» »

Iskanje dela

Iskanje dela

Grizzly ::

Preden me zasujete s kupom vprašanj in še večjim kupom opazk, bi najprej razložil: Recimo, da kup ljudi hodi v službo, ki jih ne veseli, delajo po liniji najmanjšega odpora in gledajo kako se bodo v 8-ih urah čim manj utrudili. Na drugi strani imamo ljudi, ki bi radi delali, so delavni in se hitro navadijo na vsako stvar, pa nimajo dela.

Eden takšnih je tudi moj znanec. Fant je delaven, ampak nima dela - prvič, ker je dolga leta živel v neki vukojebini, kjer te nihče ne najde (ampak to smo rešili s preselitvijo v LJ), druga stvar pa se splet neprijetnih situacij (zdravstvene in finančne), zaradi katerih je zgubil nekaj let. Ne vem koliko je danes izobrazba še pomembna, pa vseeno: ima nedokončano srednjo šolo (torej končana OŠ), vendar veliko izkušenj s strojništvom, lesarstvom, gradbeništvom in delom v proizvodnji. Vzrok za nedokončano srednjo šolo so zdravstvene težave; manjka mu 1 izpit, ampak tega zaradi finančnih težav trenutno ne more opraviti. Nekje pa je treba začet in človek se mora najprej z nečim prebiti skozi mesec.

Sam mu dela ne morem najti, saj sem v IT vodah, njemu pa je to španska vas... ima sicer osnovno znanja računalništva, vendar premalo, da si se s tem preživljal. V poštev pride torej strojništvo in lesarstvo, gradbeništvo in kakšna dela v proizvodnji... ostajajo kakšna podjetja v LJ, ki trenutno iščejo delavce s tem znanjem? Če pa je slučajno tukaj na forumu kakšen privatnik in bi potreboval delavca, mi naj pošlje ZS, da povem še kaj več. Ne morem jamčiti, da bo fant res vse takoj obvladal, vendar na dolgi rok si upam trditi, da bo bolj delaven kot kateri drugi delavec.

MadMen ::

Precej podjetji preko agencij za zaposlovanje išče kader z končano OŠ. Naj pogleda spletne strani Adecca, Kariere, Manpower in podobnih...

MadMen ::

-

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: MadMen ()

MadMicka ::

Samo ne pozabit, ne živimo zato, da delamo, ampak delamo zato da živimo :D

Blinder ::

Mah, s koncano srednjo solo bo tezje dobil job. Zdej je usposobljen za nadomestilo za stroj, potem bo bil se en nicvreden clovek s srednjo solo.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Študent naj bo ali Kako in kam na fakulteto!!! (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Šola
466344377 (6569) nejc_nejc

Šolanje nekoč in danes (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13028550 (24260) Mato989
»

res nimam možnosti najti dela?

Oddelek: Loža
449310 (6749) m0LN4r
»

Spričevalo ?

Oddelek: Loža
142515 (1829) St235
»

plača (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
545454 (3738) UglyKid

Več podobnih tem