Forum » Šola » Štipendija
Štipendija
ddeben ::
Se pravi, da Zoisova pride 10.11 za oktober? Ta mesec je pa ne bo al kako? al pride dvojno?
ddeben ::
Tole je blo mišljeno za tiste k hodjo še v gimnazijo...aha..hvala
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ddeben ()
sid911 ::
A je kdo od študentov slučajno že dobil zoisovo? ker nekam čudno se mi zdi da mam na računu 200 eurov več kot pred dnevi, nimam pa dostopa do klika da bi preveril zakaj.
1. Asus P8P67 LE | i3 2100 | HD 3850 | 2x4GB | 320 GB + 2 TB
2. FSC Amilo PRO V3515 ( T2060;2 GB;80GB)
2. FSC Amilo PRO V3515 ( T2060;2 GB;80GB)
Buldožer ::
Študijsko leto se konča konec septembra, štipendijo pa dobivamo za nazaj. Se pravi da je 10.10. prišla septembrska. Jst nimam nič proti.
Več glav več ve. No, ni nujno!
N-E-O ::
"Staropogodbeniki" smo pa lahko malo bolj leni. Je dovolj že 7
Kdo je zdaj mišljen kot staropogodbenik? Js že tudi dobivam štipendijo 4 leta, letos sem pač bruc in moram malo dlje čakat na njo. Morem met zdej povprečje 7 al 8,5? Ali kaj druga?
Follow the white rabbit.
PrimozR ::
Če si letos bruc, žal, 8,5. Letošnji 2. letniki oz. tisti, ki so pogodbo podpisali lani oz. prej, pa imajo dovolj povprečje 7. Prav tako so AFAIK pred kakimi dvemi leti spremenili minimum v srednjih šolah na prav dober.
EDIT: Problem je, da pred faksom podpišeš novo pogodbo. Če bi veljala čez srednjo šolo in faks ista, za nas ne bi bil problem ampak samo za letošnje fazane.
EDIT: Problem je, da pred faksom podpišeš novo pogodbo. Če bi veljala čez srednjo šolo in faks ista, za nas ne bi bil problem ampak samo za letošnje fazane.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()
Buldožer ::
Predvidevam, da moram pred nadaljevanjem študija na magisteriju še enkrat podpisat pogodbo?
Več glav več ve. No, ni nujno!
Na FDVju ne tako težko kot na medicini, pravu, strojnem faksu, itd. Lep komentar na mislim da FE forumu je, da so iz štipendije za nadarjene naredili štipendijo za požrtvovalne na naravoslovnih faksih in štipendijo za 3/4 FDVja.
Tule piše v Pravilniku o štipendiranju (iz leta 2003, vendar velja tudi za Uradni list RS, št. 57/2007) - glej 42. člen:
Štipendija za tekoče šolsko oziroma študijsko leto miruje in se ne izplačuje:
- Zoisovemu štipendistu, ki v preteklem šolskem oziroma študijskem letu ni dosegel najmanj dobrega uspeha – dijak oziroma povprečne ocene dobro (7,0) študent
Od kod vam podatek o minimalni oceni 8,5? Podajte mi link do pravilnika.
Štipendija za tekoče šolsko oziroma študijsko leto miruje in se ne izplačuje:
- Zoisovemu štipendistu, ki v preteklem šolskem oziroma študijskem letu ni dosegel najmanj dobrega uspeha – dijak oziroma povprečne ocene dobro (7,0) študent
Od kod vam podatek o minimalni oceni 8,5? Podajte mi link do pravilnika.
Follow the white rabbit.
Za letošnje bruce je spremenjeno. Kot vidiš imaš star pravilnik, iz leta 2003. Saj to je stara novica, poglej kako stran nazaj.
Jaz pa še vedno trdim (vsaj po virih na internetu - najbolj verodostojni so pravilniki in ne forumi), da letošnjim brucom še ni potrebno držati povprečja 8,5.
Predlog zakona o stipendiranju
71. člen:
(1) Ta zakon začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije,
uporabljati pa se začne 1. septembra 2008.
Priporočam še branje na zoisovem forumu, predvsem zadnje tri strani v TEJ TEMI.
Po tem sklepam, da začne ostrejši zakon veljati za naslednjo generacijo brucov (2008/09).
Predlog zakona o stipendiranju
71. člen:
(1) Ta zakon začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije,
uporabljati pa se začne 1. septembra 2008.
Priporočam še branje na zoisovem forumu, predvsem zadnje tri strani v TEJ TEMI.
Po tem sklepam, da začne ostrejši zakon veljati za naslednjo generacijo brucov (2008/09).
Follow the white rabbit.
Malo sem brskal pa sem an enem forumu našel da je to res... Še en razlog več da v k***c pošljem osnovnošolsko psihologinjo ki je rekla, da naj gremv prvi razred normalno, z eltnikom 89... Če bi šel leto prej, bi zdaj že lepo 'užival' na strojnem faksu z minimalnim pvorpečjem 7.0.
sidd ::
Povprečje mora biti 8.5 za nove "člane", ja...Sej prav, če si nadarjen, komot imaš povprečje tudi višje od 8.5, prosm lepo!! Tak da nehajte jamrat! Lenobe pa nima smisla podpirat, in prav je tako...
Kdo pa jamra, ima kadrovske, socialne, ter vse ostale štipendije na razpolago! Al pa naj dela med študijem...al pa naj stare doma molze.
finito
Kdo pa jamra, ima kadrovske, socialne, ter vse ostale štipendije na razpolago! Al pa naj dela med študijem...al pa naj stare doma molze.
finito
no idea for signature
signed
I
signed
I
Mr_Globus ::
Khm 8,5 ni glih na izy 8 bi bla bolj sprejemljiva meja... Po drugi strani je to res štipendija za nadarjene - ampak ko maš enkrat eno stvar na izy...
Loki ::
kaksni so pa pogoji, da bi dobil zoisovo enkrat, ko si na faksu? en moj sosolec je hotel nekaj takega izvesti, a pravi, da je prakticno nemogoce.
osebno sem sicer ze zakljucil s faksom, z njim pa nimam vec veliko stikov, tako da ne morem povedati kaj vec.
osebno sem sicer ze zakljucil s faksom, z njim pa nimam vec veliko stikov, tako da ne morem povedati kaj vec.
I left my wallet in El Segundo
Dolga debata, preberi zadnjo stran te teme (oz. dve strani, imam nastavljeno na max. število postov na stran).
sidd predvidevam da delaš kak faks v stilu FDVja in podobno :P Ampak dovolj z zbadanjem. Če je to štipendija za nadarjene, še ne pomeni da je to štipendija za piflarje. 8,5 mi zelo verjetno ne bo zneslo (ne vem, sem v 4. letniku gimnazije, bom videl) in sem totalen lenuh. Pa sem še vseeno prav dober. Komajda, ampak sem. Pač, polovica (ali ena več) štiric in ena dvojka, minimum na naši gimnaziji za pdb. Odličen mislim da ne bi mogel biti ker sem enostavno preveč površen, 3 dni skupaj pa se mi tudi ne da učiti. Očitno bo treba dobiti kadrovsko ker republiške ne bom dobil (jo je imela sestra, pa je že zaposlena), domačih pa tudi ne morem molzti.
sidd predvidevam da delaš kak faks v stilu FDVja in podobno :P Ampak dovolj z zbadanjem. Če je to štipendija za nadarjene, še ne pomeni da je to štipendija za piflarje. 8,5 mi zelo verjetno ne bo zneslo (ne vem, sem v 4. letniku gimnazije, bom videl) in sem totalen lenuh. Pa sem še vseeno prav dober. Komajda, ampak sem. Pač, polovica (ali ena več) štiric in ena dvojka, minimum na naši gimnaziji za pdb. Odličen mislim da ne bi mogel biti ker sem enostavno preveč površen, 3 dni skupaj pa se mi tudi ne da učiti. Očitno bo treba dobiti kadrovsko ker republiške ne bom dobil (jo je imela sestra, pa je že zaposlena), domačih pa tudi ne morem molzti.
s5cougar ::
@P|P:
Težko boš nardil kak fax, če ti 3 dni učenja predstavlja tako breme.
Težko boš nardil kak fax, če ti 3 dni učenja predstavlja tako breme.
Errare humanum est.
archer ::
@P|P:
Heh, komentar leta... Bi mogoče delil z nami, kam se boš vpisal?
Nek gimnazijec, ki še sploh ni videl faksa pa je neki glasen. Glede tvojega pravdobrega uspeha pa tudi nebi. Nivo gimnazij in srednjih šol po Sloveniji je zadnje čase na nuli. Ravno vsak, ki se mu zljubi gre na gimnazijo, ker so srednje šole po mnenju mnogih preslabe in poklici za katere učijo tam ljudi so ničvredni... Žalostno je to. Potem pa dobimo na nekaterih gimnazijah 30+ zlatih maturantov od 180 ljudi.
Pa še preberi si kar ti je napisal s5cougar...
Heh, komentar leta... Bi mogoče delil z nami, kam se boš vpisal?
Nek gimnazijec, ki še sploh ni videl faksa pa je neki glasen. Glede tvojega pravdobrega uspeha pa tudi nebi. Nivo gimnazij in srednjih šol po Sloveniji je zadnje čase na nuli. Ravno vsak, ki se mu zljubi gre na gimnazijo, ker so srednje šole po mnenju mnogih preslabe in poklici za katere učijo tam ljudi so ničvredni... Žalostno je to. Potem pa dobimo na nekaterih gimnazijah 30+ zlatih maturantov od 180 ljudi.
Pa še preberi si kar ti je napisal s5cougar...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: archer ()
Jah sej glih to je problem. Kje je potem šele 8,5 povprečje...
Sicer sem pa na gimnaziji Kranj. je pa osnovnošolski sošolec hotel na iskro pa se je prepisal k nam na gimnazijo. Na iskri je bila namreč omejitev, tukaj pa ne.
Sicer sem pa na gimnaziji Kranj. je pa osnovnošolski sošolec hotel na iskro pa se je prepisal k nam na gimnazijo. Na iskri je bila namreč omejitev, tukaj pa ne.
Eh sej smo se vsi na gimnaziji učili max dan al dva... pa še to ne intenzivno Nivo ni visok, in pač... če maš zoisovo bi ti moglo to bit dovolj. Tapravega učenja se pa itak naučiš na faksu
No ja, v paralelki mamo eno manično učenko. Pa na izbirni fizki je v isti skupini. Pisala je 4 in bila popolnoma povožena, ker se je učila mislim da cel teden. Se je pa tudi zgodila da je jokala zaradi štirice... Pa ne pri fiziki. Takih, ki se učijo po cele dneve je veliko. Veliko pa nas je tudi lenuhov :D
Jan987 ::
Ah tudi pri nas v prvem letniku je polno takih.... Vsak dan se cel dan učijo potem pa vse skupaj pomeša in dobi 1.... to se zelooooo pogosto dogaja!
@P|P: samo za tebe.Sem na faxu za strojništvo. Pa moram priznat, da ni težek. Tu pa tam resno naletiš na kakšno bombo, samo po kakšni urci, dveh rata vse kristalno jasno. Malo bi se moral več učit, pa bi mel povprečje nad 9, zdaj je pač malo pod.....Pač na takšnem faxu pozabi na učenje 1 dan prej, edino če si genij oziroma resno nadarjen. kakšen teden učenja prej pa že zna kaj ratat ven....
Ne pa tako kot večina ko je nardila neko seminarsko še v 8 razredu OŠ-ja, pa je dobila štipendijo(ne, ne govorim na pamet....).
Če je za nadarjene, naj bo za nadarjene. Če si nadarjen, oziroma se vsaj imaš za to, ti 8.5 ni nevem kako povprečje. In tu nebo debate. In pika.
Za tiste pa ko ste že na faxu: Občine vsako leto razpisujejo štipendije za nadarjene (ne ni zoisova to). Torej če imaš dobro povprečje (menda more bit nad 8), in delaš oziroma imaš namen delat študij redno, se splača podati vlogo, samo za letos ste že krepko prepozni.
Ostalim pa kot sem že rekel pripadajo socialne, kadrovske, marsovske, študentski servisi, molzenje tastarih, se nekako legalno sam znajdeš (odpreš s.p. ali bilokaj), kriminala pa ne bi podpiral.
Resno se mi zdi bedarija da država meče stran takšen denar da bi potem podpirala dobesedno neke lenuhe. Prav so ravnali....
lp
Ne pa tako kot večina ko je nardila neko seminarsko še v 8 razredu OŠ-ja, pa je dobila štipendijo(ne, ne govorim na pamet....).
Če je za nadarjene, naj bo za nadarjene. Če si nadarjen, oziroma se vsaj imaš za to, ti 8.5 ni nevem kako povprečje. In tu nebo debate. In pika.
Za tiste pa ko ste že na faxu: Občine vsako leto razpisujejo štipendije za nadarjene (ne ni zoisova to). Torej če imaš dobro povprečje (menda more bit nad 8), in delaš oziroma imaš namen delat študij redno, se splača podati vlogo, samo za letos ste že krepko prepozni.
Ostalim pa kot sem že rekel pripadajo socialne, kadrovske, marsovske, študentski servisi, molzenje tastarih, se nekako legalno sam znajdeš (odpreš s.p. ali bilokaj), kriminala pa ne bi podpiral.
Resno se mi zdi bedarija da država meče stran takšen denar da bi potem podpirala dobesedno neke lenuhe. Prav so ravnali....
lp
no idea for signature
signed
I
signed
I
Jah to da je en dan učenja premalo itak. Snovi je pač preveč (oz. literature, heck, malo me zabaše celo zdaj, pri slovenščini recimo). Sicer pa ne vem, večinoma vsi pravijo da je FS en težjih faksov. BO treba priti tja pa videti. Glede nadarjenost, Zoisova štipendija se podeljuje tudi na podlagi testov sposobnosti kjer pa sem bil (po besedah OŠ svetovalke) v 3% najboljših... Tko da ne vem. Zdej da bi mel same petke v OŠ, odličja na tekmovanjih, ne (precej bronastih, 2 srebrna, en bronast v SŠ) tko da ne vem...
Hja, sej pravim če si nadarjen, moraš to potem tudi nekje dokazat(v sš, na faxu, tekmovanjih...), ne pa na lovorikah potem spat ene 10 let gor pa zastojn keš kasirat. Pa FS ni težak, nevem no od kot vam ta ideja. Če ga MENI ratuje delat, potem fax ni težak ( ma nisem jaz neka bistra glava...). Bolj zanimivo mi je gledat medicino ko majo v tretjem letniku recimo interno pa kirurgijo, to je 2 izpita, vsak ma preko 1000 strani bukvo se za naučit (pa to kar se da celo). Tisto pa bi blo težko naret, ja . No, se na faxu potem vidiš, kako je v resnici. Še tisto kaj delaš na izpitih, pa se ti zdi tako OGROMNO, potem začneš opažat, da si v bistvu s tem, kaj ti ponudijo na faxu, ne moreš kaj veliko pomagat. Veš samo, kje lahko dalje iščeš znanje, pa kje lahko določeno znanje dobiš.
Sicer pa se ne gre da imaš same petice, pa sama odličja, samo more se videt da znaš nekaj več kot je povprečje. Ali pa da si vsaj malo boljši od povprečja, če imaš štipendijo za nadarjene. Sicer pa tudi povprečje ni tako grozno visoko. No, vsaj splošno gledano če me spomin ne vara.
Ne se preveč obremenjevat s tem, to je samo moje mnenje, in naklučje je, da se zelo strinjam z novimi pogoji (torej zaostritvami).
Sicer pa se ne gre da imaš same petice, pa sama odličja, samo more se videt da znaš nekaj več kot je povprečje. Ali pa da si vsaj malo boljši od povprečja, če imaš štipendijo za nadarjene. Sicer pa tudi povprečje ni tako grozno visoko. No, vsaj splošno gledano če me spomin ne vara.
Ne se preveč obremenjevat s tem, to je samo moje mnenje, in naklučje je, da se zelo strinjam z novimi pogoji (torej zaostritvami).
no idea for signature
signed
I
signed
I
McHusch ::
PIP: Zelo lepo je, da si talentiran za top 3 %. Ampak država od lenih ljudi nima nič - zato jih ne podpira. Pa če so še tako pametni.
@sidd
zdej pa ne pretiravat. Na naši OŠ smo dobili (oz. bili predlagani za) štipenijo na podlagi priznanj s tekmovanj. In ne ti meni tralala seminarske. Sem se preklemano matral (ok preklemano glih ne ) za ta priznanja in dnar mi pripada
In če si brihtem postaneš len... Mene je samo štipendija motivirala, da sem mel 5ke na Gim, ker bi z lahkoto brez učenja mel 4. Lepo nardiš večje dodatke na uspeh pa je zadeva rešena.
zdej pa ne pretiravat. Na naši OŠ smo dobili (oz. bili predlagani za) štipenijo na podlagi priznanj s tekmovanj. In ne ti meni tralala seminarske. Sem se preklemano matral (ok preklemano glih ne ) za ta priznanja in dnar mi pripada
In če si brihtem postaneš len... Mene je samo štipendija motivirala, da sem mel 5ke na Gim, ker bi z lahkoto brez učenja mel 4. Lepo nardiš večje dodatke na uspeh pa je zadeva rešena.
@archer: UNI, valda...
@Mr_Globus: Sej dodatki za motivacijo so že zdaj (večje imaš ocene/povprečje leteh, večja je štipendija). Pa čisto lepo, da si se potrudil za štipendijo, ti pripada, tu ni debate. Samo ne moreš potem 10 let ali več (ali manj) lepo živet na teh lovorikat, žal. Podobno je v službi. Vsak dan moreš delat po najboljših močeh. Plače ti noben ne bo deval vsa leta samo na podlagi referenc iz preteklosti pa dobrega življenjepisa
Tako da, kdo je nadarjen, naj to tud dokaže z uspehom, ali je to tako težko. Je Mchusch zelo lepo povedal. Lahko si še tak genij, lenih ljudi ne bo podpiral noben. Da pa je štipendija zelo dobra motivacija, pa se ve. In prav je tako, da so to še malo zaostrili. Ne morjo(nismo) bit vsi nadarjeni . Pa brez skrbi, nisem vam fauš denarja, mam jaz kadrovsko, ki zna bit malce višja .
lp
@Mr_Globus: Sej dodatki za motivacijo so že zdaj (večje imaš ocene/povprečje leteh, večja je štipendija). Pa čisto lepo, da si se potrudil za štipendijo, ti pripada, tu ni debate. Samo ne moreš potem 10 let ali več (ali manj) lepo živet na teh lovorikat, žal. Podobno je v službi. Vsak dan moreš delat po najboljših močeh. Plače ti noben ne bo deval vsa leta samo na podlagi referenc iz preteklosti pa dobrega življenjepisa
Tako da, kdo je nadarjen, naj to tud dokaže z uspehom, ali je to tako težko. Je Mchusch zelo lepo povedal. Lahko si še tak genij, lenih ljudi ne bo podpiral noben. Da pa je štipendija zelo dobra motivacija, pa se ve. In prav je tako, da so to še malo zaostrili. Ne morjo(nismo) bit vsi nadarjeni . Pa brez skrbi, nisem vam fauš denarja, mam jaz kadrovsko, ki zna bit malce višja .
lp
no idea for signature
signed
I
signed
I
No sej maš prav...
Drugače se mi zdi premalo poudarka na povprečje. Recimo med "nad 8,7" in "nad 8,9" je razlika bivših 2000 tolarjev. Daš osnovo 50 eurov, ostalih 200 pa je samo dodatek za ocene. Pol bi meli šele motivacijo
Drugače se mi zdi premalo poudarka na povprečje. Recimo med "nad 8,7" in "nad 8,9" je razlika bivših 2000 tolarjev. Daš osnovo 50 eurov, ostalih 200 pa je samo dodatek za ocene. Pol bi meli šele motivacijo
Aja no sej, prav dober sem jest tudi samo zaradi štipendije :) Za odličen uspeh se mi pač ne da piflat na pamet vsake besede...
mosnik ::
Ali je že mogoč kater dobil odločbo za republiško štipendijo ki so z šolanjem začel oktobra ?
Ali pa če mogoče veste kdaj se začnejo pošiljat odločbe?
Ali pa če mogoče veste kdaj se začnejo pošiljat odločbe?
danč
cojss ::
Zdaj enkrat bi morale priti. Sem pogledal stare odločbe in so prišle lani 6.11, predlani 27.10 in še leto prej 2.11. Prva štipednija pa je bila do zdaj nakazana 24.11.
Celeborn ::
A je še kakšen bruc, ki še ni dobil odločbe za Zoisovo štipendijo?
If air travel is so safe, why do they call it a "terminal"?
Celeborn ::
Ampak hecno, odločbe ni, denar je pa že...
Se, pa malo razočaran. Glede na to, da je višja osnova pa 50 km večja razdalja, sem pričakoval več kot 40€ več od srednje šole.
Se, pa malo razočaran. Glede na to, da je višja osnova pa 50 km večja razdalja, sem pričakoval več kot 40€ več od srednje šole.
If air travel is so safe, why do they call it a "terminal"?
iskra ::
Eno blesavo prašanje Zoisovega štipendista:
Na faxu nisem dosegel pogojev za napredovanje v višji letnik in sem se raje posvetil delu, da sem si nabral denar za preživetje. Zaradi statusa sem se tudi prepisal iz UNI na VSŠ. Med drugim do sedaj sploh nisem opazil, da me čaka doma tista kuverta z obrazcem o dogajanju na faxu (sem bil bore malo doma) in je do danes nisem odprl - se pravi je tudi nisem oddal v času
Bom doživel kake hujše sankcije kot prekinitev štipendiranja, ker sem se prepisal na VSŠ in ker nisem oddal teh papirjev?
Trenutno mi je malo mar za tistih 200€ na mesec, ker jih lahko prinesem noter 800 z delom. Bojim se samo kakega vračila štipendije.
Na faxu nisem dosegel pogojev za napredovanje v višji letnik in sem se raje posvetil delu, da sem si nabral denar za preživetje. Zaradi statusa sem se tudi prepisal iz UNI na VSŠ. Med drugim do sedaj sploh nisem opazil, da me čaka doma tista kuverta z obrazcem o dogajanju na faxu (sem bil bore malo doma) in je do danes nisem odprl - se pravi je tudi nisem oddal v času
Bom doživel kake hujše sankcije kot prekinitev štipendiranja, ker sem se prepisal na VSŠ in ker nisem oddal teh papirjev?
Trenutno mi je malo mar za tistih 200€ na mesec, ker jih lahko prinesem noter 800 z delom. Bojim se samo kakega vračila štipendije.
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vračilo štipendijeOddelek: Loža | 9373 (254) | čigra |
» | Vračanje štipendije ?Oddelek: Šola | 6753 (3589) | sandmodnigga |
» | Zoisova štipendijaOddelek: Šola | 9808 (7634) | Steinkauz |
» | Štipendije (Zoisova in morebitne druge)Oddelek: Loža | 5657 (4209) | Volta |
» | Zoisova štipendija (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 13344 (11496) | alum |