» »

Javorjev sirup-pridelava

Javorjev sirup-pridelava

APPluk ::

Pozdravljeni!
Zanima me kje v sloveniji dobiti semena/rajši sadike sladkornega javorja (Acer saccharum)? In če ima kdo posajene, in če bi uspevali pri nas (na spletu ne najdem nič pametnega)!?!

Paul30 ::

Poišči telefonske številke drevesnic ter jih pokliči ter vprašaj. San pazi, da ti ne bodo katerega drugega javorja dal, kr je veliko vrst ter so imena podobna.

V botaničnem vrtu pri nas se ne spomnem, da bi ga videl,.. Drevo dolgo raste itd,.. tako da gospodarsko se ti ga ne splača saditi po mojem mnenju,..
Areal ima bolj na severu, vendar bi verjetno rastel tudi pri nas v kaki pol(senčni) legi. Je pa vprašanje kako bo v prihodnje, glede na vedno bolj vroča poletja. Imam posajenih nekaj okrasnih javorjev, ter nekateri imajo probleme čez poletje,..
V knjižnici lahko poiščeš knjigo od dr. Brusa ter bo več informacij o določeni vrsti ter koliko raste pri nas.

Fave ::

Jaz sem letos naredil brezov, javorjev ter gabrov sirup. Javor je bil gozdni, pac ta, ki raste pri nas.
My mind's a hyper tool that fixes everything.

Paul30 ::

Nasi javorji imajo manj sladkorja,.. Koliko vem, je pri nas prepovedano nabirat smolo ter javorjev sirup,.. razen če si lastnik ter imaš odločbo..

Če greš v tuj gozd ter poškoduješ drevo, ki je pol bolj dovzetno za bolezni, les bo manj vreden(posebej javorjev),.. delaš gospodarsko škodo lastniku,...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nadomestki sladkorji (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6011165 (4187) Slopek
»

Hrana pred spanjem (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8012352 (9716) m0LN4r
»