» »

[Pozor] KKS Kamnik

[Pozor] KKS Kamnik

Roadkill ::

Opozarjam vse, ki se jim bo zgodilo, da bodo prišli blizu temu kabelskemu operaterju.

Stvar je taka, da sem pri tem operaterju že 4 leta in pol, in je stanje že vse čas nevzdržno.
S tem, da je bil v prem letu in pol uptime interneta nekako 60%, z več dnevnimi popolnimi izpadi, tedenskimi izpadi povezave s tujino in podobnih pizdarij.
Pri njih sem od kar ponujajo intrnet in sem bil mev prvimmi podpisanimi na peticiji, da se v Kamniku zrihta intrnet. Če bi takrat vedel, v kaj se spuščam, bi ostal na 28.800 modemu.

Take farse si resnično lahko privošči lahko le operater malega mesteca, katerega občinski svet je sestavljen iz zastarelih konzerv in ignorantskih kvazi-poznavalcev.

ISP je softnet, ki je nedvomno vsaj delni sokrivec za stanje omrežja, in absolutni krivec, kar se tiče ponudbe.

Softnetovi paketi so med zadnjimi v sloveniji, ki še omejujejo količino prenesinih podatkov. No stanje se je glede tega precej porpavilo, ampak to po več kot štirih letih. Prej so bili VSI paketi omejeni. In to na smešne številke (100, 400, 500mb/mesec). In vsak dodaten porabljen mb je koštal 50sit..
Danes je stanje precej drugačno, saj imata omejitev prenosov le še najcenejša paketa:
-paket za 2.400 sit ima omejitev 100mb (128/128kbit)
-paket za 3.600 sit ima omejitev 800mb (256/256kbit)
in cena dodatnega MBja je padla na 5sit.

Tukaj je potrebno omeniti, da prometa niso nikoli kontolirali, dokler so bili presežki v nekih razumnih količinah. Ampak to samo zato, ker si pri tako slabem omrežju niso mogli privoščiti, da bi strankam zaračunali še ekstra.
Večkrat smo plačali le polovico zneska naročnine, ker je net deloval 50% ali manj časa. To zgleda kot lepa poteza, pa je v resnici edina realna možnost, pri tako katastrofalnem delovanju.

Torej so se popravili tako paketi ponudbe kot stabilnost omrežja. Zadnje leto je morežje zelo stabilno, kar pomeni le kak krajši izpad na teden, in pa par izpadov povezave s tujino.

Ampak to sta stvari, ki mene sploh ne motita tako. Bolj me moti dejstvo, da siftnet blokira celo vrsto portov (recimo vse incoming do 1024), kar pomeni, da ne moreš postaviti ftpja, na katerega bi se lahko kdo izven kks omrežja povezal. Tudi http serverja ne moreš postaviti itd. Dolgo časa so blokirali še vrsto portov nad 1024 (recimo dcc 6??? itd. med drugimi dalj časa ni bilo mogoče niti pinganje itd). Vse to so delali v imenu varnosti in se jim je jebalo za to, da bi velika večina userjev veliko raje imela blj nevarno omrežje in več funkcionalnosti. Poleg tega je kljub vsem tem ukrepom KKS omrežje infested in je recnično polno virusov. Če naprimer inštaliraš winse in si online, dobiš forbot virus preden zaključiš z inštalacijo in to z vsaj 10ih okuženih sourcov hkrati.

Ampak hej, tudi to ni moj največji problem. Moja največja frustracija je tole:
Ping statistics for 213.253.93.1:
Packets: Sent = 1342, Received = 1341, Lost = 1 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 20ms, Maximum = 716ms, Average = 109ms

Kar pomeni, da jaz do gatewaya dobim 110ms pinga, potem pa rabi še ene 3-4hope preden pride ven iz softnet omrežja.
In to je zadeva, ki se je pojavila pred 14 dnevi.
Najprej je bilo do gatewaya približno 40ms in je bila zunanja povezava slaba in sem imel povsot nad 80 pinga. Potem je pred pol leta (ko so izboljšali pakete) ping do gatewaya narasel na 70ms in sedaj pred 14 dnevi čez noč na 110.
To pomeni, da je vsakršno razmišlanje o internet gamingu odveč. In to je zame razlog, zaradi katerega sem spoznal, da sem idiot, ker sem toliko časa ostajal tukaj.

Potem je tukaj še njihov odnos do strank:
Moj mail:

>Halo
>
> Zanima me, če veste, da so se zadnji teden pingi približno podvojili. In
> predvsem me zanima,
> če se dela kaj v smeri zmanjšanja le-teh.
> Upam, da zadeva ni prišla v paketu z odstranitvijo omejitev prometa pri
> nekaterih paketih.

Reply:
Zelo verjetno zadeva je prisla skupaj z odstranitvijo omejitev. Uporabniki
so (ste) na vsak nacin hoteli pakete brez omejitve in nekje se na zalost
morajo poznati posledice tega. Za dostop brez omejitve (pri par 100
uporabnikih z 2Mbps povezavami) na zalost ne zadosca nobena povezava, pa tudi
ce bi bil KKS Kamnik povezan do tujine s 100Mbps povezavo rezervirano samo za
uporabnike KKS Kamnik.


Ki pokaže na stanje, kot ga poznamo le njihovi uporabniki. Težav se zavedajo, jih priznajo in ignorirajo. Poleg tega pa na že tako 3× preobremenjeno omrežje priklaplajo nove uporabnike, kot bi se delali norca. in tako gre vsak mesec na slabše.
Zadnje čase spet ne odgovarjajo na maile in se ne oglašajo na telefone.

Praktično edina stvar, ki me pri njih še drži je dejstvo, da je telekom skoraj tako nesposoben, saj jim je zmankalo placa na entralah in je priklop ISDNja nemogoč. Ne rečem, da bi ugotovili, da so centrale v Kamniku in Domžalah polhne in zadevo odpravili... ne.. najprej bo treba čakati 3 mesece.
Morda nimajo denarja, da bi si lahko privoščili nove uporabnike. O_o

Uglavnem tole je moj današnji Rant, ne počutim se bolje, lahko pa to komu reši življenje pred nenehnim stresom in frustracijami.

Bottom line je, da je bil KKS-Kamnik v navezi s Softnetom dolgo časa najslabši kablski ponudnik v sloveniji (ok, postojna ima tudi softnet, telemah je imel zelo podobne težave), zadeve so se premaknile v določeno smet, ki je morda za koga pozitivna, za gamerje pa definitivno ne.
Imajo zelo vredu rešitev za ljudi, ki bi radi malo posurfali in prebirali pošto in so povrhu vsega zelo flegmatični in neobremenjeni s tem, da včasih internet pač ne deluje. Taki ljudje lahko pri njih pridejo skozi za 3.600sit na mesec, kar vsekakor ni za odmet.

Jeebs ::

Skoraj ne morem verjeti, da v letu 2005 še obstjajo taki ponudniki. 8-O
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

BineZerko ::

Softnet za tvoje probleme res ne more biti odgovoren. Prav tako je stvar njihove poslovne politike, kakšne pakete ponujajo in na kakšen način zaračunavajo.
Krivda je na strani KKS, ker nimajo ustrezne infrastrukture.
Softnet je pri velikih poslovnih uporabnikih zelo razširjen ISP, zato sem trdno prepričan, da ima KKS pač preslabo infrastrukturo za vse svoje uporabnike.
Ne poznam njihovega omrežja, vendar močno dvomim, da je ustrezno, saj te stvari niso ravno poceni.

Se pa spomnim začetkov KKS, ko so pred skoraj 10imi leti ponujali 10 Mbps internet... sami so imeli pa par 128kbps ISDN linkov do Siola >:D

Lp,
B.
P.s.: Nisem zaposlen na Softnet in z njimi nimam nobenih povezav.
Ampak, če imajo v Mercatorju na zalogi samo eno gajbo piva, je za to kriv Mercator, ne pa pivovarne.

Ps#2: Zakaj pa ne greš na T-2?

Roadkill ::

Ste pa staro temo prvlekl na dan...
KKS se je v zadnjih dveh letih zelo popravil in trenutno dela povsem zadovoljivo. Pingi niso idealni, a je uptime dober in hitrosti na nivoju.

Softnetu sem jaz itak očital "le" cenovno in varnostno politiko. Pač so omejevali promet in blokirali porte, kar sta dva najbolj bedna možna prijema. S tem, da so porte blokirali samo "navzven", kar pomeni, da so se virusi vseeno širili znotraj omrežja in smo imeli tako isto sranje.
No pred dobrim tednom so malo polepšali naročniške pakete, tako da so končno ukinili merjenje prometa in pocenili pakete za jurja. Še vedno cenovno niso v samem vrhu, ampak ne jamram.
Ü

BineZerko ::

Sem šele po oddaji posta videl, da gre za marčevski problem :\

Sicer pa praviš: "v zadnjih dveh letih"... post si pa marca letos napisal >:D

Lp,
B.

Roadkill ::

Mnja... v zadnjih dveh letih se je zadeva premikala počasi... v zadnje pol leta jim je pa dejansko začelo jit na boljš.
Najbolj zabavno je bilo kaka 4leta nazaj, ko je bil uptime okrog 20%, ostale stvari so bile pa slabše... :)
Ü

bdx ::

Isto je pri TELESAT Jesenice. Kreteni, so edini tukaj in lahko delajo kar hočejo.
progamer

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bdx ()

zlobcek ::

Hey!

A so zdej porti odblokirani al ne?

Roadkill ::

Določene stvari so odblokirali, ker smo jim uporabniki težili, vendar ne vseh.
Tako imaš še vedno blokiran port 80 in 21, kar pomeni, da ne moreš postavit ftp ali http serverja na mašini. Postaviš ju lahko, ampak ne bo mogel nihče dostopati do njiju, če ne bo v Softnet omrežju.
Ü

Nik8 ::

leto 2006 je tle, adsl-a v našem kraju ni. a obljubljen je biu lani. zdej se je ponudila možnost, oz. možno je imeti kabelski internet (preko firme Ansat Krško, ki ponuja internet od SoftNeta), vglavnem, prvič ko sem brau že ostale teme tle na softnetu sem se čudil, danes ko sem pa brskal malo o teh firmah pa sem zasledil neko čudno sranje vglavnem, Paket je namenjen posameznikom in družinam, ki veliko časa preživijo na internetu, poslušajo glasbo ter gledajo filme. Opozarjamo na razumno uporabo in neukim uporabnikom odsvetujemo uporabo računalniških programov, kot so Kazaa, E-mule ipd., ker znajo povzročiti veliko prometa. a fora je v tem, ker piše v tem tamočnem paketu kot seveda ostalih da je neomejen dostop do interneta. wtf? kake fore to uporabljajo js res ne razumem.
še link
Nik

slitkx ::

Je danes, ko se KKS Kamnik spogleduje z FTTH, stanje boljše?

Vanadium ::

Malo so pozni, ker GVO na polno vleče optiko po kamniku...

dunda ::

Ja, res je. V Kamniku in okolici v zadnjem letu res širijo optiko na polno. In veliko jih poznam, ki so iz KKS šli drugam (večina na Telekom).
https://www.kacnje.eu

AštiriL ::

Uh. Še sreča. Sicer sem prebral samo prvo sporočilo, v Trzino so ga napeljali in so čudne cene ( 3 eur na mesec NET) woooooot
Ostani 127.0.0.1, ko si 0.0.0.0, nosi 255.255.255.255.

specing ::

AštiriL je izjavil:

Uh. Še sreča. Sicer sem prebral samo prvo sporočilo, v Trzino so ga napeljali in so čudne cene ( 3 eur na mesec NET) woooooot


Kje to piše?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

KKS Kamnik disconnecting

Oddelek: Omrežja in internet
51899 (1771) sponge
»

ADSL ali kabel?

Oddelek: Omrežja in internet
352042 (1437) Roadkill
»

DU Meter vs poraba.softnet.si

Oddelek: Omrežja in internet
162239 (1830) Roadkill
»

KKS, Arnes - a vas kej zeza v mozek?! (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
996139 (4371) Soprano
»

KKS Maribor - povisanje hitrosti

Oddelek: Omrežja in internet
282270 (1402) Hux

Več podobnih tem