Forum » Loža » Najdaljša besedna zveza.
Najdaljša besedna zveza.
111111111111 ::
Pravila:
- vse črke morajo biti različne
- Besedna zveza MORA vsebovati 2 besedi.
- Besedi morata biti iz SSKJ in tvoriti smiselno besedno zvezo.
Najdlje sem prišel z besedno zvezo: pevski zbor.
- vse črke morajo biti različne
- Besedna zveza MORA vsebovati 2 besedi.
- Besedi morata biti iz SSKJ in tvoriti smiselno besedno zvezo.
Najdlje sem prišel z besedno zvezo: pevski zbor.
- premaknil iz Problemi človeštva: AndrejO ()
A. Smith ::
vzbrst modulacije
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
AndrejO ::
Škoda, da se črke ne smejo ponavljati, ker SSKJ omogoča iskanje po dolžini gesla.
Najdaljše geslo v SSKJ je pridevnik "dialéktičnomaterialístičen".
Potem je potrebno najti samo še dajdaljši samostalnik, ki se ga lahko smiselno združi s tem pridevnikom. Prvi kandidad oz. kandidatka je "pétinsédemdesetlétnica", ki terja še spremebo spola za levi ujemajoči se pridevnik.
Torej: "dialéktičnomaterialístična pétinsédemdesetlétnica": 26 + 22 = 48 znakov. Rekel bi, da impresivno za jezik, ki ni nemščina.
Najdaljše geslo v SSKJ je pridevnik "dialéktičnomaterialístičen".
Potem je potrebno najti samo še dajdaljši samostalnik, ki se ga lahko smiselno združi s tem pridevnikom. Prvi kandidad oz. kandidatka je "pétinsédemdesetlétnica", ki terja še spremebo spola za levi ujemajoči se pridevnik.
Torej: "dialéktičnomaterialístična pétinsédemdesetlétnica": 26 + 22 = 48 znakov. Rekel bi, da impresivno za jezik, ki ni nemščina.
jype ::
Sem napisal python, ki pa je zaradi prepogibanja besed precej omejen.
Največ, kar imam, je dvobičkast grmušeljc, sem pa prepričan, da je mogoče z malo truda poiskati bolj smiselne in daljše besedne zveze.
Največ, kar imam, je dvobičkast grmušeljc, sem pa prepričan, da je mogoče z malo truda poiskati bolj smiselne in daljše besedne zveze.
petrus ::
Najdaljše geslo v SSKJ je pridevnik "dialéktičnomaterialístičen"
Zraven pa slika Lord Febota! :)
stati inu obstati
Irbis ::
Če bi bilo dovoljeno ponavljanje črk, bi bilo čisto preveč preprosto, ker najdaljši pridevnik in najdaljši samostalnik se da hitro najti.
Dober tale dvobičkast grmušeljc, edino v SSKJ nista besedi. Čeprav je v resnici to preveč omejujoč pogoj, ker v SSKJ ni marsikatere čisto lepe besede.
Jaz sem si pomagal s programom za anagrame, v katerega sem nametal črke, za katere se mi je zdelo, da bi verjetno bile v najdaljši besedi. Nisem pa potem preizkusil vseh kombinacij, če bi šlo še s kakšno dodatno črko. Pa še program v bazi nima vseh besed, ki so v SSKJ.
Dober tale dvobičkast grmušeljc, edino v SSKJ nista besedi. Čeprav je v resnici to preveč omejujoč pogoj, ker v SSKJ ni marsikatere čisto lepe besede.
Jaz sem si pomagal s programom za anagrame, v katerega sem nametal črke, za katere se mi je zdelo, da bi verjetno bile v najdaljši besedi. Nisem pa potem preizkusil vseh kombinacij, če bi šlo še s kakšno dodatno črko. Pa še program v bazi nima vseh besed, ki so v SSKJ.
kunigunda ::
Se prezgodaj ampak ob kavi :)
izstrgan pušeljc
klub požrešnic
modra čeljust
pa kej v zvezi s čeljustnica :)
izstrgan pušeljc
klub požrešnic
modra čeljust
pa kej v zvezi s čeljustnica :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kunigunda ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | zakaj se reče trojanski konj ne pa trojski konj? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10172 (7866) | mikhaair |
» | Posiljevanje obiskovalcev slo-tech.com z izrazi ala "bliskovni" (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Slo-Tech | 49694 (44297) | Gandalfar |
» | Nativna Opera za SymbianOddelek: Novice / Nokia / Symbian | 5207 (4468) | tec |
» | [slovenščina] nekaj slovničnih vprašanjOddelek: Loža | 3052 (2626) | tsh2 |
» | Pitogorov izrekOddelek: Loža | 2738 (2181) | nevone |