» »

Laptop + Windowsi

Laptop + Windowsi

Dajarra ::

Pozdravljeni,

že nekaj let uporabljam Macbooka, nečaku, ki gre na fax pa kupujemo nov računalnik.
Povsem sem out, kaj se splača kupiti ter ali potrebuje originalne Windowse?

1. Računalnik - 500-700e. Ni gamer. 15'. i3 ali i5, SSD. Ekran naj bo soliden.
2. Windowsi. Ja ali ne kupiti zraven?
http://www.kuponlandia.com/ponudba-oper...
Kje drugje, če sploh?

Hvala za pomoč

cekr ::

Prenosnik se kupi že z vnaprej naloženimi Windowsi. Tako bo najbolj sigurno, da vse deluje.
Pa še s samo inštalacijo se ne bo treba dajat.
Tole z linka mi pa malo smrdi.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Veron ::

Pozabi kupolandijo oz. si preberi celoto.
Za šolo tudi če nima original, ne bo krize. Na določenih faksih dobi original windows preko fakultete.

Drugače pa kupi prenosnik že z windowsi, če te skrbi.

Tr0n ::

Gres v kak BigBang ali narocis online in kupis. Vsi imajo OS ze nalozen in licenco zraven, seveda, ce ne kupis rabljenega.

https://www.amazon.de/gp/bestsellers/co...

anketar ::

gledi, da ma nebleščeč zaslon, da bo uporabn tud na naravni svetlobi

galu ::

Kar se tiče Win: UL in UM imata pogodbo z MS (dreamspark), kjer lahko dobiš zastonj Windows 7/8/10 licenco.
Tako to gre.

Dajarra ::

Kakšen nasvet za konkreten računalnik s karakteristikami iz točke 1?
Hvala

c00L3r ::

Najbolj pomembno pri tem rangu računalnika je, da ima vgrajen hiter SSD disk. Druga najbolj pomembna stvar je garancija, mora bit vsaj 2 leti (več je boljše). Težko reči katera znamka je boljša od druge, kvaliteta je primerljiva.

Še najboljše it v kak večji Bigbang pogledat razstavljene modele, tipkat po tipkovnici, v živo videt ekran in se nato odločit. Če najdeš več prenosnikov, ki so po specifikacijah skoraj isti, lahko tukaj primerjaš zmogljivost procesorjev: https://www.cpubenchmark.net/cpu_list.p... Hitro se lahko zgodi, da ima prenosnik vgrajen kak varčen procesor, ki je potem znatno počasnejši in to čeprav sta oba npr. i5. Včasih je celo kak i3 boljši od i5, ali pa i5 boljši od i7.

Kot so drugi omenili vzemi takega, ki ima že nameščen Windows. Izbira v tem rangu je res ogromna. Samo Bigbang spletna trgovina ima v ponudbi okrog 30 modelov z SSD in i3/i5 za 500-700€.

Han ::

Najbolj pomemben bi moral biti vedno ekran, ker vanj ves čas gledaš... Med poceni TN in dražjo IPS matriko je OGROMNA razlika!

aborko ::

Res je, ne padati samo na specifikacije... Ekran, samo ohišje, pa tudi vgrajeni zvočniki so pomoje bolj pomembni za povprečnega uporabnika. Danes je praktično vsak laptop z vsaj i3 (pa tudi core m in apollo lake celeroni so za content consumption čisto ok) in ssdjem dovolj hiter za 99% uporabnikov, razen če se bo npr. pogosto enkodiralo videje, potem malo bolj pogledaš, da procesor ni ravno iz u-serije.

blackbfm ::

Znanka je kljub mojim opozorilom nabavila tri low budget ssd celeron laptope za delo (web, mail, google drive), z mislijo "saj bo dovolj"

Long story short zadeva ni za nikamor..

Zdej je v procesu nabave proper laptopov

aborko ::

Točne specifikacije teh treh laptopov? Ker tole pišem iz prenosnika z celeronom N3450 (4 core),6 GB rama in 64GB ssd. Zadeva dela nadpovprečno ok. 4 chrome okna z odprtimi cca 180 zavihki, na drugem monitorju odprt edge v katerem brez enega drop frejma predvaja 4K 60FPS youtube video, pa še ene par aplikacij laufa v ozadju - utorent, dropbox...

blackbfm ::

Ja wau meni telefon tut 4k predvaja :))

Mislim da so dualcore celeroni Torej n3350

Sinhnorizacija drivea pozrla 60% proc moci, ostalo se TeamViewer ko sem preverjal pa smo tam. Bognedej da bi se kaksen updejt/virus scan začel laufat takrat

Vse kar ima base clock pod 2.5 ghz so smeti (pc workstation)

aborko ::

Ja lol dual core pa verjamem da šteka...nekaj EUR bi dala zraven pa bi dobila 4-core celerona, kjer vse laufa bistveno bolje. 4K 60fps youtube ti predvaja telefon? Pol maš neki extra, ker meni še bogi 1440p 60fps šteka na galaxy s7. Ali si mislil, da predvaja 4k ki ga posnameš s telefonom in še to na 30fps :) ...tisto pa verjamem da dela ja.

Base clock niti nima veze pri teh celeronih, sploh če imaš pol manj jeder.Recimo pri apollo lake je bolj pomemben turbo, saj imaš sedaj hack, ki odklene TDP limit, tako da če imaš pošlihtano hlajenje, si lahko neomejeno časa na turbo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: aborko ()

blackbfm ::

če ima čip vgrajen dekoder to ni nobeno merilo kok je cpu na splošno zmogljiv.. no tista jajca so se izkazala da so premalo zmogljiva za tiste potrebe kakršne pač ima, tokrat pač ne bomo delal kompromisov in gremo na ziher varjanto:D

HighBane ::

Pa naj se nečak odloči koliko velik prenosnik hoče. Osebno sem imel rajši 11-13" (brez numpada). Za tipkanje je super in se ga da hitro vržt na mizo (kolena), če je potreba, pa lahek je za sabo prenašat. Za 17" pa dvakrat razmisliš, če se ga splača iz torbe ven vzeti oziroma sploh s seboj vzeti na faks... windowsi so še najmanjši del odločanja in ponavadi najmanjši strošek.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup mini pc (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
10215783 (6774) Ganon
»

Znano nekaj več o prihajajočih procesorjih Whiskey Lake-U

Oddelek: Novice / Procesorji
297295 (4933) mtosev
»

youtube 1080p 60fps

Oddelek: Pomoč in nasveti
444205 (2695) MrStein
»

Build me a tiny portable PC.

Oddelek: Kaj kupiti
414163 (2575) peglezn

Več podobnih tem