Forum » Strojna oprema » Umrljivost ABIT NF7 (-S) plošč
Umrljivost ABIT NF7 (-S) plošč
razorex ::
Naj opišem že napisano zgodbo. V Jae-tu sem v akciji kupil omenjeno matično ploščo, ki pa mi že na začetku ni delovala... No, tukaj je zgodba kako je šlo na servisu:
Kot imam jas izredno dobre izkušnje z JAE trgovino, tako imam še boljše (od včeraj) z njihovim servisom. Pri njih sem kupil Abitko NF7-S, ki pa mi že na začetku ni dala znakov življenja... Navajen Mlacomovega servisa, sem jezne volje odšel v jae-tovega (čakat na uro izpraševanja kako in zakaj), kjer pa sta me serviserja prijetno presenetila. Ploščo sem dobil takoj zamenjano, brez zakaj in kako, premontirano, povrh pa sem imel z serviserjem (Uroš se mi zdi da mu je ime če se ne motim) še prijeten pogovor o navijanju, (on sam mi je amdjčka 2500+ povrh še pošteno navil ), mi dal par nasvetov kako in kaj lahko z NF7ke stisnem (MHz gledano), pa še premontaže (sam sem montiral) mi niso računal! Temu se reče servis! POHVALA! Naj bo takšen odnos neko vodilo za druge...
šalo na stran... beseda je bila rečena - definitivno bom še kupoval tam.
Nato je razorx odšel srečen domov.
Po vsem tem se mi je začelo porajati vprašanje koliko teh plat sploh pocrka, koliko jih pride do kupca DOA (dead on arrival)... Folk razpišite se...
Opisite vase dogodke, da vidimo ce te maticne plošče upravicijo ime Abit ali ne...
Kot imam jas izredno dobre izkušnje z JAE trgovino, tako imam še boljše (od včeraj) z njihovim servisom. Pri njih sem kupil Abitko NF7-S, ki pa mi že na začetku ni dala znakov življenja... Navajen Mlacomovega servisa, sem jezne volje odšel v jae-tovega (čakat na uro izpraševanja kako in zakaj), kjer pa sta me serviserja prijetno presenetila. Ploščo sem dobil takoj zamenjano, brez zakaj in kako, premontirano, povrh pa sem imel z serviserjem (Uroš se mi zdi da mu je ime če se ne motim) še prijeten pogovor o navijanju, (on sam mi je amdjčka 2500+ povrh še pošteno navil ), mi dal par nasvetov kako in kaj lahko z NF7ke stisnem (MHz gledano), pa še premontaže (sam sem montiral) mi niso računal! Temu se reče servis! POHVALA! Naj bo takšen odnos neko vodilo za druge...
šalo na stran... beseda je bila rečena - definitivno bom še kupoval tam.
Nato je razorx odšel srečen domov.
Po vsem tem se mi je začelo porajati vprašanje koliko teh plat sploh pocrka, koliko jih pride do kupca DOA (dead on arrival)... Folk razpišite se...
Opisite vase dogodke, da vidimo ce te maticne plošče upravicijo ime Abit ali ne...
DjTonic ::
Sam še nisem nikoli naletel na kakšno zanič novo komponento vse je delalo res dobesedno Plug and Play . asPeter a je res tako visok DOA delež? teh 10% se mi zdi malo preveč.
Razor na koliko zdaj goniš Bartončka?
Razor na koliko zdaj goniš Bartončka?
Fury ::
10% je pa res malo velik?
en hitr gugl search:
One thing that is certain is that a certain percentage of motherboards will be either DOA ("dead on arrival") or will fail within the warranty period. Typical numbers for the major manufacturers are between 3% and 5%. This doesn't sound like much, but what it means is that one out of every 20 or 30 boards will eventually have a problem.
torej 3-5% DOA ali pa jih umre v garancijskem roku...
en hitr gugl search:
One thing that is certain is that a certain percentage of motherboards will be either DOA ("dead on arrival") or will fail within the warranty period. Typical numbers for the major manufacturers are between 3% and 5%. This doesn't sound like much, but what it means is that one out of every 20 or 30 boards will eventually have a problem.
torej 3-5% DOA ali pa jih umre v garancijskem roku...
asPeteR ::
Ja, kar se tice tega so podatki razlicni. Kje sem jaz zvedel 10% raje ne povem. Drugace se je pa tudi meni to zdelo veliko. Samo ce pomislim, moje izkusnje kazejo, da bi bil ta lahko tudi 20%.(ceprav je bil vzorec majhen-izkrivljeni rezultati)
Ceprav je 2-5% spet pomoje premalo. Namrec ali res samo trije osebki, ki to plato kupijo od stotih imajo probleme? Niti slucajno. Treba je upostevati, da veliko vecino plat racunalniska firma vgradi! Zanesenjaki, ki si sami vgrajujejo plate je razmeroma malo. In procent DOA, je vse: zanesenjaki+njihova lastna vgradnja. In prav slednja jih najvec pove.(npr: serviser vgradi plato, ne dela -> DOA In mi tega sploh ne bomo vedeli nikoli.
Pa se to, vecinoma se kupuje posamicne plate visjega kakovostega razreda(NF2 ...) in te imajo definitivno manjsi DO,(verjetno res kar tam 3-5%, ali se manj) kot pa plate, ki se jih mnozicno vgrajuje! Spet ne smemo pozabil, da se proda in vgradi mnogo crapa. In tleke je DOA definitvno visok, tam okoli 10% ...
V glavnem, ne smemo gledati ozkogledno. Veckrat pozabimo, se vecina stvari giba v low cost razredu.
Ceprav je 2-5% spet pomoje premalo. Namrec ali res samo trije osebki, ki to plato kupijo od stotih imajo probleme? Niti slucajno. Treba je upostevati, da veliko vecino plat racunalniska firma vgradi! Zanesenjaki, ki si sami vgrajujejo plate je razmeroma malo. In procent DOA, je vse: zanesenjaki+njihova lastna vgradnja. In prav slednja jih najvec pove.(npr: serviser vgradi plato, ne dela -> DOA In mi tega sploh ne bomo vedeli nikoli.
Pa se to, vecinoma se kupuje posamicne plate visjega kakovostega razreda(NF2 ...) in te imajo definitivno manjsi DO,(verjetno res kar tam 3-5%, ali se manj) kot pa plate, ki se jih mnozicno vgrajuje! Spet ne smemo pozabil, da se proda in vgradi mnogo crapa. In tleke je DOA definitvno visok, tam okoli 10% ...
V glavnem, ne smemo gledati ozkogledno. Veckrat pozabimo, se vecina stvari giba v low cost razredu.
http://blog.stegnar.com
Yohan del Sud ::
Ne pozabit, da se ta plata prodaja v slo hudo dobro, zato je več tudi zanič plat...
DjTonic ::
Ja malo vpljiva tudi to. (Ko sem si pred časom jaz kupil NF7-S je trgovec rekel, da se prodajajo kot vroče žemljice )
BaRtMaN ::
V ponedeljek sem kupil eno in mislim, da je bila zadnja na polici. Zaenkrat deluje odlično, moti me le hrup ventilatorja.
MadMicka ::
Ventilator dej iz najvišje na srednjo hitrost pa kup še ene par običnih ventilatorjev, ki delajo zadost potihm. Res je grozn, če ti cel dan kišta full ropota.
Magic1 ::
Jaz tudi lahko samo pohvalim Uroša v Jaetu. Men tudi ni hotela nf7 delat. Je blo treba ram dat na večjo voltažo, da je delal?!?
Malecky ::
Prestel sem stevilo Abit NF7-S plosc ki sem jih prodal in to je 24, in zaenkrat niti ena ni bila DOA, tako da imam veliko sreče zgleda:)
MadMicka ::
Moj kolega je pred kratkim kupu NF7-S (mislm da verzija 2.0) in zadeva ni delala. Nese nazaj, dobi prec novo, prnese dam.... mu spet ne dela . Pol je pa pogruntov, da je plata ok, sam ram (nov) je bil pokvarjen.
Magic1 ::
Ni nujno da je ram pokvarjen. Men tudi ni hotu delat na standard voltaži. Na 2,7V pa dela kot se šika.
urosv ::
Moram rect da se te plate držijo zelo dobro (če pogledam število vseh prodanih) je umrljivost okol 2% kar je zelo malo...
Markoff ::
Tudi jaz moram pohvalit Uroša, ko si je zadnjič po telefonu vzel precej časa in mi marsikaj razložil. Že zaradi tega ostajam JAEtov zvesti kupec tako privatno kot službeno.
Uroš, na mail mi pa le nisi odgovoril.
Uroš, na mail mi pa le nisi odgovoril.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nakup WD Red 2TB. DOA rate?Oddelek: Strojna oprema | 3213 (2396) | ivan01 |
» | Asus n550jv (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 17774 (13769) | borča |
» | Nov prenosnik, desni zvočnik ne dela, (uveljavitev stvarne napake)Oddelek: Pomoč in nasveti | 5243 (4158) | Šolar |
» | AGT Mnenje; Kdo koga? ; zahvalaOddelek: Kaj kupiti | 3579 (2722) | kuglvinkl |
» | Corsair vs all other memory modulsOddelek: Kaj kupiti | 1687 (1269) | Dr_M |