Forum » Elektrotehnika in elektronika » Agregat tezave
Agregat tezave
janja76 ::
Pozdravljeni. Kupila sem rabljen agregat Endress ese 850 super silent. To je manjsi agregat, ki nima ne vem koliko moci. Zanima pa me sledece: ko sem ga hotela zagnat sem porabla vsaj pol ure, ko mi je koncno uspelo. Laufal je priblizno pol ure, (takrat sta bili prizgani 2 luci)potem sem ga ugasnila. Ko sem ga spet zagnala je prizgal takoj. Z bor masino sem navrtala nekaj lukenj in ko sem ze nehala vrtat je sam od sebe crknil.
Poskusila sem ga se enkrat zagnat a brez uspeha :(
Mogoce kdo ve ali gre za kaksno vecjo tezavo ali za resljiv problem?
Hvala.
Poskusila sem ga se enkrat zagnat a brez uspeha :(
Mogoce kdo ve ali gre za kaksno vecjo tezavo ali za resljiv problem?
Hvala.
- predlagal izbris: Baja ()
Ne. Sem natocila mesanico. Kaj pa svecke (kot vcasih pri tomos avtomatiku) ?? Se kaksna ideja anybody?
Aja. Sele zdaj sem opazila komentar Baja in predlog za izpis? Zakaj pa, ce lahko vprasam izbris?
A. Smith ::
Ne. Sem natocila mesanico. Kaj pa svecke (kot vcasih pri tomos avtomatiku) ?? Se kaksna ideja anybody?
Svečk ne bi smelo zaliti kar za brezveze. Seveda lahko preveriš - iztakni kabel in s primernim nastavkom odvij svečko. Iskrišče je lahko nekoliko potemnjeno, mora pa biti suho. Ali si uporabljala čok (zauh) pri zagonu? Si ga po uspešnem zagonu premaknila nazaj v osnovni položaj? Če ga nisi, je pa lahko zalilo svečko...
Lahko je teoretično tudi nova svečka zanič. Majhna verjetnost ampak možno, če gre za cenen agregat.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
- General James Mattis
Zauh sem odprla in tako je tudi ostalo. Se mi je zdelo da ce ga zaprem, da izgublja moc. Samo ne razumem, da je prvic pri istem zauhu normalno delal, potem drugic pa crknil med delovanjem in to ful hitr. A ne bi blo logicno, da bi potem svecke zalilo ze prvic?
A. Smith ::
Zauh sem odprla in tako je tudi ostalo.
No, to je definitivno narobe. Zaradi tega ti je verjetno sčasoma zalilo svečko. In ne, ni nujno, da se to zgodi takoj.
Zauh moraš ugasniti, okvirno ko se motor nekoliko ogreje - po 30s do ene minute.
Kako zaženem zalit motor?
"Be professional, be polite,
- General James Mattis
- General James Mattis
FX6300B ::
zaug uporabiš le za mrzel zagon, sepravi tako kot je bilo rečeno, ko se ogreje pa ga "izklopiš", ko si rekla da če ga zapreš izgublja moč da.. ker je bil ogret in rabi zrak, ki pa ga z zaugom omejuješ, zato izgubi moč sepravi zaug mora biti pri zagonu v tistem položaju kot je bil takrat ko je "izgubljal moč", ko se po minuti segreje ga povrneš v normalni položaj.
May the force be with you!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Tomos ne vžge (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 23636 (4179) | hojnikb |
» | APN 6 ne vžge (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 9194 (8474) | tim13 |
» | piaggio ciaoOddelek: Na cesti | 2839 (2591) | nej kralj |
» | Megane zgublja na mociOddelek: Na cesti | 12788 (11403) | energetik |
» | Ugašanje avtomobila v prostem tekuOddelek: Na cesti | 15783 (14425) | miraldinjos |