Forum » Pomoč in nasveti » kater router do 100 eur
kater router do 100 eur
#000000 ::
kolega ima sedaj 40/2 povezavo in router 54g od linksysa, ki šteka, zdej bo prešel na vsaj 70+ povezvo in ima 3-5 wifi uporabnikov.
kakšen routerbi priporočili v tem primeru ?
kakšen routerbi priporočili v tem primeru ?
Xpie ::
Jaz bi na njegovem mestu vzel mikrotik router RouterBOARD hAP ac lite RB952Ui-5ac2nD.
spletne-novice.si
Lonsarg ::
Sem bil pred tremi leti pred enako dilemo, po večdnevnem raziskovanju je zmagal Asus AC56U. Leto kasneje sem kupil še enega istega za novo stanovanje. Danes bi kupil istega:) Največji + je najbolj stabilen original firmware kar sem si ga lastil v življenju, premaga v bistvu tudi vse dd-wrt zadeve, ki sem jih rade volje včasih nasnemaval. No pa tudi WAN zmore cirka 500Mbit, v tem cenovnem rangu imajo za par faktorjev manj RAMa ponavadi zadeve.
Han ::
Če ti zadošča 300 Mbps Wi-Fi, potem npr. RT-N18U, v kolikor bi rad imel soliden in poceni dual-band router, pa npr. RT-AC58U.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()
sedaj sem mu namestil na linksys 54g tomato shibby, dela okay, dokler ne začne prometa preko wifi, pa še to treba občasno resetirat router pač štekar ven in not.
Mikrotik sem mu omenil, ne vem pe če mu požre tak promet + jeba ga je nastavit ??
Mikrotik sem mu omenil, ne vem pe če mu požre tak promet + jeba ga je nastavit ??
igorpec ::
https://routerboard.com/RB2011UiAS-2HnD...
Spodaj na dnu imaš nekaj testov.
Rabljeni se dobijo od 60 EUR dalje, nov cca. 2x toliko.
Če ne rabiš nič posebnega, je nastavitev enostavna, ker že ima shranjene tipske konfiguracije za domač / SOHO network, WiFi pa bo precej močnejši od večine consumer class routerjev.
A tega ima? Linksys WRT54G series @ Wikipedia
Mislim da je 40/2 za ta muzejski eksponat malo preveč.
Ja tega ima, po žici zadeva shandla vse, ker itak niso vsi non stop istočasno na netu, ampak ko pa so doma vsi, se otroc nabijejo s tablicam telefoni na net, in mu wifi počepne, ko ga restarta ke za nekaj časa ok.
d4vid ::
Linksys je primeren za povezavo 10/10, kar je vec ga promet pohabi.
Je le 15 let stara zadeva in ni sposobna prebavljat sodobnih povezav.
Ce hoces stabilnost se vzame mikrotika samo malo problemov mas z nastavljanjem.
Vzemi asusa kot predlagano.
Je le 15 let stara zadeva in ni sposobna prebavljat sodobnih povezav.
Ce hoces stabilnost se vzame mikrotika samo malo problemov mas z nastavljanjem.
Vzemi asusa kot predlagano.
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
Vzelo se je linksys E1700 kar je za home čist OK, edin mislm da bo pogrešal USB vhod, ampak sej ko bo ta printer krepnil bo itak kupil wifi če nima že tega samo vedno pozabim pogledat :)
Fsegula62 ::
Vzelo se je linksys E1700 kar je za home čist OK, edin mislm da bo pogrešal USB vhod, ampak sej ko bo ta printer krepnil bo itak kupil wifi če nima že tega samo vedno pozabim pogledat :)
Tale routarcek mi je brejkal kot sekondarni router cel sistem, preko wifi ni spravil več kot 10mbps po nekaj dneh delovanja.
FiLiPiNKO (Fsegula62) | IT storitve www.linkomp.si | LinKomp |
Kontakt Discord - FiLiPiNKO#7826 | Na voljo za pomoč vsem. |
" Zapomnite si geslo za Google račun in privarčujte 5€! :) "
Kontakt Discord - FiLiPiNKO#7826 | Na voljo za pomoč vsem. |
" Zapomnite si geslo za Google račun in privarčujte 5€! :) "
Han ::
Slaba izbira. Omenjena Asusa sta nekajkrat boljša... Pa BB je ena najdražjih štacun pri nas. Jao!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri router? (strani: 1 2 3 4 … 128 129 130 131 )Oddelek: Kaj kupiti | 1286116 (837) | scipascapa |
» | Kateri High-End Router za domačo rabo?Oddelek: Kaj kupiti | 12201 (9302) | OldSkul |
» | Najboljši router do 40€Oddelek: Kaj kupiti | 2875 (2511) | Hayabusa |
» | Kateri router? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 18361 (13844) | Poldy |
» | Dober SOHO router za delovanje kot APOddelek: Kaj kupiti | 2999 (2582) | Roadkill |