» »

Obnova starega stanovanja

Obnova starega stanovanja

bauci ::

Obnoviti moram staro stanovanje. Ce ima kdo izkusnje prosim za pomoč glede vrstnega reda mojstrov. Obnovil bom vse - okna, vrata, elektriko, vodovod, ogrevanje, kopalnico, talne obloge, ....
Kaksen je vrstni red del - najprej elektrika, vodovod, ogrevanje in pol talne obloge in okna ter vrata, ...?

Gogyto ::

Mi smo začeli z vodo. Potem pa poden, stene, se pravi, kar je zidanja.. Odvisno od del, ki se trenutno izvajajo, pa potem pride vmes štrom, ogrevanje...Sama okna in vrata so mi ravno tako vmes enkrat podelali, pa še to smo se zmenili za dve rundi, ker ni zneslo prostorsko vse naenkrat zamenjat.

oiwedfhjweif ::

1. Vržeš vse iz stanovanja, premik sten itd.
2. Dolbljenje, polaganje kablovja in doz (elektrika, kabelska, UTP ...), vodovod, centralno, nova okna, estrih
3. Malarija sten in stropov
4. Parket/laminat/keramika/whatever
5. Finomontaža električnih del
6. Pohištvo

Zgodovina sprememb…

Magic1 ::

Prvo gre vse ven, pohištvo, parket, estrih, zidovi. Nove stene. Potem se zrihta inštalacije, to so voda, odtoki, ogrevanje in elektrika. Nato se vlije estrih in čaka mesece(s trdilocem mesec), da se posuši. Med čakanjem zrihtaš okna in zrihtaš stene, vmes moraš dosti zračit in ogrevat. Nato daš talne obloge, vrata in pohištvo.
Okna bi jaz pomaknil na zunanji del stene, če bo kmalu prišla se zunaj izolacija.
Magic

pwn3rrr ::

Najprej seveda elektriko, vodovod, ogrevanje in estrihi preden začneš karkoli delati se je najbolje pogovoriti z vsakim posebej, da jim malo predstaviš kako si si vse skupaj zamislil in da ti oni povedo njihove izkušnje. To se lahko potem tudi skupaj dela eno z drugim, bo pa verjetno kar precej štemanja, sploh če bodo kakšne večje spremembe pri razporeditvi prostorov in elementov v njih napram staremu stanovanju. Tudi okna bi lahko zamenjal že kar takoj na začetku, ker boš itak rabil zidarja da ti "zapuca" vse skupaj in je najbolje da naredi vse naenkrat. Potem bi se lotil polaganja ploščic, ko konča keramičar je najbolje da pride slikopleskar prekitati vse stene in strope, če se seveda odločiš za kitanje. Razorazne laminate in parkete bi skupaj z zaključnimi letvami položil šele po končanem kitanju (lažje za slikopleskarja in manjša možnost, da se karkoli spraska), prav tako bi po kitanju postavil radiatorje in vrata. Ko bi bilo vse to narejeno, bi pa prišel slikopleskar fertik pobeliti (če se je slučajno še karkoli spraskalo in umazalo bo popravil in po možnosti zakital morebitne špranje pri zaključnih letvah po tleh in vratih). Potem sledi še finomontaža električnih del in pohištvo...

solatko ::

Če boš to počel v večstanovanjski stavbi in boš spreminjal tudi stene, ne pozabi na razgovor povabit statika, ki ti bo povedal, kaj lahko rušiš in česa ne smeš. Vsekakor hišne instalacije ne smeš premikat (vodo, odtoke, morebitno instalacijo domofona, zvoncev, telefonske napeljave,...), saj boš imel probleme, če boš uničil kakšno skupno zadevo.

Statika pa rabiš zato, da se ti ne bo zgornji sosed pojavil, skupaj s pohištvom na obisk (nekateri imajo zelo težke knjižne regale, vodne postelje,.. kar bi znalo naredit velike probleme).
Delo krepa človeka


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Za domače mojstre - laminati (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8246844 (6359) Utk
»

Nakup hiše (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
27153639 (28904) Matejjjjj
»

Nakup starega stanovanja

Oddelek: Loža
488256 (5245) genesiss
»

Strošek obnove stanovanja

Oddelek: Loža
148282 (7692) eko_2k4
»

Urejanje stanovanja

Oddelek: Loža
123279 (2674) SkIDiver

Več podobnih tem