» »

S.T.A.L.K.E.R.

S.T.A.L.K.E.R.

««
8 / 11
»»

xabre ::

Preigral sem na veteran. Mogoče bom probal še na master z najnovejšim patchem.

dronyx ::

Jaz sem ga končal dvakrat (prišel do 4 različnih koncev). Se mi pa zdi STALKER igra, ki je drugič ne glede na izbrano težavnost bistveno lažja, ker veš vnaprej kaj pričakuješ in kakšno opremo potrebuješ.

Glede zgodbe pa mi še vedno ni jasno, kako da glavni junak na sliki ne prepozna, kdo je Strelok (morda vmes kakšna plastična operacija)?:\

Hooligan#1 ::

Seos Folx.
Mam 1 Problem.
Ko sem inštaliro igro mi je metalo neke napake pa neki vn pa sem vzel vn cd pa sm ga mau zbrisu pa nazaj notr pa poskusi znova pa je šlo... zdele pa men ne gre od prvega levela dalje al pa jst nevem... mislm odzačetka ko je on trader kaj treba tan narest da bi loh šou skoz vrata vn al pa kaj ko nemorm nikamor.... mislim da mi je zjebalo med inštalacijo...
lahko kdo kaj svetuje..?
hvala
No One Likes Us But We Dont Care
No One Likes A Hardcore Hooligan!

Riff ::

Ce je vse ok z igro reces tam trejderju just give me the mission in potem lahko odpres vrata mislm da je z f default.

_Prince_ ::

a kdo slucajno ve koliko patchev je ze islo za stalkerja (Shadows of chernobyl)??
kateri je tazadnji patch in ali je potrebno pred njim nasneti druge ali lahko kar zadnjega?

hvala

krneki0001 ::

Jst sem samo zadnjega naložil, pa vse dela, Patchev je pa 6 (vsaj toliko sem jih jaz videl), lahko pa da je še kakšen več, ampak meni v osnovi je igra delalanormalno že brez vseh patchev.

Shagrath ::

Živjo!

Mene pa zanima, če se kje na začetku(igram prbl. 2 uri) da trgovati z orožjem, predmeti,... Namreč imam polno neuporabnih stvari za prodat sam nevem, kje? Čudno se mi zdi pri tej igri, da se nove naloge stalno nalagajo, tko da sem ves zbegan, ko igram.

krneki0001 ::

Vse se da prodat pri trgovcih ali v lokalih. Ja misije ti stalno nalagajo, če jih sprejemaš, lahko greš pa direktno proti cilju, samo potem igra ni tok zanimiva.

Shagrath ::

Hmm v bar še nemorm ker mi ene barabe ne dovolijo prehoda čez njihovo območje. A je na začetku kje kakšen trader razn tist na začetku pri katermu se ne da oz. ne znam kupovat?

Invictus ::

Sidorovich je takoj na prvi mapi. Njemu lahko prodaš vse. Ko prideš prvič k njemu, se splača nabrat robe za 20.000 ker potem dobiš avtomatsko puško Groza. Najbrž precej olajša vse skupaj.

LP I.

Shagrath ::

Kako pa lahko prodam robo, namreč on bi se samo zgovarjal. Razen če obstaja posebna tipka?

Hexx ::

kakšna je clear sky? grafika? se lahko primerja z crysisom?

Meizu ::

Heh...ne.

Berserker ::

Po količini bugov se lahk meri z gta 4.

Hexx ::

ampak grafika in to? pravijo tudi da se lahko stavbe rušijo

Berserker ::

Heh vrjetno si se zmotil, v tej smeri(rušenje hiš) lahko počakaš na red faction guerilla ali pa na novega crysisa.

laught ::

Po količini bugov se lahk meri z gta 4.

zakaj pa z gta 4?tam sem redkokje kaki bug opazo.

Meizu ::

Ej eno vprašanje. Zdej sm dobil Stalkerja SOC in me zanima, kako je zdej s temi patchi. Najnovejši je 1.0006, ampak a je dovolj če potegnem dol samo tega al moram še vse prejšnje patche DLjat?

krneki0001 ::

Dovolj je da samo tega čez spustiš.

Meizu ::

Hmm, ja sem poskusil, pa mi je instaler izjavil, da morm met nujno verzijo 1.0005 - sm patchal najprej na to verzijo (šlo brez problema) in še čez 1.0006. Zdej dela OK.

Meizu ::

Oživljam malce starejšo temo :)

Mam pa eno vprašanje - Tam v Army Warehouses sem z Dutyji sprejel deal, da pokosimo Lukasha od Freedoma. No v tisti hiški, kjer je on noter je en "high-tech" nadgrajen Obokan s scopeom ter metalcem granat vpet v nekem "šraufštoku". Kako bi jst to dobil ven? Namreč avtomatsko ga kar pobrat mi ga ne pusti, drugega načina pa ne vidim...

Sicer pa trenutno uporabljam tole puško - http://stalker.wikia.com/wiki/GP_37

Sej je super in vse, sam metalec granat bi prišel hudočevo prav. Še posebej ko imaš opravka z oddaljenimi vojaki in če so v skupinah. Ali pa bloodsuckerji.

krneki0001 ::

Ne dobiš tistega ven. Pojdi v lukash-evo sobo in odpri vse omare - dobiš 6 cevni bombomet in polno orožja ter municije. Pa še par oblek.

krneki0001 ::

Aja če greš pa mimo vasi z bloodsuckerji in pobiješ tista 2 ali 4 vojake na koncu vasi, dobiš pa M16 predelan v sniper. Odlična zadeva za vojake, ki so daleč od tebe, sam u glavo jih moraš cilat.

Meizu ::

Ali mogoče vpliva kaj %progress na to, kakšno orožje dobiš na določenem mestu/nasprotniku?

krneki0001 ::

Ne.

Invictus ::

Pri tem je najboljše orožje GP-37. Pobere vse.

Če ima zraven še sniper vintar, pol ne rabiš nič drugega. Pištole so samo nepotrebna navlaka (nisem nikoli rabil).

LP I.

krneki0001 ::

Ja pištole odvržeš vse, ko imaš dovolj municije, drugače pa kaka core 0.45 tudi prav pride, ko v kaki luknji vso municijo za puške potrošiš, pa skoči pred tebe kak monster.

Namest vintarja je tut 301, z daljnogledom in dušilcem pa na posamično streljanje nastavljen, dober. Samo vedno moraš v glavo ciljat.

Zgodovina sprememb…

Meizu ::

Hja no, zdaj imam nekakšno tako kombinacijo -

Combat Chaser za monsterje, GP 37 kjer so bolj advanced nasprotniki (gre se mi zaradi obrabljenosti puške, pa tudi naboji niso ravno poceni...). Za se delat norca naokoli pa scoped Obokana. Cenejši patroni, pa še puška ni ravno draga (napram GP37), tako da ko se mi začne pogosto zatikat sam vržem stran, odmontiram scope, nabavi pri barkeepu novo, nataknem scope gor in pali jože :))

Tomozuki ::

Meni je pa zadnje čase metalo ven "blue screen". In sem updateal na zadnjo verzijo postopoma, potem sem jo spet pustil na originalni, 10 krat uninstalliral in spet installiral, ampak nič ni pomagalo. Na koncu ugotovim, da je problem v driverjih za mojo grafično 8800GTS. Čim sem jih moral updateat (zaradi Crysisa) je začel Stalker štekat. No, samo toliko, če bo kdo imel iste težave, ki nažalost niso popravljive za to vrsto kartice, razen, če se driverje downgradea.

krneki0001 ::

Jst imam zadnjo verzijo driverjev iz nvidiine strani (iščem pa vedno pod beta drivers) in zadeva deluje odlično na 8800GT v polni resoluciji in pri vseh detajlih.

Blinder ::

za unega ki ma probleme z nekim levelom, izhodom, poglej na youtube, tam se najdejo posnetki levelov
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

yayo ::

GSC Game World zapira vrata in se po zadnjih informacijah odpoveduje razvoju igre S.T.A.L.K.E.R. 2 http://www.rockpapershotgun.com/2011/12...
čeprav je Sergei Grigorovich, lstnik firme in en od 200 najbogatejših ukrajincev kasneje tweetal, da ""We will do our best to continue. However, at this moment, nothing is certain."

Hitlerjeva reakcija

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: yayo ()

Izi ::

Resnično velikanska škoda :'(
S.T.A.L.K.E.R. je bila ena redkih streljačin, ki so (smo) jo z užitkom igrali tudi ljubitelji RPG iger. Z užitkom sem preigral čisto vse dele in dodatke.
V nobeni igri ni bilo tako pristnega občutka kot na primer ko si se sprehodil skozi center Pripyata. Upam, da bodo uspeli nadaljevati, ali pa da vsaj nekdo kupi franšizo in se serija nadaljuje.

krneki0001 ::

Jst imam še vedno vse 3 na mašini in občasno kak level odšpilam. To je edina igra, ki je na računalniku.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

_Enterprise_ ::

yayo je izjavil:

Sergei Grigorovich, lstnik firme in en od 200 najbogatejših ukrajincev kasneje tweetal
tega, da je zelo bogat, pa nisem vedel. en razlog več da nadaljujejo s to carsko serijo. čeprov je mal sumljivo to, da firma propade zaradi finančnih razlogov, lastnik pa bogataš

ahac ::

čeprov je mal sumljivo to, da firma propade zaradi finančnih razlogov, lastnik pa bogataš

Verjetno ne bo dajal dodatnega denarja v firmo, ki dela izgubo. Če bi tko počel, potem verjetno ne bi bil bogat...
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

_Enterprise_ ::

izgubo? prodali so več milijonov izvodov, kar je tud razlog za to da je bogat

yayo ::

Sem prelen, da bi od blizu sledil drobcem informacij, ki prihajajo iz Ukrajine skozi razne ruske forume, ampak zgleda, da je bil problem v iskanju mednarodnega založnika za konzolno verzijo nove igre. Nihče, kao, ni bil zainteresiran za distribucijo, Grigorevich pa je ugotovil, da mu morebitni zaslužek pri PC verziji ne bo "pokril stroškov". Je pa verjetno res, da Stalker kakšnega poznamo, ozrimoma morebitna izboljšana verzija, na konzolah zaradi čistega pomanjkanja procesorske moči ne bi mogel delovati. Konzolni Stalker bi torej (verjetno) bil le senca igre na kakšno smo se pc igralci navadili. Potem so tu še trači, ki govorijo o temu kako bi neka neimenovana varnostna služba hotela na silo prevzeti oblast nad firmo. Baje se tudi ekipa, ki je delala igro, oziroma njeni vodje, borijo, da bi našli nekoga, ki bi financiral dokončanje projekta, če že Grigorovich noče. Pa tudi nekdo, ki bi rad odkupil franšizo se je, kao, že našel. Če je slednje res gre verjetno za ukrajinsko 4a-Games katero sta ustanovila dva bivša delavca GSC, ki sta vodila razvoj Stalker Shadow of Chernobyl. 4a-games drugače razvija franšizo Metro 2033, Grigorovich pa jih ne more videti, ker so mu, kao, ukradli grafični pogon X-Ray Engine na kateremu temelji Stalker.

DOOM_er ::

če so mislili delati port na konzole, potem je bolje da niso šli izdajati novega dela. Vsi vemo kako je z igrami ki so na konzoli in na PC. Par jih je dobrih vse ostale so pa povečini poden. Kokr tehničarji pravimo, dok dela ne diraj. Pomoje bi bilo najboljše če bi samo pustili franšizo da bi jo lahko ohranili v lepem spominu.
Robots will steal your job. But that's OK

oo7 ::

Jst sem prebral včeraj v jokerju -

Gcs Gameworld zaprt? S.T.A.L.K.E.R.ja 2 ne bo?

Devetega tega meseca se je usul plaz nasprotujocih si porocil o stanju kijivskega studija GSC Gameworld , ki ga poznamo po seriji vzdušnih pohajkovanj po ožarčenem černobilskem okolišu Stalker . Sodeč po pricevanjih mnozice ljudi in dejstvu , da nekdanji zaposleni že iščejo novo službo , je videti ,da je sla firma po poti černobilskega četrtega reaktorja . Vzrok temu naj bi bili stroški razvoja dvojke izključno za Pc , saj so pogajanja z založniki o izdaji na konzolah padli v radioktivno vodo . Če so črne novice resnicne , smo izgubili eno najbolj posebnih franšiz , ki je vidno zaznamovala pc-jevsko prvosebno resetanje . Za ljubitelje postapokalipicnega je katakizma prišla ze pred 2012.

Vir Joker .

Upam , da bodo naredili Stalker 2 :)) ker S.T.A.L.K.E.R. meni osebno najbolsa igra kar so jih kdaj naredli . Najbolse vzdusje od vseh iger , vrhunska grafika in Chernobyl . :D

dronyx ::

Sama igra po moje ni primerna za neskončna nadaljevanja, tako kot to delajo s COD serijo, ker sta že ostala dva dela po moje bistveno zaostajala za SoC. Ne vidim pa smisla, da bi s Stalker 2 naredili še nek reboot serije.

Jaz imam že nekaj časa na računalniku nameščen Call of Pripyat, ki sem ga že večkrat začel igrati od začetka, pa mi hitro postane dolgčas, ker je toliko drugih, boljših naslovov.

Prvi del pa je tudi zame ena najboljših iger nasploh in si zasluži častno mesto. Je pa res, da sam nisem imel toliko težav z bugi, ker sem jo igral precej kasneje po izzidu, ko so večino težav odpravili.

yayo ::

No Stalker ima v resnici ŽE nekakšno nadaljevanje in to odlično (čeprav neuradno). Gre pa za knjigo naslovljeno Stalker Southern Comfort katero sta napisala zagrižena fena in modderja igre. V Stalker Southern Comfort je opisan misteriozen nastanek nove Cone v Afganistanu, nastopajo pa nekateri liki, ki jih poznamo iz iger. GSC je knjigo požegnal saj se kot kvalitetni fan fiction popolnoma razlikuje od cenene serije knjig, ki so jih izdali v Rusiji pod Stalker marelo.

oo7 ::

yayo je izjavil:

No Stalker ima v resnici ŽE nekakšno nadaljevanje in to odlično (čeprav neuradno). Gre pa za knjigo naslovljeno Stalker Southern Comfort katero sta napisala zagrižena fena in modderja igre. V Stalker Southern Comfort je opisan misteriozen nastanek nove Cone v Afganistanu, nastopajo pa nekateri liki, ki jih poznamo iz iger. GSC je knjigo požegnal saj se kot kvalitetni fan fiction popolnoma razlikuje od cenene serije knjig, ki so jih izdali v Rusiji pod Stalker marelo.


Pa je mozno kje kupiti to knjigo ?? Po možnosti v Slovenščini?

yayo ::

Na žalost samo v angleščini, obstaja tudi elektronska verzija za Kindle
http://www.amazon.com/S-T-L-K-R-Souther...

oo7 ::

Bom vseno narocil tudi ce je samo v Angleščini , važno , da je Stalker .
Sem zelo razočaran ker nebo Stalkerja 2 ;( Še vedno upam , da se sestavi ekipa in naredijo stalker 2.

Izi ::

Neverjetno. Kot kaže S.T.A.L.K.E.R. 2 vendarle bo :))
Link: facebook - Official S.T.A.L.K.E.R.

oo7 ::

Izi je izjavil:

Neverjetno. Kot kaže S.T.A.L.K.E.R. 2 vendarle bo :))
Link: facebook - Official S.T.A.L.K.E.R.



http://www.pcgamer.com/2012/01/12/hoora...

http://www.gameinformer.com/b/news/arch...

Izi bog te uslisal ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: oo7 ()

krneki0001 ::

Nov način testiranja Atom procesorjev na ITX platah in testiranje prenosnikov z atom proci, če res delujejo v redu. Kako stestirat prenosnika z atom procesorjem (n470 - 1.8GHz in 200MHz grafika), 2Gb rama in SSD 128Gb disk ter win 8?
Nič lažjega - inštaliraš win8 in stalkerja clear sky, pa potem štartaš na 1024X600 v medium detajlih in statičnem osvetljevanju. Celo igrat se da in to brez zatikanja. Ampak... Po dobre pol ure igranja je proc dosegel temperaturo skoraj 80 stopinj, ampak zadeva deluje. Stestirano ga ne bodo nikol več tok obremnil kot ga je ta igra.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

medenko ::

yayo ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: yayo ()
««
8 / 11
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl (strani: 1 2 3 435 36 37 38 )

Oddelek: Igre
1871255062 (5) Meizu
»

Areal

Oddelek: Igre
83924 (3653) Heavy
»

Igre podobne Fallout 3 (New vegas)

Oddelek: Igre
206715 (6431) yayo
»

Kaj od tega se splaca spilat?

Oddelek: Igre
282956 (2956) damjan11
»

Najbolj pričakovane igre leta 2007

Oddelek: Igre
403284 (2311) opeter

Več podobnih tem