» »

Evropsko prvenstvo v košarki 2017

Evropsko prvenstvo v košarki 2017

««
2 / 19
»»

lisaac ::

Mislim da nam bo včerajšna zmaga skoraj da več škode prinesla kot pa same koristi.
Nevem, ampak res nevem zakaj se mi tako trgamo proti določenim reprezentancam ..kot naprimer v preteklosti proti Grčiji, Španiji, Franciji ipd. Za letošnji primer bi vzel naprimer Finsko. Oni so domačini, tud igrajo ne slabo, tako da ne bi bila nobena sramota če bi konkretno premešal peterko in spočil najboljše igralce pa makar da zgubimo tekmo.. ne pa da naš kapetan Dragića po tekmi izjavi da komaj stoji na nogah ..in to že v skupinskem delu po ne tako pomembni tekmi. In če ostanemo brez Dragića, verjamem da se lahko zgodi takoj razpad sistema in zgubimo potem v izločilnih bojih proti državi, katero bi v polni postavi odpravili z lahkoto..in to se dela tako pri košarki kot tudi pri rokometu. Trošimo energijo na čist nepomebnih frontah.

Samael ::

Sem isto pomislil včeraj, še predno je Dragič rekel v intervjuju, da komaj stoji na nogah.

Moje razmišljanje:
Verjetno ima kaj s tem tudi močno pričakovanje javnosti, torej nas. Mi, Slovenci, (pa najbrž nekateri drugi narodi) znamo zmagovalce še kako nagraditi (ne mislim v finančnem smislu :p) vendar to traja običajno samo do prvih porazov - po drugi strani pa znamo biti sila nehvaležna publika, ko se kje zatakne. In to se jasno prenese tudi na ekipo, na vodstvo ekipe, itd ... ki lahko dela v miru samo dokler stvari tečejo. V momentu, ko gredo stvari narobe začnejo padati težke besede, očitki, raztrganje v javnosti, pozivi k odgovornosti, k odstopu ipd.
Tu enostavno ni prostora za taktiziranje. Ali pustijo igralci srce na igrišču, ali pač ni podpore. Iz tega stališča razumem težnje zmagovati, kjer se le da, kolikor se le da.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Samael ()

Kurzweil ::

Evo sedaj pa prva resna tekma!

Drevesce ::

kow je izjavil:

Ce sodim po vcerajsnji tekmi, nasi v zakljucnih dvobojih nimajo nobenih moznosti. Morali bi zmagati nekje za 20 - 25 tock, ker Finci res niso prikazali kaj veliko.


In kaj je bilo včeraj tako zelo katastrofalnega? Dobro v obrambi so mogoče pustili kakšen met preveč, ampak tkole ti trojke cepajo samo še kakšni Španci.

Mi pritisk dvigne, ko se oglasijo poznavalci, ki mislijo, da so Finci neka slaba ekipa, ki bi jo morali razbiti.

Samael ::

Drevesce je izjavil:


In kaj je bilo včeraj tako zelo katastrofalnega?


Jaz ne bi rekel, da je bilo katastrofalno, je bilo pa glede na naše ambicije zaskrbljujoče ob misli, da je razlika med zmago in porazom napram solidni ekipi, ki lahko tu pa tam tudi preseneti, ni pa med favoriti, zgolj razpoloženost enega samega našega igralca, brez katerega delujemo mrzli (če si opazil, se vedno ko gre na klop začne razlika topiti in vse kar je bilo težko prigarano, izniči).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Samael ()

Samael ::

Evo, ta tretja četrtina je točno tisto o čemer pišem zgoraj. Pa ne, da sem že potopil našo reprezentanco. Hočem le povedati, da če ne gre Dragiču (ali pa je na klopi) se v momentu prelevimo v neko povsem drugo, nekonkurenčno, ekipo.

Drevesce ::

Samael to je res, širine praktično nimamo nobene ampak to nam je bilo jasno že pred tem prvenstvom. Dobro je, važno da zmagujemo in z današnjo zmago smo si praktično že zagotovili vsaj 2. mesto v skupini. Včeraj sem napovedal, da Dončić počasi tempira formo in že danes je pokazal, da bo v nadaljevanju še kako pomemben člen.

V torek proti Islandiji. Konec tega dneva, bomo lahko že bolj jasno videli, kdo bo naš nasprotnik v osmini oziroma četrtfinalu. S francozi pa po vsej verjetnosti za 1. mesto v sredo.

Konlov ::

Osnovna šola vodenja ekipe. Upam, da Zdovc gleda tole.

Utk ::

Danes so preobrat naredili brez Dragica. Je res, da ce je on not, gre vse prek njega, ce ga ni, pa tudi ostali igrajo.

scipascapa ::

zmaga bravo.

bambam20 ::

Relax. Veselite se tako, kot ,da so v polfinalu.

Konlov ::

rupsi do tekne za polfinale je tudi treba priti. Ali je to kar tako, prideš in se sprehodiš?

bambam20 ::

Konlov je izjavil:

rupsi do tekne za polfinale je tudi treba priti. Ali je to kar tako, prideš in se sprehodiš?


Zgolj ena od tekem v predtekmovanju. Bodo na koncu znova prvaki v skupini, a povsem iztrošeni.

Konlov ::

A ja, to misliš? Čeprav kalkulirat je pa tudi rizkantno. Saj rotacija igralcev je pa večja kot v preteklosti...

Samael ::

No, saj zdaj imajo pa dan počitka in nato Islandce, kjer bi se tudi morali sprehoditi do zmage oz. spočiti glavne nosilce igre, nato pa če Francijo premagajo ali pa ne. Tudi če se že kalkulira, se to počne ob koncu kroga, ko ima nek smisel, ne pa prve tekme.
Kakorkoli pač že, zaenkrat so svoje naredili.

bambam20 ::

Imam dober občutek, da Franoczi ne bodo šli na prvo mesto in to z razlogom.

Samael ::

Tule je urnik nadaljevanja, če koga zanima http://www.fiba.basketball/eurobasket/2...

Kurzweil ::

Danes naši čist fino in smo poleg Špancev in Rusov trenutno edini s 100% scorom iz razloga, kot ga omenjate zgoraj, pa bi naslednjo tekmo proti Islandiji igral brez oz. s čim manj minutami Dragiča, Dončiča, Randolpha in Vidmarja. To, da smo dobri v naši skupini je že dobro, da ne nabašemo ravno Litve in potem Španije. Je pa danes zmagala čudežno tudi Ukrajina nad Gruzijo (to je skupina s katero se križamo), tako da bo še zanimivo v skupini B in prav nič se ne bi branil Ukrajine.

Sem pravtako vesel, da je Markkanen pri Fincih danes kot nov. Kmalu pa sledi tudi tekma Nemčija - Izrael, tudi ti dve ekipi sta is skupine B s katero se križamo. Izrael je zaenkrat kot domačin vsaj zame razočaranje prvenstva in je v svoji skupini zaenkrat edini brez zmage, če danes padejo še pred Nemci, so praktično zelo blizu izpadu... bo zanimiva tekma.

kow ::

@drevesce
Katastrofalna je bila popolnoma razglasena igra v napadu. Resil nas je dober strelski dan Dragica ter zbrano izvajanje prostih metov. Najhuje je bilo, da smo napade zakljucevali veliko prehitro - ne pomnim, da bi nam kdaj zmanjkalo casa v napadu. Pomnim le obilo posiljenih metov. Dragic je sicer najslabsi ravno v organizacijski vescini svojega polozaja. Nima nobenega obcutka za tempo, ker pocasi ne zna igrati. Skoda, ker Vidmar "nima rok" - lahko bi bil odlicen igralec. Nas crni igralec (ne spomnim se imena) je v napadu pocel same neumnosti. Se je pa boril in igral v obrambi. V obrambi smo sicer tudi prehitro podvajali, zato tudi lahke trojke fincev v 2. polcasu. Ce prav razumem, zaradi nasih najboljsih igramo samo hitro kosarko (Dragic, Doncic),
ampak ce bi proti Fincem igrali "po grsko", bi jih utrudili ze v 3. cetrtini in na koncu zmagali za 20 pik.

Danes proti Grkom smo igrali zelo sprosceno (gledal sem samo 2. polcas) - se vidi, da so bili Grki favoriti. Ampak, ko potegnes crto, imamo samo 2 odlicna igralca - premalo za medalje. Razen, ce so tudi ostale reprezentance tako zanic - niti ne vem, ker prakticno ne gledam evropske kosarke ze vsaj 10 let (razen evrobasketa).

Ciklamen ::

Če igraš hitro košarko (in si pri tem uspešen) boš 1) Imel veliko konter in potencialno dosti košov ali 2) izčrpal nasprotnika, saj bo le-ta po košu ali zgrešenem metu moral svoje sile preusmeriti v hitro vrnitev na obrambne položaje. Gogi igra hitro, ker lahko. Je izjemno atletično pripravljen in mu ni problem igrat hitro. Problem bi bil, če bi hotel hitro igrati pa mu nihče ne bi mogel slediti.

Ko bo pa Randolph še priključil v napadu pa verjamem da lahko meljemo do medalje, z upanjem da ne nabašemo Špancev prehitro.
- End of the Post ->

Kurzweil ::

@kow, ne bi ravno rekel, da je 21/30 zbrano izvajanje prostih metov. Randolph samo da pobira skoke in igra obrambo (danes je povsem ustavil Printezisa) in je naredil 90%, tekme ko mu bo stekel met pa bodo že prišle. Sicer tako obupno slab v napadu tudi ni. Zdej pa z drugo postavo na Islandijo, da se nosilci spočijejo.

Kurzweil ::

In pa da dodam še to, danes je spet raztural finec Markkanen in osebno izsilil 2 podaljška in na koncu še priboril zmago. Fant je res ogromen potencial in prav zanimivo ga bo letos spremljat v ligi NBA - danes je dosegel 27 točk in pobral 9 skokov.

Drevesce ::

Hja upam, da bodo naši znali taktizirati in da se nebodo ozirali preveč na moralo.

Če bi skupino zaključili na 2. mestu, bi v osmini finala igrali proti Nemčiji/Gruziji/Ukrajini v četrtfinalu pa kot zaenkrat kaže proti Rusiji ali Češki/ČG.

V tem primeru, bi se izognili Španiji vse do morebitnega finala. Torej se dejansko, prvi ne splača biti v tej skupini.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Drevesce ()

Konlov ::

:))

Kurzweil ::

Počakajmo še en krog, da vidimo kako bodo stale stvari, če nam bolj ugaja 2. mesto bi tudi jaz šel v tekmo s Francozi malce rezervirano. Se pa ne bi čudil, če Francozi izgubijo še kakšno tekmo, ker niso tako superiorni, kot pretekla leta.

Današnji spored (skupini C in D):

ob 14:15 - Latvija - Velika Britanija (pričakujem gladko zmago Latvije)
ob 15:00 - Madžarska - Češka (to je bolj kot ne zadnje upanje Madžarske, zato bo mogoče malce bolj tesno, vseeno zmaga Češke)
ob 17:00 - Belgija - Rusija (zmaga Rusije)
ob 17:45 - Črna Gora - Hrvaška (zmaga Hrvaške)
ob 20:30 - Španija - Romunija (verjetno ni potrebno...)
ob 21:00 - Srbija - Turčija (tesna zmaga Srbije)

Danes se mi zdi še najmanj zanimiv igralni dan do sedaj, edino kar zna biti zanimivo je pogojno Črna Gora - Hrvaška, pogojno Belgija - Rusija, še najbolj pa zadnja tekma tega dne med domačini Turki in Srbi.

bambam20 ::

Kurzweil je izjavil:

Počakajmo še en krog, da vidimo kako bodo stale stvari, če nam bolj ugaja 2. mesto bi tudi jaz šel v tekmo s Francozi malce rezervirano.


Če osvojimo 1. mesto nas v polfinalu čakajo Španci. Pod pogojem, da pridemo tja.

Malce je sicer nejasnosti v skupini D, kjer bodo Rusi vseeno precej presenetljivo osvojili 1. mesto. Zato sklepam, da bo Srbija 2. Če smo prvi nas potem v 1/4 čaka Srbija. Pod pogojem, da zmagamo v 1/8.

In močno dvomim, da lahko premagamo Srbe. Špancev pa zagotovo ne.

Tako, da norec bi šel na ti dve ekipi. NA drugi strani pa tudi Francozi ne bodo šli na prvo mesto. Niso nori.

2. mesto pomeni, da se v tem primeru izogneš obeh ekip do samega finala.

Ciklamen ::

Kurzweil je izjavil:

In pa da dodam še to, danes je spet raztural finec Markkanen in osebno izsilil 2 podaljška in na koncu še priboril zmago. Fant je res ogromen potencial in prav zanimivo ga bo letos spremljat v ligi NBA - danes je dosegel 27 točk in pobral 9 skokov.


Fant me s svojo tehniko spominja na Dirk-a. Svetla prihodnost zanj v NBA, če bo le dobil minute!
- End of the Post ->

bambam20 ::

Ciklamen je izjavil:

Kurzweil je izjavil:

In pa da dodam še to, danes je spet raztural finec Markkanen in osebno izsilil 2 podaljška in na koncu še priboril zmago. Fant je res ogromen potencial in prav zanimivo ga bo letos spremljat v ligi NBA - danes je dosegel 27 točk in pobral 9 skokov.


Fant me s svojo tehniko spominja na Dirk-a. Svetla prihodnost zanj v NBA, če bo le dobil minute!



Minute bo zagotovo dobil, saj je bil izbran na naboru kot 7. Vsi novinci, ki so izbrani visoko tudi dobijo minutažo. PRi BUllsih pa bo to še najmanjši problem.

Kurzweil ::

Ja tudi meni je bilo smešno, ko je pred dnevi bil na RTVju članek z naslovom nekaj v smislu "finski Nowitzki". Dejansko ga to prvenstvo spremljam na polno in je dejansko res in ektremno redki so primeri ko je grešil, pa neglede ne to koliko je šel iz ravnotežja. Dejansko sta tako Nowitzki, kot Markkanen velika 213cm. Še bolj pa me preseneča njegova samozavest v ključnih trenutkih saj je praktično vse zmage Finske na tem prvenstvu prinesel Markkanen, včeraj je izsilil proti Poljakom oba podaljška in na koncu še rešil tekmo.

Sem prepričan, da bo letos veliko igral pri Chicagu, namreč na njegovem mestu od 3-5, so Portis, Felicio, ki nista nobena konkurenca, edina konkuranca je mogoče nemški reprezentant, ki je letos odpovedal nastopanje za svojo reprezentanco Zipser, tako da je minutaža zagotovljena. Pravtako ima Chicago zaenkrat na centru samo Robina Lopeza, tako da bo tudi tam lahko kakšno minuto "poflikal". Minut bo dovolj, mu privoščim dobro kariero in malo poškodb.

da dodam še tole:

možakar je zelo konstanten (Markkanen) in glede na to kakšne mete prakticira in v kakšnih trenutkih je njegov met fenomenalen! Do sedaj...

povprečno 24,3 točke na tekmo
57% met za 2 točki
53% met za 3 točke
92% pa ima proste mete

v povprečju pa še skoraj 8 skokov na tekmo

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kurzweil ()

bambam20 ::

Dejansko so BUllsi dobili evropski biser. Zanimivo.

Kurzweil ::

Sem malce počekiral njegovo sezon, ko je igral na kolidžu in je fant raztural že tam (povprečje slabih 16 točk in 8 skokov). Je pa bil fant trade-an iz MIN v CHI

Jimmy Butler v MIN v CHI pa talentiran paket Zach LaVine, Kris Dunn, Lauri Markkanen. Bomo videli kaj bo pokazal čas, ampak zgleda da dolgoročno velika napaka Minnesotte - bo pokazal čas...

bambam20 ::

Vidim, da sta tudi njegova starša igrala košarko in njegov brat igra nogomet v prvi Švedski ligi. In še en brat je igral igral košarko, ki pa jo je prenehal zaradi poškodb.

Njegov oče je aktivno igral od 1985 do 2007 .. Vsaka čast.

Glede kaj prikazuje na letošnjem prvenstvu in statistika iz Wildcatsov je tole zelo verjetno eden boljših igralcev na draftu.

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: Drevesce ()

Kurzweil ::

Ima pedigre, podobno kot nemški reprezentant Zirbes, saj je bil njegov oče športni voznik tovornjaka, ali pa Nikola Kalinić, njegov oče je bil odličen igralec ping-ponga. Malce se šalim, ampak to za očeta Zirbesa in Kaliniča pa je res.

Se je pa ravno končala tekma Latvija - Velika Britanija. Latvijci so dali 17 trojk od tega Davis Bertans 7/8 v 17 minutah igre :))

Drevesce ::

Uff 17 trojk. Mislim, da so tudi nas Latvijci na EP 2015 izločili prav s temi meti od daleč.
Če se srečamo v osmini, jih bo treba pretepst...

Kurzweil ::

Takrat je dala Latvija v tistem četrtfinalu Sloveniji 6 trojk

V bistvu ko gledam postavo na tej temi, za katero sem dal statistiko zgoraj in tole, ki jo imamo sedaj, potem smo med dobitniki medalj, če je bilo tisto dovolj za 1/4 finale... hehe

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kurzweil ()

Drevesce ::

Kurzweil v celoti gledano ja. Je pa res, da bi nam naprimer Z. Dragić res dal še kakšen % več za osvojitev medalje. Slokar pa je nedvomno boljši od Zagorca.

bambam20 ::

Drevesce je izjavil:

Kurzweil v celoti gledano ja. Je pa res, da bi nam naprimer Z. Dragić res dal še kakšen % več za osvojitev medalje. Slokar pa je nedvomno boljši od Zagorca.


Glede kako tanki smo pri doseganju košev bi nam Zoran zdajle še kako prav prišel.

Drevesce ::

Hrvati se kar namučili proti Črni Gori. Sicer imajo tri zmage, ampak v bistveno lažje skupini od naše.

Ob 19:30 pa na pornhubu še prenos tekme Španija-Romunija. Me prav zanima, kako se bo furija odrezala proti boljšim ekipam.

bambam20 ::

Drevesce je izjavil:


Ob 19:30 pa na pornhubu še prenos tekme Španija-Romunija.


:))

Kurzweil ::

Evo čez slabo uro naši igrajo proti Islandiji. Jaz bom malce razočaran, če ne bodo danes naši nosilci počivali oz. dal bi priložnost vsem menjavam in tudi tistim, ki do sedaj skoraj niso igrali. Sicer pa danes cel kup zanimivih tekem, tudi tiste manj kvalitetne reprezentance se bodo udarile za napredovanje. Pa bom kar po stavniško pisal številke 0/1/2, ker nimam časa veliko pisat

Današnje tekme po tem vrstnem redu:

Islandija - Slovenija 2
Rusija - Latvija 2
Češka - Črna Gora 2
Ukrajina - Litva 2
Poljska - Francija 2
Velika Britanija - Srbija 2
Hrvaška - Španija 2
Italija - Nemčija 1
Grčija - Finska 02 :))
Romunija - Madžarska 2
Turčija - Beligija 1
Izrael - Gruzija 1

note3 ::

Kurzweil je izjavil:

Evo čez slabo uro naši igrajo proti Islandiji. Jaz bom malce razočaran, če ne bodo danes naši nosilci počivali oz. dal bi priložnost vsem menjavam in tudi tistim, ki do sedaj skoraj niso igrali. Sicer pa danes cel kup zanimivih tekem, tudi tiste manj kvalitetne reprezentance se bodo udarile za napredovanje. Pa bom kar po stavniško pisal številke 0/1/2, ker nimam časa veliko pisat

Današnje tekme po tem vrstnem redu:

Islandija - Slovenija 2
Rusija - Latvija 2
Češka - Črna Gora 2
Ukrajina - Litva 2
Poljska - Francija 2
Velika Britanija - Srbija 2
Hrvaška - Španija 2
Italija - Nemčija 1
Grčija - Finska 02 :))
Romunija - Madžarska 2
Turčija - Beligija 1
Izrael - Gruzija 1


Bi popravu
Rusija-latvija 1😀

Kurzweil ::

@note3, kje za boga si našel tega oranžnega smajlija :|

note3 ::

Kurzweil je izjavil:

@note3, kje za boga si našel tega oranžnega smajlija :|


Zakaj ni dobr??😎

Kurzweil ::

To že, ampak kako si ga naredil? Fino je ker če je več vrstic ti ne razteguje teksta... Drugače pa sem malce razočaran, da igramo z našimi nosilci, moral bi več igrat rezervisti.

Se je pa že začela tudi tekma Latvija - Rusija in trenutno na začetku je 8:4, da vidimo kakšna strelska forma Latvije bo danes na meniju, gotovo ne bodo dali 17 trojk, kot proti Veliki Britaniji, zmagali pa bodo verjetno vseeno....

note3 ::

Kurzweil je izjavil:

To že, ampak kako si ga naredil? Fino je ker če je več vrstic ti ne razteguje teksta... Drugače pa sem malce razočaran, da igramo z našimi nosilci, moral bi več igrat rezervisti.

Se je pa že začela tudi tekma Latvija - Rusija in trenutno na začetku je 8:4, da vidimo kakšna strelska forma Latvije bo danes na meniju, gotovo ne bodo dali 17 trojk, kot proti Veliki Britaniji, zmagali pa bodo verjetno vseeno....


Aja na telefonu pisem mas na tipkovnici.

RoccoC ::

Kurzweil je izjavil:

To že, ampak kako si ga naredil? Fino je ker če je več vrstic ti ne razteguje teksta... Drugače pa sem malce razočaran, da igramo z našimi nosilci, moral bi več igrat rezervisti.

Se je pa že začela tudi tekma Latvija - Rusija in trenutno na začetku je 8:4, da vidimo kakšna strelska forma Latvije bo danes na meniju, gotovo ne bodo dali 17 trojk, kot proti Veliki Britaniji, zmagali pa bodo verjetno vseeno....


Rusi sploh niso slabi, ne vem zakaj isliš da so Latvijci favoriti? Naši nosilci naj počivajo predvsem jutri, po moje ne bi bilo pametno it na zmago in v polfinalu (če pridemo tja, če pa ne, je pa tako vseeno) nabašemo na Špance...

Kurzweil ::

Niso Rusi slabi ne... sem gledal vse njihove tekme, isto velja tudi za tekme Latvije... nekako se mi je po instinktu zdelo, da bi danes lahko zmagala Latvija... polčas Rusija-Latvija 44:34... glede naših pa tako ni treba, gladko vodimo, v drugem polčasu pa naj igrajo Zagorac, Rebec in ostali Indijanci od Apačev, do Majev in Inkov.

Smurf ::

So far so good. Danes je treba navijati za grcijo proti finski. Jutri pa je potem treba izgubiti proti Franciji.

Kurzweil ::

Smurf je izjavil:

So far so good. Danes je treba navijati za grcijo proti finski. Jutri pa je potem treba izgubiti proti Franciji.


Nekaj takega ja....

Po 30 min med Rusijo in Latvijo je 52-52, ampak zna biti odločilno, da ima Porzingis 4 osebne napake...

negot ::

🇸🇮​❤️​🏀​⭐️​✌️​💪​😘​
««
2 / 19
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Evropsko prvenstvo 2019 - odbojka (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šport
11412343 (8811) Drevesce
»

SP v košarki 2019 (Kitajska) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šport
12617679 (14847) Kurzweil
»

Svetovno prvenstvo v košarki 2014 v Španiji (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Šport
17539783 (32421) bambam20
»

Svetovno prvenstvo v košarki - Turčija 2010 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13921400 (18081) jrtjtejtt

Več podobnih tem