) da bi to moralo bit pokrito v sami naročnini, ker tudi oparater naj bi nekaj odvajal RTV, kako pa se je izšlo pa ne vem.

Senitel ::

huek111 je izjavil:

Normalno! Če meni crkne krava, naj pa sosedu dve. Pa sem imel upanje, da bo ob sedanjih demonstracijah narod skupaj stopil.
Ne moreš verjet, da se še vedno najde človek,ki bo sočloveka zajebal(pa čeprav je še bolj v kurcu kot ti)!!

Itak... Ker to, da nek naključni Janez državo zajebe za 144€ na leto je nekaj povsem normalnega in super, da se ljudje znajdejo. Ko pa nekomu drugemo rata državo prinest okrog za par milijonov, je pa cela štala. Ampak niti ne štala zato ker s tem kaže sredinca vsem ostalim ampak zato, ker tebi ni uspelo pogruntat in izpeljat istega trika.
In to je razlog zakaj si niti ne zaslužimo države, saj niti nimamo pojma kaj država sploh je.

Invictus ::

Ta RTV naročnina je samo še en dokaz kako hinavski smo Slovenci.

Kakor pravijo naši južni sosedi - "svi bi jebali, a niko neče da uđe".
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

#000000 je izjavil:

Alamar, kolega plačuje Telemach. Pred leti se je neka skupina mislm da iz Jarš, odločila in spustila v tožbo zarad plačevanja RTV prispevka, ker so menili da če plačuješ naročnino bilokateremu operaterju si avtomatsko plačal tudi RTV, no nekaj v tem stilu, uglavnem so mnenja (bili al pa so še ne vem) da bi to moralo bit pokrito v sami naročnini, ker tudi oparater naj bi nekaj odvajal RTV, kako pa se je izšlo pa ne vem.

Lahko ti jaz povem, kako se je izšlo - gladko zavrnjeno. Ali ti kolega bluzi, da ne plačuje RTV, ali pa na vsake tri leta poda lažno izjavo (odjaviš lahko največ za obdobje treh let), da ne poseduje aparatov. Načinov, kako to zmanipulirati, je veliko, samo se še najdejo kekci tipa huek111, ki tega seveda ne zmorejo, čeprav bi si neznansko želeli.:))

huek111 je izjavil:

mtosev je izjavil:

če rabimo vsi plačati pol rabimo vsi plačati. ni do drugih ljudi fer. kaj bi blo,če vsi ne bi plačevali položnic in ostalo? je tud v SLO dosti tipov kateri peljejo v vrtec otroke v novem BMW al mercedesu pa so prijavljeni kot socialni primeri

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

V bistvu so tisti na socialni pomoči oproščeni prispevka. Mogoče je takšen primer tudi zgoraj višje omenjen osebek, ki ne plačuje prispevka.

SasoS ::

Ubistvu je bolje da pride posebej položnica, vsaj veš kam gre denar, koliko te to stane in komu se lahko razburjaš.
Če bi bilo to znotraj naročnine t-2, telemach...bi šli paketi avtomatično za 12,75€ gor, potem pa še vsake N mesecev ker bi se kr nekdo spomnil, da rabi več denarja. Tako se vsaj ve od kje pride ta "davek".

Pithlit ::

Dr_M je izjavil:

mrbomb je izjavil:

Ja in kaj ma to veze z RTV?

Beri.

V bistvu se meni tukaj poraja vprašanje... Kaj če IPTV operater zatemni rtvslo programe oz. jih v neki shemi niti ne ponuja?

Ker... lahko imaš doma TV in vseeno ti ni treba plačevati RTV prispevka - dokler je TV plombiran ne bi smelo biti problema.

Nišna shema za IPTV operaterje?
Life is as complicated as we make it...

Greg91 ::

Tukaj se ne gre samo za TV sprejemnike, gre se za tudi za radijske sprejemnike. Tako da tudi če bi imel TV plombiran, bi še naprej moral plačevati RTV prispevek, v kolikor bi posedoval kakršenkoli sobni radijski sprejemnik oziroma avtoradijski sprejemnik.

Kolk ljudi dejansko plačuje za radio? 1% mogoče.

Ne mi s takimi. Ga po mojem ni človeka v sloveniji ki ne bi mogel na tak ali drugačen način sprejemati radijskega signala.

TV je pa povsem druga zgodba.

Drugače pa... RTVSLO jaz ne spremljam. Ne 'R', ne 'TV'. Ne v avtu, ne doma, ne na šihtu, sploh... nikjer. Zakaj hudiča bi morala to plačevati? Pa da ne bo pomote... TV ne gledam sploh (programov). Radio pa poslušam kake pol ure na dan (radio center... zato ker je 'one click away' pa 'rabim' samo zato da ni stroga tišina).

cortez ::

A če si sam v gospodinjstvu in poseduješ samo pametni telefon; a pol bi moral plačevati naročnino RTV ?

[D]emon ::

Kokr ste se nekateri razpistolil na vse strani, je pa vseen v tej temi par pametnih vprasanj. Kot recimo tole zadnje od cortez-a.

Pa se ksno se bo naslo.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

Spajky ::

@ cortez : DA ker imaš elektro priključek in ker nimaš TV, plačaš samo slabe 4EUR položnico (radio samo)!
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Spajky ()

cortez je izjavil:

A če si sam v gospodinjstvu in poseduješ samo pametni telefon; a pol bi moral plačevati naročnino RTV ?

V kolikor lahko telefon sprejema FM signal (kar je praktično vsak telefon), ja.

St235 ::

Mislim,da plačuješ tudi za računalnik/smartphone, ker imaš možnost rtv spremlajt preko MMC.

Evo... pri MMC po odpade 'standardni' izgovor da s plačevanjem tega prispevka skrbimo za vzdrževanje infrastrukture. In se tako prispevek brez sramu prelevi iz 'davka' v naročnino. AMPAK. Nisem ziher da se za to plačuje. IIRC se plačuje za aparate sposobne sprejema zemeljskega signala (kar gre prek repetitorjev). Za sprejem prek satelita itak rabiš kartico.

Pri IPTV še razumem da signal pač nekako mora priti do ponudnika. Pa tudi to bi se dalo rešit drugače.

Če smo malo žleht lahko rečemo da je sistem širjenja signala prek anten preživet. Zakaj ga torej podpirat (jaz ga ne rabim, vem pa da večina slovenije la tako lahko spremlja dogajanje po svetu... žal).

kdo pa govori o infrastrukturi?

Prispevek za RTV je v prvi vrsti namenen vsebini.

Ne. Namenjen ja vzdrževanju sistema slovenske radiodifuzije. Seveda pa se porablja tudi drugače. Zato pa govorim o 'izgovoru'. Kar probaj odjavit ta prispevek ker 'ne gledaš ne poslušaš RTVSLO... in se čudi nad odgovorom.

kdo pa govori o odjavljanju?

in imaš mogoče kakšen vir za to trditev?

Zakon namreč govori o prispevku za vsebine, programe in storitve RTV Slovenija
iz naslova opravljanja javne službe RTV Slovenija. Torej ne samo o infrastrukturi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: St235 ()

k4vz0024 ::

Ker je Slovenščina jezik v izumiranju naj EU financira njeno ohranitev z financiranjem slovenskih javnih radijskih in televizijskih hiš. Ali pa naj prevzame proračun. Pa bodo vsi zadovoljni. Pika.

V čem pa bo razlika, če zadevo prevzame proračun? a pol bodo zadevo plačevale somalijske opice?

V tem, da se ne bomo prepirali, kdo plača, kdo ne in kdo pije:D

Pa saj imamo najvišje davke. Denar bomo dobili, da bomo poslancem dali plače, ki so povprečne v državi..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: k4vz0024 ()

right, ker ljudje vtajijo samo rtv prispevek, ostalih dajatev si ne upajo.

Rtv deluje v smislu Ustave, da ima posameznik pravico biti informiran;)

amigo_no1 ::

Z reklamami ?

Seveda. Zakaj pa ne?

St235 je izjavil:

in imaš mogoče kakšen vir za to trditev?

Nimam. To ti servirajo na RTVSLO ko jim hočeš dopovedati da njihovih uslug ne potrebuješ (več).

Aha, kaj ti na RTV servirajo (skoraj zagotov ne kaj dosti pametnega) ne vem. Je pa tako, da je to v prvi vrsti javna dajatev, kar pomeni, da na njej ni nič prostovoljnega. In kot drugo porablja se predvsem za program in vsebine.

cortez ::

0,5% dohodnine lahko nameniš raznim donacijam. Če bi 0,1% namenili za RTV prispevek, bi to zneslo 205.952.459 € . Če ne nameniš nobeni organizaciji, društvu itd...pobere država.

(Dohodnine je bilo v letu 2011 pobrane v znesku 2.059.524.590 EUR)

connel ::

Pa MMC sploh ne mešat sem zraven, ker niti približno ne moreš gledati vsega programa tam. No vsaj toliko so se zgleda popravili, da ne prekinjajo več športnih prenosov. Včasih, še kako leto nazaj, je bila to precej redna praksa, potem pa glej če moreš.

fosil ::

cortez je izjavil:

0,5% dohodnine lahko nameniš raznim donacijam. Če bi 0,1% namenili za RTV prispevek, bi to zneslo 205.952.459 € . Če ne nameniš nobeni organizaciji, društvu itd...pobere država.
(Dohodnine je bilo v letu 2011 pobrane v znesku 2.059.524.590 EUR)

Bo treba tole še enkrat mal preračunat ;)
Tako je!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

RTV prispevek (strani: 1 2 3 474 75 76 77 )

Oddelek: Loža
3821393940 (6566) Gagatronix
»

Brez TVja in radia - še vedno treba plačat RTV

374044 (2807) jeropero
»

Odjava RTV prispevka in tv2go, EON,...

285223 (3600) Oberyn
»

Buzoranca s prisilno RTV naročnino- je to sploh v skladu s pravicami posasmeznika ? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10219075 (16542) TESKAn
»

RTV naročnina in IP TV

Oddelek: Pomoč in nasveti
308214 (5731) Tarzan

Več podobnih tem