» »

Tegola na Ibitol

Tegola na Ibitol

cegu ::

Pozdravljeni.

Preurejam našo staro garažo (20m^2), ki nima strehe. Streha je sedaj le betonska plata, preko katere se včasih hodi to podstrehe sosednje stavbe (se drži skupaj. Izgleda nekako tako, kot da bi bile 3 hišice ena poleg druge, od katerih srednja nima strehe, preko nje je pa dostop do podstrehe do stranjskih hišic. Streha je začela spuščati vodo, zato sem čez na novo dal plast betona pod naklonom, kar se je izkazalo da ni bilo dovolj.

Jaz bi beton sedaj premazal z Ibitolom, čez bi dal tegolo (ker bojda ibitolu ni všeč, če je peveč na soncu). Plehe ne morem dati ker bi pozimi drselo, višati pa tudi ne morem strehe, ker bi moral potem še popravljati vrata na straneh.

Bi bilo to zadovoljivo za eno low-budget a-je-to rešitev? Se bo tegola prijela na ibitol, ali naj dam vmes še bitumenski trak? Ali naj dam le ibitol in butumenski trak?

fikus_ ::

kljuc ::

Odvisno tudi od naklona strehe, v primeru majhnega naklona je boljše zvariti bitumenski trak in gor tegolo, v primeru malo večjega naklona se lahko da spodaj npr. strešno lepenko in gor tegolo. Ibitol pa ni samostojna hidroizolacija, ampak se uporablja kot nanos pred polaganjem bitumenskega traku.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stresna kritina (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10734440 (6610) postar_si
»

Drenaža hiše

Oddelek: Loža
917202 (13845) ttommy
»

Stara "greznica" postane hranilnik deževnice, a vode ne drži. Kako rešiti problem?

Oddelek: Loža
1610491 (9909) levaky
»

Obnova strehe

Oddelek: Loža
3211807 (11183) PaJo

Več podobnih tem