» »

Kalibracija monitorja?

Kalibracija monitorja?

Domobrancek ::

Pozdravljeni. Situacija je takšna: V službi imam 24" ekran znamke DELL. Ekran je super in na njem sem brez problema 8+ ur. Kalibriral ga nisem kaj dosti (nastavil sem nekaj parametrov..) in to je to. Doma imam sicer nekoliko slabši ekran znamke Benq pri katerem me po nekaj urah ponavadi pričnejo boleti oči. Ekran sem že večkrat poizkusil kalibrirati pa ni kaj dosti pomagalo (trenutno ga imam na stock nastavitvah..). Je težava pri ekranu, ki ga imam doma v tem, da mi ga še ni uspelo prav skalibrirati ali je ta ekran pač slabši od tistega v službi in ne moram kaj dosti narediti glede tega? So ekrani načeloma že out of the box dobro skalibrirani ali je tisto bolj nahitro nastavljeno? Ekran doma imam overclockan na 72Hz, kar pa najbrž ne bi smelo vplivati..?

Razlika v ceni sicer ni tako majhna..Vendar to nebi smelo imeti takšnega vpliva?

fujtajksel ::

Če te bolijo oči, poskusi prestavit na drug preset, pa nastavit brightness in contrast po občutku. In to mogoče čez dan popraviš, če se ti svetloba močno spreminja.
Kalibracija pa je da najprej zagotoviš ustrezno osvetlitev okolice, potem pa uporabiš hardverski kalibrator da ti nastavi čimbolj točne barve. Se mi zdi da tega ne rabiš.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

nastavitve monitorja za manj boleče oči (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5211087 (9052) če hočem
»

LCD ali CRT?

Oddelek: Strojna oprema
141384 (1055) RC14
»

zakaj je LCD bolj zdrav (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
557124 (5808) trs
»

CRT ali LCD do 100 jurjev? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
655229 (4122) boštjan
»

Vaše izkušnje z LCD in CRT

Oddelek: Pomoč in nasveti
8874 (672) Spajky

Več podobnih tem