» »

hp 6830s ventilator?

hp 6830s ventilator?

simonas ::

Pozdravljeni!

Že nekaj let nazaj, sem sama čistila računalnik, a sem ga očitno preveč :), da bi sčistila prah sem spihala z kompresorjem tam kjer je ventilator skozi špranje :) in ja... ventilator se po ponovnem priklopu računalnika ni prižgal, prej se mi je pa non-stop. Ker računalnik redko uporabljam, ga nisem dala niti popravljat, uporabljam hladilnik in nekako gre, a vseeno me zanima, kako si lahko sama če je to možno to uredim. Je šla kakšna žička, ali je kompresor to sprožil? Možno? Ali ma kdo kakšen pameten nasvet? Naj ga raje odnesem v popravilo, a se bojim, da bo kaj potem res narobe saj ga imam že 14 let in deluje brezhibno :) .

Hvala!

antrim ::

14 let ga sigurno nimaš, ker takrat tega modela še niso delali. Bo pa res kmalu deset.

A kaj ropota znotraj, če ga streseš? Ko je pri nas nekoč nek podjetni uporabnik s kompresorjem nabil čez ventilacijske špranje je polomil skoraj vse lopatke ventilatorja.

Ventilatorji so poceni ampak brez odpiranja seveda ne bo šlo. Kolikor na hitro vidim je malo tečno ampak ni sile.

simonas ::

Hehhehhee, mogoče pa res, 10let nazaj, vem, da je bil nov model in ja zdi se mi, da ga imam že 14 hehehehe...

Ne nič ne ropota, niti zvoka ne da od sebe, zato se mi zdi da sem kakšne žičke preveč spihala in so se staknile :) ... je možno. Ne verjamm, da bi bile lopatke polomljene.

Potrebno bi bilo odpreti in pogledati ja... a kot vidim sam računalnik ima kar nekaj šravfov za odvit in ali lahko gre kaj narobe?

#000000 ::

treba ga je razstavit do zadnjega šravfa,

MIHAc27 ::

Če med čiščenjem z kompresorjem ne blokiraš ventilatorja, se zavrti prehitro in posledično lahko crkne (gredo ležaji) ali pa začne cvilit.

Menjava ni preprosta. Kot imaš zgoraj video, je treba razstavit cel prenosnik. Še bolj luštno je za tak star model dobit nadomestni ventilator. Pri nas na urednih servisih, če že bo na zalogi, bo stal več, kot je prenosnik vreden. Na srečo imajo kitajci ponavadi poceni rešitev. Velkokrat najdem ventilator potem na aliexpress za 10-20EUR.

Najhitrejša in najcenejša rešitev pa bi bila hladilna podloga za prenosnik. Ni idealno ampak bi moralo dovolj hladit, da ne bo crknil.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MIHAc27 ()

gapyyy ::

Da ne odpiram nove teme bom kar tu napisal kaj me muči. Gre za isti model hp 6830s. Računalnik je nekaj časa stal v omari, zato mi je bilo jasno, da se bo morda pregreval. Vse skupaj sem raztavo , spucal ventilator in zamenjal pasto in termalni pad. No stvar je naslednja računalnik deluje izredno počasi, ventilator je vedno nekje med 40-100%, poraba CPE=100%, poraba diska pri kliku na program je 100%. Temperature cpu se gibljejo tja med 40-60 stopinj, ostale temperature periferije pa nekaj malega čez 50 stopinj in to v idle, razen diska. Postopek čiščenja sem ponovil že 2krat, nvm vrjetno je šel kaki heatsink pipe. Iz ventilatorja pa piha toplo.

No v bistvu je že tak star laptop, a me zanima kaj bi bilo.

MIHAc27 ::

Če je procesor ves čas na 100% je to razlog. Nekaj ga obremenjuje. Za finto zaženi windows v safe modu. Če je tam isto potem je verjetno vseeno nekaj hardverskega. Če pa se tam obnaša prenosnik normalno imaš pa softwerski problem.
Najpogostejši krivci: Virusi, antivirusi, windows update, bloatware....

Če ni nič takega na njem, safe mode pa pomaga, bi jaz naredil čisto inštalacijo windowsov.

gapyyy ::

Pomoje je hardverski problem, ker se pregreva laptop ampak nevem zakaj.
OPS, sem formatiral in naložil windows 10, pesem je pa ista.
Hvala vseeno za predlog

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pregrevanje laptopa

Oddelek: Pomoč in nasveti
404736 (3505) solatko
»

Cena čiščenja prahu v prenosniku (strani: 1 2 )

7519303 (14878) Zheegec
»

Kam nesti računalnik za čiščenje

233423 (2759) cegu
»

pregrevanje hp prenosnika (strani: 1 2 )

7020505 (19574) Havq
»

Visoka temperatura prenosnika

337214 (6490) Stupo

Več podobnih tem