» »

Slika v google rezultatih

Slika v google rezultatih

malicka87 ::

Lep pozdrav vsem!

Upam, da temo postavljam v pravi podforum, ker se navezuje na internet. Na socialnem omrežju bi rada delila sliko, ki sem jo več kot 7 let nazaj objavila na svojem takratnem (zdaj že dolgo zamrlem) blogu. Do tistega bloga žal ne morem več dostopati, saj se ne spomnim gesla, gesla pa si na mail na morem poslati, ker je takrat moj mail bil še na domeni email.si, kateri v takšni obliki več ne obstaja.

Kakorkoli že, tisti blog sem pisala kot anonimna oseba oz. ne toliko anonimna, kot pač da nisem imela objavljenih osebnih podatkov, objavila pa eno sliko, ki je moja. To sliko če objavim sedaj na facebooku in kdo recimo preveri sliko v google rezultatih ali katerem koli iskalniku, mu med zadetki vrže povezavo z mojim starim blogom, kar pa ne bi želela.

Torej na kratko: kar želim narediti, je to, da odstranim lastnosti oz. poti do te slike, da se v reverse image search ne prikaže nič, kot da ta slika na spletu na drugem mestu še ni bila objavljena.

Sem že brskala po spletu za tujimi stranmi z napotki, a se meni kot laiku vse to zdi kar malo zakomplicirano in mi ne uspe narediti tega kar želim.
Kakšen nasvet?

Hvala za pomoč,
lp :)

mambli ::

malicka87 ::

Hvala za posredovani link, a sem to že poskusila. Žal to zame ne pride v poštev, saj je potrebno lastnika strani kjer je slika že naložena, prositi za odstranitev - kar sem tehnično gledano jaz na tistem starem blogu, a do strani ne morem dostopati iz zgoraj omenjenih razlogov. Zato me zanima kakšen durg način, ker me to kar spravlja ob pamet ... Obstajajo tudi kakšni programi, ki spremenijo lastnosti slike? Nekoč mi je kolega na faksu razlagal, da je obstajal nek zastonj program, kjer si to odstranil in se zaščitil.

N0t0ri0us ::

sliko zrcali in mislim, da je potem ne najde. Seveda če je možnost :)

avian2 ::

Kot razlaga stran, ki jo je linkal mambli, tudi če odstraniš zadetek z Googla bodo sliko še vedno našli drugi iskalniki. Nikakršen program ne obstaja, ki bi spremenil "lastnost slike" na spletu. Tudi ne more obstajati brez dostopa do strežnika, ki gosti to sliko.

Edina možnost je, da poizkusiš pridobiti nazaj dostop do svojega starega bloga. Stopi v kontakt z njihovo tehnično podporo oz. administratorjem. Razloži svoj problem in mogoče ti bodo lahko pomagali. Če ne drugega jih prosi, da blog izbrišejo. Verjetno boš morala na nek način vseeno dokazati, da si res ti bila avtorica.

Se boš pa zelo verjetno morala sprijazniti, da je tista slika na spletu zdaj za vedno in je ne boš mogla deliti na socialnih omrežjih, ne da bi te povezali s starim blogom.

wasd ::

Kaj pa če enostavno te slike ne uporabljaš več?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Slikanje otrok, soglasje da ali ne? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5516646 (14436) sisemen
»

Sergey Brin, Google: Največja nevarnost za internet cenzura, Apple in Facebook

Oddelek: Novice / Zasebnost
249081 (7052) Iatromantis
»

Četudi ga ne uporabljate, Facebook pozna vaše prijatelje (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
18552730 (46268) BaToCarx
»

Kateri blog?

Oddelek: Izdelava spletišč
151624 (1195) R33D3M33R
»

Vnos novic na html stran

Oddelek: Izdelava spletišč
231827 (1473) unit3d

Več podobnih tem