Forum » Omrežja in internet » Nakup Patch panela
Nakup Patch panela
TOP ::
Pozdravljeni.Kupujem patch panel in gledam tega https://www.techtradecenter.si/panel-ca...
Sedaj me nekaj zanima ,tukaj piše da je za FTP,kaj je dober tud za UTP kable ali ne.In zanima me eni paneli imajo kao zaščito in eni da nimajo,kaj to je tisto ki ima panel gor nad kabli pokrov,da zgleda kot škatlica.In potem rabiš tud kable do switch ali stikalo,kaj je bolje jih naredit ali kupit,ker na enih piše prov patch kabli,kaj to so posebni za tole.Hvala
Sedaj me nekaj zanima ,tukaj piše da je za FTP,kaj je dober tud za UTP kable ali ne.In zanima me eni paneli imajo kao zaščito in eni da nimajo,kaj to je tisto ki ima panel gor nad kabli pokrov,da zgleda kot škatlica.In potem rabiš tud kable do switch ali stikalo,kaj je bolje jih naredit ali kupit,ker na enih piše prov patch kabli,kaj to so posebni za tole.Hvala
Han ::
Povezava je odrezana - ne deluje.
Vsak patch panel "je dober" za UTP kabel. FTP je le bolj zaščiten (oklopljen) kabel.
Patch kabel ima na koncih tovarniško pritrjena konektorja, kar je načeloma bolje kot lastno pritrjevanje, še posebno če nimaš kvalitetne opreme (klešč).
Vzameš Intellinet CAT.6 panel in CAT.6 patch kable primerne dolžine.
Vsak patch panel "je dober" za UTP kabel. FTP je le bolj zaščiten (oklopljen) kabel.
Patch kabel ima na koncih tovarniško pritrjena konektorja, kar je načeloma bolje kot lastno pritrjevanje, še posebno če nimaš kvalitetne opreme (klešč).
Vzameš Intellinet CAT.6 panel in CAT.6 patch kable primerne dolžine.
Kaj pa če mam po hiši kabel CAT5e ali lahko kupim za CAT 6 naprimer ali CAT 6a kaj deluje vseen isto.
Kaj je potem bolje CAT 6 ali CAT 6a recimo,če bom kdaj kable menjal.ker sedaj pomoje ni potrebe.Kaj meniš
Če nimaš omare, čemu potem sploh panel? Kabel direktno v stikalo (switch), pa je zadeva rešena...
Hvala za link.V stanovanju mam zmedo z temi kabli in imam tud ene 3 switche in to bi rad malo organiziral,razmišljam tud o omari ja.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Razlika v UTP kablih (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 27367 (4590) | bbbbbb2015 |
» | Domače omrežjeOddelek: Omrežja in internet | 3846 (2892) | dj_uro |
» | Internet po hiši (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 14404 (9194) | XS!D3 |
» | Nakup LAN kablov kat. 5 ali 6 ? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 16023 (14440) | Invictus |
» | 1GBase-T: distribucijski panel, kabel in vtičniceOddelek: Omrežja in internet | 2473 (2239) | an0nimen |