» »

[C++-Qt] QDateTime v LocalDate in LocalTime formatu

[C++-Qt] QDateTime v LocalDate in LocalTime formatu

'FireSTORM' ::

Mam rahle problemčke pri tem. In sicer takšne da datum ni v lokalnem formatu, torej našem slovenskem. Koda je takšna:
    QLocale::setDefault( QLocale::system() );
    date = dateTime->currentDateTime(Qt::LocalTime).toString(Qt::LocalDate);

date spremenljivka je tipa QString, dateTime spremenljivka pa tipa QDateTime
In sicer datum dobim vedno v formatu 07/27/07 namesto 27. 07. 2007
Sicer se gre to za drugi sub-project. Prvi sub-project izpisuje datum v pravilnem lokalnem formatu. In tudi kar je smešno je da v prvem sub-projectu lahko LocalDate in LocalTime podam kar brez Qt:: v drugem pa nikakor ne morem, vedno dobim error da LocalDate in LocalTime spremenljivki ne obstajata.
Kaka ideja? Ker jaz sem ostal brez.
Those penguins.... They sure aint normal....

'FireSTORM' ::

Rešeno.
Nisem ustvaril QApplication.
Those penguins.... They sure aint normal....

MasterMind ::

Glede Qt::. To je namespace in da se tega rešiš, napišeš "using namespace Qt;" na vrhu.
Gentoo, KDE uporabnik.

BigWhale ::

Argh! Ne namespace! :P

'FireSTORM' ::

Ali pa includaš qnamespace.h
Kakorkoli, irelavant. Qt3 is history, learning Qt4 now >:D

Zabava na kvadraturo :D

Btw BW, za tebe vem da si maher v tem.
Uporabljam QTreeView ter QStandardItemModel
Je možno kako poiskat v kateri vrstici(row) se nahaja nek string ki je vpisan pod točno določenim stolpcem(column)
Kot je imel Qt3 in QListViewItem QListView::findItem( QString, int );
Those penguins.... They sure aint normal....

MasterMind ::

Tukaj pa uporabiš od modela... model->findItems(text, Qt::MatchFlags flag, column); Qt::MatchFlags daš recimo Qt::MatchExcact (nekaj podobnega) itd. Dobiš QList QStandardItem in iz njih potem dobiš vn vrstico (row() metoda).
Gentoo, KDE uporabnik.

'FireSTORM' ::

Spank you very much! :D

Ok malo še bom tečen.
Kako bi z Qt ustvaril tabelo v MySQL bazi?
Ter katera baza se lahko uporablja na linuxu brez programske baze. Kar mislim je, tako kot je v MS Access, kjer ti ni treba z svojo aplikacij nič šarat po MS Access ampak samo zapisuješ v MS Access bazo ali nekako tako(To sem bral za delphi).
Those penguins.... They sure aint normal....

Zgodovina sprememb…

MasterMind ::

Z SQL-om v Qt-ju lahko delaš z QSqlQuery (ročno laufaš querije). Ali pa uporabiš QSqlQueryModel ali QSqlTableModel. Vse kar anrediš potem je, da ta model povežeš z view in ti dela ;). Za kreacijo tabele imaš pa "CREATE TABLE" SQL stavek, ki ga lahko kličeš kar s QSqlDatabase metodo exec.

Drugače pa za bazo brez dodatnga softwera priporočam SQlite (QSQLITE driver) ;).
Gentoo, KDE uporabnik.

'FireSTORM' ::

Ok to bo to. Torej rad bi imel remote bazo(za začetek naj bo MySQL, ostale še pridejo) ki bo prebivala na drugem računalniku lahko v omrežju ali spletu, za lokalno bazo pa sqlite :)
Najlepša ti dala!
Those penguins.... They sure aint normal....

MasterMind ::

PS: SQlite bazo lahko daš v memory ;). Namest filenajma daš :memory: in boš imel sqlite bazo v memoriju :). (nism še probavu tega...)
Gentoo, KDE uporabnik.

'FireSTORM' ::

Ja ampak rad bi ta da baza ostane takšna kot takrat ko sem jo nazadnje spremenil. Pa če jo bom odprl šele čez 10 let :)
Torej da bi spomin držal 10 let pa bo malo težko :)
Those penguins.... They sure aint normal....


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

C# visual studio SQL problem

Oddelek: Programiranje
71575 (1153) Apple
»

C# in DateTime

Oddelek: Programiranje
101096 (916) FiDeK
»

Čas objave

Oddelek: Programiranje
231279 (888) Utk
»

[C++Qt] libs, style-sheet in opravilna vrstica

Oddelek: Programiranje
101066 (975) 'FireSTORM'
»

[C#] DateTime v bazo

Oddelek: Programiranje
51181 (1068) teac

Več podobnih tem