Forum » Loža » Odstop od naročila
Odstop od naročila
IcyFox ::
Živjo, zanima me po katerem členu zakona ima potrošnik pravico odstopiti od pogodbe. Da vam dam malo konteksta, na neki spletni trgovini sem po povzetju naročil nek izdelek, izdelek bo prišel prepozno (ker grem prej na dopust, bi ga pa potreboval tam) in mi ne bo več prišel prav, zato bi rad naročilo preklical. Kateri člen mi to omogoča?
LP
LP
shadeX ::
Pokličeš in poveš situacijo? Nekdo je 1. Mesec nazaj imel podoben problem kot ti, poklical in tako rešil zadevo.
koyotee ::
Pošlješ nazaj zadeva rešena.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
SaXsIm ::
Ne rabiš se nič posebej sklicevati, večina trgovin to omogoča že brez tega. Gre za vračilo izdelkov po ZVPot-UPB2 (Uradni list), 43.č člen.
SaXsIm
smacker ::
Glede na to, da izdelka še nisi plačal, bojo veseli da jih pokličeš pravočasno - tako ne bojo imeli komplikacij s pošto in poštnino, ko ti izdelka ne boš želel sprejet. Komplicirat ponavadi začnejo šele, ko dobijo tvoj denar - noben ga ne vrne ravno z veseljem
Okapi ::
Okej super, sem se bal da kaj komplicirajo. Bom danes poklical in prosil za preklicV bistvu ni treba prositi. Ti jih samo obvesti, da si si premislil, in naj ti vrnejo kupnino (vso, tudi poštnino, če je bila zaračunana). Za vsak primer je to koristno storiti (tudi) pismeno.
Hvala
S tem da to velja samo za EU. Če si kupil na Kitajskem, ne bo šlo tako zlahka.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
IcyFox ::
Neka z oblačili, šlo je za neke natikače ki jih je punca naročila, pa je ugotovila da jih ne rabi :)
shintaro ::
ja tko narediš kot si naredu. lahko pa tudi prispe pa pustiš na pošti več k 8 dni pa pošljejo nazaj. ampak to je precej svinjsko naredit (morejo plačat poštnino)
SaXsIm ::
Jbg. To je pač ta biznis in je njihov riziko, da ga prevzamejo. Tako ali tako pa imajo sklenjene pogodbe s pošto / dostavnimi službami, tako da imajo cene precej bolj ugodne, kot fizične osebe.
SaXsIm
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vračilo blaga kupljenega preko interneta? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Kaj kupiti | 59160 (7347) | Groot |
» | Mimovrste oddano naročilo/spreminjanje cene (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12580 (10305) | Mare2 |
» | mimovrste vrnitev pošiljkeOddelek: Loža | 7786 (6841) | TOP |
⊘ | Spletna trgovina ne vrne denarja čeprav piše da bi ga moralaOddelek: Loža | 4970 (3274) | Ziga Dolhar |