Forum » Omrežja in internet » Maksimalna razdalja od LTE bazne postaje
Maksimalna razdalja od LTE bazne postaje
zinett ::
Spoštovani!
Rad bi vprašal, če kdo tuki ve, če že ne praktično vsaj teoretično, na kaki razdalji bi še utegnil vzpostavit povezavo preko LTE-ja.
Iz hiše naj bi imel (po zemljevidu sodeč) 11.1 km do najbližje bazne postaje (800 MHz celica) brez ovir vmes. Rad bi opremil hišo z internetom in zato bi postavil LTE modem in primerno anteno (ne vem še katero bi potreboval).
Drugo direktno vidno postajo imam 31 km stran, in vsaj nanjo se mi mobi poveže na 900 MHz GSM brez nobene zunanje antene (čeprav le dobro za sms-e in kak obupno slab klic). Prva postaja je le 30 m višje od hiše, druga postaja pa 700 m višje.
Preden se lotim kupovat in postavljati antene vprašam: je sploh smiselno to kar si želim narediti ali bo kakovost povezave slabša kot s trenutnim adsl-om (upload imam max 128kbps, karkoli več bi mi zelo olajšalo življenje )?
Vnaprej najlepša hvala!
Rad bi vprašal, če kdo tuki ve, če že ne praktično vsaj teoretično, na kaki razdalji bi še utegnil vzpostavit povezavo preko LTE-ja.
Iz hiše naj bi imel (po zemljevidu sodeč) 11.1 km do najbližje bazne postaje (800 MHz celica) brez ovir vmes. Rad bi opremil hišo z internetom in zato bi postavil LTE modem in primerno anteno (ne vem še katero bi potreboval).
Drugo direktno vidno postajo imam 31 km stran, in vsaj nanjo se mi mobi poveže na 900 MHz GSM brez nobene zunanje antene (čeprav le dobro za sms-e in kak obupno slab klic). Prva postaja je le 30 m višje od hiše, druga postaja pa 700 m višje.
Preden se lotim kupovat in postavljati antene vprašam: je sploh smiselno to kar si želim narediti ali bo kakovost povezave slabša kot s trenutnim adsl-om (upload imam max 128kbps, karkoli več bi mi zelo olajšalo življenje )?
Vnaprej najlepša hvala!
- spremenilo: zinett ()
šernk ::
a nimajo LTE opreme na voljo za preiskus? vidiš že v osnovi če dela, potem pa samo za boljši signal povečaš anteno?
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
zinett ::
Stvar je da sem med hišami (vse enake višine), in mislim ne bi si upal preizkušati modema na strehi, kamor bi šla antena. Mobitela nisem iz hiše ali iz tal nikoli utegnil povezati na tisto 11 km oddaljeno postajo.
chort ::
Jaz imam povezavo s konstantnim 20/5(Mbit) na A1 LTE800 oddajnik 30 km stran, ob uporabi dobre zunanje MIMO antene. Med menoj in oddajnikom je bolj ali manj divjina, smartphone pa na lokaciji antene ulovi cca 2 crtici od 5.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Težava s signalom (razpisujem simbolično nagrado! :) (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 10642 (5502) | Ahim |
» | A1 TV AS LTE (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Omrežja in internet | 55053 (30392) | brez-imenko |
» | Gsm signalOddelek: Mobilne tehnologije | 2681 (2133) | starfotr |
» | Ojačevalec GSM signala?!Oddelek: Mobilne tehnologije | 10977 (10089) | brez-imenko |
» | Telekom brezžični internet preko LTEOddelek: Omrežja in internet | 5813 (2529) | alkoo |