» »

1.400 eur za Iphone X !!!!

1.400 eur za Iphone X !!!!

Temo vidijo: vsi

VaeVictis ::

Ganon je izjavil:

sarma832 je izjavil:

Ganon je izjavil:

sarma832 je izjavil:

Ni povsod taka revščina kot je v Sloveniji, tako da si marsikdo lahko privošči tak telefon brez problema.

Ampak seveda smo mi najbolj pametni in si recemo "sam butl bi kupu ajfona".

Utemeljeno se gleda na nas kot južnjake.

Kje vidiš revščino? In zakaj se vedno pojavlja ta skrajno bebav argument "to praviš zato, ker si ga ne moreš privoščiti!!!"? Zresni se.

Se bom popravil - standard in kakovost življenja mislim da je precej na ravni, mislil sem revščina v smislu da viška denarja pa ravno ni, da bi bil 1400eur telefon za vsak žep.

Kot je nekdo že omenil, če daš po več tisoč mesečno za najemnino, potem tudi tisoč za telefon ne bo problem. Kar pri nas mislim da ni ravno pogosto.

Mimogrede tudi sam ne bi plačal toliko za telefon, me pa ne moti če to počnejo drugi.

Ni poanta v tem, ali lahko plačaš za telefon 1400 evrov (in plača lahko takorekoč vsak, ker se telefone po večini jemlje pri operaterju, ki ti jih ponuja na obroke), ampak to, ali je telefon res vreden toliko denarja. NI.

JE, ker ga je nekdo za ta denar kupil!

Če ne bi bil vreden, ga nihče ne bi kupil!

kingsix ::

Ljudje smo si različni... osebno sem le pogledal kaj novega/uporabnega mi tale X prinese napram trenutnemu... ko sem ugotovil da dejansko nič, kar bi jaz rabil, ga pač nebom kupil. Če bi pa bil res ne vem kak napredek pa ni problema dat 1400€.

#000000 ::

jest sem bil v dilemi tri mesce nazaj, levega al desnega, nakar sem vzel oba, levi je k ulit za tamalo, desni zame :D

tikitoki ::

#000000 je izjavil:

jest sem bil v dilemi tri mesce nazaj, levega al desnega, nakar sem vzel oba, levi je k ulit za tamalo, desni zame :D

Folk placuje za igrace, ki navajajo otroka na prihodnost dobrega potrosnika? Way to go.

D3m ::

Jaz sem mojem malemu kupil kitaro.

:D
|HP EliteBook|R5 6650U|

NikolormousB ::

Kitara vodi v promiskuiteto, droge in pijančevanje.

D3m ::

Nakladati ni treba.
|HP EliteBook|R5 6650U|

#000000 ::

tikitoki je izjavil:

#000000 je izjavil:

Folk placuje za igrace, ki navajajo otroka na prihodnost dobrega potrosnika? Way to go.

Maš ti kej otrok btw ?

dexterboy ::

Netrunner je izjavil:

Na splošno dati za telefon več kot 400 € nima smisla. Drugača pa podpiram tako visoke cene, saj dokler je folk tako neumen, da to kupuje je normalno da se bo po taki ceni prodajalo.
V bistvu cena ni tako visoka: cca 500 € vrednost telefona + 900€ davka na neumnost

+ 1
Make My Day
8-) :D :))
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Blazz ::

bambam20 je izjavil:

Če primerjamo oba je Iphone X eleganten in lep. SG8 pa kr neki.

Pri Samsungu so pozabili, da mora imeti telefon tudi privlačno obliko.

ne vem kaj si ti kadil, ampak samsung je prov fajn ko ga primeš v roko, verjetno si gledal samo slikce... drgač pa mam appla , da ne bo fanboy whinea

Al' "pušneš šolde" skozi Jabuk Phone ali pa Kriptovalute, sve je to isto sranje, samo drugo pakovanje!
ROFL

LeQuack ::

Zdaj ko je magična meja 1000 USD za flagship telefone presežena, "sky is the limit". Pričakujte naslednje flagshipe, da bodo mininalno 1000 EUR, bolj proti 1500 EUR.
Quack !

Sheteentz ::

pač, poršeji in ferariji in lamborginiji in podobna jajca...

Sej v osnovi je bolje, da dajo takšno vsoto za telefon kot za "sex, droge in rokenrol" :)
Vsaj nikogar ne ogrožajo, ko stalno "buljijo" v svoje zaslone, medtem, ko gre življenje mimo njih 8-)

Egidij88 ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Jaz osebno ne bi imel srca dat toliko denarja za 1 faking telefon. Zakaj? Ker ce ne morem upraviciti nakupa, se pocutim neumnega, naivnega in izigranega.

I had a dog and his name was BINGO!!!

Pa nisem revež in grem lahko jutri si 10 komadov kupit, ampak bi se res počutil debil. P/P masterrace. Slab potrošnik, kupim kar rabim.

r3dkv1c4 ::

VaeVictis je izjavil:

Večina ljudi, ki ima problem s ceno iPhone X realno nima problema s ceno iPhone X ampak ima večji problem v svojih prenizkih dohodkih.

Pdzavestno so jezni na ljudi, ki si lahko privoščijo tak telefon.

Svojo potlačeno jezo pa utemeljujo z bedastimi argumenti!

Taka je pač človeška nrav, ki ima velike probleme z zavistnostjo.

Sedaj, če je zdrava zavist, potem to zavist človek da v izobljšanje sebe in svojih dohodkov.

Če pa ni zdrava zavist, pa tak človek obmetava bogatejše ljudi s takim ali drugačnim žaljivkami oz. kaže svojo zavist s tem, da označuje bogtejšega človeka s tem, da je slab po srcu, izkoriščevalski itd.

Pa ta pojav ni prisoten samo pri tem produktu!

Kje si pa ti te odgovore našel?

Globoko v sebi?

Večina ljudi, ki jih ti sploh ne poznaš in nimaš blage veze o njihovem finančnem stanju sodiš, da so denarno nesposobni si kupit telefon?

Za crknit.....:)):))

Obstajajo ljudje, ki preračunajo, kaj se splača kupit za določeno ceno in kaj ne....iphone X definitivno spada v slednjo skupino.
Samo to je tisto, kar večina razlikuje od statusa...da imaš pač iphone.

NikolormousB je izjavil:

Kitara vodi v promiskuiteto, droge in pijančevanje.

Res je, dokazano to deluje v Spodnjem Dupleku.:))
Vsaka stvar ima svojo mejo.

You can ban me, but you can't shut me down!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: r3dkv1c4 ()

Btw, na Telekomu ponujajo iPhone X za 38€ na mesec. Študent, ki dela nek low level job za 5€ na uro mora vsak mesec potegniti 8 ur, da si ga lahko privošči. Ni ravno neka bogatija, a ne?

IL_DIAVOLO ::

Nekateri se dejansko locijo med favsijo in razumom.

Sploh ko vidis, da so kupci(tisti ki stojijo v vrstah) pretezno taki, ki niti priblizno ne zivijo tako visokega življenjskega standarda, kot ga naj bi predstavljala znamka apple. Da ne bom rekel, da zivotarijo.

filip007 ::

Manjkajoči del zaslona moti v panoramskem načinu to je čisto jasno, Apple daje prednost izgledu ne pa sami uporabi, to se je tukaj lepo pokazalo.
Prenosnik, konzola, TV, PC upokojen.

shadeX ::

Manjkajoči del zaslona moti v panoramskem načinu to je čisto jasno

Lahko podaš kak primer?

4knative ::

Samsung galaksi 8 je 500 eur, iphone x pa 1500 eur. Androidi so bolj za siromake, nimaš kaj.

filip007 ::

Igre, YouTube, jaz nebi nikoli kupil takega telefona, zato pa je zaslon, da se ga uporablja.
Prenosnik, konzola, TV, PC upokojen.

Superboyy ::

cekr je izjavil:

Oblika iPhone X je na ravni Nokie 5800xm pred 10 leti. Kar sicer ni nič slabega. Ni pa v tem iPhonu nič novega, kar drugi ne bi imeli že par let.

Kater telefon izpred par let ima 3d skener?

Furbo ::

filip007 je izjavil:

Manjkajoči del zaslona moti v panoramskem načinu to je čisto jasno, Apple daje prednost izgledu ne pa sami uporabi, to se je tukaj lepo pokazalo.

Pravilno, ker so si kupci očitno to želeli.

Zato tudi tak naval nanj, končno en nov ajfon, ki je po obliki drugačen, prepoznaven.
Zadnjih nekaj generacij je bilo skoraj povsem enakih.

Zdaj pa čakamo na prve kopije od Samsunga & Co.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

MonoPattern ::

Dosti žalostno je, da so ljudje pripravljeni dati 900€ za prestiž, medtem ko pri nas s tem denarjem družina
živi cel mesec, v Afriki pa cela vas. Če bi Ajfonaš doniral za obnovo Sirije recimo namesto da s kupovanjem ameriškega produkta podpira njeno rušenje najbrž tudi beguncev ne bi imeli toliko. Meni se taka oseba pač smili, ker nima niti kančka empatije do soljudi.

hojnikb ::

900€ je dokaj poceni za t.i prestiž
#brezpodpisa

In, kdaj si nazadnje nakazal 900€ kakšni dobrodelni organizaciji?

v času pisanja tega posta bi že lahko kaj koristnega naredil v tej smeri. Talk is cheap.
#brezpodpisa

Glugy ::

medtem sm jz dal za telefon 80 evrov in imam gor vse kar rabm, nič mu ne manjka že 2 let.
Razumem podjetja da pač prodajo za najvišjo možno ceno; ne razumem pa kupcev kako da so tok mahnjeni na dizajn da so pripravljeni vse vsaj 10x preplačat. Vem da se sam enkrat živi sam to je potrošni material; to boš mogu čez leto dve spet novga kupt pa potem spet novga pa novga pa novga... zato da si srečn. Če se greš osrečevat tako izrazito s strani potrošnega materiala boš težko ulovil svojo srečo; ker jo boš mogu skoz lovit; pa še vložek bo mogu bit vse večji za isti učinek.

Mogoče je Iphone X zato ker je za 10x preplačan. 140 bi bila neka realna cena.

hitro potem najdi primerljiv telefon za 140€
#brezpodpisa

Samael ::

hojnikb je izjavil:

hitro potem najdi primerljiv telefon za 140€

Primerljiv s čim? In primerljiv v čem?

medtem sm jz dal za telefon 80 evrov in imam gor vse kar rabm, nič mu ne manjka že 2 let.

Moja stara mama sploh ne rabi telefona. Res si majhnjen, da plačaš 80€ za nekaj, česar moja stara mama sploh ne rabi.

to boš mogu čez leto dve spet novga kupt pa potem spet novga pa novga pa novga...

Po 3 letih uporabe iPhone prodaš za 1/4 cene novega.

Če se greš osrečevat tako izrazito s strani potrošnega materiala boš težko ulovil svojo srečo; ker jo boš mogu skoz lovit; pa še vložek bo mogu bit vse večji za isti učinek.

Ljudje nismo sprogramirani tako, da bi lahko bili ves čas srečni. Nimamo ne kapacitet ne potrebe po tem.

konspirator ::

Znalci
So cene starih japk na bolhi že kaj padle ?
--

cekr ::

Superboyy je izjavil:

cekr je izjavil:

Oblika iPhone X je na ravni Nokie 5800xm pred 10 leti. Kar sicer ni nič slabega. Ni pa v tem iPhonu nič novega, kar drugi ne bi imeli že par let.

Kater telefon izpred par let ima 3d skener?

3D skener? Kaj je že to?
Če misliš prijavo s pogledom v telefon, imam to že dve leti na L950xl in na novem Note8.
Kako se komu reče, je pa čisto brez veze. Važen je učinek.
Kot sem pa slišal, ne priporočajo uporabo tega dvojčkom.
Amapak, saj nima veze.
O praktičnosti takšnega prijavljanja sem pa nekje drugje že napisal.
Fingerprint je bolj uporaben.

Upam, da ne misliš, da je tudi brezžično polnjenje novost.

V glavnem:
Ne mislit, da si z iPhonom Boga za jajca potegnil. Cena nima veze.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: cekr ()

Če misliš prijavo s pogledom v telefon, imam to že dve leti na L950xl in na novem Note8.

Ne, nimaš. Tisto ni primerljivo z Applovo rešitvijo.

klinker ::

Cena ni noben baw baw in ne vem kaj jamrate, ga pac ne kupite, ane. Je pac ekskluziven model Apple-a in bo seveda primerno drazji "navadnemu". Bolj je tezava da je grd. S8/+, sploh pa Note 8 so reci pisi designersko najbolj dovrseni ta trenutek.

cekr ::

NikolormousB je izjavil:

Ne, nimaš. Tisto ni primerljivo z Applovo rešitvijo.

Učinek je isti. Samo ima zgleda Apple več problemov s tem.
Iris je Intlova iznajdba in naj bi bila najboljša takšna rešitev. Samo dober hw mora biti zadaj.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: cekr ()

Ne, učinek ni isti. Applova rešitev dejansko deluje in dostojno nadomešča čitalec prstnih odtisov. Samsungova rešitev je pa neuporaben gimmick.

Lonsarg ::

Kaj je pa potem tista zadevca na L950, ki mi v 50% prej odklene zaslon, predno uspem PIN vtipkat?

Nekaj je da kupiš tole zadevco za statustni simobil, nekaj drugega pa da se sprenevedaš da "celo klaso bolši od konkurence". Za statusni simobil sicer čisto fajn zadeva, precej ceneje kot kak Mercedes SUV.

Čeprav za marsikoga je S8 lepši statusni simbol, to da je cenejši je čisto slučajno, ker je Apple letos zasral z verzijo 8 ki je prava žalost in so morali zraven ekstra X dati da ne izgubijo na ugledu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

mailer ::

Eni pa res drago plačajo za striženje.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

DamijanD ::

mailer je izjavil:

Eni pa res drago plačajo za striženje.

Drugi imajo pa računalnik v podpisu.

Kaj je pa potem tista zadevca na L950, ki mi v 50% prej odklene zaslon, predno uspem PIN vtipkat?

Neka približno podobna zadeva, ki v praksi niti približno ne deluje dovolj dobro. Preberi primerjavo, specse, poglej kakšen video.

ker je Apple letos zasral z verzijo 8 ki je prava žalost

Kaj pa je žalostnega?

Zgodovina sprememb…

mihec87 ::

Uživam ko aplovec navrže komu ki reče kaj čez kakšen apple produkt, da kritizira ker si ga ne more kupit, a večina jih ima kupljene na kredo..

shadeX ::

MonoPattern je izjavil:

Dosti žalostno je, da so ljudje pripravljeni dati 900EUR za prestiž, medtem ko pri nas s tem denarjem družina
živi cel mesec, v Afriki pa cela vas. Če bi Ajfonaš doniral za obnovo Sirije recimo namesto da s kupovanjem ameriškega produkta podpira njeno rušenje najbrž tudi beguncev ne bi imeli toliko. Meni se taka oseba pač smili, ker nima niti kančka empatije do soljudi.

Jočem ob takih komentarjih.

Kaj pa če bi ti povedal, da imam iPhona (se pustim striči jap..) IN da letno prispevam sredstva za izboljšanje življenskega standarda nekaterih posameznikov iz ranljivih skupin (v sloveniji)v 2x vrednosti iPhona X.

Še obsojaš..al moram kupiti kaj cenejšega, da boš zadovoljen?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: shadeX ()

KuntaKinte ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Nekateri se dejansko locijo med favsijo in razumom.

Sploh ko vidis, da so kupci(tisti ki stojijo v vrstah) pretezno taki, ki niti priblizno ne zivijo tako visokega življenjskega standarda, kot ga naj bi predstavljala znamka apple. Da ne bom rekel, da zivotarijo.

da bi se mi takšna cena za telefon zdela razumna,bi moj butler stal v vrsti...

korenje3 ::

najbolj noro je pa to, da se po facebook pojavljajo fotke kako ljudje v trenirkah in cunjah za ne več kot 100€ stojijo v vrsti za ta telefon. očitno ves denar od socialne podpore namenijo za to
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

Scorpia ::

Master_Yoda je izjavil:

bambam20 je izjavil:

Sarkazem ? Ker Samsung mi dosti bolje izgleda.

P.S. Na koncu pa zmaga Xiaomi za 200 eur.

Torej lepoto ocenujemo po steklu? Nismo več daleč od tega, kdo bo imel lepše steklo, da se bo le vedelo čigav je.
////

korenje3 je izjavil:

najbolj noro je pa to, da se po facebook pojavljajo fotke kako ljudje v trenirkah in cunjah za ne več kot 100€ stojijo v vrsti za ta telefon. očitno ves denar od socialne podpore namenijo za to

Prjatu ne se bat, stojijo v vrsti tudi taki z gucci oblačili, zlatimi rolexi na roki, ključi od 100 čukov vrednega avta v žepu itd., ampak teh nočeš videt. Raje govoriš da so vsi bogi in da nimajo doma strehe nad glavo, hrane, oblačil in podobne zadeve ki jih ima vsak mali slovenček, ki je poln fovšije in se na tak način tolaži.

korenje3 ::

4knative je izjavil:

korenje3 je izjavil:

Prjatu ne se bat, stojijo v vrsti tudi taki z gucci oblačili, zlatimi rolexi na roki, ključi od 100 čukov vrednega avta v žepu itd., ampak teh nočeš videt. Raje govoriš da so vsi bogi in da nimajo doma strehe nad glavo, hrane, oblačil in podobne zadeve ki jih ima vsak mali slovenček, ki je poln fovšije in se na tak način tolaži.

nisem napisal "vsi". rabiš prevod v drug jezik za lažje razumevanje?

Scorpia je izjavil:

Master_Yoda je izjavil:

bambam20 je izjavil:

Sarkazem ? Ker Samsung mi dosti bolje izgleda.

P.S. Na koncu pa zmaga Xiaomi za 200 eur.

Torej lepoto ocenujemo po steklu? Nismo več daleč od tega, kdo bo imel lepše steklo, da se bo le vedelo čigav je.

ti 2 fotki sta sarkazem, zato ker sta oba telefona popolnoma enaka na videz, samo da eden stane 1400€ drugi pa 500€.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

Zgodovina sprememb…

• spremenil: korenje3 ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google predstavil telefona Pixel 2 in Pixel 2 XL (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
9430576 (14126) poweroff
»

Apple predstavil nove iPhone, uro Watch 4 in iOS 4 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
427101631 (87499) MrStein
»

Huawei Mate 10 pro ali iPhone X (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
7410960 (9111) shadeX
»

Apple predstavil iPhone X, iPhone 8 in iPhone 8 Plus (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
888221244 (185992) shadeX
»

Qualcommov prvak Snapdragon 845 odličen tudi v praksi

Oddelek: Novice / Procesorji
218920 (6266) D3m0r4l1z3d

Več podobnih tem