» »

Global warming

Global warming

Temo vidijo: vsi
««
173 / 386
»»

lufthammer ::

Če se po LJ vozijo samo Ljubljančani, gužve ni. (No, razen v BTC in Rudniku..). Torej LJ ne rabi boljše infrastrukture, ..

Verjetno še nisi bil v Parizu, Londonu, Pragi, niti v Trstu ali Celovcu še ne in nisi obremenjeval njihove infrastrukture, ali pa ti to lahko, drugi pa ne - ?

Ljubljano SAMO Ljubljančanom - nažente tudi študentarijo ven, samo kozla in dren dela.

jype ::

Nobenga ne bomo nikamor naganjal. Sej nismo fašisti!

Lepo bomo zaračunal, kolkr se nam zdi obremenjevanje našega prostora vredno, vi se boste pa potem odločili bodisi za Ljubljano, bodisi za kaj drugega.

username> Saj ni treba da je nasilno. Lokacije poslovnih prostorov izven mesta (centra) so navadno cenejše (če se želi selitev iz centra še bolj spodbujati, se lahko to naredi z davčnimi olajšavami*), lažji dostop z avtom je verjetno dodaten plus.

Ne vem kaj pol sploh jamrate. Pejte ven iz mesta, ane.

Jaz plačam več za ceste, kot povprečen voznik motornega vozila, pa se nikakor ne pritožujem, dokler ne začnete srat z "avto je naša pravica". Je klinac. Če si ga ne morete privoščit, ga ne imet, sicer pa plačajte zanj (in za parkiranje in vožnjo po našem mestu).

username> Sam pol naj ne bo jokanja, češ da 'center umira'

Ja, sej, odkar se po prešercu ne morš več s šleparjem (al pa BMWjem) vozit, je mesto praktično mrtvo! Noben več sploh ne pride v Samsaro, ker, povejmo po pravici, kdo neki bi pa hotel sedet ob enem brezveznem trgu in Ljubljanici, če ne smrdijo pet metrov stran avtomobili. Ni računice!

Mesto je mrtvo!

Zgodovina sprememb…

• zavarovalo slike: jype ()

Mipe ::

Dokler se bodo ljudje peljali z avtom za vsako malenkost, bo gužva.

T-h-o-r ::

dokler bodo v ljubljani gradili kot pijanci, bo gužva
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

gruntfürmich ::

Back on topic: nov Lučkin umotvor
Nič novega sicer...

--Ta ne sme sloneti na dodajanju novih fosilnih ali jedrskih proizvodnih zmogljivosti--
ravnokar si je ta pras*** podpisala smrtno obsodbo...

sicer nimam nič proti zelenim tehnologijam, ampak zakaj vedno samo nesposobni kmeti lapajo o tem? zakaj se ne spravi dejansko naredit na tem področju kakšno novo tehnologijo...
to me zelo moti.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Azrael ::

V Lj bo gužva, dokler bo 90% avtov v BTC in na vseh preostalih nezarampanih parkplacih imelo grb MOL.

Včasih, če sem šel v HTE, ni bilo problema, se je lahko parkiralo pri tisti šoli čez cesto, v sobotah je bilo običajno več kot dovolj prostora.

Danes je tam zadaj zrasla nekakšna elitna četrt, vse za rampami, pri Mercatorju in barčku pri šoli, so si parkplac prilastili okoliški stanovalci, pri blokih so rampe, malo nižje je parplac od avtošole, kjer se lahko samo zgražaš kako folka ne znajo naučiti niti parkirati, parkirati se itak ne sme saj redarstvo samo čaka, da se tam ustaviš...

In sedaj raje kupujem v UK.

Enako s*anje pa je tudi z "oživljanjem" mestnega jedra. Pred 20. leti sem v tistih trgovinicah pustil goro denarja. Danes, ko so pametnjakoviči vse skupaj uničili/ spremenili v neko zbojeno parodijo, me tam ne vidijo več.

Po drugi strani pa je še vedno preveč naslovov v Lj kamor moram (ni izbire) in se Lj z vsakim obiskom kaže kot vedno bolj neprijazno mesto, pa ni razlike ali se pride z avtom, avtobusom ali vlakom.
Nekoč je bil Slo-tech.

Nobenga ne bomo nikamor naganjal. Sej nismo fašisti!

Lepo bomo zaračunal, kolkr se nam zdi obremenjevanje našega prostora vredno, vi se boste pa potem odločili bodisi za Ljubljano, bodisi za kaj drugega.

Tole bo priletelo nazaj kot bumerang - bomo zaračunal, kolkr se nam zdi obremenjevanje našega podeželja vrerdno, ti se boš potem odločil, bodisi za kakšen izlet, bodisi za sedenje v kakšnem lokalu na Komenskega (da ne bomo samo o Prešercu z okolico). Ne pozabit, petino cest na podeželju je urejenih s samoprispevki in prostovoljnim delom.

Back on topic: nov Lučkin umotvor
Nič novega sicer...

Ja res, a bo že kdo povedal tej trapi kar ji gre?!

Okapi ::

bomo zaračunal, kolkr se nam zdi obremenjevanje našega podeželja vrerdno
Saj podeželci že zdaj vsepovsod postavljate rampe in kasirate, ko pridemo na izlet.

O.

In zakaj je temu tako?

Zaradi bebotov iz mest, ki mislijo, da se svet okoli njih vrti in lahko počnejo vse kar jim ta trenutek šine v butico.

Od njihovega vandalskega pohoda, ki ga sami imenujejo izlet na deželo ali vikend, domačini imajo samo smeti in škodo (pa ne avto).
Nekoč je bil Slo-tech.

energetik ::

Enako tudi, ko se folk pripelje v mesto... Dajmo malo več strpnosti no.
Sicer pa tole ni GW..

Zgodovina sprememb…

T-h-o-r ::

aja točno, v mestu mečemo odpadke po travnikih in pod drevesa in s parkiranjem razrijemo vse parke
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

T-h-o-r> aja točno, v mestu mečemo odpadke po travnikih in pod drevesa in s parkiranjem razrijemo vse parke

Enim kar rata, ja.

No, Azrael ne hodi več v štacune v centru, ni pa videt, da bi te štacune kaj posebej hudo trpele zaradi tega.

Mi pa še vedno hodimo v rovte na počitnice. Si komot privoščimo, pa se nam ne zdi nič strašnega, če nekdo ceni svoje okolje. Z veseljem plačamo.

Ampak mi nismo zateženi kmetavzarji, ki bi imeli vse po svoji meri, seveda na račun koga drugega.

...Si komot privoščimo, pa se nam ne zdi nič strašnega, če nekdo ceni svoje okolje. Z veseljem plačamo.

Z veseljem plačamo??? Kaj le neki? Vsaj dvakrat letno imamo akcijo in pobiramo smeti za takimi kot si ti, ki mislijo da so vse plačali, pa še kakšne večje odpadke nam pripeljejo v kakšno grapo "spravit", od gum, hladilnikov, do avtomobilov. Samo tebe ni zraven, ane.
Ja, bistvneno huje od ceodvaja, o katerem naj bi tekla beseda.

Ampak mi nismo zateženi kmetavzarji, ki bi imeli vse po svoji meri, seveda na račun koga drugega.

Sam sebe negiraš. Preberi, kaj si malo nazaj napisal, kako bi že vstop v Lj zaračunal. Ne vem, če ste vsi zateženi, samovšečneži tvojega kova ste kmetavzarji definitivno.

gumby ::

A bi lahko tole tekmovanje za zlati mostek preselili v svojo temo?
my brain hurts

lufthammer> Vsaj dvakrat letno imamo akcijo in pobiramo smeti za takimi kot si ti

Nope. Jaz ne puščam smeti naokoli in se po tudi mestu ne vozim z avtomobilom.

Ste pa nekateri precej manj vljudni in se naserjete, kamor gre, potem pa še bentite, da ni dovolj dobro.

lufthammer> kako bi že vstop v Lj zaračunal.

Jasno, da bi ga. Ker trenutno je najbolj škodljivo za mesto, če se vsak pripelje s svojim avtomobilom, hkrati je pa to najceneje, ker imamo zaendrek javni prevoz. To se seveda ne more spremeniti, če so razmerja taka, zato naj občina kar uporabi vzvode, ki so ji na voljo, da stanje spremeni.

Ah jype, ti si en tak vzoren državljan! Ne piješ, ne kadiš, pobiraš drekce za svojim psom tudi na podeželju, se voziš po predpisih in še to le s kolesom, ker avta sploh nimaš, sexaš le ob državnih praznikih ob sveči...
Dajmo nehat s tem.

Torej, kaj novega z modeli, simulacijami?? Vsi GW borci ste se poskrili v mišje luknjice.

lufthammer> Torej, kaj novega z modeli, simulacijami?? Vsi GW borci ste se poskrili v mišje luknjice.

Ej, komunisti ste itak popušili, tko da se nimate kej vsajat.

Zastonj titovih kreditov ni več, danes se reči plačajo.

Thomas ::

Če prav razumem, naj bi tvojo kontrasimulacijo plačali, ali pa je ne bo?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas> Če prav razumem, naj bi tvojo kontrasimulacijo plačali, ali pa je ne bo?

Plačali naj bi za svoje udobje, ker zdaj ni več čas, ko je vse ljudsko.

Kontrasimulacija je že izvedena, zdaj jo je pa treba še narisat, ker se iz surovih podatkov tako neuki, kot ste nekateri tule na forumu, ne boste znašli.

... zdaj jo je pa treba še narisat, ker se iz surovih podatkov tako neuki, kot ste nekateri tule na forumu, ne boste znašli.

Nič se bat in nič "frizirat", kar podatke pokaži. Če bomo neuki obnemeli, nam boš, pameten kot si, znal razložiti. Upam le, da ne boš zaračunal tega.

Podatkov je 840 giga, ker gre seveda za malo manj neresno simulacijo, kot ste jih verjetno vajeni.

Za začetek daj specifikacijo podatkov, ki obsegajo teh 840 GB. Ter kje si jih dobil, oziroma kako si jih zgeneriral.

Dve simulaciji (Monte Carlo+finite differences za prenos toplote s sevanjem in prevodnostjo, Navier-Stokes za gibanje atmosfere oz. konvekcijo, LINEPAK za direktno gretje atmosfere) za pet hitrosti rotacije planeta s premerom 6000km (miruje, 1 ura za obrat, 10 ur, 100 ur, 1000 ur), 60 različnih atmosfer (CO2, CH4, N2 z 0, 10.000, 40.000, 100.000 ppm vodne pare, debelina od 10m, 100m, 1000m, 10.000m) + en brez atmosfere, železen planet s površino z albedom 0, 0.2, 0.5, 0.8 in emisivnostjo 0.2, 0.5, 0.8, 1 in konstantno toplotno prevodnostjo 1.5W/mK in potem še železen, SiO2 in bazalten planet s podatki za emisivnost, toplotno prevodnost in albedo za posamezen material, vsi planeti so obsevani s 1370W/m2 v valovnih dolžinah, ki prihajajo z našega sonca (nad atmosfero, ne do zemljine površine).

Ven so padli podatki, ki jih je treba narisat, če sem kje zajebal (testni stoječ planet brez atmosfere sicer pravi, da ne), pa pač popravit in pognat še enkrat.

Aja, pa izračunanih je le prvih 1000 ur rotacije po "prižigu sonca", kar ni niti približno dovolj za ravnovesje.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Zračunaj najprej toliko, da bo dovolj. Ne pa:

pa izračunanih je le prvih 1000 ur rotacije po "prižigu sonca", kar ni niti približno dovolj za ravnovesje.

Naredi najprej.

Na moji mašini ena ura enega planeta traja 7 ur in pol, pa nimam slabe mašine.

Ti kar napej računaj, da bomo videli rezultat. Ne da "ga še ni, bo pa oh in sploh boljši, kot ga vi butci lahko dojamete".

Ta tvoj "attitude" je precej tečen.

Thomas> Ta tvoj "attitude" je precej tečen.

Kr težko verjet, kok to najeda, ane.

Niti ne najedaš ti. Najedajo tisti, ki še zadnji mislijo, da je tole kar prodajaš, vredno počenega groša.

Blefiraš skoz in skoz in "najedajo mi" vsi tisti, ki so resno vzeli teh tvojih 800 GB. In se bo debata zdaj nekaj časa vrtela okoli tega. Tisti ki tebe resno jemljejo ali se tako delajo, tisti mi grejo na jetra. Da ne bo nesporazuma.

Za dobro blefirat je treba kar nekaj znanja. Ko bo reč pripravljena, jo bomo skupaj narisali, barval boš pa lahko tudi ti, obljubim.

Tvoj blef je, po drugi strani, neučinkovit. Ljudi prepričuješ v sveto preproščino, vse, kar se s tabo ne strinja, pa označiš bodisi za komunizem al pa po novem za zeleni fašizem. Pameten človek tega ne počne, ampak, saj ni nihče rekel, da ti si.

Od kod maš 840 GB podatkov? A bi odgovoril?

Tolk zasedejo state fajli po zaključenih simulacijah.

Če ne veš, kaj to je, bova pa težko o čemerkoli debatirala.

Aja, pa izračunanih je le prvih 1000 ur rotacije po "prižigu sonca", kar ni niti približno dovolj za ravnovesje.
...
Na moji mašini ena ura enega planeta traja 7 ur in pol, pa nimam slabe mašine.

A nas misliš "izčrpavat" par let, da boš odkril ravnovesje?

7000 ur računanja je že vložil! Računa že skoraj leto dni! Čeprav je tole izračunavanje staro vsega kakšen mesec ali dva.

Ali pa ima na razpolago še nekaj veliko hujšega od svoje mašine.

V glavnem, zapleta se v bleferske laži.

lufthammer> A nas misliš "izčrpavat" par let, da boš odkril ravnovesje?

Saj lahko sami nardite, če vas res zanima.

Ampak vas ne. Radi mate da ostane kej lufta, da lahko not stlačte neumnosti.

Thomas> Ali pa ima na razpolago še nekaj veliko hujšega od svoje mašine.

Ni zastonj in žal sem imel na razpolago samo 4 ure, sicer bi računal naprej.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Se pravi, naračunal si za ene pol ure? Moral bi pa za več kot za 1000 ur?

Za pol ure si torej nakreiral za 840 GB fajlov?

In mi naj ti kar verjamemo?

(Že samemu sebi najedam, ker se SPLOH odzivam na tvoje nebuloze.)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Thomas ()

za pet hitrosti rotacije planeta s premerom 6000km

60 različnih atmosfer

pa izračunanih je le prvih 1000 ur rotacije

z albedom 0, 0.2, 0.5, 0.8 in emisivnostjo 0.2, 0.5, 0.8, 1 in konstantno toplotno prevodnostjo 1.5W/mK in potem še železen, SiO2 in bazalten planet s podatki za emisivnost, toplotno prevodnost in albedo za posamezen material

Se pravi računaš za vsaj 1000 možnih planetov in imaš po 4 urah že izračunanih prvih 1000 ur za en primer? Za vse primere?

Pejt nekam ... LOL!

No, jaz ne mislim več izgubljat časa z mularijo. Pridite z vlakom, al pa plačajte tolk, kot avto v mestu dejansko stane.

Se pravi, izračunal ne boš nič?

A je kdo presenečen?

No, jaz ne mislim več izgubljat časa z mularijo. Pridite z vlakom, al pa plačajte tolk, kot avto v mestu dejansko stane.

Jype, ne mešaj - o simulaciji se pogovarjamo, o simulaciji. S prometom smo v glavnem končali (vsaj jaz sem obupal) je pa res, da tudi pri prometu podobno bluziš.

Double_J ::

Haha, 840gb. A si naredil interaktivni 3d svet, kjer nabiraš toploto, v stilu cryostasis.:)
Dve šivanki...

Thomas je napisal:
Se pravi, izračunal ne boš nič?

A je kdo presenečen?

Azrael bo presenečen, če bo po nekem čudežu jype res kaj pokazal od te simulacije.

Stanje je zaenkrat enako, kot pred leti, ko so se odprtokodniki tega foruma metali na popek, kako bodo spacali skupaj nek knjigovodski program za firme, ki bo seveda state of art, odprtokoden in kar še paše zraven te nakladancije.

Rezultat je bil pričakovan. Veliko besed in nobenih rezultatov.

Še link.
Nekoč je bil Slo-tech.

Azrael> Veliko besed in nobenih rezultatov.

Kako pogumni so nevedni ljudje, predvsem v izjavah, včasih pa žal tudi v dejanjih. Iz KPos res ni nastalo nič javnega, vsa moja podjetja pa takrat napisane osnove še danes uporabljajo, nad avtomatizacijo so pa navdušeni vsi, ki jim je dano videti, kako reč deluje. Žal moram potrditi, da niste dovolj posvečeni, da bi se lahko s temi rečmi srečali. Ni za otroke.

Double_J> Haha, 840gb. A si naredil interaktivni 3d svet, kjer nabiraš toploto, v stilu cryostasis.

Ne. To je naredil Thomas v svoji simulaciji (in seveda se rezultati po pričakovanjih ne ujemajo z meritvami - motijo se v nemogočo smer, glede na poenostavitve, ki jih je naredil, na primer ne upošteva albeda, pa je njegov planet vseeno bolj mrzel od pravega planeta, ki del toplote odbije skozi mehanizem, ki ga v mojem primeru pojasnjuje in modelira kvantna elektrodinamika).

Kako natančno se kaj s čim ujema, si bomo pogledali, ko bo čas za to. Seveda če kdo želi, lahko investira v takšne raziskave, pa bom več časa in sredstev lahko namenil potešitvi vaše radovednosti.

novaa ::

in ko te bo sponzorirala država in ko boš končno lahko dokazal, da globalnega segrevanja ni oz. niso krivi človeški izpusti, takrat boš ugotovil da če to predstaviš ostaneš brez državnega denarja saj nevarnosti ni.
Simulacijo boš malo predelal in rekel, da enkrat v bližnjih 100 letih pa se bo vseeno segrelo za nekaj stopinj zaradi nas....... in smo spet na začetku :)

novaa> Simulacijo boš malo predelal in rekel, da enkrat v bližnjih 100 letih pa se bo vseeno segrelo za nekaj stopinj zaradi nas....... in smo spet na začetku :)

To je vsekakor eden največjih problemov sodobne "free market" znanosti. O tem, se absolutno strinjam, se splača debatirat.

"Zaresna" fizika je za večino kapitala nadvse dolgočasna reč. "In za to zračunat ste rabl 10 proračunov srednje velike države? Sej to vsak ve, da je tko!"

Zalkaj me jype, kjub vsem globokodonečim besedam, ne prepriča? Zapisal je:
za gibanje atmosfere oz. konvekcijo, LINEPAK za direktno gretje atmosfere) za pet hitrosti rotacije planeta s premerom 6000km (miruje, 1 ura za obrat, 10 ur, 100 ur, 1000 ur),
1. Pred tem se je usajal zaradi napake v Thomasovem izračunu, ko je bila IIRC na 8. decimalki števila π napačna vrednost, sedaj pa za premer Zemlje vzame 6000km in ne vsaj 6370km za polmer ali še bolj natančno vrednost. Upam vsaj, da gre za zatipk (premer => polmer), drugače je to epic falll te simulacije.

Zelo dvomim, da njegov super mlinček kaj dosti težje melje malo višjo, toda bolj natančno cifro.

2. Na kakšen način misli preverjati rezultate? Hitrost rotacije Zemlje je 24 ur in ne 10 ali 100 ur.

O "čudnih" časovnih paradoksih, ki jih je natresel, je pa že Thomas nekaj malega rekel.

SRY jype, samega sebe negiraš.
Nekoč je bil Slo-tech.

Le čevlje sodi naj kopitar.

Če Thomas ne zna poštevanke (kar v LHC temi dokazuje že več kot leto dni), to ne pomeni, da se je morate ogibati tudi ostali.

Le čevlje sodi naj kopitar....

Najprej čakam dva meseca na rezultate simulacije (in potrditev teze, da se jagenček enakomerneje speče do kosti, če se vrti nad žerjavico - s hitrostjo reguliramo hrustljavost skorjice), vmes se pogovarjamo o urejanju prometa, kjer spet eni vse vedo ostali smo kmetavzi, na koncu preberem Prešernov očitek. A imaš mogoče vsaj diplomo iz fizike, da si tako suveren?

lufthammer> A imaš mogoče vsaj diplomo iz fizike, da si tako suveren?

Ne, že v prvem letniku me je s faksa odvlekla industrija. Vse ostalo je hobi.

donfilipo ::

.....To da nimaš faksa, pač pa več delujočih firm, ki morda še komu razen žlahte in mafije daje kruh, ti je samo dokaz, da si sposoben:) Faks sam po sebi ne pove nič. Razen vstopnice do skromnih sredstev za nadaljne učenje:)
.....Preden spet začnete levo desno obkladanje in to v temah, ki so pravzaprav res postale politične, a ste jih izgleda ponesrečeno (ali pa tudi celo res z kakim poštenim namenom:), spravili na experiment in znanstveno argumentacijo, bi bilo morda zanimivo vedeti, kje si poganjal svoj program in kdaj lahko pričakujemo kakšen večji premik:)
.....Saj ne, da bi to karkoli spremenilo. Zanimivo bo pa vseeno videti, kaj si zasnoval, domnevam da ne samo z namenom prepričati nejeverne tomaže:), ampak zadevo morda uporabiti za kako poučno demontracijo?
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

donfilipo, saj za dobro firmo niti srednje šole ne rabiš, ti pa kljub vsemu "nekaj manjka". Zmotijo me takile omalovažujoči stavki:
Žal moram potrditi, da niste dovolj posvečeni, da bi se lahko s temi rečmi srečali. Ni za otroke.

Iz kakšne res brihtne glave težko pridejo in upam, da ne bo napisano nazadnje veljalo tudi za rezultate, ki jih pričakujemo.

Včasih so rekli: Lastna hvala se pod mizo vala.
««
173 / 386
»»