» »

Evropsko prvenstvo v košarki 2017

Evropsko prvenstvo v košarki 2017

««
«
1 / 19
»»

Kurzweil ::



Pa debatirajmo o tekočem dogajanju na Evropskem prvenstvu 2017 (Finska, Tučija, Izrael, Romunija)

Uradna spletna stran
RTV rubrika za Eurobasket 2017, vljučno z Nostradamusom
Spored tekem

Tekme naših v skupinskem delu:

četrtek 31. AUG ob 13:45 - Slovenija - Poljska
sobota. 2.. SEP ob 20:00 - Finska - Slovenija
nedelja 3.. SEP ob 16:30 - Slovenija - Grčija
torek.. 5.. SEP ob 13:45 - Islandija - Slovenija
sreda.. 6.. SEP ob 14:45 - Slovenija - Francija

Naj se že začne! Če bodo naši igrali borbeno, z nuklearno obrambo in veliko energije ter volje, sem optimist!

Kurzweil ::

Evo, čez slabih 30 min že prva tekma naših:

Slovenija - Poljska

Bom na kratko, Poljaki so ravno v neki menjavi generacije. Po tem, ko se je upokojil njihov prvi zvezdnik Marcin Gortat, zaradi poškodbe ne bo tudi Macieja Lampeja. Podobno kot Slovenija ima tudi Poljska naturaliziranega igralca in sicer to je organizator igre A.J. Slaughter (Panathinaikos, Banvit, Strasbourg, Banvit, Chalon, Cholet, trenutno pa Asvel). V pripravljalnih tekmah so nekajkrat pokazali, da so zelo kompaktna reprezentanca in pogleda na roster Poljske je varljiv, ekipa je precej bolj nevarna, kot bi si predstavljali. Sam osebno se Poljske rahlo bojim, ta tekma bo zelo pomembna, saj zna biti odločilna v boju za najvišja mesta v predtekmovalni skupini oz. bi nam zelo olajšala pot v izločilne boje (kjer verjamemo in si želimo da smo višje od 4. mesta, če se vse poklopi smo lahko mirno med najboljšima dvema reprezentancama v skupini). Glavni igralec Poljske bo verjetno Mateusz Ponitka, kay role pa bodo imeli še Slaughter, Karnowski, Kulig, Waczynski, Koszarek, Zamojski... napovedujem čvrsto, težko in napeto tekmo, nakoncu pa tesno zmago Slovenije!

Roster Poljske:

Kurzweil ::

Spet ni obrambe in preveč kreganja s sodniki in Poljaki, napad je v redu. Zaenkrat pa razpoložen samo Goran, ki je že ob polčasu dal 20 točk, naj se čim prej razigra še kdo drug! Gre pa še naprej vse v smeri, kot sem napovedal, da bo na koncu tole tesna zmaga za naše.

shotalick ::

Tole zaenkrat kar OK kaže. Sicer POL. res ne zadevajo, ampak naši pa kr lepo sipajo. Samo tako držat do konca, da ne pride do kakšne "Slovenske" prigode :). Tema o odbojki nikjer? Mogoče bi lahko vse skupaj združili in debatirali.

Kurzweil ::

Ja zaenkrat dobro. Še bolj veseli dejstvo, da lahko naši nosilci že sedaj počivajo. Poljakom pa se pozna, da ni tistega pravega karakterja na parketu oz. bolje nekega nosilca, ki bi znal konsolidirat vrste in igra je razpadla. V primerjavi s pripravljalnimi tekmami (vem so samo pripravljalne), danes niso 10% tistega, kar so kazali do sedaj. Bo pa tole NBA rezultat na koncu.

Glede odbojke pa se lahko mirno odpre še ena tema, je tudi malce žalostno koliko ljudje dajo na odbojko, si naši fantje definitivno zaslužijo več pozornosti in podpore!

shotalick ::

Se strinjam, da lahko naše "vodje" mal počivajo. Ja, rezultat bo kar visok, sem ti hotel že v prejšnjem postu napisat, da bi znal bit NBA score :P :). Kar se pa odbojke tiče, pa kot praviš, ni nekega interesa s strani javnosti. jaz z užitkom spremljam tekme. Včeraj sem bil "čist notri", ko se je šlo, kdo 1. set dobi. Bravo naši, odbojkaši in košarkarji...smo z vami.

Je kar skopnela prednost, dejmo zdržat fantje.

bambam20 ::

Lepo so tole odigrali. Seveda so jim na koncu pustili sicer nekaj več košev, a so tudi vodili z veliko razliko. Kaj naj rečem. Nimam nobenih pripomb. Obramba , čeprav se to po rezultatu ne vidi je delovala, napad je štimal, gibanje ok, zadevali so proste mete in pobirali skoke.


Osebno nisem niti enkrat pomisli, da bi lahko Poljaki resno ogrozili našo reprezentanco. Goran pokazal, da je dobesedno sposoben takšne drugorazredne reprezentance sam premagat.

Goran je šele drugi igralec , ki je za slovensko reprezentanco dosegel 30 točk. Prvi bo očitno še vsaj eno tekmo Teo Alidbegović, ki je leta 1995 proti Turkom dal 33 pik.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bambam20 ()

Kurzweil ::

Slovenija - Poljska 90-81

Za začetek bo OK, obramba ni bila ravno na nivoju ostalo pa še kr. Dončič pa spet nekje v povprečju pripravljalnih tekem glede skoka, spet jih je imel 8, poleg pa še 6 asistenc in 11 točk. Danes bi pohvalil seveda poleg odličnega Dragiča, še Vidmarja! Res škoda po tisti ukradeni žogi, požrtvovalnem skoku za žogo in mislim da podaji Dragiča ali Dončič, da Čančar alley-upa ni zaklučil, tisto bila res akcija za morebitno akcijo dneva.

bambam20 ::

Zato je bila pa akcija Dončić Randolph :)-

Kurzweil ::

@rupsi31, točno tako! Že v pripravljalnem obdobju sem jokal, da bi bilo potrebne več igre pick and roll, ker to preprosto imamo, torej podajalce in Vidmarja ter Randolpha, eden je močan kot "žival", drug pa gibčen in altetsko sposoben, upam da bomo tega videli še več v nadeljevanju, tudi branjanje pick and rolla nam nikakor ne gre in malce edino skrbi 5 osebnih napak tako Dimca, kot Vidmarja.

Trenutno pa poteka tekma Nemčija - Ukrajina (polčas 39:33) ob polčasu pa prvi igralec Nemčije Dennis Schroder 18 točk, podobno kot Dragič danes, ki pa jih je dal 20 ob polčasu. Zgleda bo ta tekma bolj tesna, kot je bilo pričakovat. Začela pa se je ravno tudi tekma Grčija in Islandija pa da vidimo, kako dolgo se lahko upirajo Islandci, ki pa niso takšni outsiderji, kot se mogoče zdi.

bambam20 ::

Ravno gledam kdo se s kom križa v nadaljevanju in to mis loh ni všeč. Zmagovalec iz C skupine ( sklepam, da bodo to Španci ) se nato križa s prvo ali tretje uvrščenim iz A skupine, kjer je Slovenija.

Naši bodo morali,če se bo dalo tudi potaktizirat, da ne bi na koncu v 1/4 naleteli na Špance, ker tam pa močno dvomim, da smo jih sposobni premagat, sploh ker imajo letos v ekipi oba brata Gasol.

Kurzweil ::

Naši so malce bolj prepričljivo zmagali, čeprav sem pričakoval obratno, malce so se za trenutek poigrali z našimi živci, ampak je šlo lepo. Nemčija je prepričljivo in pričakovano premagala Ukrajino, za Nemce je dal Dennis Schroder 32 točk, torej 2 točki več od Dragiča, ki jih je danes proti Poljakom dal 30. Grki so seveda povozili Islandce.

Litva - Gruzija 77:79

Malce nepričakovano je zmagala Gruzija, ki je letos v odličnem stanju odkar jo je prevzel Zouros (nazadnje trener Budučnosti). Že v prijateljskih tekmah so Gruzijci brez Pachulie premagali Grčijo, Srbijo, Litvo in Latvijo, tako da moram reči nekaj, kar boste ne radi slišali. Gruzija je praktično v isti postavi 8 let pod našim Kokoškovim bila zelo razglašena, zgleda je grškemu trenerju uspelo spravit v red indijance, ki to očitno niso več. No ko sem že ravno prej omenjal Schroderjevih 32, Dragičevih 30, na tej tekmi pa je Tornike Shengelia dosegel 29 točk. Tale tekma je marsikoga nesla na stavah :D

Trenutno pa domačini Finci z +8 vodijo Francoze, zvečer pa še ena zanimiva tekma Izrael-Italija, tu dajem prednost Izraelu, pa še to zaradi domačega terena - bo zanimivo!

bambam20 ::

Bi bilo odlično, da FInci premagajo Francoze.

Kurzweil je izjavil:

Naši so malce bolj prepričljivo zmagali, čeprav sem pričakoval obratno,


Ne vem no. če pogledam zasedbo POljakov in našo, kjer imamo enega od najboljših igralec na svetu je menda jasno, da je bilo vse razen zmage veliko presenečenje.

Sam nisem niti enkrat poddovmil , da bi nas POljaki lahko premagali. Še več. Prepričan sem, da lahko premagamo vseh 5 v skupini.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bambam20 ()

Kurzweil ::

Malce sem bil pod vtisom pripravljalnih tekem, ki seveda niso nek realen pokazatelj, ampak sem gledal 3 tekme Poljakov in na vseh so zmagali, verjetno bi moral videt še kakšno, kjer so izgubili. Sem pa še vedno prepričan, da so boljši kot je danes zgledalo. Seveda imamo enega top igralcev v Evropi in gotovo najboljšega playa, ampak v prvem polčasu je praktično igral sam (kot Schroder pri Nemcih naprimer), so kasneje dodali še Vidmar, Randolph in Dončič. Bi si želal da pri nas še kdo zaigra bolje od četverice Prepelič, Blažič, Murič, Čančar (njemu še naj bo, ker je bil poškodovan).

bambam20 ::

Ravno pri košarki je ta prednost, da lahko zgolj en igralec naredi takšno razliko.

Našim se je seveda tudi poznalo, ker je bil Čančar poškodovan, pa Randolpha ni bilo. tekma proti Hrvatom v Stožicah in potem tudi tista za zaprtimi vrati, ki bi jo naj dobili za 20 pik nam je dala zagon. Tudi Goran je sam pred tekmo s Poljsko izjavil, da jim je dala tekma iz Stožic zagon in upanje. Če bi tudi tisto izgubili bi bila morala na dnu.


Je pa Dončić zadel tisto res pomebno trojko pri rezultatu 83:78, ki nas je popeljala na varnih 86:78.

Kurzweil ::

En igralec lahko naredi razliko zgolj proti slabim reprezentancam, za resen rezultat pa rabiš ekipo in support od drugih igralcev, drugače je zmaga zelo redka, poleg vsega upati na to, da bo na vseh tekmah raztural ta izrazito dober igralec ni formula za resne reprezentance, sicer imamo Dončiča in Randolpha, drugo pa je bolj average in 1/3 ekipe ne sledi, še posebej pa ti en igralec ne pomaga, če je obramba povprečna. Drugače je rokomet še bolj izrazito šport, kjer posameznik lahko odloči... naprimer golman z +-20 obrambami ali na primer zunanji igralec, ki da 10+ golov, ker ga ne more nihče pokrivat, je pa tudi tam, tako kot v vseh športih tako, da če ni obrambe, gre težko.

Glede tiste tekme proti Hrvaški, ki je bila zaprtega tipa, sem slišal že najmanj 5 različnih rezultatov in tisto jemati za kakršen koli indikator nima smisla. Iščem izjavo Dragiča pred tekmo, pa nisem tega zasledil.

Jop Dončič vse kar je danes storil je bilo v pomembnih trenutkih... se ni preveč forsiral, je pa spet imel svojih 8 skokov in 6 podaj. Všeč mi je bilo, da se ni pustil sprovocirati, oz. so od tega samo Poljaki dobili tehnično.

Finci še vedno vodijo - Go Finland! 8-)

bambam20 ::

Kurzweil je izjavil:

Iščem izjavo Dragiča pred tekmo, pa nisem tega zasledil.


To sem poslušal, ko je Gogec izjavil pred tekmo s Poljsko, da jih je četrtkova zmaga v Stožicah navdihnila z upanjem. Nič ni boljšega za moralo kot zmaga proti Hrvatom :).

Na koncu smo največje uspehe v ekipnih športih dosegali ravno preko Hrvatov.

Kurzweil ::

Finska-Francija 86-84

Odlično, Finci po podaljški premagali Francoze. Še enkrat več se je pokazalo, da so Francozi daleč od resnega kandidata za najvišja mesta po dolgih letih. Naslednji nasprotnik Finske v soboto pa je prav naša reprezentanca, po tej zmagi proti Francozom in v polni dvorani (danes so kar lepo navijali za svoje, kot smo od Fincev navajeni v basketu), bomo imeli težko tekmo z njimi.

Tisti, ki igra športne stave (jaz ne) in je na isti listek napisal zmago Gruzije nad Litvo in 0 oz. podaljšek med Finci in Francozi, mu dam pa še jaz za gajbo :))

bambam20 ::

Glede, kaj vse manjka Francozom, sploh Gobert je to kar razumljivo.

Sem optimist in verjamem, da bodo naši premagali Fince.

Kurzweil ::

Včeraj tekma Izrael - Italija 48-69

Izrael niti 50 točk ni zmogel. Na profesionalnem nivoju še nisem videl, da bi neka ekipa kot domačin dala v drugem polčasu samo 16 točk, predvsem pa sem bil šokiran ob dejstvu, da je Izrael dal v drugem polčasu samo 3 koše iz igre, v zadnji četrtini sploh nobenega.. Že tako ni šlo nič Izraelu, potem pa sta še Belinelli (trojke 6/8) in Datome (trojke 4/7) povsem uničila Izraelce. Kar malce presenetljivo visoka zmaga Italjanov in glede na včerajšnjo tekmo so kar resni pretendenti za najvišja mesta.

Današnji spored tekem (skupini C in D):

ob 13:15 - Belgija-Velika Britanija (gladka zmaga Belgije)
ob 14:00 - Madžarska-Hrvaška (gladka zmaga Hrvaške)
ob 16:00 - Srbija-Latvija (zelo zanimiva tekma, verjetno zmaga Srbije, se ne bi čudil če bi Latvija na čeli s Porzingisom presenetila)
ob 16:45 - Španija-Črna Gora (zmaga Španije, ampak verjetno ne ravno povsem gladka, Španci tradicionalno tempirajo formo in igrajo na začetku slabo)
ob 19:30 - Romunija-Češka (neglede na to, da je Romunija domačin, pričakujem zmago Češke tudi brez Veselyja)
ob 20:00 - Turčija-Rusija (najbolj nehvaležna tekma dneva za napovedovat zmagovalca, pa naj bo to Turčija kot domačin, čeprav nima nobenega "zvezdnika" od tistih iz zadnjih let)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kurzweil ()

Kurzweil ::

Zaenkrat (danes) po pričakovanjih...

- Belgijci gladko premagali Veliko Britanijo
- Hrvati ne tako gladko, kot bi pričakovali premagali Madžarsko, bolj ko gledam Hrvate, bolj se nekako spomnim na našo reprezentanco. Pri njih sta zaenkrat edina dva na nivoju Bogdanovič in Šarič, ostali jima ne sledijo, tako kot pri nas Dončič in Dragič, s tem da imamo mi za razliko od njih še Randolpha in Vidmarja, če ga znamo prav zaposlit.
- kot sem napovedal je bila tekma Latvija-Srbija zelo zanimiva in kaj lahko bi se zgodilo, da bi Latvija danes zmagala (vodila je že tudi za 12), naj vas ne zavede +10 Srbov, to so bile na koncu osebne napake nad Bogdanovičem v upanju, da se vrnejo. Škoda, da si je Porzingis tako hitro nabral osebne napake, saj bi sicer danes verjetno podelil še morje blokad (do polčasa 4). So pa Latvijci danes pokazali kako se na tem nivoju izvaja proste mete (imeli so jih 21/23).
- Španci so pričakovano premagali Črno Goro, ampak nisem pričakoval +39

Zdejle sledi tekma Romunija-Češka, kjer bo zmagala Češka, neglede na to, da je Romunija domačin. Potem zvečer pa kar poslastica med Tučijo in Rusijo.

bambam20 ::

Srbi so izvajali 40 prostih metov od česa do jih zadeli 30. Zanimivo.

Kurzweil ::

Jop, to je točno 75%, kar je spodnja meja za resen nivo, 91% Latvije pa je že za zagleda. Rupsi31, verjetno pa si hotel bolj povdarit, da so imeli veliko število prostih metov oz. so jih imeli skoraj enkrat več. Par jih gre na račun osebih napak na koncu, sicer pa nočem nekaj preveč govorit o sodnikih, ampak če so bili danes za koga so bili za Srbe, vsi nosilci Latvije so jih praktično dobili za vsak dotik, to kar pa si je dovolil trener Latvije pa je bila res neumnost brez primere. Po 3 minutah 3. četrtine je imel Porzingis 3 osebne, potem napad za tem že 4, tip pa je samo gledal in potem, ko mu je sprocesiralo, ga je dal ven in tam se je začel preobrat Srbije. V glavnem, folk je govoril, da je Srbija kljub veliko odpovedim in poškodbam resen kandidat za sam vrh, jaz pa apravim, da nimajo možnosti. Latvija pa zna biti pozitivno presenečenje, kar je bilo jasno že tako pred prvenstvom, vsaj za tiste, ki malce bolj spremljamo basket.

bambam20 ::

Kurzweil je izjavil:

V glavnem, folk je govoril, da je Srbija kljub veliko odpovedim in poškodbam resen kandidat za sam vrh, jaz pa apravim, da nimajo možnosti.


Sam se bom vzdržal prognoze, kaj lahko letos Srbija doseže. Očitno imajo izjemno zmagovalno miselnost, da lahko še vedno vsakogar premagajo in glede, na vse odstope v drugih reprezentancah niti ne bi bilo tako čudno, če bi na koncu bili res med prvimi tremi.

Po moje bo zlato osvojila Španija, na drugem mestu bomo pa mi. :)

Gregex ::

Mi? Drugi? Ja, ce se zbudis iz nekih mokrih sanj. Cetrtfinale and out.

bambam20 ::

Gregex je izjavil:

Mi? Drugi? Ja, ce se zbudis iz nekih mokrih sanj. Cetrtfinale and out.


Zakaj bi po tvoje končali v četrfinalu?

Drevesce ::

To je naš realen domet. Si sploh ne upam pomislit, kako bomo mi igrali v primeru, da Dragiću oz. Dončiću ne steče igra. Že v osmini finala se bomo morali pošteno namučiti (najverjetnejši tekmeci Italija/Litva/Nemčija/Gruzija), tule bo verjetno še polno kalkulacij, da se nekako izognemo Litvi in Italiji hkrati pa v četrtfinalu ne fašemo Srbov ali Špancev.

Je pa seveda res, da smo sposobni premagati vsakogar ko naši stisnejo v obrambi in vsaj povprečno igrajo v napadu. Bomo videli, kako se bodo odrezali proti Fincem, Grkom in Francozom.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Drevesce ()

bambam20 ::

Drevesce je izjavil:

tule bo verjetno še polno kalkulacij, da se nekako izognemo Litvi in Italiji hkrati pa v četrtfinalu ne fašemo Srbov ali Špancev.



NObeni od teh dveh ekip se ne bomo izognili v četrfinalu, razen, če Srbi ali Španci izgubijo v osmini finala.

V tem primeru bi raje Srbijo kot Španijo, ker jim manjka polovica nosilcev in Teodosić.

Drevesce ::

bambam20 je izjavil:

Drevesce je izjavil:

tule bo verjetno še polno kalkulacij, da se nekako izognemo Litvi in Italiji hkrati pa v četrtfinalu ne fašemo Srbov ali Špancev.



NObeni od teh dveh ekip se ne bomo izognili v četrfinalu, razen, če Srbi ali Španci izgubijo v osmini finala.

V tem primeru bi raje Srbijo kot Španijo, ker jim manjka polovica nosilcev in Teodosić.


To pa sploh ni res. Mi se v četrtfinalu križamo z zmagovalcem para (skupina C:D), kar teoretično pomeni, da bi se lahko Srbiji, Hrvaški in Španiji lahko izognili v primeru, da bomo v skupini na prvem ali na četrtem mestu. Seveda vse to ob predpostavki, da zgoraj omenjena moštva upravičijo svojo vlogo favorita.

bambam20 ::

Drevesce je izjavil:



To pa sploh ni res. Mi se v četrtfinalu križamo z zmagovalcem para (skupina C:D), kar teoretično pomeni, da bi se lahko Srbiji, Hrvaški in Španiji lahko izognili v primeru, da bomo v skupini na prvem ali na četrtem mestu. Seveda vse to ob predpostavki, da zgoraj omenjena moštva upravičijo svojo vlogo favorita.



Ups. Prav imaš. nekaj sem zamešal.

kow ::

Na katerem TV kanalu so prenosi?

Nasel. Kanal A.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kow ()

bambam20 ::

Drevesce je izjavil:


To pa sploh ni res. Mi se v četrtfinalu križamo z zmagovalcem para (skupina C:D), kar teoretično pomeni, da bi se lahko Srbiji, Hrvaški in Španiji lahko izognili v primeru, da bomo v skupini na prvem ali na četrtem mestu.


Potem pa nam ne preostane nič drugega, kot da osvojimo prvo mesto.

Ravno gledam Španijo:Češko. Španci so noro močni.

bambam20 ::

Rusi so že poskrbeli za prvo presenečnje, ko so v izjemno napeti tekmo premagali Srbe, ki bodo potem porazu zelo verjetno drugi v skupini.


Zdaj pa res ni potrebe da gremo na prvo mesto, ker se v tem primeru srečamo s Srbijo najkasneje v 1/4 finala in bomo šli domov. Ne verjamem, da smo sposobni premagati Srbe.

Gregex ::

bambam20 je izjavil:

Rusi so že poskrbeli za prvo presenečnje, ko so v izjemno napeti tekmo premagali Srbe, ki bodo potem porazu zelo verjetno drugi v skupini.


Zdaj pa res ni potrebe da gremo na prvo mesto, ker se v tem primeru srečamo s Srbijo najkasneje v 1/4 finala in bomo šli domov. Ne verjamem, da smo sposobni premagati Srbe.


Kaj se je vmes zgodilo z nasim drugim mestom? Zdaj pa nas posiljas domov v cetrtfinalu?

Samael ::

Damn... tole zdajle je bilo pa stresno. Jutri za grke bodo čisto zbiti.

oo7 ::

To Randolfo :D

bambam20 ::

Samael je izjavil:

Damn... tole zdajle je bilo pa stresno. Jutri za grke bodo čisto zbiti.



Tole danes ni bilo ničemer podobno. Tako, da me močno skrbi kaj bo v nadaljevanju.

Samael ::

Veš, da sem isto premišljeval. Sicer bolj v smislu, kako je naša igra odvisna od enega samega igralca in kako mu ostali ne sledijo. Če bo šlo tako naprej, se nam črno piše v momentu ko Gogiju ne bo šlo.
Upam, da se motim.

Drevesce ::

Dobro je, zmaga je naša! Pričakoval sem takšno končnico. Finci so že na prejšnih prvenstvih pokazali, da so zgradili zelo dobro Evropsko ekipo in so sposobni premagati vsakogar na tem prvenstvu.
Sploh njihov stil igre z metanjem tric je res neugoden (nekako sledijo modernemu trendu razvoja košarke).
Dončić in Randolph počasi tempirata formo in mislim, da bosta do najpomembnejših tekem že maksimalno pripravljena.

Jutri nas že čaka Grčija. Na tej tekmi bomo videli, kako se kosamo z reprezentanco ki je praktično kompletna na vseh položajih in zelo nevarna pod košem (Bourisis, Printezis, Papanikolaou, Antetokunmpo (brat od Giannisa) ) . Kljub temu, da trenutno niso v najbolj vrhunski formi so zame še vedno eni izmed favoritev prvenstva.

Proti Grkom in Francozom bomo šele lahko videli, kaj letos lahko dejansko pričakujemo.
Fince kljub odličnima predstavama na začetku prvenstvu vseeno ne pričakujem dlje od osmine finala.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Drevesce ()

bambam20 ::

Gregex je izjavil:



Kaj se je vmes zgodilo z nasim drugim mestom? Zdaj pa nas posiljas domov v cetrtfinalu?


V primeru, da smo prvi, bi bila verjetnost, da se pomerijo s Srbijo v četrtfinalu in sem močno skeptičen po današnji igri, da jih lahko premagajo.

A si morda gledal danes tekmo Srbija:Rusija?
Srbi so ogromno igrali na Marjanovića. Ta nas bo sam premagal, če se zgodi omenjeni dvoboj.

Drevesce ::

Meh Marjanović ni nič posebnega. Velikost ni samo njegova prednost ampak hkrati tudi hiba. Ponavadi ima zelo majhno minutažo, razlog pa hitra utrujenost. Na takšnem tekmovanju kot je EP, kjer si tekmo sledijo skoraj iz dneva v dan pa to pride še bolj do izraza.

Proti Srbom, bi me še najbolj skrbela njihova granitna obramba, kjer bi denimo Dragić dosti težje prihajal do izraza kot npr. proti ekipam kot je Poljska oziroma Finska. Tudi v napadu so seveda izvrstni ampak zagotovo premagljivi. To je nenazadnje danes dokazala Rusija, ki po mojem mnenju ne sodi niti med TOP 10 najboljših v Evropi.

Itak pa je četrtfinale še predaleč, da bi o tem razmišljali. Glede na to, da bodo pred zadnjim krogrom mnoge ekipe kalkulirale, bi se znala zgoditi presenečenja. Tudi če fašemo naprimer Latvijo, ki bi bila na papirju med najbolj ugodnimi tekmeci lahko izpademo. Mislim, da so nas na Hrvaškem ven vrgli celo oni in to brez Porzingasa.

Da sploh ne omenjam, da se zna zgoditi, da že v osmini potegnemo kakšno Litvo ali Italijo, kjer bi bile možnosti 50-50.

bambam20 ::

Tebi se ne zdi nič posebnega, tup pa igra nekje 19 pminut in dosega skoraj 15 pik povprečno. Kdo ga bo pa zaustavil do naših? S tem da je tudi zelo odber izvajalec prostih metov.

Tako, d anaši morajo na prvo mesto, kjer bi z malo sreče lahko prišli do polfinala, kjer nas bo premagala Španija.

Glede na prikazano igro pa nisem prepričan, da lahko gremo preko 1/8 finala, ker igra dobesedno bazira na Dragiću. Randolpf, ki bi moral igrati pod košem je pa večinoma nekje zunaj.

scipascapa ::

Kako je sploh letos model prvenstva? So naši že naprej ali še ne? Na Finskem je skupina 6? Kako je format za napredovanje v Turčijo?

kow ::

Ce sodim po vcerajsnji tekmi, nasi v zakljucnih dvobojih nimajo nobenih moznosti. Morali bi zmagati nekje za 20 - 25 tock, ker Finci res niso prikazali kaj veliko.

Smurf ::

Slovenija je nekje 6-8 najboljsa reprezentanca, finska pa okoli 10 (+ domacin). To je ze na papirju klicalo na izenaceno igro. Cetrtfinale je cisto realen cilj za naso reprezentanco, vse ostalo bi bil bonus.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Smurf ()

kingsix ::

Glede na včeraj je četrtfinale en velik bonus...

šernk ::

meh pa ta njihov urnik...niti ene tekme v skupinskem delu ne bom uspel gledat...
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

bambam20 ::

šernk je izjavil:

meh pa ta njihov urnik...niti ene tekme v skupinskem delu ne bom uspel gledat...


kako pa to? Včeraj so igrali ob 19 uri.

šernk ::

ti nč ne pomaga, če je vikend in moraš okol hiše pod nujno postorit reči in ti še čas zmanjkuje. čez teden pa itak hodim domov ob 15:15, tako da...
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Smurf ::

kingsix je izjavil:

Glede na včeraj je četrtfinale en velik bonus...

V bistvu ne, ker so premagali reprezentanco z dometom osmine finala in to na domacem parketu.
««
«
1 / 19
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Evropsko prvenstvo 2019 - odbojka (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šport
11412369 (8837) Drevesce
»

SP v košarki 2019 (Kitajska) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šport
12617702 (14870) Kurzweil
»

Svetovno prvenstvo v košarki 2014 v Španiji (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Šport
17539816 (32454) bambam20
»

Svetovno prvenstvo v košarki - Turčija 2010 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13921435 (18116) jrtjtejtt

Več podobnih tem