» »

Ethernet hitrost

Ethernet hitrost

Aphanisis ::

Imam eno težavo z delovanjem mreže prek kabla. Kupil sem naslednjo NUC enoto:

https://www.intel.com/content/www/us/en...

Na specifikacijah v zgornjem linku piše: Integrated LAN 10/100/1000

Ko naredim speedtest mprek http://beta.speedtest.net/ mi download ne gre prek 40 Mbps. Na drugem računalniku priključenem na isti mreći imam download prek speedtesta 150 Mbps (to je prek mojega internet providerja max download, tako da deluje kot mora).

Ker je bil NUC mišljen za HTPC in je 40 Mbps absolutno premalo, razmišljam o vračilu enote. Prosim bi za vaš nasvet, če lahko prek secifikacij ugotovite (meni ne uspe) ali je LAN vmesnik v NUCu mač 40 Mbps. Če ni, kaj je potem narobe, da limita download prek kabla?

Hvala za pomoč!

zavajon ::

Za začetek poskusi z drugim kablom.

Vanadium ::

Gonilnik zadnji? Dej odpri task manager med prenosom če ti mogoče zabija cpu? Kaki disk imaš na nucu in kaki na drugi kibli? Veliko faktorjev je lahko čeprav bi to pomoje moralo vsaj 100mbit prežvečit b.p.

broken/link ::

NUC ima tudi wifi. teh 40Mbit mi je malo sumljivih... imaš tudi wifi vključen in si bil preko wifija povezan v omrežje? če ga maš ga onemogoči in še enkrat poskusi preko kabla.

d4vid ::

Poglej v nastavitve mrezne kartice, s kaksno hitrostjo se ti povezuje... 10/100Mbit bos tezko sploh kje nasel na PC. So po vecini gigabit. Tudi jaz predlagam drug kabel.
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD

Aphanisis ::

Hvala za nasvete. Problem je bil switch, ki je le 10/100. Ko sem NUC priklopil prek kabla direktno na router, se je povezal s 1000Mbit in deluje brez problema.

Ribič ::

Potem pa raje switch vrni :)

Svoje čase sem uporabljal razne mini računalnike in naletel na nekaj podobnih težav.
Izkazalo se je, da je bila kriva omrežna kartica, četudi je pisalo, da je gigabitna.
Moj nasvet: Dol z Realtek kartic! Uporabljajte raje Intelove.
Vse ribe so mi pobegnile!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Utorrent prepočasen download (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
509407 (8328) MrStein
»

Hiter žični router

Oddelek: Pomoč in nasveti
182082 (1493) beta1

Hitrost povezave 200 Mbps (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
525550 (4264) Tilen
»

VLANi na Intel mrežni (Siol IPTV)

193840 (3647) car100
»

n 150Mbps ~5MBps (strani: 1 2 )

566182 (4782) b3D_950

Več podobnih tem