Forum » Pomoč in nasveti » Prodaja oblačil
Prodaja oblačil
Sonja1113 ::
Živjo !
Že nekaj let rišem in sedaj bi zelo rada tudi po možnosti bila plačana, če je to možno. Opazila sem različne spletne strani kot so Teespring ter Teechip. To so spletne strani na katere lahko objaviš svoje designe na različne oblačila in te prodaš. Ta podjetja ti namesto tebe sprintajo ta design obleke ter pošljejo kupcu. Objavila sem že nekaj teh svojih risb ampak imam sedaj eno vprašanje. Ker bom prodajala na neki trgovini ki se nahaja v USA, kako je sedaj z davkom ? Nekako ga je potrebno plačati kajne ?
Če je že kdo delal kaj takega naj mi prosim sporoči kako je s tem. Najlepša hvala za vse odgovore !
Že nekaj let rišem in sedaj bi zelo rada tudi po možnosti bila plačana, če je to možno. Opazila sem različne spletne strani kot so Teespring ter Teechip. To so spletne strani na katere lahko objaviš svoje designe na različne oblačila in te prodaš. Ta podjetja ti namesto tebe sprintajo ta design obleke ter pošljejo kupcu. Objavila sem že nekaj teh svojih risb ampak imam sedaj eno vprašanje. Ker bom prodajala na neki trgovini ki se nahaja v USA, kako je sedaj z davkom ? Nekako ga je potrebno plačati kajne ?
Če je že kdo delal kaj takega naj mi prosim sporoči kako je s tem. Najlepša hvala za vse odgovore !
- spremenilo: Sonja1113 ()
St235 ::
Ker bom prodajala na neki trgovini ki se nahaja v USA, kako je sedaj z davkom ? Nekako ga je potrebno plačati kajne ?
predvidevam, da nimaš podjetja oziroma s.p.
Glede na opisano bi šlo lahko za prodajo materialnih pravic nad avtorskim delom. Zakon o dohodnini temu pravi dohodek iz prenosa premoženske pravice.
na tem linku http://www.fu.gov.si/davki_in_druge_daj... najdeš obrazce za napoved za odmero dohodnine. Potem dobiš za plačat akontacijo, ki se poračuna pri naslednjem obračunu dohodnine.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | YouTube Zaslužek - Kam in kako prijaviti davke?Oddelek: Loža | 12396 (7942) | RS4 |
» | Internetni zaslužek in davki (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 25566 (16173) | St235 |
» | 30% davek na zaslušek pri Amazonu?Oddelek: Loža | 10780 (6478) | tikitoki |
» | Freelance (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 15670 (13397) | djmisq |
» | DavekOddelek: Loža | 3221 (2873) | fahrenGONE |