» »

Corsair vs all other memory moduls

Corsair vs all other memory moduls

Wortex ::

Neki je bil en folk pametn glede rama pa cene. Jest še kar prisegam na CORSAIR-ja. Za ostale ki ste stokal kok je Kingstone pa other shit bl pocen pa dobr, sm zdej zvohu CORSAIR v akciji. Sej vem da je mal čudn da skos jae reklamiram, (sam to je za enkrat edina firma, ki mi ni delala nikakršnih problemov niti s plačilom niti z reklamacijami), no uglavnem pr njih majo zdej corsairja v akciji po:

Corsair 256 MB DDR 2700 C2 - 12.900 SIT
Corsair 256 MB DDR 3200 C2 - 15.800 SIT
Corsair 512 MB DDR 2700 C2 - 23.300 SIT
Corsair 512 MB DDR 3200 C2 - 29.000 SIT

To je pa moj odgovor na vas lamurje s kingstoni. >:D >:D >:D

Zravn mi je bil pa zanimiv tud Antec ohišje ql konkurenca chiftecu.

Check it out JAE

[moderator:malo sem ti popravo naslov teme]
  • spremenil: boštjan ()

Matek ::

256MB PC2700 DDR TwinMOS/Winbond 10.800
256MB PC3200 DDR TwinMOS/Winbond 14.400
512MB PC2700 DDR TwinMOS/Winbond 20.880
512MB PC3200 DDR TwinMOS/Winbond 27.600

Tole maš pri Mlacomu, je še cenej. Čipi pa kolk vem so isti gor...
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

asPeteR ::

->(sam to je za enkrat edina firma, ki mi ni delala nikakršnih problemov niti s plačilom niti z reklamacijami)

Res je da ne delajo problemov s placilom(karkoli ze to pomeni, namrec nobena firma ne dela problemov s placili, ker ima vsaka rada da se placa). No kakorkoli, zlede zadnjega dela pa se ne strinjam. Sam sem imel slabe izkusnje z reklamacijo, zelo slabe.

No, kar se mene tice je pa to tudi edina slaba stran JAEta. In tudi tele akcije k jih imajo zadnje case so zelo pohvalne. Tko, da kr tko naprej.(razen reklamacije-servis v red spravite!)

Tko, da je tudi pomoje tale Corsair trenutno res best buy.

MadManMato: Res je Twinmos cenej, toda za tolk maj da se splaca kupit Corsairja. Ceprav imajo "slabse" cipe gor kot twinmos. Namrec tile rami k so v akciji v JAEtu so s cipi BH6, na twinmosih so pa BH5. Corsair bo zanesljivo delal kot je delariran in zanesljivo se dosti vec. za twimos pa drugi zanesljivo ne velja.
http://blog.stegnar.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: asPeteR ()

kihc ::

1. Glede cen - v AGT imajo že kar nekaj časa te POPOLNOMA enake rame po POPOLNOMA enaki ceni čeprav niso v akciji.

2. Sedaj ste me resno zmedli. Pred nekaj časa sem postavil enako vprašanje, in sem dobil odgovor, da je Twinmos pravzaprav veliko hitrejši od Corsairja, ker naj bi imela enake čipa gor TwinMosov PC3200 ter šele Corsairjev PC3500 (in ne PC3200)
S tem sem se seveda odločil da raje kupim TwinMos. In ga tudi še vedno mislim kupiti, namreč kupil bom čez kak mesec.

- Torej še enkrat - kateri ram je bolši, (mlacom) TwinMos PC3200/Wibond ali (jae, agt) Corsair PC3200C2 ???

Zanima me prevsem zmogljivost in ne cenovna razlika (ki je minimalna če upoštevamo da corsair ima gor hladilnik, TwinMos pa ne)

Dr_M ::

ce bos uzel corsair pc3200 uzem obvezno LL ker ima sele ta bh5 ciper gor tako kot twinmos pc3200. je pa res da so LL precej drazji.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

BaRtMaN ::

V JAEti jr zmanjkalo tehle akcijskih 512MB PC3200 XMS Corsairjev. ;(

kihc ::

Torej TwinMos, here I come:D

asPeteR ::

kihc: Zadnji del mojega posta tukaj preberi se enkrat.
http://blog.stegnar.com

Fury ::

ne kupujte LL serije ker je dost stale z NF2 ploscami... oz. recte da bi sprobal prej :)

OmaDesala ::

Fury: a z vsemi ploscami?

Kaksna je razlika med:
512MB PC3200 DDR TwinMOS 19.300 23.160
ter
512MB PC3200 DDR TwinMOS/Winbond 23.000 27.600

Fury ::

ne z vsemi ampak z velik pa.. abitke in epoxke sem 90% da majo tezave, nism pa 100%... govorim o tezavah z nforce2 platami seveda.. za ostale ne vem :)

razlika je da ma 1. ram gor navadne cip, 2. pa ima winbond CH-5 cipe, ki so mnogo kvalitetnejsi

kihc ::

@asPeter: hočeš reči da imajo samo ti rami v Jae te čipe, nobeni drugi (recimo tisti v AGT?)
Torej se pravi da so ti BH6 čipi še bolje navijajo kot BH5?
Pliiiz čimprej odgovori kajti v tem primeru takoj kontaktiram Jae:))

asPeteR ::

kihc: Ne, ne. BH5 so definitivno boljsi od BH6!

Toda o tem kar sem jaz govoril,se gre samo glede same kvalitete izdelave. Corsair ima boljsi Quality testing to je vse ...
Itak pa enemu forumoucu delajo Corsairji 3200 C2 na 242MHz ...
http://blog.stegnar.com

OmaDesala ::

Kaj pa OCZ npr tile tukaj
Kje bi se pa to dalo dobiti (v SLO).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OmaDesala ()

asPeteR ::

OmaDesala: Kontaktiraj eventus. Oni ti jih lahko dobavijo. Toda cene bojo astronomske.

Drugace pa v slo NE bos dobil niti dima od OCZ.:\
http://blog.stegnar.com

razorex ::

AsPeteR:
Kot imam jas izredno dobre izkušnje z JAE trgovino, tako imam še boljše (8-)) z njihovim servisom. Pri njih sem kupil Abitko NF7-S, ki pa mi že na začetku ni dala znakov življenja... Navajen Mlacomovega servisa, sem jezne volje odšel v jae-tovega (čakat na uro izpraševanja kako in zakaj), kjer pa sta me serviserja prijetno presenetila. Ploščo sem dobil takoj zamenjano, brez zakaj in kako, premontirano, povrh pa sem imel z serviserjem (Uroš se mi zdi da mu je ime če se ne motim) še prijeten pogovor o navijanju, (on sam mi je amdjčka 2500+ povrh še pošteno navil :D), mi dal par nasvetov kako in kaj lahko z NF7ke stisnem (MHz gledano), pa še premontaže (sam sem montiral) mi niso računal! Temu se reče servis! POHVALA! Naj bo takšen odnos neko vodilo za druge...

AsPeteR: jaz sicer nevem kakšne slabe izkušnje si imel ti z njimi, ampak jaz zase vem, da bolje nebi šlo. Mogoče pa lahko deliš to z nami. Mogoče so pa unga tatečnega odpustil hehe...

šalo na stran... beseda je bila rečena - definitivno bom še kupoval tam.
Nato je razorx odšel srečen domov.

asPeteR ::

razorex: To kar si ti dozivel se vsekakor rece odnos do strank.

Toda jaz sem dozivel popolnoma drugaco zgodbo. No ce ze sprasujes jo bom se enkrat povedal(mislim, da sem jo ze enkrat na tem forumu).

Takole je slo:

Torej, pri njih kupim procesor AMD athlon. Isti dan se mi racunalnik totalno zrusi.(se zdaj mi ni jasno kaj je bilo, toda pomagalo je samo popolnen nov flash biosa -> na servisu) Tako sem ostal za nekaj casa brez plate in posledicno nisem hotel vec tvegat in nesel nasledni dan procesor nazaj. No pridem v trgovino in recem, da bi rad vrnil procesor. Prodajalec me malu cudno gleda, si dvakrat povrta po nosu in pametno ugotovi da naj grem na servis.!??? Nic ni obrazlozil zakaj? Rekel samo "pojdite na servis", ok sej meni je bilo jasno da naj ga grem testirat ce dela ... Kakorkoli.
Pridem na servis(ena neugledla luknja) in recem serviserju, da bi rad vrnil procesor in on naredi tako gremazo na obrazu, da je bilo tisto vrtanje po nosu prodajalca pesem! No, potem se enkrat ponovim zahtevo. In mi odvrne kaj se grem, a zdej se pa bomo kr tkole lepo zmisljevali in si kr tkole malo sposodili procesor ... Seveda je bilo to povedano s skrajno argantnim samovsecnim vsevednim tonom ... Takrat je imel sreco tale serviser, da sem imel druge skrbi pa se mudilo se mi je ... Kajti drugace bi mu istali tisti trapasti procesor tam kjer nikoli sonce ne sije ...
No, da nadaljujem. Po tem arogantnemu samogovoru, koncno sprejme s tezavo procesor in mi odvrne naj se vrnem cez 20min ... Jaz mu lepo odvrnem, da se da tole stestirat v minuti ... No, on se seveda naredi spet skrajno pomenbnega in zaposlenega in mi samovsecno rece: "Mislite, da mi tukaj nimamo nobenega drugega dela ..."(jasno je da je popolnoma vseeno zanj ce naredi test takoj ali pa da me zafrkne in me posti cakati 20 min ...)
No, takrat sem zapustil tisto neugledno beznico in se vrnil cez 20 min vzel procesor odsel v trgovino, dobil denar in sel. Vse brez besed.
Skratka, nezaslisano. In mislim, da un seviser ni bil tam en kljukec(ceprav tja sodi) pri Jae, saj je bil star en 40 let ...

No, da vam povem v tem mojem dogodku ni niti trohnice pretiravanja, edina zmisljena stvar je prodajalcevo vrtanje po nosu.(toda, veseno, da pa tak vtis)

razorex, kaj zadaj pravis na to?

No, toda vseeno moram poudariti, da (se vedno) nimam o Jae, slabega mnenja (le, o servisu) namrec pronudbo imajo zelo veliko, dosti akcij ... Recimo zadnja akcija ki jo imajo zdele je 10% popusta popoldan na vse izdelke! Kar pa je spet pohvalno. Kakorkoli, mislim, da pade slaba luc na tega gnilega serviserja, ne pa na sam Jae, ceprav je spet res da ne bi smel zaposlovati takih neuglednih serviserjev ...
http://blog.stegnar.com

Dr_M ::

jest sm par let nazaj kupu disk u JAE, pa je po 2 mescih crknu. v cetrtek sm ga nesu tja in so mi rekl nej pridem u pondelk pogledat. umes sm si premislu sm in uzel en boljsi model, ki pa ga takrat nis mel na zalogi. drug dan so mi ga dostavil na dom :) frend je pa tut zvocno nesu nazaj ker je en kanal crknu, samo na kavo sva sla da so jo testiral in je takoj novo dubu.:)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

razorex ::

Naj povem, da mi je kolega lih povedal, da so unga serviserja baje odpustili ali nekaj takega. Verjamem ti pa, ker mi je taisti kolega je rekel, da je pri njemu (za disk) zadeva potekala po istem postopku - pri istem cloveku (okol 40 let star), je pa imel sreco da je tip sel ko je prisel nazaj na malco in je v 2. naletel na zelo prijaznega osebka (mogoce istega kot jas?), ki mu je disk takoj zamenjal (za 20 Gb vecjega) in se opravicil. Jaz iskreno upam, da si bo jae-tov servis zdaj pridobil ime, ki si ga po moji izkusnji definitivno zasluzi! Slava jim! :))

asPeteR ::

razorex: No to je pa lepo slisat. Kajti, kot sem ze zgoraj napisal, ni moj namen kritizirati jae, temvec predvsem tega serviserja-kljukca. Lepo je slisati, da je jae potegnil ustrezne konsekvence.
http://blog.stegnar.com

boštjan ::

fanta držita se teme prosim;)

OmaDesala ::

512MB PC3200 DDR TwinMOS/Winbond 23.000 27.600
2X512MB PC3200 DDR TwinMOS/Winbond 46.600 55.920

Kot vidim ima Mlacom sedaj v ceniki tudi 2x512 module (uparjene ali kako se to rece), pa me zanima ali je vredno dati tistih 700 sit vec za en komplet kot pa za 2 posamezna (predpsotavka da gre za nforce2 osnovne plosce)?

Dr_M ::

ja ce mislis pred in po nakupu spit pivo, pol se ne splaca, drugac pa nima veze sploh.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katere rame kupt???

Oddelek: Kaj kupiti
251960 (1296) TommyLee
»

SOS: Nov comp - 250k

Oddelek: Kaj kupiti
111249 (1060) Grimlord
»

Kateri pomnilnik?

Oddelek: Kaj kupiti
331565 (1130) tx-z
»

Corsair RAM: 333MHz ali 400 MHz

Oddelek: Kaj kupiti
91513 (1400) BoLhCa
»

Kaj kupiti, pod nujno

Oddelek: Kaj kupiti
71078 (988) boštjan

Več podobnih tem