Forum » Pomoč in nasveti » Pomoč Excel: seštevanje tednov
Pomoč Excel: seštevanje tednov
kkemikk ::
Pozdravljeni
Kako bi se dalo uredit da bi Excel sešteval tedne in če to presega teden 52, ponovno začel šteti od 1 naprej.
Recimo imam teden 47 k kateremu moram prištet 6 tednov. To znese teden 53 oz 1 teden v novem letu.
Gre se namreč za to da se nek test začne v x tednu in se mora ponovit zopet čez 3, 6 in 12 tednov. Ko vnesem datum za začetek testa znam iz tega dobiti start teden. Potem mi je pa zopet pomembno da mi izpiše teden v katerem moram test ponoviti.
Sedaj imam urejeno tako da k začetnemu tedno prištejem 3, 6 in 12. Problem nastopi, ko mi 12 teden preseže zadnji teden v letu.
Kako bi se dalo uredit da bi Excel sešteval tedne in če to presega teden 52, ponovno začel šteti od 1 naprej.
Recimo imam teden 47 k kateremu moram prištet 6 tednov. To znese teden 53 oz 1 teden v novem letu.
Gre se namreč za to da se nek test začne v x tednu in se mora ponovit zopet čez 3, 6 in 12 tednov. Ko vnesem datum za začetek testa znam iz tega dobiti start teden. Potem mi je pa zopet pomembno da mi izpiše teden v katerem moram test ponoviti.
Sedaj imam urejeno tako da k začetnemu tedno prištejem 3, 6 in 12. Problem nastopi, ko mi 12 teden preseže zadnji teden v letu.
kkemikk ::
Ta funkcija ti samo prikaze teden iz nekega fiksnega datuma.
Jaz moram najprej imeti dolocen teden v katerem opravim test, sele nato vpisem tocen datum iz tistega tedna
Jaz moram najprej imeti dolocen teden v katerem opravim test, sele nato vpisem tocen datum iz tistega tedna
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kkemikk ()
harvey ::
Zakaj ne bi prišteval kar dneve in imaš točen datum kdaj test opraviš.
=A1 + n-tedni * 7
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | php vprašanje.Oddelek: Programiranje | 2281 (1525) | fx |
» | [php] število tednov v mesecuOddelek: Programiranje | 1283 (1201) | Poldi112 |
» | izračun slovenskih praznikovOddelek: Programiranje | 6371 (4963) | imagodei |
» | datum proizvodnje li ion baterijeOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1315 (1157) | CaqKa |
» | Iskanje naslednje ponovitve - najboljši algoritem (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 4466 (3524) | Thomas |