» »

sql okolja

sql okolja

kretze ::

dober dan zanima me katera okolja kaj uporabljate za sql programiranje??

AndrejS ::

Odvisno od baze

kretze ::

aha jas sem totalni začetnik..kaj priporočate??

MH0 ::

Kaj točno misliš z "sql programiranje"?

kretze ::

ja rad bi začel delat malo z sql bazami pa me zanima katero okolja kaj uporabljate

AndrejS ::

Prvo moreš vedet katero bazo boš uporabil - potem pa pride okoje.

Baze : MSSQL , mySql , postgress , oracle , ...
Okolja : MS SQL Management Studio, mysql workbench, pgAdmin3 , Oracle SQL Developer , ...

kretze ::

mysql bazo bom uporabljal

GupeM ::

Če boš uporabljal samo eno bazo (v tvojem primeru MySQL), potem izbereš okolje, ki je namenjeno tej bazi. Ponavadi dela najbolje. Lahko pa izbereš tudi okolje, ki ni vezano na določeno bazo. Obstaja eno preprosto, odprtokodno orodje Squirrel, kateremu poveš na katero bazo se boš povezoval in dodaš mu driver za to bazo. Zadeva je priročna, če se povezuješ na več različnih baz in/ali če delaš samo preproste zadeve. V fazi učenja je to ponavadi dovolj. Odpove pa pogosto pri zadevah, ki so specifične za določeno bazo. Pred leti sem naprimer imel kar precej težav s kreiranjem in urejanjem package-ov na Oraclovi bazi, ne vem pa kako je sedaj.

Če misliš zaenkrat samo izdelavo baz, tabel, viewov in branje ter zapisovanje iz/v te tabele (razvijalec), bo (skoraj) vsako okolje dovolj dobro. Če se misliš ukvarjati z administracijo baze, fine tunning-om, specefičnimi zadevami baze, pa boš rabil prebrati in naštudirati nekaj teorije, kjer boš tudi ugotovil kaj se splača uporabljati. Pogosto je command line odlično orodje za takšne zadeve.

kretze ::

aha hvala za odgovore

dukedl ::

lp dukedl

BivšiUser2 ::

Obsatja kakšna aplikacija za laufanje "virtualne" PB, ki je bila narejena v SQL serverju 2012?
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.

Sno0py ::

Je kdo tu, ki dela z SQL bazami in zna odštevati vrednost iz ene tabele v drugo?
Potreboval bi en stavek, da mi zalaufa cel sistem.. Prosim bi ce kdo zna, da se javi v inbox.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Orodje za izdelavo informacijskega sistema

Oddelek: Programiranje
81229 (936) Datadog
»

[C++-Qt] QDateTime v LocalDate in LocalTime formatu

Oddelek: Programiranje
10963 (855) 'FireSTORM'
»

MySQL & SQL baze

Oddelek: Omrežja in internet
83131 (3065) Sahel
»

kako do mysql v win2k z IIS?

Oddelek: Programiranje
121391 (1248) webblod
»

Microsoft Acess ?

Oddelek: Programska oprema
101604 (1472) bzagozen

Več podobnih tem