» »

Štipendija

Štipendija

««
11 / 39
»»

jrtjtejtt ::

davidx300: po koncu absolventa moraš diplomirat ali pa podaljšat status, drgač vračaš eno leto štipendije (to pomen 10 mesečnih štipendij, ker v absolventu med "počitnicami" ne dobivaš štipendije"). Sicer pa je na strani zavoda za zaposlovanje pravilnik, ki ti vse lepo razloži. Sicer mam jst isti problem, ker ne bom diplomiru do konca sept. in upam na podaljšanje.

Za nov zakon nism še nič gledal, ker se mene itak več ne tiče, je pa verjetn v prehodnih in končnih določbah zapisan, kdaj stopijo določila v veljavo.

PrimozR ::

Ice-heki če maš v pogodbi dober uspeh, je okej.

Ice-Heki ::

Ok, hvala za info

janhar ::

Živjo

Mene pa zanima, če se po koncu višje (ne visoke) šole tudi dobi štipendijo dokler imaš status. Na naši šoli bomo imeli status še dva meseca po koncu študija. (ISKRA Kranj).

janhar ::

Sem klical na zavod za zaposlovanje. Na višji šoli po rednem študiju ni več štipendije.

pozitron ::

Roky. Hvala za objasnilo, se bom šel pozanimat. Ampak js dobivam štipendijo tut med "počitnicami".

davidx300: Moja napaka. Štipendije ne dobiš samo med počitnicami po zaključku zadnjega letnika srednje šole, ne pa tud faksa. Men čist ustreza, bosta še dve štipendiji več.

Hvala roky. Sej u pondeljek bom kr šel na zavod, pa naj mi točno povejo.

mosnik ::

Ali je bila danes štipendija? Jaz jo nisem danes dobil zaključil sem 4 letnik srednje šole
danč

5er--> ::

To poletje lahko pozabiš nanjo.

LjubimPeezde ::

davidx300: po koncu absolventa moraš diplomirat ali pa podaljšat status, drgač vračaš eno leto štipendije (to pomen 10 mesečnih štipendij, ker v absolventu med "počitnicami" ne dobivaš štipendije"). Sicer pa je na strani zavoda za zaposlovanje pravilnik, ki ti vse lepo razloži. Sicer mam jst isti problem, ker ne bom diplomiru do konca sept. in upam na podaljšanje. Za nov zakon nism še nič gledal, ker se mene itak več ne tiče, je pa verjetn v prehodnih in končnih določbah zapisan, kdaj stopijo določila v veljavo.

Ni čisto natančno tole.
V bistvu te pokličejo tja na Zavod za zaposlovanje kjer se dogovoriš kako pa kaj. Ponavadi ti dajo še eno polno leto da opraviš obveznosti (ko nimaš več statusa). Čeprav če si prijazen in odvisno od tiste delavke/delavca, se da podaljšati še potem za eno leto -> torej skupaj za 2.

Zgodovina sprememb…

Ninchey ::

Oj!! jaz bi samo nekaj vprašala če mogoče kdo ve. Letos sem končala 4.letnik pa me samo zanima če se dobi avgusta tudi štipednija za prejšno šolsko leto(2006/2007) kr do zdaj sem jo vedno dobla tudi avgusta, al je zdaj kaj drugače kr sem takorekoč že vpisana na fakulteto??
Hvala za odgovor pa lep pozdrav :)

A julijska po 4. letniku je? ninchy avgusta je ne dobiš. Če si julijsko, potem zgleda ne bo še septembrske.

Ninchey ::

ja jaz sem jo julija dobla. ja no zaj te tak komaj novembra dobim, če jo sploh bom :D sam me full čudi, kr ponavadi je bla avgusta tud, sej pa sem še te dijakinja kao do konc avgsuta :)
Pa thanks za odgovor P|P :))

Mavrik ::

Na prehodu med faksom pa SŠ je prva štipendija novembra. Avgusta pa septembra ne dobiš nič.
The truth is rarely pure and never simple.

Sem bil zadnič na zavodu, je rekla, da tja spomladi malo preverijo svoje štipendiste. Tko, da ni problema.

Preverijo? Kako to misli?

mosnik ::

Ja kako to misliš?
danč

Nisem spraševal kako, ker mi je blo vseen, ker mam dovolj časa. Verjetno te povabijo na razgovor. Preverijo pa če si že zaključil oz diplomiral.

LjubimPeezde ::

Sem bil zadnič na zavodu, je rekla, da tja spomladi malo preverijo svoje štipendiste. Tko, da ni problema.

Nop, takrat ko izgubiš status te pokličejo na razgovor in jim predložiš morebitno dokazilo (o diplomi npr.) ali pa se zmeniš za odlog plačila za eno leto oz. do diplomiranja

No nevem vprašal sem jo dost specifično. Mogoče ma iq 70, nevem.

A lahko kdo, ki je letos absolvent, pove, če je slučajno dobil zoisovo štipendijo še ta mesec, ali jo je že konec?

cany ::

mene pa zanima, kko se kaj višajo kadrovske štipendije glede na povprečje na faksu? predvsem me zanima kko je na kolektorju, če kdo ve?

kihc ::

Kaj pa, če bi se ti oglasil/poklical v kadrovsko službo? Najbrž bi prej dobil odgovor.
x

A se komu sanja kako se viša Zoisova štipendija z letniki in uspehom v SŠ? Na evro natančno vem, koliko sem jo imel do sedaj (v 3. letniku), točno pa vem, koliko sem je imel v 1. (izpisek iz banke, ostali so že v smeteh). Koliko se poviša torej z letnikom in koliko s prav dobrim uspehom?

McHusch ::

dankeschon!

TommyLee ::

Mene pa zanima sledeče: Lani sem obisoval zadnji letnik na S.Š. (mlajša sestra je bila zadnji razred v O.Š., starejša pa prvo leto absolventka) in kljub temu, da sem bil oddaljen od šole 500m sem dobival štipendijo. (zaradi prihodkov). No, letos je pa vse skupaj drugače, vpisal sem se v Lj. in bom reden študent (mlajša sestra gre v gimnazijo (500m oddaljena od naše hiše), starejša ima pa drugo leto absolventa). Kakor sem gledal prihodke staršev kar lepo presegajo cenzus. Sedaj pa k vprašanju: če se ta cenzus kaj spremeni glede na to, da sem 100km oddaljen od študija in, da se obe sestri še šolajo? Ali vzamejo v "račun" samo tiste, kateri imajo dohodke pod cenzusom?

Hvala!
www.dornik.si

Mislim, da se razdalja od kraja študija upošteva pri dodatku k štipendiji, nima pa veze z samimi merili za dodelitev. Siper ti pa na strani zavoda za zaposlovanje vse lepo piše, poglej si razpis za dodelitev štipendij:

http://www.ess.gov.si/slo/Dejavnost/Sti...

TommyLee ::

Se pravi, da za mene velja: "ce dohodek na družinskega clana, dosežen v
preteklem koledarskem letu, ne presega cenzusa za vec kot 10 %." ~ 4000€ na člana. Če je več ne dobim, četudi se šolam v Ljubljani (in, da sem za študij plača 900€). Da ne pozabim, da se vsi otroci iz naše družine uspešno šolamo. Super politika štipendij v Sloveniji :/

Hvala za link ;) Sicer že imam to, ampak sem mislu, da je še kej drugega glede teh kilometrov.. Logično bi bilo..
www.dornik.si

Bethrezen ::

jst dobivam državno štipendijo
in zdj moj problem je:
1. u vlogi je napisan da nism u dijaškmu domu, a bojo kj kompliciral če grem zdj u dijaški dom, na sred leta?
2. šou bi u študentski servis, se prjavu in drugmu dau napotnco da gre delat, a mi prekinejo dražvno štipendjo?
www.urbanterror.net

1. u vlogi je napisan da nism u dijaškmu domu, a bojo kj kompliciral če grem zdj u dijaški dom, na sred leta?

Nobeden ti ne bo preverjal kje si. Če bi v vlogi dal dijaški dom namesto, da si vozač bi mogoče bila kakšna razlika v višini štipendije.

2. šou bi u študentski servis, se prjavu in drugmu dau napotnco da gre delat, a mi prekinejo dražvno štipendjo?

Ne bojo ti prekinl. Samo, če boš mel velike zneske (nakazil) moraš potem dohodnino pisat al davek plačat, nevem točno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pozitron ()

jah ne vem, vretn bojo veliki zneski, k jst bom dau napotnco enmu drugmu da bo šou delat kao prek študenta, on bo pa men dau 10%
www.urbanterror.net

darkolord ::

Če sam ne delaš velik pa če tega ne boš naredil velikokrat, potem načeloma ni za skrbet (glede davkov)

ma jebeš dauke pa to... mene sam skrbi zarad štipendije k mam kr velko in je nočm zgubit :D
www.urbanterror.net

darkolord ::

Ne, štipendije zarad tega ne boš izgubil

Wh!tE ::

hmmm zdej k sm sprejet na faks ane pa to :D Me zanima kaksni so dodatki na zoisovo, da bi najvec vn potegnu. Sej mogoce sm jst retard, ampak visine dodatkov ne najdem.
Zaenkrat imam v glavi tri opcije:

- oddaljenost 60 km (avtobus+lpp)
- odalljenost 30 km (avtobus+vlak+lpp)
- študentski dom (to+lpp)

Kaj se najbolj splaca?

Thx za odgovore =)
Me, the vanquisher

s5cougar ::

Za študentski dom in pa prevoz v primestnem ali medkrajevnem prometu nad 40km dobiš maksimalen dodatek (in sicer v višini 95,09€).
Errare humanum est.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: s5cougar ()

5er--> ::

Hmm... Kaj ni, da se to kar zaslužiš preko študentskega po novem šteje v dohodek in lahko torej zgubiš republiško, če je ta prevelik? Vsaj tako so meni rekli na ŠS Maribor...

Pegaz ::

Prejšni teden sem se udeležil tekmovanja iz logike in sem dosegel kar presenetljivo tretje mesto od drugih letnikov. Na državno se je na začetku uvrstil samo prvi. Lani je imela naša šola predstavnika, ki se je uvrstil med 10 najboljših in šola je lahko poslala še enega dijaka (drugega).

Danes mi je profesorica povedala, da so nekako dobili še eno prosto mesto in bodo poslali prošnjo še za tretjega dijaka (to sem jaz). Ni nujno, da bom sprejet, a vseeno me zanima.. Če se uvrstim dovolj visoko na državnem (srebrno, zlato priznanje), imam kaj možnosti za Zoisovo štipendijo?

LP

s5cougar ::

Štipendije ne dobiš kar tako, dobiš pa možnost ponovnega opravljanja preizkusa, ki odloči o tem, ali dobiš štipendijo ali ne.
Errare humanum est.

Jan987 ::

Za upravljanje potovnega preiskusa pa potrebuješ zlato priznanje in priporočilo najmanj dveh profesorjev

Zoisova je 24. ane?

N-E-O ::

A kdo ve, kdaj bojo nakazila zoisove štipendije? Dolžni so nam (študentom) že avgustovsko, septembrsko, kmalu že oktobrsko...
Follow the white rabbit.

cojss ::

Če si ravno končal srednjo šolo, štipendije za julij in avgust ne dobiš. Bo pa prva oktobrska, ki je izplačana mislim da proti koncu novembra. Aja, pa štipendija se izplačuje za en mesec nazaj.

Kaj res bruci ne dobimo poletne štipendije al kaj??? Kaj pa ostali študentje?
Follow the white rabbit.

McHusch ::

Bruci ne dobite štipendije za julij, avgust in september, ker takrat niste nikamor vpisani.

Hvala za informacijo. Zanimivo to, ker sicer sem kot dijak dobival tudi med počitnicami.
Torej bom poleti dobival tudi kot študent, ne? Kok pa morem informativno držat povprečje ocen?
Follow the white rabbit.

R33D3M33R ::

8.5 se mi zdi.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

Gandalfar ::

splaca se cez 8.9 :)
««
11 / 39
»»

Vredno ogleda ...